Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezermester.furdancs.

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furdancs Blog Vessünk árnyékot! 2020.03.25 05:00:00
Ha teraszunkat vagy erkélyünket a legmelegebb nyári napokon is szeretnénk használni, akkor elengedhetetlen lesz hozzá a megfelelő árnyékoló alkalmazása, ami ideális választás esetén akár egész évben kiemelkedő segítséget nyújthat nekünk a komfortos környezet megteremtésében. Bár egészen más…..
Megmondom őszintén, egy bűnvallással kell kezdenem a történetemet. Elismerem, elgyengültem és egy óvatlan pillanatomban megnéztem egy romantikus vígjátékot a párom unszolására. Megtörtént. Azonban mentségemre szolgáljon ez már évekkel ezelőtt volt, de tényleg! A film címe: Sztárom a párom volt. A…..
Ezermester.furdancs. 2020.03.24 10:21:04
@zooltek: Szemfüles vagy!

Anno én is találtam olyan oldalt, ahol ha jól emlékszem 1000 részletes barkács tervrajzot lehetett volna letölteni fizetés ellenében, de amikor már neki kezdtem volna előfizetni, akkor a vírusirtóm minden áron meg akart védeni, mert ez egy adathalász oldal és semmiféle képen nem akarta betölteni. Azután letettem róla.. nem erőltettem. De egy csomó hasonló szélhámos reklámot látok a pinteresten. Például sok kis, hasznos barkács dolgok reklámoznak, mint az a szögmérő, amit fent a fényképen látsz, na most ugyan ezt a terméket kb. 10x-es áron reklámozzák a Pinteresten. Detto, ugyan az, mint az enyém, egy helyen is gyártják, csak a matricázás más egy kicsit és a balekok rácsapnak... :)
Már pedig itt rend lesz! – mondta a nagymama és a tekintete a padlón éktelenkedő k@ka darabra tévedt, amit egy elegáns mozdulattal berúgott az ágy alá… Talán hallottuk már ezt a történetet. Ami biztos, hogy az ember régi vágya, hogy a környezete valamilyen rendezett formát öltsön…, persze tudom,…..
Ezermester.furdancs. 2020.03.02 12:12:25
@kkm.furdancs: Egyenlőre a fiókok helyett kétfelé nyíló ajtó frontok lesznek felszerelve és nagyméretű ipari MH-boxokkal teli rakva, ami jól pakolható és viszonylag könnyen előszedhetőek.
@zooltek: Igyekszem kerülni... idáig sikerült:)
Ezermester.furdancs. 2020.03.03 11:48:25
@kkm.furdancs: Ez nem előre kevert szín, olyan, mint a sima CYAN a négy alapszínből. Alkytonnak gyárt ilyet. Rozsdára is felhordható, de kevés helyen lehet ilyen színben kapni. Eszterga kések voltak még ilyen színre festve, ha jól emlékszem...
Kevés olyan szerszámon van, ami ennyi mindent kibírt volna, ez nem más, mint a Metabo PowerMaxxSSD akkus ütvecsavarozó. Nagyon szeretem, mert a mai „eldobható” világban ez üdítő kivétel. Bár el kell mondanom, hogy a szomszédjaim nem osztják annyira ezt a rajongást. Főleg amikor este hármon negyed…..
Ezermester.furdancs. 2019.11.05 16:15:04
@nagya21: Most már itt vagyok és reagálni tudok a posztokhoz, elnézést a technikai problémákért. A Parkside egy nagyobb méretű eszköz, ez egy kisebb mindössze 1 kg-os akkuval együtt. Zsebpityú, ahogy írtam. :)
Ezermester.furdancs. 2019.11.05 17:15:18
@Pierr Kardán: Erről írtam a cikkben (ácsok példája), hogy ez erős, de nem csavarja ki a kezedből a gépet.
