Regisztráció Blogot indítok
Adatok
urbánugar

54 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mosási útmutató (balról jobbra)1. Mérjük meg magunkat. Ha 5 kilónál nehezebbek vagyunk, ne mossunk.2. Nyomjuk be az első gombot, közben hangosan ejtsük ki az "E" hangot.3. Nyomjuk be a második gombot, és vágjuk ketté a mosógépet. Ehhez használhatunk lombfűrészt, húsvágó bárdot, fejszét.4. Nyomjuk be…..
Hogy mi jár még a fejemben? Nem az egyszer használatos műanyaggal van a nagy baj, meg hogy a marhák szétfingják a bolygót, a tevék meg fellefetyelik a vízkészletet. Addig vagyunk kurva nagy bajban, amíg ilyen küldetéstudatos kapitális pszichopaták, mint Kanyé West, ez a kurvára kibaszott nagy rap…..
"Csak egyszer lehetnék olyan bátor, hogy végre én is felmenjek arra a hegyre, ahonnan még a tévétornyot is látni, hogy azután rögtön elinduljak tovább, a két éve megálmodott, vagy elképzelt tóhoz, gázolva a tél után sem elrohadt avar hulladékában, csak egyszer mernék megállni a csupasz fák között,…..
Ma délelőtt 11:09-kor belénk szállt egy markológép.Szerencsére pont akkor fejeltem le a szélvédőt, mikor a több mázsás kerék épp bejött az ablakon, így csak a visszapillantó állt bele a vállamba.A masina féklámpája, indexe valószínűleg korábban kezdték meg jól megérdemelt ebédidejüket.E percben a…..
Bakker! Szabályozzák, milyen öltözékben jelenhetnek meg a BKV ellenőrök, nem rágózhatnak, nem dughatják zsebre a kezüket...nem inkább nyelvtanfolyamokat kellene nekik szervezni? Ma délután az Astoria metró aluljáróban 10 percig próbáltam elmagyarázni egy eltévedt kínai hölgynek, hogyan tud eljutni a…..
Hát, itt vagyok, drága kicsi csillagbogárkutyám, kis Piktor, Te! Ha tudnád, mióta készülök, hogy elmondjam szerelmem rejtett csillagrendszerét, meg hogy mi bántott hazafelé menet. Itt az idő, jöjjön ki, aminek ki kell jönnie. Tudod, én erőlködtem, tanúm rá az ég, hogy a szimpátia egyetlen halvány…..
...gyógyszerért... Történt hajdanán, hogy egy barátnőm megkért, hogy szerezzek ampullás algopyrint az egyik kutyájának, mert emlőgyulladása van. Mármint a kutyának. Na, mondom, Dr. T-nek, a zuramnak, úgyis mész inzulint felíratni, irassá mán fel azt is. Gyön haza, fogja a gyomrát, mondom, mijafasz…..
Gyerekkoromban szerettem a savanyú cukrot. Ritkán volt rá pénzünk. Egyszer anyám elküldött a boltba kenyérért és tejért, és mivel maradt egy kevéske a 10 Ft-ból, nem tudtam ellenállni, vettem egy zacskóval. Otthon félve mutattam meg, hogy mire vetemedtem. Anyám dühös lett, mert nem ezt beszéltük…..
urbánugar 2019.07.19 05:57:03
@HenGau: Igen. Sok hasonló történt akkoriban velem is. :)
Szuteréngerilla dala Legyen tánc! 2019.06.29 12:22:02
- A kurva anyátokat! Hát nem lehet tőletek még csendben megdögleni se! - morogta maga elé dühösen Géza, a lecsúszott irodalomtanár, majd a másik oldalára fordult, s a fejére húzta izzadságfoltos, elnyűtt párnáját, hogy ne hallja a hangosan dübörgő tuc-tuc zenét a másodikról. - Kulturálatlan állatok!…..
Szóval az volt, hogy anyósom reggel tízkor felhívott, hogy azonnal rohanjak, mert kurva szarul van. Hát, azonnal rohantam. Szokás szerint pizsamában, mint mindig, ha sürgős. Még mondtam az uramnak, hogy küldje a mentőket, hátha előbb odaérnek, mint én. Először is buszjegyet kellett szereznem, és…..
A sarki kocsmában iszogattak. Minden reggel. Szigorúan csak gyümölcslét és ásványvizet. Próbáltak elvegyülni a piások között, több-kevesebb sikerrel. Azok gyanakodva figyelték őket heteken keresztül, de aztán megszokták, hogy a két borostás, középkorú pasi folyton a pultnál üldögél. Hallgatagok…..
Késésben volt. Hetek óta figyelte azt a bizonyos bankfiókot a munkaügyi hivatallal szemben az utca túloldalán. Tudta, hogy zárás előtt egy órával már csak néhány kósza ügyfél téved be a dolgait intézni. Összeszűkült a gyomra a rettegéstől, valójában baromira nem akarta megtenni azt, amire készült, s…..
