Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hádész

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már felvetődött akkor itt lehet utána nézni, mi is ez.http://www.dog-web.info/CSS/Pages/pasztor.htm Aztán ezen link alatt, a nálunk készített videot lehet megnézni, ugyanerről a tesztről.Aztán lehet fikázni :-)http://s82.photobucket.com/albums/j241/Kextoo/bhteszt/ ..
Hádész 2008.04.24 14:46:10
Ha youtube-on jártok, nézzétek meg a Caucasian Dog Asian Dog videót. Nekem tetszett, hogy a kutyák nagyon kemények idegenekkel, de amikor a családtagokról van szó milyen kezesbáránnyá válnak.
Julcsi, nem nagyon vannak hasonló Kaus sztorijaim, mert a mi kanunk úgy lett nevelve, hogy kölyök korában az állatorvoson és a családon kívül senki nem érhetett hozzá. Kb. 10 hónapos korában , az egyik ismerősöm megállt a kerítés előtt. A kutya filózott, hogy közel menjen és barátkozzon, vagy távolságot tatva támadjon. Vesztére az elsőt választotta, és amikor teljes bizalommal már a kerítésnek dőlt, akkor barátom a grabancánál fogva megrázta. Kutyánk egy hirtelen vinnyogás után heves ugatással támadni kezdett. Erre barátom elszaladt. Ezután kimentünk hozzá, megsímogattuk, és kapott egy két jutalom falatot is. Egy életre belevésődött, hogy az idegen rossz, a család pedig jó. Az erőspistás hús viszont nem jött be, mert, ha bedobnak kaját, akkor azt nem eszi meg, de hosszas vizsgálódás után, 1-2 óra múlva elfogyasztja. Ha addig nem érünk haza, akkor baj van.
Az utcán nyugodtan viselkedik. A kertben lévő kutyákat embereket nem bántja, de jaj ha az ő képzeletbeli 4-5 méteres védelmi övezetébe valaki beteszi a lábát. Lehet az kisebbség, többség teljessen mindegy. Különben azt vettem észre, hogy a részegeket jobban ugatja.

Van egy érdekes sztorim. Egyszer már az idegeinkre ment. Kb. este 11 óra lehetett, amikor elkezdett ugatni, de nem akarta abbahagyni. Érdekesen, monotonon ugatott, és az utca vége felé állt. Előtte soha nem csinált ilyet. Amikor már kb. 10 perce egyfolytában ugatott, lementem, hogy megnézzem mi a baja, de semmit nem vettem észre. Hívásomra abbahagyta, odajött hozzám, majd gyorsan visszaszaladt a sarokba, és ugatott tovább. Amikor másodszorra is lementem, megfenyegettem és bezártam a kennelébe. Akkor az ugatás abbamaradt. Kb. fél óra múva csöngetett nálunk a negyedik szomszéd, hogy most értek haza a színházból, és kirabolták őket. Körbejárták az utcát, hogy látott e valaki valamit, de senki nem vett észre semmit. A szomszédjukban lévő kutyák: cane corso, alaszkai malamut, tacskó,sem, csak a mi kaunk, aki vagy fél órán keresztül jelezte, hogy van ott valami, csak az a baj, hogy nem tud beszélnim mert akkor biztos elmondta volna, hogy hülyék betörnek a szomszédba.

Tisztelettel köszöntöm a nézelődőket!A képeket a 2008. április 13.-i Deák Orbán Emlékkiállításon készítettem -amelyiket nem én,végülis azt is én (oldalbordám révén...a minőségért elnézést kérek:).Jó időben,viszonylag sok komondorral és komondorossal,jó hangulatban…..