Minden embernek az életében egyszer el kell zarándokolnia Mekkába, Jeruzsálembe, a Vatikánban vagy a kék-sárga áruházba, kinek-kinek a világnézete szerint, hogy boldogabb ember legyen. Mi most bocsánatos módon az utolsóba mentünk kamra polcokat venni, meg hát közelebb is volt. A zarándoklat…..
Ezermester.furdancs. 2019.09.07 23:28:19
@szivárványszagú csótány: A cikkben nem írtam, de a kész ládákat lelakoztam legvégül, mert kevésbé szennyeződik. Lakkozással egész jól tisztíthatóvá lehet tenni. Megfelelő funkcióhoz, megfelelő ládát kell választani. Húsokhoz ez nem alkalmas de zöldséghez, gyümölcshöz, üvegekhez, nehéz dolgokhoz talán jobb mint a műanyag ebben a méretben.
Természetesen egérbiztos verzió is van, mindössze egy macskát kell bezárni a ládába:).
A feleségem azzal a panasszal jött valamelyik nap, hogy van egy kopott kedvenc fakanala, de sehol sem talál ilyet, pedig szívesen venne még egyet. Ilyenkor jönnek a hétköznapi hősök, akik ha a világot nem is mentik meg, de a haza becsületét igen és csinálnak a kedvesüknek ilyet...
Ezermester.furdancs. 2017.08.10 16:01:57
@zooltek: Igen a vegytiszta és helyes megnevezés tényleg a sarokcsiszoló, felénk inkább flex esetleg sarokköszörű.
Ezermester.furdancs. 2017.08.10 16:04:30
Ezermester.furdancs. 2017.08.11 20:57:08
@Untermensch4: Most már vágom a penelfurót, vagyis multigép. Hidd el ez nem jó ilyen munkára, egyrészt kevés a teljesítménye, másrészt csak kigödrözné. Jobb a szalagcsiszoló, mert arra fel tudod fektetni a munkadarabot, jobban érzed csiszolás közben. Amúgy szeretem a Dremelt használni, de az ilyen kis tartozékok iszonyatosan túl vannak árazva! Egy olcsóbb helyen ennyi pl, két picike korong. edigital.hu/multigepekhez/dremel-ez-speedclic-kezdokeszlet-sc406-p300606
Ezen a pénzen veszel 10 db flex korongot és azzal 100x többet vágsz és ezeket, ha egy kicsit nyomod pillanatok alatt elkoptatod.
A legújabb szerzeményem egy felsőmaró, ami otthon egy kis magyarázatra szorult... A felsőmaróhoz viszont egy asztal is jó lenne, ami újabb lehetőséget kínál egy kis otthoni barkácsolásra, aminek az elkészítését meg is örökítettem...
Ezermester.furdancs. 2017.07.11 19:39:46
@Mr. Waszabi: A marófej cseréhez nem kell leszednem az egész marógépet, mert alól be lehet akasztani a tengelyt és egy kulccsal hozzáférek. Nem a legkényelmesebb, de nem olyan vészes. De, ha akarom még mindig átnyergelhetek három marokanyára és azzal gyorsan meg vagyok.
Itt a tavasz és egy hosszú hétvége, mivel is lehetne eltölteni, mint egy jó grillezéssel egybe kötött barkácsolással. Barátaink hívtak, hogy lenne néhány bepácolt hús, amit szívesen feláldoznának egy családi találkozó apropóján, de ha már épp erre járunk, akkor…..
Ezermester.furdancs. 2017.04.22 16:36:06
@artdesigner: Ha az anyagiakat nézzük esetenként tényleg olcsóbb lehet egy nagy szériás kínai cucc. De nem biztos, hogy jobb is. Általában azok bármennyire is szépen néznek ki a monitoron, amikor összerakod sokszor rájössz, hogy sok helyen le vannak méretezve!, nem tartósak, hanem gyors kidobásra valóak, hogy utána megint vegyél egy újabb csili-vili 2.0-ásat, amivel még jobban pörgeted fel a kínai gazdaságot. Persze minden alól lehet kivétel, de nagy vonalakban sokszor ez a helyzet...
