Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Akos71

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elszántak, készen állnak a nagy feladatra 2012.01.03. 09:58 F. Kapus..
Egyelőre nem a várhatóan péntek és szombat este pénztár előtt kígyózó sorokról lesz szó, hanem. Tegnap este körülnéztem a Várban, majd másfél órán keresztül csak árakat jegyzeteltem. Próbáltam összerakni izgalmas sorokat, különböző árkategóriákban: belépővel…..
Akos71 2011.09.09 10:58:11
@Octopus: Köszönjük, várunk vissza, a Dél-Afrikai vörösök között is lesznek ilyen "állam a földön" élmények. Szerintem. (én álltam a pult mögött az 53-as standon :) )
A magyar válogatott kapusa az Arizona Sundogs játékosa lesz a következő szezonban. Szuper Levente új csapata hétfőtől tartja idénynyitó edzőtáborát, ezen a magyar hokis is részt vesz, a keretet tíz nappal később véglegesítik. Az Elitesprospects az átigazolást már tényként…..
Akos71 2010.10.02 13:38:50
Hajrá! Védjen sokat, legyen jó formában. Sztem ez lenne elsődleges. Hogy aztán mi sül ki belőle, ki tudja?

@somagyik: Nem értem. Amit linkeltél abban a cikkben felsorolják kik lesznek ott, és benne van Levi...

@vaze: ...és Steven Kaye is.
A legek versenye megállíthatatlanul folyik, az óriási építkezési beruházások főleg az Egyesült Államokban, Kelet-Ázsiában és a Perzsa-öböl térségében monumentális méreteket öltöttek. A most következő listából a technika fejlődésének köszönhetően szinte mindent túl…..
Akos71 2010.05.14 12:18:12
@Qeki: Nem akartam én vitatkozni, csak megjegyeztem, hogy ez biztos nem igaz így ebben a formában.

A város:
en.wikipedia.org/wiki/Cerro_de_Pasco

De talán ez még jobb a régióról:
www.perucontact.com/en/conozca/pasco.php

Ez pedig a hotelekről:
www.terra.com.pe/turismo/pasdinte.shtml

Spanyolul van, és nem egy adott hotel, hanem a városban megtalálható hotelek, hostelek listája. Tekintve, hogy kis (70,000) bányászváros egy fejlődő országban, a hotelek biztosan nem 5 csillagosok, nem hiszem, hogy jók volnának, és azt sem, hogy saját honlapjuk lenne még akkor sem ha tényleg ők a világ legmagasabban fekvő szállodája.

De kis keresés (altitude hotel a google-ben, második találat: www.travelandleisure.com/articles/best-high-altitude-hotels/1) és minimális utánaolvasás után az ötödik bekezdésben ezt találtam: 'at Yeti Mountain Home Kongde, a new Nepalese spot that, at 13,900 feet, is the highest in the Himalayas'

13,900 láb, tehát 4,357 méteres tengerszint feletti magasság amiről ők azt írják (2008-ban) hogy a legmagasabb a Himalájában.

Tényleg minimális kereséssel. Azt gondolom mind a ketten csak jószándékúan megjegyeztük, hogy vagy a hotel, vagy a magasság nem stimmel. Mindketten adtunk támpontokat, hogy valszeg miért nem, és hol lehetnek magasabban fekvő hotelek. Ezek után 'ha tudtok konkrét szállodát névvel, weblappal'... Hm. Remélem segítettem, azt gondolom itt tévedett a forrásod (elnézést, de én nem láttam a forrást, ha megadod akkor oda is szivesen bekommentelem ugyanezt). Mégegyszer: nem akartam vitatkozni, és nekem is tetszett az összeállítás.
Az amerikaiak szerda esti bukása után 1982-t idézte fel cikkében a nemzetközi szövetség szakírója, amikor is a két évvel korábban még olimpiai bajnok válogatott a finnországi vb-n utolsóként végzett és kiesett. Igaz, akkor még csak nyolc csapat alkotta az elitcsoportot,…..
Véget értek a világbajnokságok, kiderült, válogatottjaink milyen csoportokba kerülnek a 2011-es tornákon. Mindhárom korosztályban ezüstérmet szereztünk, ezért csak egy erősebb csoportellenfelünk lesz, amelyek eggyel fentebbről érkeznel. Persze ez egyáltalán nem ilyen egyszerű.…..
Akos71 2010.04.26 14:14:04
@galmat: Ahogy én értettem a világranglista számítását... Egyrészt benne van négy évre visszamenőleg a teljesítmény (egyre csökkenő súllyal 100-75-50-25%) de ami ennél is fontosabb, hogy benne van az olimpiai (vagy selejtezőn elért) helyezés. Ebből a szempontból sajnos (négy évig!) nagyon nem mindegy, hogy az ukránok előttünk végeztek, végig visszük magunkkal ezt a hátrányt... (pl britek nem indultak a 2006-os olimpia selejtezőjén, ez egészen mostanáig húzta lefelé a helyezésüket)

