Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lady Antoinette

42 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bánk bán elemzés. Másképp. Adva van egy klasszikus történet. Nem sokkal az államalapítás után a törvényes magyar uralkodó távollétében a törvényes hitestársa, az idegenből származó, idegenszívű Gertrúd..
Miért NE fizessük meg a női házimunkát/cselédmunkát? Az eltartott háziasszony nem fizet adót, TB-t, nyugdíjjárulékot. Nem járul hozzá semmivel a közterhekhez. Helyettük a dolgozó, pénzkereső férjük fizet egy minimális összeget és/vagy az állam, az adófizetők pénzéből. A felnőtt, épkézláb…..
Különbség Ember és Nő között   Egy Ember soha nem engedné meg, hogy egy másik fél/férfi kezet emeljen rá, félholtra verje. Egy NŐ igen...
     A magyarság nem tud már hová lepusztulni. Nem elég, hogy fogy a népesség,..
A papi pedofília és homoszexualitás háttere, okai.        Papi, szerzetesi pedofília és homoszexualitás mindig volt és mindig lesz (főleg, ha titokban tartjuk és nem akadályozzuk meg)..
Az áldozathibáztatás háttere, okai.        Gyakran halljuk, olvassuk a médiában, hogy az első kérdés, amit feltesznek egy megerőszakolt nőnek: „Miért mentél fel/el vele?”, vagy „Miért vettél fel miniszoknyát és kivágott blúzt?”..
A rózsaszínű nyilak jelzik a fő irányvonalat..
Őszintén szólva: fogalmam sincs, mert nem arról szól, amit vártam volna.       Pláne a címválasztást illetően. Ez a mű mindenről szól, csak nem a tudós nőkről, ahogyan azt várnánk. Igazi vegyes felvágott, amelyben a tudós nők csak egy mellékszál, pusztán "körítés", háttérszereplők. Inkább csalódás,…..
   Star Wars IV. – Egy új reményHibák, észrevételek Néhány logikai tévedést, hibát, észrevételt szeretnék felsorolni a film első kockájától az utolsóig, amit nem nagyon tudtam értelmezni, főleg az „előzmények” függvényében (I., II., III. részek története alapján).Ettől függetlenül nagyon kedvelem a…..
A botrányos sztoriról talán mindenki hallott már; a IX. században egy nő került a pápai trónra, miután átverve a bíborosokat férfinak adta ki magát, azonban egy körmenet alkalmával megszülte gyermekét és leleplezte önmagát. Johanna papissza története a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Ez a…..
Lady Antoinette 2018.07.08 19:48:08
Elszomorító, hogy állítólag egyetemet végzett emberek ugyanúgy azonnal elkezdik pocskondiázni egymást, ha valaki nem ért velük egyet, mint a fél analfabéta trollok az interneten. Mit várhatnánk tőlük, ha náluk tanultabbaknak sem képesek eltekinteni a személyeskedéstől?

Adnék egy újabb témát a pocskondiázásra, ami nagyon hasonló a női pápa legendájához: Jézus létezésére sincs semmilyen közvetlen, korabeli bizonyíték. Az első pogány feljegyzés i.sz. 112-ből való, az is olyasmit emleget, egy pár évvel későbbi is olyasmit emleget, hogy olvasta valamelyik Jézus tanítvány tanítványának az evangéliumában, ami i. sz. 70 körül-után keletkezett. A keresztény források a négy evangélium, ami görögül íródott és magasan képzett emberek írták, Jézus meg a tanítványai és a kortársai arámi nyelven beszéltek, az emberek 99,9%-a írástudatlan volt, köztük a tanítványok közül ketten biztosan. Ráadásul a rómaik - aki műveltek voltak és mindent leírtak és Jézus az úgymond "nagy ellenségük" volt, sok gondot okozott nekik a "tanaival" - sem jegyeztek fel semmit azalatt a kb, 20 év alatt, amíg "tevékenykedett", még a keresztre feszítését sem említik, pedig mindenki másét feljegyezték. Ja, és 20 évvel későbbre tehető a létezése, és ha említik is valahol, csak vallási vezetőként, akit egyesek "istenként" imádtak (Plinius, i.sz. 112-ből).

Ne felejtsük el azt sem, hogy SENKI nem volt ott, amikor Johanna vagy Jézus vagy akármilyen történelmi személyiség élt! Bárki bármit írhatott, ahogyan ma is rengeteg hazugságot, féligazságot firkálnak le, és azelőtt is "szépítettek" vagy "rondítottak" különböző érdekek szerint, vagy másként magyaráztak, félreértették. Mindenesetre sokat elmond, hogy valakiről, aki legendává válik valahogy, márpedig egy "isten fia" és egy női pápa azért nem hétköznapi eset, semmilyen korabeli feljegyzés sincs!

Mindezeket egy "valódi", Dr.-el rendelkező történész könyvében olvastam, aki egyetemen tanít legalább 20 éve. Szóval, őt kéretik szidni!!!! Én úgysem fogom elolvasni, felesleges pedálozni, uraim!

