Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MindentGátlóSam

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha végiglapozzuk a Wizz Airhez az utasoktól érkezett kérdéseket, nem meglepő módon az merül fel a leggyakrabban, hogy van jegyünk, de a járvány miatt nem akarunk utazni, mikor adjátok már vissza a pénzünket? A cég utolsó Facebook-posztja alatt  a Wizz embere, vagy robotja próbál is mindenkinek…..
MindentGátlóSam 2020.04.17 23:05:55
@travelagent: Vis major esetén nem.
Most, hogy az európai repülés kezd leállni, a legtöbbeket érintő kérdés az, hogy lehet visszaszerezni a le nem utazandó repjegyekért korábban kifizetett pénzt? Nem egyszerű, mert a komoly likviditási válságba került szolgáltatók a törölt járatok után sem szívesen adják vissza. Frissítés: a Wizz is…..
MindentGátlóSam 2020.03.23 04:29:03
@hunTAR: A visszatérítési igény beadása után kaptál valami e-mailt?
Nekem is a visszautat törölték, jött is a mail, hogy átfoglalhatom vagy visszatérítik a teljes árat. 9 napja adtam be az igényt az utóbbira de még egy e-mailt sem kaptam hogy vették, csak az űrlap kitöltése utáni üzenetet az oldalon.
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
Miután egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem sikerül napokon belül megállítani a koronavírus terjedését, súlyos válságspirálba keveredik az európai turizmusipar. Ennek részeként ugyan ki merne repjegyet foglalni olyankor, amikor teljesen bizonytalan, hogy mikor cseng le a járvány és mennyi áldozatot…..
MindentGátlóSam 2020.03.14 07:41:02
@Darth Revan: Az ok nyilvánvaló: nem veled akarnak jó fejek lenni, hanem így az utasnak nem kell visszaadni a törölt járat árát, sőt még további bevételhez is jutnak, mert az új jegy tuti drágább lesz, az árkülönbözetet pedig fizetni kell, csak a módosítás díjat nem.
Persze ha nem törlik a járatot, akkor akár még jól is jarhatsz.
Az index beszámolt róla, hogy több órán át égette a kerozint egy Ryanair-gép ahelyett, hogy menetrend szerint elindult volna Gran Canariára. A tudósítás szerint a gép túlsúlyos volt, és jobb híján a kerozint kezdte el elfüstölni azzal, föl-le gurult a kifutópályán. A gép valamikor negyed egy után…..
MindentGátlóSam 2020.02.19 05:58:36
@ComLo: Ilyen hosszú útra nyilván nem 5000 a jegy. Ahová annyi, ott meg extrém ritka a 3 órát meghaladó késes.

Egyébként a visszaúton már csak 2 óra késés volt, mivel nem várták meg amíg a szóban forgó gép odaér, másik teljesítette az LPA-BUD szakaszt.
Szerdán kormányzati potentátok részvételével átadták, csütörtökön pedig véletlenül utaztunk, így közelről és működés közben meg is nézhettük a méltán népszerűtlen bádogkarámot kiváltó új építményt Ferihegyen. Valóban ezzel kellett volna kezdeni eredetileg is, ez már az európai átlagos fapados…..
MindentGátlóSam 2020.01.25 10:17:02
@heidt: Azért érdekes lesz ez a titkolózás, tekintettel arra, hogy a maxok 200 székkel jönnek majd, a mostani gépeik meg 180 székesek. Persze lehet, hogy a foglalásnál mindegyiket 180 székesnek látjuk majd, a plusz sorokba meg csak a random seat allocation dobálja be az emberkéket.
Egyébként meg az utasok 95%-nak halvány gőze sincs róla hogy mivel repül, többségük a két fő gyártót nem tudná felsorolni, mert rohadtul nem érdekli a téma. Sokan az egész 737-MAX sztoriról sem hallottak, vagy rég elfelejtették.
A többiek meg majd a 3ezres jegyek láttán felejtik el. Persze biztosan lesznek akik emiatt bojkottálják őket és mással repülnek.
Ami persze csak a saját maguk megnyugtatására lesz jó, mert a világ legalaposabban vizsgált és ellenőrzött típusa lesz - ha engedik egyszer újra felszállni.
A MAX-ok több mint 1 évig repkedtek Európában és USÁ-ban mindenféle probléma nélkül már akkor is, amikor tényleg gáz volt velük. Egy katasztrófához ugyanis több tényező összejátszása kell,nem véletlen, hogy nem az EU-ban vagy az USÁ-ban történt egyik baleset sem.
Legközelebb meg majd az airbus zuhan le, ki tudja...
Szóval nyugtathatjuk magunkat, hogy nem ülök fel erre vagy arra a gépre, gőzünk sincs, hogy legközelebb melyik típusnál szarnak el valamit, vagy melyik pilóta kattan be...
A statisztikák szerint a gép hátsó része a legbiztonságosabb. A tavalyi aeroflot-katasztrófa áldozatai meg sokra mentek vele, amikor nem tudták kinyitni a hátsó ajtót, ezért a szárny mögött ülők bennégtek.