Ja és így ha jól értem hiába lettünk mindketten másodikok a csoportunkban, mivel előttünk vannak a ranglistán, így ők lesznek a 19, mi a huszadikok az idei világbajnokságon, tehát a hátrány még "újra is termeli" magát. Vagy rosszul értem? Valaki aki ért is hozzá :) tényleg elmagyarázhatná...
A következő meccseken nem szabad kiengednünk, értékelte a 8-2-es Magyarország-Spanyolország találkozót Bartalis István, a juniorválogatott egyik legjobb támadója. J. P. MacCallum szövetségi edző természetesen főként az első harmadban látottakkal volt elégedett, az ellenfél…..
Akos71 2009.12.14 21:43:48
@Nyuszí O_o: egyáltalán nem fontos, csak a történelmi hűség meg néémi családi kötődés: inkák nagyrészt a mai peru területén éltek
Jégkorong A Kósa Kupa története 2009.07.22 23:02:00
Ígéretünknek megfelelően végigvesszük az OB I.-es bajnokságok különdíjait. Megírjuk, kiről is nevezték el a Kósa, a Leveles, a Miklós, a Séra és a Vedres Kupát. Röviden bemutatjuk a névadókat, természetesen a játékos és edzői pályafutásukat is, és a kupák eddigi…..
A játékvezető-testület segítségével sorozatot indítottunk. Kedvenc sportágunk szabályai nem egyszerűek. Megkíséreljük végigvenni a fontosabb pontjokat. Ezúttal a játékszer különböző végtagokkal történő megjátszásának lehetőségeiről és szankcióiról lesz szó.Korong…..
lucababa blog Az első napom 2009.04.15 21:23:00
Mit mondjak elég mozgalmasan telt. 6 körül odapattintottak anyának, hogy leszek szíves kicsit szopizni, vagy mit csinálni. Én tettem a dolgom, aztán mivel anya még kicsit fáradt volt, visszavittek a többi kispajtáshoz. Kicsit untam ott a banánt, de aztán eljött a megváltó, anya…..
Jóval az EBEL-átlag feletti szint az, amivel itt találkozunk, értékelte Énekes Lajos edző a rigai olimpiai selejtezők első két mérkőzésének tapasztalatait. Aztán elmesélte nekünk, mi indent csinált a csapat szombaton, és hogyan készül Ukrajna ellen. A válogatott története…..
A szombati átigazolási határidő előtt pillanatokkal a francia Chamonix-tól szerezte meg a kiváló csatárt a budapesti csapat. Kristian Kovac korábban Dunaújvárosban is játszott, az előző szezont a HC Csíkszeredában töltötte. OB I.-es beharangozónk következik. A mai három…..
Az elmúlt két napban kissé elfáradtunk. Nem a cikkek írása és szerkesztése amortizált le bennünket. Hanem az, hogy csúnyán elromlott itten a hangulat. Olvasóink egymásnak estek és ránk támadtak. Az elmúlt 48 órában egyebet sem tettünk, csak kommenteket olvastunk, válaszoltunk,…..
Teljesen jogosan háborogtatok eddig, hogy egyetlen szó nem sok, annyira sem méltattuk a perui labdarúgást, ám ennek most vége! Mélyreható szakmai elemzés, csodálatos etűd, remek beszámoló, Gáspár Péter a te neved! Peruban csatangoló olvasónk úgy határozott, a helyszínen tekinti…..