Regisztráció Blogot indítok
Adatok
winettou

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
winettou 2011.12.24 09:18:46
@márta)): A csendes többség :) Volt már ilyen, ha jól emlékszem...

Szerintem azért a 2007-es és a jelenlegi szituációban azért annyi különbség van, hogy 2007-ben egy, valóban társadalmi elégedetlenségre "ült" rá a Fidesz, és annak a végén - mikor már megvolt a társadalmi háttér - jutottak el a kordonbontásig. Most pedig egy párt indított el egy valóban ötletes akciót, amire szánalmas módon vetődött rá GyF és Mesterházy, és csak ezek után jelentek meg az emberek nagyobb számban délután.
Szerintem azért nem mindegy, hogy mi volt előbb...
Tegnap megnyílt Gyenesdiáson a bio-, látvány- és halpiac. A nagyszerű kezdeményezésről magunk is beszámoltunk már, a keszthelyi Monitor Magazin videón is megörökítette az első piaci napot. Gál Lajos polgármester és Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője igazi…..
winettou 2011.05.31 21:13:40
@Pierr Kardán: "(Amúgy a cikkből kiválóan látszik, hogy a nagytudású halbiológusok lóf.szt se tudnak a busa balatoni életéről...) "

Nyilván a nagy tudású újságíró végigolvasta az erre vonatkozó tudományos irodalmat...

A Balatonban történő ívás ellen szól, hogy eddig senki nem fogott busa-ivadékot... Viszont a déli parton lévő halastavak elfolyócsatornái a Balatonba vezetnek, így aztán nem olyan nagy a rejtély... Csak hát, ez sincs bizonyítva...
Ráadásul a busa-fajok ún. pelágikus ikrát raknak, melyek lebegve érnek be, amihez áramló víz szüksége, ezért élnek nagy folyókban. A Balaton ugyebár nem folyó...

A hibrid busa egész egyszerűen úgy jött létre, hogy így szaporították őket. Mégpedig azért, mert a pettyes busa növekedési erélye nagyobb, mint a fehéré. Viszont a pettyes busa csak zooplanktont fogyaszt, ami nem jó. Hát sikerült létrehozni a szuper-hibridet, ami úgy néz ki, mint egy fehér busa, viszont csak zooplanktont eszik...

Tehát a busával az a fő probléma a Balatonban, hogy táplálékkonkurense valamennyi őshonos fajnak...

Jó, hogy ilyen problémákkal is foglalkozunk, csak alapinformációkkal legyünk tisztában...
  Vannak a világnak olyan országai, amelyek bőséges természeti erőforrásokkal rendelkeznek. A természet olyan bőkezűen láthat el adományaival egy népet, hogy azoknak kitermeléséből és eladásából gondtalanul megélhet. A nyersanyag-eladások sok ország számára…..
  Nagyjából negyven nap van hátra az első fordulóig, s kíváncsiak vagyunk, t. kommentelőink mire számítanak a választásokon. Öt párt területi listás eredményeinek országos átlagára vagyunk kíváncsiak (tehát arra, hogy az összes pártlistás szavazat hány…..
Eltelt egy újabb hét az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből, s bár még négy hétig vadászhatnak a jelöltek, a korábbi bejegyzés folytatásaként talán nem érdektelen ránézni már a hivatalos adatokra is:  …..
winettou 2010.02.20 09:14:26
@theofil: Kedves theofil! Én nem igazán értem, hogy miért állna minden és mindenki mögött valaki?
Ha emlékeim nem csalnak, akkor a Jobbik Magyarországért Mozgalom a MIÉP mellett elég régóta létezett, és a tagság is nagyjából átfedett (ld.: Balczó, mindkettőben vezető szerepet vállalt/vállal). Talán a MIÉP-et is a Fidesz hozta létre?
Ha jól emlékszem azért alakultak párttá, mert elegük volt a Csurka-féle banda hülyeségeiből...
Az pedig, hogy itt tartanak nem azért van, mert az ellenzék azt mondta a kormányra, hogy "csúnya vagy, meg rossz és hazudsz is" és a nyelvét is öltögette...
Ha így lenne, akkor már elég régóta és ennél jóval erősebben lenne jelen a Jobbik Magyarországon...
A Jobbik megerősödése egyértelműen az elmúlt 8 év következménye, és nem mondatok miatt, hanem cselekedetek hiánya vagy éppen megléte miatt...
Egy BAZ megyei kis faluban nem az számít mit beszél a ZOrbán, hanem, hogy mit nem tesz a kormány...