Az emberi hülyeség és korlátoltság rendkívül szerteágazó, ennek köszönhetően annak eredménye is sokrétűen mutatkozik meg a világban. Sajnálatos módon ezek az eredmények rendszerint katasztrófákat, elképesztő mértékű pusztításokat és feldolgozhatatlan veszteséget jelentenek. Ezekkel a turista is…..
Elég gyatra lett a 2019-es év budapesti fapados járatindítások terén. Na jó, pontosítsuk: a korábbi évekhez és ahhoz képest, ami Bécsben zajlik. Az év első felében még több bejelentés érkezett új járatokról, ősszel viszont megszűnést láttunk többet is, miközben inkább csak ukrán útvonalak jöttek be…..
MindentGátlóSam 2019.12.30 14:34:38
@John Heard: Mostanában én is a késő délutáni-kora esti indulásokat preferálom, ha lehet. Aznap még lehet dolgozni, utána irány a reptér, másnap pedig kipihenten lehet kezdeni az első szabinapot a célállomáson. Nekem sokkal jobban megéri egy plusz éjszakát kifizetni, mint mosott szarként kóvájogni 1-2 napig kicsit olcsóbban.
De vannak olyan hardcore UFB-k, akik még tetézik a koránkelést, pl ha hajnali bécsi járathoz kiemennek előző este és reptéren csöveznek, nem egy ilyet hallottam már...
Na ezt soha nem fogom érteni, bár sokaknak ugye az a lényeg hogy menjen a kép az instára, meg bekerülhet egy újabb strigula az "itt is vótam" fejezetbe.
Két fontos változást tapasztaltunk az elmúlt időszakban a budapesti reptéren: az elmúlt időszakban sokszor nehezen birkózott a tömeggel már nem csak a biztonsági, hanem az útlevélellenőrzés is, de legalább a Wizz a GH-botrány végén egyértelműsítette: igenis elfogadják a kapunál a telefonon pdf-ben…..
Teljesnek tűnik a Ryanair jövő téli menetrendje, már bejelentettek több új útvonalat az elmúlt hetekben, most hozzájött még újabb hat, abból kettő full meglepetés. Érdekes helyzet, a Wizz eddig mínuszban van, de állítólag náluk még lesz bejelentés. Néha már alig bírjuk követni az útvonalas…..
MindentGátlóSam 2019.03.27 14:50:04
Nagy lépés a Wizz Air életében, jelentéktelen az utasokéban: Budapesten állt munkába a Wizz Air első újgenerációs A321neo gépe. A 230 szék sem volt kispálya, hogy a túróba tömtek bele újabb kilencet? Arra, hogy üzletileg miért nagyon fontos a neo érkezése a Wizznek, egyszerű a válasz: ezeken a…..
MindentGátlóSam 2019.03.26 12:21:00
@Darth Revan: Ha jókor veszed, Bp-re is ki lehet fogni értelmes áron, pl májusra 100EUR alatt van retúr több időpontra is.
+ a bécsi árak azért is annyira alacsonyak, mert új járat, gondolom elég gyenge töltöttséggel mennek. De az sem lesz mindig így.
A héten életbe lépnek az új csomagszabályok a Wizz Airnél és a Ryanairnél. Ennek apropóján ebben a posztban összefoglaljuk a lényeget - nem minden apró részletet, hanem a fapadosok rendszereinek legfontosabb tudnivalóit, különbségeit. Ez tehát az elmélet, várjuk a gyakorlati tapasztalatokat…..
MindentGátlóSam 2018.10.30 12:33:31
@ComLo: Augusztusban jött ki a gyárból a szerencsétlenül járt gép, szóval még ha tesztpilóta vagy a boeingnél, akkor sem nagyon repülhettél vele tavaly novemberben
MindentGátlóSam 2018.10.30 15:12:43
@ételizésítő: köszi, beírtam a költségtakarékos mellé!
Rég volt már, hogy érdemes volt nem Ferihegyről indulva repülnünk, lehet, hogy most változik a helyzet. A Wizz Air benyomul Bécsbe is, bázis három géppel, ami nem csak a Nyugat-Magyarországon élőknek jöhet jól. Elég nagyot fejlődött tehát a Budapest Airport ahhoz, hogy fővárosi lakosként ne érje…..
MindentGátlóSam 2018.01.12 11:12:14
@mestska: Sajnos a járat csak november közepén indul.
És a menetrend sem a legjobb; este repül kifelé, Bécsbe vissza fél 12-kor ér, szóval akik pl Budapestről indulnak azoknak saját autó+reptéren parkolás jöhet csak szóba.
A Szkopjéből buszozás amúgy mennyire gáz? (Túl azon hogy 3 órás ami alapból egy elég erős ellenérv)
Egyszer eltolták az új rendszer indulását, de jövő hétfőn életbe lép: lényegében arról van szó, hogy aki fel akarja tenni a csomagját a csomagtartóba, annak fizetnie kell érte. Ingyen csak azt a csomagot lehet felvinni a gépre, ami befér az ülés alá. Átnevezték az elsőbbségi beszállást "elsőbbségi…..
