Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VaszilUr

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekességek és gyakorlati tippek az éber álmodás kapcsán. Az írás azonos című videónk lejegyzett változata. Mondd, kedves olvasó, mennyit foglalkozol az álmaiddal? Vannak egyáltalán álmaid? Ha igen, vissza is tudsz emlékezni rájuk? Foglalkozol a jelentésükkel, az értelmükkel, van bármiféle…..
A videóban részletekbe menően megvizsgáljuk, mit üzen a Mátrix és milyen utat járt be a  franchise a kezdetektől a legutóbbi filmig, a Feltámadásokik. (Ez az írás azonos című videónk lejegyzett és minimálisan módosított változata.) Megérkezett az új Mátrix. Mielőtt megvizsgálnánk, érdemes…..
A Csillagvizsgáló blogon eddig is változatos témákon keresztül ismerkedtünk a Földön kívüli világgal, olvashattunk többek között asztrofizikáról, kozmológiáról, űrkutatásról és űrutazásról vagy éppen science fictionről. Most pedig egy újabb területtel igyekszünk színesíteni a palettát, mégpedig az…..
VaszilUr 2021.12.16 21:22:22
Minden tisztelet a kutatóknak!
Fantasztikus, hogy mit tudunk már!!
És még fantasztikusabb, hogy mit NEM tudunk MÁR...

A kisördög nem hagy nyugodni :)

Mi az a tudás, ami későbbi korokban is megáll, mi az amit nem felejtünk? Nos erról mindig csak az utókor tudhat meg többet, ez minden tudományágra igaz Semmelweistől a csillagászatig...

Mert van hihetetlen sok dolog is, amit felejtünk. Egyesek szerint az emberiség legnagyobb tragédiája nem is a tudás hiánya, hanem hogy felejt! Ezért nem tudjuk már pl. azt sem, hogyan és kik építették a piramisokat?!? Ahogyan az akupunktúra hatásmechanizmusának az eredeti ismeretanyaga is "elfelejtődött"! Elmélet persze van bőven, csak a konkrét ismeret hiányzik (már)!

Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy egy földi időjárási front is mennyire befolyásolni tudja az érintett területen élő emberek hangulatát, fizikai és idegrendszeri állapotát, hogyan szaporodik meg ilyenkor a betegségek-balesetek és az emberi konfliktusok előfordulása. Ezzel foglalkozik ma az un. orvos-meteorológia.

Az már egy kicsit feledésbe merült, hogy maga a meteorológia – mint tudomány - szógyőke nem véletlenül a "meteor" szóból ered! Már a kezdetektől – sőt leginkább akkoriban – ugyanis művelői mindig az égre tekintettek, az "égi időjárás" megfigyelésével, és annak az emberi társadalomra való hosszabbtávú hatásaival foglalkoztak. A világot TELJES EGYSÉGBEN látták és értelmezték, ez a gondolkozás ma már számunkra alig érthető! A Nílus áradásait, a termések fejlődését ugyanúgy megfigyelték és feljegyezték mint a csillagok és bolygók járását. Sokszáz éven át vezetett feljegyzéseikből volt alkalmuk a babiloni káldeus csillagászoknak ilyen tapasztalatokat szerezni! Ezekről azután agyagtáblákon táblázatokat készítettek, amiknek egy része ugyan megsemmisült, de ami megmaradt, az is bőséges bizonyíték erre.

A Nap hatása a földi életre soha nem volt vitás, azt mindenki látja, érzi és tapasztalja. Mivel akkoriban távcső nélkül végezték az észleléseket, szabad szemmel pedig a Jupiter és a Szaturnusz volt a két legtávolabbi bolygó amit még így látni lehetett, ezért ezeket tekintették a legfontosabb "két uralkodó" bolygónak, vagyis olyanoknak, amik a legjelentősebben befolyásolják a Nap – mint központi égitest – hatását a földön élőkre. A görögöknél Zeusz és Kronosz az uralkodás (mint lehetőség) és az idő(változás, mint limitáló kontroll) urai. Akkoriból fennmaradt ismeretek alapján manapság a bolygók hatásaival az un. mundánasztrológia foglalkozik. De ez már csak egy töredékes tudás! Az égi és földi jelenségek egységének jellemzésére használták a "mint fent, úgy lent" – megfogalmazást.

