Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laszlo7

52 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy érzed bonyolultak az olyan pénzügyi szakkifejezések, mint a "kamatperiódus", "törlesztőrészlet", "jegybanki alapkamat" és "BUBOR"? Ne aggódj, nem vagy egyedül. Ezek a kifejezések bárki számára zavaróak lehetnek, különösen azok számára, akik nem foglalkoznak ezzel napi szinten. Pedig megértésük…..
Nagyon értékes az első néhány hét egy új munkahelyen. Új munkavállalóként időre van szükséged ahhoz, hogy eredményeket tudj felmutatni. Másfelől nyomás van rajtad, hogy a lehető leghamarabb felvedd a fonalat. Vannak bizonyítékok arra, hogy ha valakiről pozitív véleménye van a kollégáknak, nagyobb…..
Az MNB honlapján minap jelent meg egy összefoglaló videó a peren kívüli vitarendezésről. Igen hasznos gondolatokat osztanak meg a Békéltető testületről és működéséről, ahol könnyedén, bíróságra járás nélkül lehet vitás eseteket rendezni. A részletekért nézd meg a fenti videót...
Új sorozat posztot indítok ezzel a címmel. Célja a hazai piacon elérhető befektetési alapokat akarom bemutatni, összehasonlítani. Könnyen, érthetően áttekinteni a főbb paramétereket, miket tartalmaz az adott alap. Szubjektív választás során, én választom ki saját kockázati értékeimet is figyelembe…..
Az előző bejegyzésben áttekintettük az alacsony kockázatú befektetési lehetőségeket. Ebben a posztban szintet lépünk és közepes-magas kockázati termék típusokat mutatok be. Ide sorolom a befektetési alapokat, ETF-et, valamint bizonyos esetekben a TBSZ és önkéntes nyugdíjmegtakarítási számlát. (Ez…..
Egyre többen használják fizetésre mobiljukat. Ezt a trendet a COVID következményének is „köszönhetjük”. Bár, már trend a készpénz használatának évről-évre csökkenő használata. A kártyás és mobilos fizetés kezd előtérbe kerülni. Sokan tértek át könnyű használatának és a kényelemnek köszönhetően.…..
Egyre nagyobb az érdeklődés a vállalkozások részéről a gyorskölcsön iránt, amit a Korány döntése során a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) indított el a COVID járvány negatív gazdasági hatásainak leküzdése érdekében. Tényleg jó ez? Mindenki igényelheti? Mik a feltételei? Ezeket járom most…..
Minden nap összefutsz, ezzel a címben szereplő nevekkel vásárlásaid során. Néha felmerülhet miben más és melyik a jobb választás számodra. A legtöbb esetben bankszámlanyitáskor merül fel először a két társaság neve. Ilyenkor elgondolkozol, melyik lehet a befutó. Akár a következő kérdések is…..
Ha már tudsz rendszeresen félretenni fizetésedből, egyből felmerülhet a következő kérdés. Melyik megtakarítási formát válasszam? Az interneten keresve rengeteg nagy hozamot és gyors meggazdagodás kínáló lehetőséggel találkozhatsz. Viszont ezeket célszerű fenntartással kezelni. Mindenki számára…..
Napokban jött a hír rengetegen kaptak futárszolgálat nevében küldött SMS-t linkkel. Erről kiderült csalási kísérlet. A link egy alkalmazást tölt le, ami valójában nem „csomagot” követ, hanem a telefonodról gyűjti az adatokat (köztük banki adatokat is). Valamint továbbítja magát ismerőseidnek is. Mit…..
Business7 Heti árfolyam változás 2021.03.26 21:18:51
Kissé erősödött az amerikai dollár a forinttal szemben, valamint a főbb devizákkal szemben is. Ez mögött a kedvező amerikai munkanélküliségi adatok, valamint a lassan haladó európai oltási folyamatok állnak. A forint erősödött az euróval szemben, mivel az MNB ígéretet tett, hogy az inflációs…..
Mindennapi életünk részévé vált bankszámlánk. Nem lehet megkerülni szükségünk van rá ide érkezik munkabérünk, nyugdíjunk, ösztöndíjunk és más pénzforgalmunkat is ezen bonyolítjuk.Bankunkhoz hűségesek vagyunk. Statisztikák szerint, a megkérdezettek 70%-a több, mint 10 éve nem váltott bankot.Miért…..