Ezermester.furdancs. 2017.06.13 08:45:19
@ULászló Puskás: A mérete egyébként nagyobb, mint a kereskedelembe kapható fészek hintáknak, még így is, akkor képzeld el, hogy milyen lehet egy kisebb kör alakú. Abszolút nem kényszeredett, kipróbáltam. Pont belefér egy felnőtt is fekve épp annyira, hogy a hátán fekve a lehajló lábával hintáztatni is tudja magát, ha akarja. Egy árnyékos helyen a nem túl meleg nyári estéken, egy jó könyvvel kellemes kikapcsolódást ad egy ilyen hinta. A gyerekek pedig rajonganak érte.
Ezermester.furdancs. 2017.04.22 16:28:52
@scsaba1: Igen, ha az embernek van egy kis műszaki érzéke, kitartó és alapos, akkor sokszor jobban meg tud oldani egy-egy feladatot, mint ha ezt valaki másra bízza. De ha csupán árban gondolkozunk, akkor egy nagy szériában gyártott termék biztos, hogy olcsóbb tud lenni, mint egy házilag készített vagy kisipari, utána ha nem jó kidobja a fogyasztó. Szemlélet kérdése, hogy ki mire teszi a hangsúlyt
Az automata mosógép előnyeit nem kell ecsetelni azoknak, akik láttak már mosógépszagú, gombóccá összetekeredett zokniadagot egy fél délelőttnyi keverőtárcsás mosóprogram után, amit a hagyományos centrifuga kopogós tánca festett alá. Talán nem túlzás hétköznapjaink egyik leginkább innovatív…..
Ezermester.furdancs. 2017.05.02 13:19:08
@zooltek: Így van, a szimering után a csapágy is gallyra megy, ezért van az a rozsdás lefolyás a dob oldalán. És ezért van a fűtőszál felső részénél is egy kis perem, ha folyik a rozsdás víz, akkor először ne oda folyjon.

Csak egy érdekesség: nekünk Whirlpool awt mosógépünk volt, aminek a tengelye letört, és ha jól emlékszem tényleg valami spiáter anyagból volt a tengely végén a felfogatás. Vettem hozzá javítókészletet néhány ezer forintért és még vagy öt évig hibátlanul működött utána.
Furdancs Blog Porzsák házilag 2017.01.10 05:00:00
A történet úgy kezdődik, hogy meglepem a feleségemet karácsonyra. Ez egy remek lehetőség, hogy mások mellett saját magamnak is örömet okozzak, ha tudok kettő az egyben ajándékot vásárolni. Na, nem egy sörbontóra gondoltam, hanem inkább egy porszívóra. Abból is olyanra, amit a körfűrészemre is hozzá…..
Ezermester.furdancs. 2017.01.12 21:05:05
@Mr. Waszabi: A varrás csupán nőies munka lenne, ebben nem lennék biztos?! Öregapám egész életében vart, cipész volt. De régebben rengeteg férfi szabó volt. Sajnos elég sok szakma kihalt mára és valahogy most jobban nőies szakmának tartják a varrást. De ahogy a bevezetőben írtam, tudom a varrás manapság nehéz falat a férfiaknak. A varrógép szerelés pedig kihívás, engem elbűvölt az ipari interlock varrógép működési elve, briliáns a mechanikája.
Ezermester.furdancs. 2017.01.12 21:09:30
@Rudymester: Ezt a gépet akár ipari körülmények között is lehet használni és olyankor ez elég sok papírzsákot megenne naponta, de ha akarom otthon is használhatom, mert nem olyan ormótlan nagy. Egyébként meg mosható a zsák.
Ezermester.furdancs. 2017.01.13 20:07:13
@maradokapénzemnél: Fent írtam, hogy ezer forint sem volt az anyag, ebben nincs benne a festék és a cérna.