Az ugyanebben a korban született Bhagavad-Gítá pedig egyenesen úgy fogalmaz, hogy "Itt egyetlen törvény uralkodik, míg a balgák sokféle kitalált szabályt követnek".

Van még mit újra(!) felfedeznivaló itt a környezetünkben is!

Kis bevezető ehhez:
www.asztropresszhirek.com/2020/11/22/a-nagy-mutacio-es-egy-uj-korszak-kezdete-jupiter-es-szaturnusz/
VaszilUr 2021.12.17 11:32:24
@horrorpornó bábszínház:
Megmosolyogtattál, köszönöm! Jellemző ez ma már. Erről a lenyűgöző szakértelemről és tudásról beugrik egy kb 50 éve elhangzott fizikaelőadás, ahol a prof a Dirac-delta kapcsán azzal példálózott, hogy ez pontosan megfelel az abszolút szakértő képletének is. Mivel egy fejlődőképes szakértő ugyanis mindig egyre többet tud egyetlen dologról, a végén - ha jól csinálja - mindent fog tudni egy egyre kisebb területről. Az abszolút szakértő mindent fog tudni a semmiről. :)

Lesz még itt meglepi...
A Ridley Scott által rendezett The Last Duel (Az utolsó párbaj) látszólag egy fiatal hölgy megerőszakolásának történetét bontja ki, egy mélyebb síkon azonban filmje sokkal inkább a férfiúiság és középkori szellemiség meggyalázásáról szól. Ez az írás videónk lejegyzett és minimálisan módosított…..
téveszmék "Sírva vigad a magyar" 2021.07.30 01:04:58
  "Míg Mohácsnál nem csatázott A félholdu büszke tar, Víg volt addig, hajh azóta Sírva vigad a magyar."   Bajza József Borének című verséből származik az a sor, mely a megjelenése óta eltelt csaknem kétszáz esztendő során valódi szállóigévé vált. A költő szerint tehát borús, szomorkás nemzet…..
Ez az írás azonos című videónk szövegének lejegyzett és minimálisan módosított változata. Nem olyan régen jelentették be, hogy a világ jelenlegi technológiai átalakításában forradalmi szerepet betöltő Elon Musk, a nem létező háttérerők két másik nagy gennyládáját, Bill Gateset és az amasonos Jeff…..
Ez az írás azonos című videónk szövegének lejegyzett és minimálisan módosított változata. Kihez fordulsz, ha a hegyek bendője fortyogni kezd, a világ szenvedésének terhétől megremeg a föld a lábad alatt, az üvöltő szél pedig egyre csak a madarak, fák, emberek elmúlását ordítozza. Mitévő leszel, ha…..
Minden idők leghíresebb tengerjárója és egyben legnagyobb utasszállító gőzhajója  1912. április 14-én 23.40-kor jéghegynek ütközött, majd két és félórás haláltusát követően 1912. április 15-én, éjjel 2 óra 20 perckor elsüllyedt. Az elsőként a helyszínre érkező…..
Fesztiválok ideje   A „maszk évében” (2020-ban) béketűrő magyar népünk számára világossá válhatott, hogy önjelölt vezetőink naprakészen rendezik körénk a „fesztivált”, természetellenes irányt szabva ezzel múló napjainknak, szándékkal megvezetve evolúciónk lehetséges kibontakozását, s…..
VaszilUr 2020.10.04 09:48:44
Martin Árpád, MMXX. zsoltár