Több hírportál, hitelintézet és Faktorcég oldalán olvasni kiemelkedően sok új igénylés történt az elmúlt időszakban. Ez a járvány negatív hatásának tehető be, valamint hogy sokan körültekintőbben járnak utána vállalatuk pénzügyeinek. Az utóbbira az online keresésekre alapozva gondolok, mivel…..
Business7 Heti árfolyam változás 2021.03.13 12:31:32
A héten erősödött hazai fizetőeszközünk a főbb devizákkal szemben. Az euró és a svájci frankkal szemben több mint 1, az amerikai dollárral szemben több mint 2 forinttal kell kevesebbet fizetnünk a hét végére...
A General Electric (GE) a világ egyik legnagyobb vállalata, ami nem mellesleg az USA egyik szimbóluma. A COVID járvány őket sem kímélte, az árfolyamukat levitte 5,5 USD környékére. A válság alatt közel 60%-ot esett az árfolyama. Erről a szintről kell talpra állnia. Ezt követően fontos lélektani…..
Sok helyen olvasni, most van itt az ideje az ingatlan vásárlásnak. A COVID járvány hatására igaz csak pár százalékot, viszont esett az árak szintje az elmúlt hónapokban. De mire kell készülnie azoknak, akik ingatlant akarnak venni? Most megemlítek pár buktatót, amire jó odafigyelni. Az elmúlt évben…..
Business7 Heti árfolyam változás 2021.02.07 21:21:06
Erősen kezdte a hetet a Forint. Kedd, szerdára a vezető európai devizákkal szemben emelkedett. Viszont a hét második felére már elszállt ez a lendület és negatívba fordult. Az Amerikai Dollár és az Angol Font közel 3 forinttal kerül többe egy hét leforgása alatt...
A koronavírus-járvány szinte minden szinten próbára tette az emberek mindennapi életét szerte a világban, ugyanis egyik pillanatról a másikra változott meg a mindennapi életünk. Kezdve a közösségi érintkezés lehetőségei, a munkahelyek és az oktatás működése, a munkahelyek számán át egészen az…..
Business7 Heti árfolyam változás 2021.02.01 13:35:19
Január utolsó hetén nem szerepelt túl jól fizetőeszközünk. Gyengült a Forint a főbb devizákkal szemben...
A Brand Finance elkészítette 2020 TOP 500 márka listáját. A lista első 10 helyén a fenti cégek találhatóak. Döntő többségük tech cégek...
Egyre több helyen olvasni az idei év egyik várt állami lakáscélú támogatásáról, azaz a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról (518/2020. (XI. 25)). A rendelet alapján vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek az igénylők.  Támogatásra jogosult, aki legalább egy gyermeket…..
2020. január 1-je után jelentősen szigorodik az energiahatékonysági rendelet. Az ezt követően kiadott használatbavételi engedély feltétele legalább „közel nulla energiaigényű” szint elérése. Azzal viszont számolni lehet, a jelenlegi vírusjárvány és az építőipari tendenciák miatt a folyamatban lévő…..
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak átvészelésére, létrehozta a Növekedési Hitelprogram (NHP) új szakaszát, az NHP Hajrát. A hitelkonstrukció egyre több banknál elérhető. Viszont miben tér el az eddigi NHP-s termékekben és miben jobb? Ezekről fogok írni a…..
Egyéni szinten nem tudjuk befolyásolni a teljes gazdaságot, ezzel szemben a saját pénzügyeinket kordában tarthatjuk. A következőkben bemutatok három lehetőséget amit alkalmazhatunk a koronavírus idején.  Készítsük el a heti/havi büdzsénket  Sokat segíthet, ha vezetjük a kiadásainkat és a…..
A koronavírus-járványra reagálva az idén év végéig meghirdetett törlesztési moratórium (az az fizetési halasztás) a 2020. március 18-ig folyósított hitel- és kölcsönszerződésekre, valamint pénzügyi lízingszerződésekre vonatkozik. Viszont a hitelkártyákra vonatkozó elszámolás még mindig nem tisztult…..