Nagyon sokan dolgoznak Phd nélkül az egyetemeken kutatóként (én is egy évig, de az anyagiak, ugye), - mert a doktorit is meg kell szerezni valahogy, ami 3 év és az is önálló kutatási téma megírásával történik, ahogy a diplomamunkáé is a témavezető vezetésével, aki lehet például doktorandusz is -, "csak" az a különbség, hogy az előbbit junior kutatónak hívják (asszisztens kutató), mert egy senior kutató kutatási területein dolgozik, még Dr. - ként is, meg tanársegédként is, amíg min. 5-6 év gyakorlattal Dr.-ként, anélkül min. 10-13 év gyakorlattal válhat seniorrá, amikor is önálló kutatást (meg laborvezető) vezethet junior kutatók segítségével. Phd-t nem olyan könnyű szerezni, mert nincs rá sok pénz, és egy doktorandusz helyre kb. 100 ember jelentkezik, és ha nincs "hátszele" és/ vagy nem nyal be csontig, akkor esélye sincs. Nálunk! legalábbis így volt.
A rajongás lélektana 2. - Fanatizálódás, fanatizmus             A „rajongás”, azaz a fanatizálódás korántsem olyan ártatlan valami, mint ahogyan hisszük, amin csak nevetünk és amiből csak a rajongóknak lesz egyfajta anyagi kára miközben a mindenféle (média, zenei- és sport) sztárcsinálók…..
         Közel két éve foglalkozom ezzel a témával (is). Ennek érdekében többé-kevésbé rendszeresen olvasgatok, nézegetek külföldi és hazai sztárokkal foglakozó weboldalakat, rajongói oldalakat és természetesen elsősorban a rajongók beírásait, kommentjeit vizsgálom – lesújtó eredménnyel. A teljes…..
      Írta: Beverly Kills - átvett cikk      "A nők a felelősek..."? Mert a nők tökéletesek, hibátlanok? Ők így születtek vagy "tökéletessé" nevelték őket a tökéletlen, kövér anyjuk? Mi van a dagadt, 120 kilós nőkkel, akik..
Bizonyára sokan ismerik Jane Austin híres könyvét, amelyből filmek is készültek. A történet nagyon érdekes, nem fogom most itt elmesélni, ellenben feltennék két kérdést, ami a történetben nagyon zavar. ---------------------------          1. A könyvben szereplő szépfiú, Willoughby történe enyhén…..
           A jelenlegi tudásunk alapján, amit az univerzum szabályairól és a földi élet szerveződéséről tudunk,  egyáltalán nem kell tartanunk attól, hogy valaha is olyan lények igáznának le minket, mint az Alien filmek teremtménye. Több logikai buktatója is van a filmnek, a történetnek, ami…..
Semmi! 5 milliárd év múlva az emberiség pontosan 5 milliárd éve nem fog létezni. Az akkor élő intelligens faj - ha lesz ilyen - semmit sem fog tudni rólunk, vagy csak minimális információval fog rendelkezni, mivel minden, ami most van, 5 milliárd év múlva már nem fog létezni. Minden elporlad,…..
Adva van egy temetés, ahol a pap/bárki ekképpen szól a sír mellett állva:       "Azért gyűltünk itt össze, hogy testvérünket, Mészáros Mihálynét, végső nyugalomra helyezzük. Teszi ezt Mészáros Mihályné öt lánya, akik szintén itt állnak a sír körül, név szerint: Tóth Istvánné, Kovács Jánosné, Nagy…..
  Gyerekkori rajzaim 10-14 éves kor között, amikor még volt türelmem hozzá virágok rózsaszínű vázában lila vázás virágok..
         Brunszvik Teréz volt az, aki kitalálta és megalapította Magyarországon és egész Európában az óvoda intézményét. Unokahúgával, Teleki Blankával - aki a nők hivatásos oktatásáért küzdött - sokat tett a gyerekek és a nők oktatásáért.       1828-ban szervezte meg Krisztinavárosban az első…..
       Elöljáróban megjegyezném, hogy tökéletesen egyetértek Elaine Morgan-nal abban a tekintetben - aki részletesen kifejtette a vízimajom ős átdolgozott elméletét -, miszerint Darwin, amikor kb. 150 évvel ezelőtt felfedezte, hogy a fajok nem állandóak, hanem folyamatosan keletkeznek és tűnnek el,…..
     Ezúttal nem egy történelmi személyiséget ajánlok mindenki figyelmébe, hanem egy mai sikertörténetet, ami sajnos még manapság is igencsak ritka bizonyos (visszafelé)fejlődő országokban. Ez a mai történet, ami könyv és film formájában is megjelent, látható a mozikban, később majd DVD-n is, arról…..
    A napokban 'örömmel' közölte a kormány, hogy a nők tömegével vonulnak nyugdíjba negyven év után, élnek a kormány nyújtotta lehetőséggel és még meg is ünnepli majd a kormány a kétszázezredik nőt, aki a nyugdíjat választotta negyven évnyi munkaviszony után. Mindezt azért, hogy így fejezzék ki…..
Mi lenne ha....?     Rengeteg témában fel lehetne tenni ezt a kérdést, én most a nők szellemi munkájának a hiányára hívnám fel a figyelmet, és annak a társadalomra nézve káros következményeire.     Ha nem lenne szentségtörés, bántóan tapintatlan és "kegyeletsértő", akkor minden, valamilyen…..
Üdv Mindenkinek! Egy olyan nőről lesz szó ebben a hónapban, akiről egy szintén érdemeket szerzett férfi (író és "márciusi ifjú") is elismerte "hivatalosan", hogy EMBER, nem csak egy értéktelen nő. Vasvári Pálnak hívják ezt a férfit és Teleki Blankának azt a hölgyet, aki egész életében ember akart…..
    Sokáig vívódtam, hogy válaszoljak-e egyáltalán, és ha igen, hogyan, milyen formában? Végül úgy döntöttem, hogy egy külön posztban felelek meg az egyik kommentelőnek, aki (női logikát nem meghazudtolóan) azt a kérdést tette fel nekem a kitételre, hogy az "ötévest már nem kell pelenkázni", hogy…..