Ma állj ellen a birkanyájnak.
Most az a józan, aki lázad.
Vedd észre, önszemeddel látván:
az agyakra szállott a járvány,
s az ampullákban ezer dózis
hisztéria, tömegpszichózis,
s mint utcasarki vak zenész,
hajléktalan a józan ész.
És száműzöttek most az álmok.
A status quo gyilkos és álnok,
s a tartalmas hang oly kevés.
Csak porhintés és cselvetés
minden teória, elmélet.
Már dallama sincs a zenének.
Megvetett a rím, az arány,
és annak esélye parány,
hogy van jövője még a Szépnek.
Ma a grafitti is művészet.
Mellékes, ki a férfi, nő.
De éppen az a bökkenő,
hogy fölfordult a fönt s a lent,
s ha tiltakozol, idegent
kiáltanak rád. Bűnbakot.
Parádéznak a színvakok.
Kezükben harsány trombita,
s e bősz szabadság-orgia
nyomában semmi sem marad,
csak üvegtörmelék, salak.
Tombol a bál. Bitek és lájkok
járják az őrült haláltáncot.
Nincs jó és rossz. Nincs nem, csak gender.
Így lett nemtelenné az ember.
Költemény sincs már, csak szöveg.
A műveltség feslett szövet.
Nincs történet, csak narratíva.
Szakállasan riszál a díva,
s a süket népre dől a tucc-tucc.
Költözz vidékre most, amíg tudsz.
Építs végvárat, menedéket,
mert ostrom alatt most az élet,
s míg bambaságba ringat a
média, rólad big data
készül. Sokbájtos kartoték.
PC-dben számos tartozék
figyel, lehallgat és jelent,
kontrollál múltat és jelent,
s mit révedezve tervezel:
jövőd ördögkézen vesz el.
A költő kérdez. Válaszul
csatornák népe ráuszul
hozsannázva celebnek-trollnak.
Kezéből kiverik a tollat.
Mesterséges agy, digiféreg
támad, a lég halálos méreg,
s míg százhatvan centis képátlón
bagzik a halál s a rémálom,
Jurassic Parkból randa klón
ront rád. Delejez bamba clown.
Röhögd ki! Életedre támad.
Pribékjei fogják be szádat.
Művészet nincs, csak akció.
Bomlási láncreakció:
pátosz nincs már, csak pőre geg,
a szókészlet mind szűkösebb,
árad a spleen. Altesti téma
nélkül nincs regény, sem poéma.
A szellem tornya? Rossz bazár.
A középszer jól összezár.
Az alkotás csak elmetorna
– készülhetünk halotti torra -,
s bár számos író ösztön híján
megél az állam ösztöndíján,
nem ráz meg, nem ráz föl a mű.
A kudarc, ím, egyértelmű.
Hát tiltakozz, még mielőtt
elsöpörnek a végidők.
Fogd be füled. Ne lesd a tévét.
Hisz látod jól a sztori végét:
ma még csak száz paragrafussal,
de holnap tán már puskatussal
tanítanak majd jóra-szépre,
s az embert óvó régi béke
helyébe gyanú települ.
Íme. Ezt álld meg emberül.
Ne ordítozz a farkasokkal,
szólani is csak súlyos okkal,
iróniával, ámde halkan.
A többit énekeld meg dalban.
A járványhelyzet miatt a 2020-as év olyan változást hozott a világ majdnem teljes lakosságának életébe, amire a legtöbben legmerészebb álmaikban sem gondoltak volna. Sokan vannak, akik a tévéből napi szinten elismételt riogatások hatására, anyagi megfontolásokból vagy éppen a kormánypárt iránti…..
VaszilUr 2020.10.01 11:06:32
1-2% embertársunk is akár meghalhat covidban, ez megy éjjel-nappal. Hogy a többi 98% miben hal meg az ugye senkit sem érdekel?!? levegomunkacsoport.blog.hu/2020/01/30/az_ultrafinom_reszecskek_hatasa_az_egeszsegunkre?fbclid=IwAR3QophBkAmyZHT8INN-xqsTeu1_hNgAUnBK9WOzfQVhf5XNErEEDsYAqa4
Az emberek hatalmas tömegeit azért lehet félelemben tartani, mert fél-igazságok közt vergődik, mivel egymásnak és önmaguknak is ellentmondó "szakértők" és megmondóemberek hónapok óta félretájékoztatják. Az álladó félelemtől így blokkolt az agykérge és csak az agytörzse működik. Ez ugyanis pont arra szolgál, hogy vészhelyzetben gyors cselekvést tegyen lehetővé, kihagyva az analizáló és elemző tevékenységet. Ez sokszor megvédi az embert egy pillanatok alatt fellépő és lezajló vészhelyzetben, amikor félre kell ugrani egy autó, vagy kidőlő fa stb. elől. Ilyenkor minden élőlény - ember és állat - reflex-szerűen ugrik, ehhez bőven elég az un. "hüllőagy".
Van azonban egy óriási különbség is az emberek és állatok között!! Az ember tud tartósan félni is, nem csak megijedni! Embereket tartósan is lehet félelemben tartani egy a JÖVŐBEN esetlegesen fenyegető esemény emlegetésével, annak állandó és vég nélkül ismétlődő mantrázásával. Eközben persze minden más testi-szellemi folyamata gátolt lesz. Egy állatot nem lehet azzal megfenyegetni és félelemben tartani, hogy HOLNAP MAJD elverlek - HOLNAPUTÁN pedig lehet hogy megöllek. Nem lehet megfélemlíteni egy állatot egy betegség rémképével, vagy jövőbeni kínzás vagy börtönbüntetés kilátásba helyezésével stb., mert az állatok számára kevés értelme van a 'holnap' fogalmának. Az ember azonban szóbeli fenyegetéssel is félelemben tartható, természetesen akár heteken-hónapokon át. Nála a szómágia is működik. Olyan ez, mint amikor a kígyó bűvöli áldozatát, aki erre lemerevedik és leblokkol. Csak a kígyó persze nem beszél - legalábbis az Édenből való kiűzetésünk óta! Lehet megint ott tartunk??
Ez egy szervezett pánikkeltés, ha jogász lennék pert indítanék a tettesek ellen...
VaszilUr 2020.10.02 15:42:47
@Szubrina: ne keverjük a szezont a fazonnal, a kipufogógáz fogyasztása nem cukorka, évente tízezrek halnak bele évek óta, abban nyugodtan szépen megdögölhetnek és mégse írták elő a gázálarcot... 24.hu/fn/gazdasag/2019/11/01/halal-halalozas-statisztika/
Alább Stefan Molyneux "The Story of Your Enslavement" videójának fordítása található.     Ez a rabszolgaságod története ... Hogyan jött létre és hogyan lehetsz végül ... szabad. Mint minden állat, az ember is szeretné uralni és kihasználni a körülötte található…..
VaszilUr 2020.08.02 11:08:10
"ha az állam a rák, akkor a szabadság az áttét. ."

