Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JBrigó

160 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Dorka a közeli erdő szélén lakott anyukájával egy hatalmas házban. Két domb ölelte magához a szürke lécekből rakott otthont, melynek bizony nagy, fehér tornáca volt. Ahogy az ember közeledett, piros és sárga rózsabokrok köszöntötték, és a szélcsengő vitte hírül, hogy vendég érkezett.  Itt…..
A haverok és én Egymásutánban 2019.11.10 18:07:08
Szerintem az életben szükség van átmenetre. Egy olyan időszakra két különböző között, ami felvezeti a következőt az előző végeztével. Sajnos, én úgy látom, évek óta eltűnt ez… már, ami a karácsonyt illeti. Igen, most beleállok ebbe a témába és felvállalom, hogy én leszek a rossz zsaru.…..
Ha visszatekintünk az elmúlt évünkre, nem feltétlenül a gondtalanság az, ami eszünkbe jut. Nem az, hogy mennyi öröm ért vagy mit értünk el, hanem a nehézségek, amik sújtottak. Ugyanis az élet ilyen! Lehet, hogy ahol elvesz, ad is valamit cserébe, de a rohadt, nagy igazság az, hogy nem érdekli a…..
A haverok és én Szivárvány 2019.11.03 13:35:23
Pár nappal ezelőtt, egy este a tévé csatornák között bolyongtam. Nehéz nem csak az érdeklődésnek, hanem a kedvnek, lelki állapotnak megfelelő műsort (vagy agyzsibbasztót) megtalálni, és van úgy, hogy azt hiteti el velem ez a szórakoztató eszköz, hogy szánt szándékkal marasztal egy-egy adásnál. Lehet…..
A haverok és én Fotó magadról 2019.11.03 13:33:52
Készíts egy selfiet (szelfit), azaz fotót magadról, a mobilod segítségével, majd nézd meg, szaladj végig tekinteteddel az összes pixelen, ráncaidon, a színeken, hajszálaidon. Nem kell filter, nincs szükség effektre! Nézz magadra idegenként, és keresd meg mind azt a jót, szépet, ami a képkockákban…..
A haverok és én Ami meghatároz 2019.11.03 13:33:02
Mi határoz meg? Az, amit mások mondanak vagy gondolnak rólunk? Aminek látszunk a szemükben? Végső soron számít. A lényeg az, hogy akit feltétel, álarcok, és hazugság nélkül szeretünk, aki előtt meztelen valónkban képesek vagyunk állni, sírni, nevetni, az, aki ismeri lelkünk minden rezdülését, az…..
A haverok és én Tavasz van 2019.11.03 13:31:34
Tavasz van. Megmásíthatatlanul. A nap süt, hallom a madarak lelket simogató dallamát, a fák zörrenését, és a remény üvöltését, itt bent, magamban, legbelül. Hallom, mert engedem hallatni, és hallom, mert a történetemre nem rakhatok pontot. Nem fejezhető be, írnom kell tovább, nem szerepel a lapokon,…..
Egy cikkemhez írt komment elgondolkodtatott. Nem, nem kell ez hozzá általában, de szükség volt ahhoz, hogy írott szavakká formáljam azt, amit szült. Van úgy, hogy elhagynak, eldobnak, egy poros, sötét helyre taszítanak, lelkünk egy mocskos szegletébe kényszerítve minket a napok pörgetésére, az…..
Oly bátor voltam, nekiveselkedtem, összpontosítva, csatakiáltástól megrészegülve rohantam aztán vesztembe. Azt hittem jó döntés lesz, arra visz az én utam, de elbuktam. Megint. S míg lemostam a harc porát, miértek sora pergett le előttem. Kínoztak, szívemet nyúzták, miközben a képembe nevetve…..
A haverok és én Végtelen percek 2019.11.03 13:26:33
Vannak napok, amikor nehéz ólommá változik testünk. Minden mozdulatot nyikorgó, elszáradt jajveszékelés, vagy csupán ráncok húzta tekintet követ. Ilyenkor minden egyes eltelt óra kész olimpia. Felkészülés követ minden egyes döntést, mint mosdóba menetel, mosolygás vagy csak maga az étkezés. A célhoz…..
Olykor rozoga csónakházak vagyunk. Abba az elnyűtt kuckóba bújunk akkor is, ha kint süt a Nap, vár ránk a csodáktól kéklő víz, és a szabadság. Elrejtőzünk, mikor élnünk kellene, az esőt lesve, miközben észre sem vesszük a nyár rezdülését. Az a tákolmány, mi körülvesz minket a múlt. Nem mindegy,…..
