Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szelestey

815 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kétkulacsos politikával Orbán jól elvan az európai geopolitikai törésvonal mentén.  Magyarország mutatja, miként porladhatnak szét olyan alapjogok, mint a sajtószabadság, miközben korunk Trumpjai és Orbánjai nem győznek lázítani a szabad sajtó ellen. Az izraeli és a magyar kormányfő egyaránt…..
Vajon Magyarország ráébred-e egy szép napon, mivel is jár Kína vazallusának lenni?  Salvini, Le Pen és Orbán egyaránt magának vindikálja a jogot, hogy az európai populista szövetség hangadója legyen; A migráció kérdésének forszírozása csak arra jó, hogy elleplezze a társadalom széttöredezését...
• Weber befejezte az egyezkedést Orbánnal, ha az nem enged, fel is út, le is út neki a Néppártban • A CSU elnöke látványosan kihagyja Magyarországot, amikor a jövő héten a térségbe látogat, mert szerinte pártja idáig túlértékelte a magyar kapcsolatot  • A kormánybarát nacionalista-populista szerb…..
Árulkodó, hogy Putyin és Orbán díszvendégnek számít Pekingben.  A magyar kormányfő által csodált izraeli történész szerint majd elválik, hogy járható-e az orbáni út, azaz létezhet-e demokrácia egyéni szabadságjogok nélkül, avagy csupán szimpla diktatúráról van szó. Aki nem veszi észre, hogy a…..
Macron azt üzente Orbánnak, hogy ha sokat ugrál a migránsok miatt, Magyarország ki is kerülhet a schengeni övezetből; Európában lanyhulnak az aggályok a migráció miatt -  a populista pártok legnagyobb sajnálatára; A Roszatom trójai faló, a burkolt orosz politikai-katonai beavatkozás eszköze...
• Orbán már messzire jutott a fékek és ellensúlyok felszámolásában, most éppen a bíróságok függetlenségét darálja be • Grasszálnak a világban a megválasztott önkényurak, az uniós tagállamok politikai középpártjainak mégsem kellene összecsinálniuk magukat miattuk, mert az emberek nagy része nem…..
A nacionalisták ellenségek, mert szét akarják verni az EU - hangsúlyozta a Bizottság elnöki tisztének néppárti várományosa;  A populisták ácsingózhatnak vezérszerepre Strasbourgban, csak éppen a közhangulat nem támasztja alá nagyra törő terveiket és éles belső ellentéteik is zavarják a saját…..
Kívülről is látszik, hogy egyre öregebbek a Fidesz hívei, a fiatalok inkább más pártokra voksolnak. Zelenszkij a sötét ló, mert amit idáig produkált az példátlan, csak az a kérdés mi jön ezután?  A nemrégiben küldött levélbomba után kiderült: egy szélsőjobbos amerikai félkatonai szervezet …..
Zelenszkij retorikában tönkreverte Porosenkót, akiből elegük volt az ukránoknak, de most már a tetteknek kell következniük  Kínának van hosszútávú elképzelése, miként vegye meg kilóra a kelet-európai uniós tagállamokat, Brüsszel ezzel szemben maximum az öklét rázza  A jobb élet reményében…..
A magyar kormányfő az európai jobboldali populisták, valamint a szélsőjobbosok példaképe;  Orbán csak a magyarok egy részét tudta behülyíteni a migrációval, az európaiak nagy részét komolyabb gondok kötik le, semmint az állítólagos újabb népvándorlás rémképe; A magyarok már a divatlapokban sem…..
• Juncker szerint teljes képtelenség, ahogy a magyar és a lengyel kormány hadakozik a kvóták ellen, nem tagadhatják meg a szolidaritást  • Orbán Viktor és a hozzá hasonló nemzeti demagógok tévednek, amikor a Notre Dame tüze kapcsán is a maguk politikai pecsenyéjét igyekeznek sütögetni.   • A…..
• Ilyen nincs és mégis van: az unió azokat pénzeli, akik fel akarják számolni • A magyar kormány szinte teljes egészében megszállta a médiát, viszont Orbán hiába állítja, hogy gazdasági aranykort élünk át, módszeresen az ország alatt fűrészeli a fát  • A hatalom elvonja a levegőt az ellenzéktől a…..
A Bundestag konzervatív elnöke azt gondolja, hogy Nyugat-Európának jobban tekintetbe kellene vennie a keleti tagok aggályait. A nacionalisták előreláthatólag jól szerepelnek az európai választáson, csak utána kerülnek bajba, mert a belső ellentétek miatt aligha képesek hatékonyan…..