A jelenlegi modellben ez egyre jobban így van, de sokezer év után van kilátás másik modellre is!

Az államok jelenlegi berendezkedése a hagyományos rabszolgarendszerből nőtt ki, nem más mint annak modern, digitalizált "fejlett" változata. Ez pedig a fajon belüli "másik" kizsákmányolására épülő natív rendszer. Csak azért működhetett eddig, mert a rendszergazdák átlagosan minden generációban egyszer-kétszer "vírusirtást" végeztek az elégedetlenkedő rabszolgák között, a maradék meg önként és dalolva gyártotta le a következő nemzedéket... Ide illik Goethe megfogalmazása: “Öröklődnek jogok és szokások, mint végtelen kórság tovább,
mely nemzedékről nemzedékre szálldos, s ország országnak adja át.” (Faust)

Elvileg ez a végtelenségig mehetne tovább, de csak elvileg. Mert a folyamatos kontraszelekció az egész faj olyan genetikai leépülésével jár egy idő után, ami ma már tapasztalható. Mert a saját elménkből és a saját testünkből is mára közlegelőt csináltak. Bár így kevesen látják a bajok gyökerét, a közlegelők tragédiáját, de az ettől függetlenül is bekövetkezik... Tapasztaljuk. Amíg pedig ezek a természeti és társadalmi erőforrások egyesek számára beárazatlanok és szabad prédát jelenthetnek, addig nincs kiút a válságosdiból.

