Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anonymus812

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem minden határátkelés sikertörténet, előfordul, hogy valami nem kerek. Ilyenkor az ember egy ideig próbálkozik, de ahogy mondani szokták, ha valami nagyon nem megy, akkor nem kell erőltetni. Így volt ez Heni esetében is, aki végül négy hónap után költözött haza Angliából.…..
Anonymus812 2017.01.31 13:02:43
10 eve elek Angliaban, a ferjem lengyel. Mindig elszoktam neki mondani az olyan kommenteket,amit ezalatt a cikk alatt is lattam paraknal, hogy a lengyel az milyen hude osszetarto nemzet(es a szokasos kontra, hogy a magyar hozza kepest mekkora egy szar, szethuzo bagazs). Es o ilyenkor mindig hangosan felrohog, hogy ezeknek az embereknek nagyon szivesen irna egy elmegybeszamolot a sajat honfitarsairol. Tobb helyen dolgozott mar o is, az osszes munkahelyen a munkatarsai min. 50-60%-a lengyel volt, allandoan ment az egymas hata mogotti askalodas, pletykalkodas, kb. egy ido utan mar mindenkit elkerult, mert kikeszitettek. Az egyik legjobb baratnom egy lengyel lany, az elso munkahelyemen baratkoztunk ossze, ahol en voltam az egyetlen magyar, tobszor mondta, hogy baromi szerencses vagyok, hogy nem tudok az anyanyelven, mert eleg durvan megy a szarkeveres egymas ellen. Az, hogy osszetartonak tunnek szimplan azert van, mert rengetegen vannak. Mindenki kizarolag a sajat baratainak, csaladtagjainak segit, ezt ok mondtak, meg mas lengyelek is, akiket ismerek, idegennek ok sem, ezt egyikuk sem erti, hogy miert gondoljak a magyarok. :D Mas naciokrol: rengeteg olasz, spanyol nemzetisegut ismerek, ugyanez ment, toluk is allandoan azt hallottam, hogy nem szeretnek a sajat naciojukkal egyutt dolgozni, mert kiturjak egymast a munkahelyrol, nem lehet bennuk megbizni stb. Cseh, litvan, angol ugyanez. Senki ne ertsen felre, en nem azt mondom, hogy a magyar az csodalatos nep es mi aztan faszak vagyunk es mindenki felett allunk, boven vannak kozottunk is lehuzo, kartekony emberek, akiket el kell kerulni, de ezt a viselkedest nemzeti sajatossagkent ertekelni szerintem igencsak primitiv hozzaallasra vall. Mert ez szimpan emberi hiba, nem pedig nemzetisegbeli, ezt en a kintletem alatt tanultam meg, elotte en is ilyen voltam. Engem vagott mar at olasz, az egyik alberlotarsam, aki francia volt, lopott a taskambol, a lengyel baratnom forditotta, hogy a tobbi lengyel miket pletykalt rolam, igen, egyszer en is fogtam ki hulye magyart es meg sorolhatnek mas nemzetekkel mas negativ peldakat. De ugyanakkor nagyon sok a pozitiv tapasztalatom, igen, boven tudok magyarokkal kapcsolatban is mondani. Remelem egyesek kepesek lesznek leszokni "a mindenesmindenakimagyarazrohadek" hozzaallasrol es atterni arra, hogy ami es aki negativ azt elkerulom messzirol, de nem altalanositok es nem mocskolok kollektiven mindenkit csak azert,mert volt par rossz tapasztalatom. Van egy olyan erzesem, hogy ezert a velemenyemert sok tamado kommentet fogok kapni, de nem erdekel, en ezt gondolom. :)
Anonymus812 2017.01.31 15:32:50
@Demi78: Nagyon szivesen megkerem a ferjem, aki lengyel, hogy forditsa le neked magyarra a facebookos lengyel csoportokat(tobbnek is a tagja, tehat atlatja, hogy mi a helyzet), hogy mekkora baromsagokat irnak be oda es milyen stilusban irkalnak egymasnak. En jokat szoktam rajta rohogni(megjegyzem, tobb angliai magyar csoportnak is a tagja vagyok,de semmi kirivoval nem talalkoztam, szimplan informaciocsere folyt),de o csak szornyulkodik azon, hogy milyenek a sajat honfitarsai. Mar irtam kommentet ide ezzel kapcsolatban, de neked is leirom: maga a ferjem es a lengyel barataim/ink szoktak megdobbenve ertesulni arrol, hogy masok osszetartonak latjak oket,mert ez nem igaz. Mindenki kizarolag a sajat kozeli baratainak es csaladtagjainak segit, idegennek vagy ismerosnek eszukben sincs. Mindossze azert tunik igy,mert mindenhol rengetegen vannak.Az egyik lengyel baratnom, akivel az elso munkahelyemen ismerkedtem meg, ahol az egyetlen magyar voltam, forditotta, hogy milyen szarkavaras megy egymas ellen, hat nem is birtam ott maradni sokaig. Ot eloleptettek az elozo helyen, elotte mindenkivel joban volt, utana meg fenyegeto uzeneteket is kapott lengyelektol. Olaszt, spanyolt is nagyon sokat ismerek, mast sem hallok toluk csak azt, hogy semmikeppen nem akarnak a sajat naciojukkal dolgozni,mert allandoan egymast turjak es egymas ellen askalodnak. Remelem erted mire celzok...Az altalanositas rohadt idegesito es baromira nem szep dolog.