Vannak napok, mikor nem látunk mást, csak azt a sötét foltot, mi folyton-folyvást követ minket. Mióta élünk. Nem köszön vissza más a pocsolyákból, a kirakatokból, csak a sötét tükörképünk. Arctalanul, lelketlenül, az élettől, annak megpróbáltatásaitól fázva. Telve van rettegéssel, haraggal,…..
Ha a szemembe néztek, vajon mit láttok? Ott ül a szememben az a reggeli küzdelem, hogy lépjek, lélegezzek? Integet a pupillámból az a vágyódás, hogy a napsütésnek átadjam magam, de ehelyett a kanapé birtokol? Nem, ugye? Fontos észrevennünk a láthatatlan dolgokat ráncainkban, hajszálainkban, legyünk…..
Petite Zoé Evés után fogmosás 2019.11.02 10:32:47
Petite Zoé A boszi játéka 2019.10.31 09:35:37
Kép forrása: Pinterest   Szép kis társaság jött össze minden évben, október 31-én Boszi Borinál! Tök Filkó,a tök fej, Mú Misi,a múmia, Viktor a vámpír, és persze Szellemes Szélike is ott volt. Ők öten valahogy kimaradtak a jelmezbálból, cukorka gyűjtésből, és ijesztgetésből. Hiába születtek mind,…..
Petite Zoé Szörny(ű) éjszaka 2019.10.26 17:38:47
Nem titok, a terhesség alatt annyira jó fejek voltak a kedves haverjaim - amiről amúgy nem híresek -, hogy békén hagytak. Teljes egészében meghagyták nekem az illúziót, hogy újra egészséges lehettem, annak hihettem, képzelhettem magam. Már-már elfelejtettem milyen velük, és ugye a jót könnyű…..
Petite Zoé Mindjárt Halloween 2019.10.24 11:02:42
Egy internetes kép alapján illusztrálta: Jánosi József Meleg nap volt szeptember elseje. A száraz,meleg levegő éppen csak cirógatta a kis fakopáncs tollait. Mindenki leste, várta az enyhülést hozó őszt, de a láthatáron sem volt. A kis fakopáncs, Fifó értetlenül állt a jelenség előtt. Való igaz,…..
Petite Zoé Ősz 2019.10.19 11:35:15
Kép forrása: Pinterest   Szél, ha ébred,Meg nem nézed!Arcod csípi,Azt süvíti, Hideg van már,Köszön a nyár,Sapkát elő!Őszi szellő,Csiklandozza,Jól megfújja,Fejre sapkát,Nem pántlikát,Kabát kell már,És a sál vár! Sárga levél,Ha táncra kél,Piros és zöld,Követi őt. A földre hull,Ott megpuhul,Ha…..
Petite Zoé Furcsa Dömötör 2019.10.17 07:50:42
A nyuszik világ életükben hatalmas csapatokban jártak, keltek. Mindenféle indokkal szerettek családi összejöveteleket rendezni, hosszasan beszélgetni és mulatni. Volt közöttük azonban egy, Dömötör, aki nem szerette ezeket az alkalmakat. Mindig elbújt a szoba egyik sarkába, elvonult a tömegtől jó…..
Petite Zoé Nosza! 2019.10.12 08:54:16
Ideülök,És most várok,El nem tűnök,Fel se állok. Tavasz. Süt a Nap, nyílnak a virágok,Jó napot kívánok!Menjünk gyorsan, mert vár rámA játszótér végre már! Nyár. Tűz a Nap, homlokom törlöm,Ma nem kell oviba jönnöm.Balaton és sok-sok fagyi,Így megyünk mi nyaralni. Ősz. Zöld, sárga, barna, és…..
Petite Zoé A méhecske terve 2019.10.08 18:02:12
MéhecskeSzépecskeKerekecskeVirágon, ZümmögiElzöngiZizzenőSzellőnek: AprócskaSárgácskaÁrvácskaOtthona, Gyűjtöget,Repülget,SzövögetEgy tervet: Elhozza,Dugdozza,KanalazzaA mézet.               Kép forrása: Pinterest..
Valaha létezett egy olyan tisztás, amit csak Boldog Rétnek hívtak nemes egyszerűséggel. Ide járt mindenféle állat játszani, beszélgetni, sétálni és pihenni. Ide hozta a rózsaszín elefánt mama a kicsinyét, a békák fennhangon kuruttyoltak a tó közepén, vidáman repkedtek a szitakötők és a darazsak. Ide…..
Petite Zoé Memme és Bebbe 2019.09.26 17:34:34
Tudjátok gyerekek, a madár azt mondja, hogy csip-csirip, csirip-csirip! Na most, volt egyszer egy madár, amelyik azt mondta memme-berebebbe! Nem is szerette őt a madár közösség! Most biztos azt kérdezitek miért nem? A madarak is olyanok tudjátok, hogy azt szeretik, ha egyforma minden, a megszokott…..