Szuteréngerilla dala Az erszény 2019.03.02 14:31:12
Egykedvűen haladt a tömegben előre. Néha durván nekiütközött némelyik szembejövő. Nem figyelt rájuk.Gondolatai másfelé jártak. Párszor megbotlott a járdaszegélyben, ahogy próbálta kikerülni a körülötte sietőket. Forró volt az aszfalt, még a cipőtalpán keresztül is érezte a meleget. Felszállt egy…..
Drága Noémi! Bárki vagy, bárhol jársz... Reggel 6-kor a pasid munkába menet végig kergetett a Dankó utcán teli torokból üvöltve a nevedet, mint a sakál. Futni kezdtem. Ki tudja, lehet, hogy én vagyok Noémi, csak vót valami filmszakadás. Úgy balettoztam a tükör jégen mint Neo a mátrixban. Roppant…..
A Körtéren tébláboltam, zsebemben egy rakás recepttel, amit félórája gyűjtöttem be a pszichiáteremtől. Bolyongtam tanácstalanul, tudtam, hogy még két másik rendelőbe is el kéne jutnom, hogy az uramnak gyógyszereket írassak fel, csak nem tudtam, melyik irányba induljak. Az egyik villamosmegállóban…..
Eljön egyszer az a pillanat is, mikor reggel fél hatkor a megállóban egy részeg skót kér tőled egy cigit, aztán meggyújtja, majd felszáll vele a villamosra. Mondod neki párszor, hogy sokba fog ez fájni, ha jön egy ellenőr, ám erre közli veled büszkén, hogy ő egy hiró, és vállalja a következményeket.…..
„Mert önmaga csak az lehet, aki mások helyett valamit magára vállal, és az nyeri meg az életet, aki új játékba kezd a halállal”Ha mindez igazából tényleg a valóság lehet. Ezt sem tudhatom, mert az értelmem korlátai végesek.Néha, álmatlan éjszakákat átvirrasztva, ilyen badarságokon jár az eszem,…..
Szuteréngerilla dala Apu 2019.02.28 18:31:02
Meghalt.És most legszívesebben nem is mondanék semmi mást.Megvárnám, míg a fejemben a szó visszhangja fokozatosan halkul, majd elcsendesedik.Nem is nagyon van mit hozzáfűzni.Talán egy jobb helyre költözött, ahol nyugtalan lelke békére és csendre talál. Ahol újra gyerek lehet.Kilenc testvér közül ő…..
Budapest, reggel 7:30, csúcsidő. Próbáltam volna mielőbb haza vergődni. Persze, hogy a 3. tömött villamosra sem fértem fel. Jön a következő, szintén dugig van. Na, gondoltam, erre felszállok, ha az ég a földdel ér is össze. Fellépek a lépcső szélére, kérdem amúgy parasztosan, ahogy szoktam volt,…..
Felhív egy nő, aszongya, kössünk temetési biztosítást. Hát, mondom, én babonás vagyok, hót biztos, hogy nem kötök, mer másnap valaki tuti elpatkol. De ez nagyon jó ajánlat, legalább hallgassam meg. Na, mondom, jóvan, legyen neked karácsony. Aszongya, havi 13 ezer a díj, temetéskor 800 ezret fizetnek…..
Kéjhömpöly a BKV-n. (avagy egy röpke nüansz a Baross utca és a Boráros tér között, egy esős péntek este melóból hazafelé..) Harminckettesek tere, villamosmegálló, 5 után..Tömeg a köbön..Jön a jármű, ajtó nyílik, kicsörtetnek hatszázan. Próbálok felférni, s ezt egy úriember kéretlenül meg is oldja…..
Jegyzőkönyv Üzemorvosi vizsgálat2016. januárSzövetség utcai elfekvő Leendő munkavállaló hosszas várakozás után bejut a vizsgálóba. Kissé kóvályog az éhségtől.Orvos gyanakodva nézi.Vérnyomás: 100/60, pulzusszám: 110Doktornő sandán rápillant, majd átszól a szomszéd szobába Gézának.Leendő…..
Megölöm, bazmeg, 10 éve folyamatosan fúr. Tíz éve némán tűröm. Most megkeresem, és kinyírom. Hétköznap 4-kor kezdi, szombat-vasárnap 10-től 2-ig. Fúr. Neki nem szól senki, csak minket basztatnak, mikor a gyerek zongorál meg fuvolál. Pár hete ül a zuram este 6-kor az asztalánál, cseng a telefonja.…..
- Etelka, drága! Kimosná végre azt a húsos ládát? Vagy megint kérvényt kell benyújtanom. - kérdezte türelmesen Géza, a mészárszék műszakvezetője. Türelmes volt. Még. - Pecsétes kérvényt, Gézám. - felelte fojtott indulattal a nő. - Ne morogjon. Az a dolga, hogy takarítson. Ha kijön ide egyszer a…..
Szuteréngerilla dala Lányomnak... 2019.01.27 10:33:09
Hideg téli este volt. Mások a Karácsonyt ünnepelték, mi a Hanuka negyedik napját. Közel harminc órás vajúdás után te végre előbújtál, és a mellkasomra helyeztek téged, egy pici, rózsaszín, meleg, szuszogó kisbabát. Életemben először éreztem, hogy azon az éjszakán és a következő napon, a szülésznőn,…..