Van néhány olyan dolog Váradi József legutóbbi interjújában, amely nem csak az üzleti oldalról szól, hanem az utasok számára is érdekes lehet. Ezekből szemezgetünk. Az interjú a Wizz-vezérrel november elején jelent meg a Forbes magazinban és mivel Gusztinak van némi köze hozzá, rám bízta, hogy…..
MindentGátlóSam 2017.11.20 07:23:11
@ordasbacsi: Igen, mert sokan nem tájékozódnak hanem megveszik drágán is a jegyet, mert azt gondolják hogy ha ez fapados akkor biztos még így is milyen jól járt. Főleg karácsony környékén érdemes figyelni a hálózatosokat, sokszor tényleg olcsóbbra jönnek ki a fapadosoknál.
Erre erősítenek rá még az ilyen oldalak mint az Utazómajom, aki a posztolási kényszeréből fakadóan sokszor a teljesen átlagos árakat is hatalmas szenzációként tálalja, a tömegek meg vadul rárepülnek mert megszokták, hogy ha utazómajom posztolja akkor az biztos minimum valami error fare. A fapados meg röhög a markába és hülye lesz olcsóbban adni ha ilyen áron is megveszik.
Leteszteltük és valóban szándékosan szétülteti az egy foglaláson szereplőket a Ryanair csak azért, hogy utána felkínálja: fizessetek és akkor ülhettek egymás mellett. Ennél nagyobb pofátlansággal rég találkoztunk, főleg, hogy még le is tagadják, hogy változtattak volna a rendszerükön. Valahol…..
Négy új járatot jelentett be a Wizz Air, ezek közül kettő mindenképp érdekes lehet a kis pénzből fasza helyekre vágyó magyar turistáknak. Bergen környéke fantasztikus ízelítőt tud adni Norvégiából, Algarve pedig télen a legmelegebb hely a kontinensen, Portugália déli partvidékén januárban is 20…..
MindentGátlóSam 2017.10.24 15:49:42
@Fillér B. Gusztáv: :)
Visszakerestem a Faro járatindítós híreket, de sehol sem említették h csak nyárra lenne. Meg ugye az egyik legjobb klímájú hely Európában, szóval lenne helye a téli menetrendben szerintem. Na mindegy, köszi a választ!
Döbbenetes, hogy a Ryainairnél minden trutymóságot megpróbálnak sikerként tálalni, legyen szó burkolt áremelésről, csomagszigorról vagy tömeges járattörlésről. Most ez utóbbinak lehetünk tanúi, az ír légitársaság ugyanis úgy próbálja eladni, hogy több tucatnyi járatát törli naponta hat héten át,…..
MindentGátlóSam 2017.09.21 14:46:27
@ZX71: Szerintem az elég jó ár ennyiért, innen már csak felfelé megy az ár. Fapadossal talán spórolhatnál pár ezret, de az is lehet, hogy nem.
Én megvenném a helyedben. Nem utolsó sorban időben megvan a fix dátumod és kényelmesen lehet nézegetni a szállást meg a többit.
Elsőre brutális bejelentés a Wizz Airtől, hogy napi járattal nyomul rá a Ryanair szintén napi Budapest-Berlin útvonalára, de jobban megnézve logikus és érthető a döntés: megindult az Air Berlin piacának újraosztása, aki hosszabb távon is ott akar lenni, jó, ha előre szalad. Frissítés: a járat jövő…..
MindentGátlóSam 2017.09.06 12:48:41
Már Debrecenből is célba veszi Moszkvát a Wizz, a Ryanair közben egy érdekes spanyol célt dobott be: Santanderrel szinte az egész Ibériai-félszigetet lefedik a Pestről induló fapadosok. Nehéz volt egy akkora ziccert kihagyni, mint hogy ez legyen a cím: akár Wizz-járattal is repülhet jövőre Putyin…..
MindentGátlóSam 2017.08.30 13:35:58
MindentGátlóSam 2017.09.01 07:38:53
@Stock Holmi: Mindenképp ki kell szállnod a gépből, szóval ha el is érnéd a gépet mire indul tovább, akkor is "átszállsz". De kizárt hogy eléred, mint ahogy írták is előttem.
Charleroi, Varsó, Berlin SXF ahonnan könnyen találni olcsó járatokat Vilniusba vagy Rigába. Ezekbe a városokba pedig szintén fillérekért eljutsz BUD-ról.
Új innovatív szolgáltatásról szól a Wizz Air friss bejelentése. A helyzet azonban az, hogy amiről beszélnek, az a legkevésbé sem innovatív, inkább sima másolás. Amit viszont nem jelentettek be, az megint egy kis kicseszés lehet sok utassal: ingyen csak az utazás előtt két napon belül lehet…..
MindentGátlóSam 2017.08.16 18:48:54
@ordasbacsi: kösz.
Amúgy biztos ami biztos, a helyfoglalás árait is fokozatosan emelték az utóbbi időben, most 1500-tól indul a legolcsóbb hely, pár hónapja még a front cabin seat is olcsóbb volt.
Ryan-nél azért fele áron is vehetsz a gép hátsó részébe.