Be kell építeni a rendszerbe a Bosszúállót is... "A szituáció számítógépes elemzése igazolta a fentieket. A Bosszúálló csakugyan evolúciósan stabil stratégiájának bizonyult a Balekkal és Csalóval szemben, mivel egy nagyrészt Bosszúállókból álló populációban sem a Csaló, sem a Balek viselkedési forma nem tud elterjedni."

zvarga.com/versenyahaszonert-jatekelmelet-akozlegeloktragediaja/
    Alig pár száz évvel ezelőtt még minden furcsaságban Isten közvetlen megnyilvánulását láttuk. Azóta egy-két titokról lehullott a lepel, s ma már nem a haragvó Teremtőt emlegetjük, ha villámlik, ha vulkánkitörést észlelünk, vagy ha hurrikánok járnak pusztító táncot az óceánok partvidékén. Ma már…..
VaszilUr 2020.04.29 10:53:47
@szemet: "Persze tudosók többsége u.n. filozófusi naturalista is egybe- n azaz nem is hisz a természetfelettiben egyáltalán."

Spinoza óta, a "Deus sive Natura causa sui" óta (akit ki is átkoztak ezért) lehetne egy közmegegyezés, de nyilván sokak számára máig megélhetést jelent hogy nincs.

A hit és tudomány ilyenfokú, már-már tragikomikus szembeállítása ennek a (nagyrészt hatalmi) folyamatnak köszönhető. Emberi tény, hogy mindkettőre adekvát igény van, ezt a még hátralévő történelmünkben is el kell viselni - legalábbis addig, amíg nem válunk mindentudókká :) :)

Mert: “A hit nem magyarázat, hanem az a bizalom, hogy végtére is mindenre létezik magyarázat - mégha nem is ismerjük.” (Nicolás Gómez Dávila)
Komoly sajtóvisszhangot váltottak ki a Levegő Munkacsoport és a Greenpeace által Budapesten nemrég végrehajtott mérések eredményei, amelyek arra utalnak, hogy a levegőszennyezettség jóval károsabb annál, mint a amire hivatalos mérőállomások adataiból lehet következtetni.   Bár a hivatalos…..
  Az már jó ideje eldőlt, hogy az új típusú koronavírus nem csupán feldagasztott médiahiszti, hanem nagyon is komoly világjárvány okozója. Az is biztos, hogy ha már túl leszünk a jelen problémáin, bőven találunk majd levonandó és megszívlelendő tanulságokat. Azt azonban erős túlzásnak érzem, amikor…..
  Hetek óta beszélünk róla, százszámra gyártjuk és osztjuk az idétlen mémeket, ám most hétvégén tényleg elkezdtük komolyan venni a koronavírust. Osztálytalálkozókat, születésnapi partikat, esküvőket és klubtalálkozókat hagyunk ki, mondunk le, halasztunk el. Vajon felelősségteljes magatartásról van…..
Avagy miért nem elegendő a szelektív hulladékgyűjtés, vagy az izzók lecserélése energiatakarékosra az ökológiai válság idején? A Klímahét alkalmával indított cikksorozatunkban azt az üzenetünket járjuk körbe több irányból, hogy az éghajlati válság, az ökológiai válság és a napjainkban bennünket érő…..
Nem birkózhatunk meg a klímaválsággal, ha nem változtatjuk meg a fenntarthatatlan társadalmaink hajtóerőit. Belátható, ha a gazdasági-társadalmi rendszerünkben átfogó változásokat szeretnénk elérni, akkor a szemléletünket is meg kell változtatnunk. Kultúránk egyik alapvetően hibás gondolkodási…..
TV helyett Megasztár és a nácik 2019.08.14 00:19:41
A televízió. A megtévesztő módon szórakoztató eszköznek minősített manipulációs machina vitathatatlan érdemeket szerzett magának az elmúlt évtizedek során, a tömegmanipuláció és/vagy a propaganda terén. Legyen szó akár autoriter, vagy demokratikus módon szerveződő társadalmakról, a hatalom…..
  Szemben a vallásos keresztényekkel, a Bibliát csupán egy ember alkotta irodalmi műnek tekintem, semmiképpen sem szent és megkérdőjelezhetetlen alkotásnak. Ezzel együtt is elismerem, hogy van pár egészen figyelemreméltó fejezete. Már rögtön a felütésnél érdemes megfigyelni a teremtés aktusát, azon…..