• Európai zöld javaslat: külön testület ügyeljen arra, hogy egyes autokraták ne építtethessenek stadiont a hátsó kertjükben, á la Orbán • Nem kizárt, hogy Orbán a választások után még hangosabban fogja szidni az uniót, mint idáig • Az alapjogok magyarországi, lengyelországi és romániai korlátozása…..
Bunkók vagyunk a civilizált világhoz képest, de azt legalább nagy mellénnyel hirdetjük.  Az EP-választás utáni helyzet majd megmutatja, mennyire gondolja komolyan renitens magyar, illetve román párt megzabolázását a két nagy európai pártcsalád. Hogy a szlovák elnök asszony lett a befutó, az nagy…..
Orbán simán megszegte a Néppártnak adott ígéretét; Lehűlt a német-francia viszony, miközben erősödnek Európában a populisták, ám azok aligha tudnak közös frakciót létrehozni Strasbourgban; Az unió saját magának tesz keresztbe, noha az EP-választás előtt éppen hogy fokozottan kellene készülnie a…..
• Májusban az elégedetlenséget megnyergelő populisták csapnak össze az eddigi rend híveivel az urnáknál  • Közép-Európában nem ritkán a gyűlöletbeszédet és a diszkriminációt igyekeznek leplezni a "keresztény értékek" hangoztatásával • Orbán a magyarságkutatás engedélyezésével ideológiai koncot dob…..
A Fidesz sorsára jutott Strasbourgban a román kormánypárt, csak ellene az európai szociáldemokraták léptek fel a normák megsértése miatt.  Orbán Viktor megsértődött Weberre, így minden ígérete ellenére egyáltalán nem fogja vissza magát az EU-ellenes retorikában, a Néppárt frakcióvezetője viszont…..
• Az európai konzervatívoknak vigyázniuk kell, mert hatalomra segíthetik Salvinit és Orbánt, ha túl sokáig cirógatják azokat, miközben mindkettő az unió szétverésén dolgozik  • A brit toryk még beleköphetnek Salvini levesébe, mármint hogy az olasz szélsőséges politikus létrehozhassa az egységes…..
A britek még a káosz kellős közepén sem engedik meg, hogy egy hivatalos személyiség Soros ürügyén zsidózzon; Orbán tudja, hogy a pénz beszél, ezért maradni akar a Néppártban;  Magyarországon már csak nyomokban létezik a független sajtó, és egy sor európai államban sem sokkal jobb a helyzet, ezért…..
• Az EU átaludta az elmúlt 9 évet, de mégis segíthet megmenteni/újjáépíteni a magyar demokráciát  • Orbán téved, ha azt hiszi, hogy a migráció ürügyén fellázíthatja Európát, bár most már Londonban hírügynökséget is beindított a mozgósítás érdekében  • A kormány keresi a kiegyezés lehetőségét az…..
Hogy kik és hányan nem mentek el a Nacionalista Internacionálé milánói alakuló ülésére a szélsőjobb vezető személyiségei közül, az sokat elárul a mozgalom kilátásairól; Timmermans szerint félő, hogy Európában újból egymás ellen fordulnak az országok, miután a nacionalisták rájátszanak a félelmekre…..
• A populisták számára az egyetlen közös nevező a Brüsszellel szembeni utálat, és Orbán aligha lép ki a saját jószántából a Néppárt jelentette védernyő alól  • Még a német kereszténydemokraták legfelső szintű vezetői közt is van olyan, aki továbbra sem fogja fel a magyar veszélyt  • A Porgy és…..
Az Osztrák Szabadságpárt a színfalak mögött arról győzködi a Fideszt és a PiS-t, hogy álljanak át a Salvini-féle EU-ellenes tömbhöz. A szélsőjobb lába már benn van az EU ajtónyílásában, a nagy néppártok búcsút vehetnek a langymeleg politikai állóvíztől. Mosonmagyaróvár a fogászati turizmus Mekkája…..
Orbán Viktor szélsőjobbos klisékhez folyamodott, amikor megindította a  Fidesz európai korteshadjáratát;  A magyar állásponttal ellentétben Szlovénia nem gondolja, hogy bele kellene ütnie az orrát a szabad sajtó munkájába;  A PiS nem közösködik a populista-nacionalista pártok összefogásán ügyködő…..