Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szigeti Ildikó

24 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész egy kissé pongyolán megfogalmazott, amúgy teljesen átlagos felhívással kezdődött. Belvárosi életmód központba kerestek pszichológust. Számlaképest, meglévő vendégkörrel. Szinte felrobbant az oldal, ahol megjelent. Komment-cunami zúdult a hirdetőre. A hozzászólók hamar két táborra szakadtak.…..
Mostantól akár börtönbe is kerülhet az a szakember, aki jogosulatlanul végez pszichoterápiát. A most elfogadott törvényben azonban messze nem egyértelmű, hogy mi az a cselekedet, ami büntetendő, így – elvileg – valamennyi, lelki problémák megoldására szakosodott segítő a szabadságát kockáztatja, ha…..
Valami nagyon nem stimmel veled, hiszen milyen az már, hogy minél jobban közeleg a szeretet ünnepe, te annál jobban utálod az egészet, és ez az érzés megrémít, amitől persze összeszorongod magad, ám ez a szorongás csak tovább ront a helyzeten, ami nem új a számodra, mert tavaly, meg tavalyelőtt is…..
Össztársadalmi bűnpártolás. Ha sarkítva akarnám meghatározni, mi zajlik a győri iskolai késelés kapcsán, ez jut az eszembe. Végtelenül naiv voltam, amikor arra kértem a szakértőket (pszichológusokat, pszichiátereket), hogy kivételesen ne akarják megmagyarázni a történteket. Persze, ugyanígy…..
2017. novemberében jelentős fluktuációt érzékeltem a közösségi oldalamon. Az ismerőseim egy része hirtelen köddé vált, miközben idegenek tucatjai ácsingóztak arra, hogy visszajelöljem őket. E paranormális jelenség előzménye egy, a „meetoo” kapcsán erős felindulásban elkövetett cikkem lehetett. A…..
Szintet lépett a #metoo. Életre kelt, pusztító lett. Akárcsak egy elszabadult hajóágyú. Meneküljön mindenki, aki az útjába áll és készüljön fel a legrosszabbra az, akit célba vesz. Kódolva volt, hogy előbb vagy utóbb ez megtörténik. A kezdetben „csupán” nők millióit fel- és elszabadító kampány…..
A pride napján egyre több ember érzi úgy, hogy itt az idő. Tömegek kámingautolnak ilyenkor. Van, aki hirtelen előáll a farbával, és sok-sok év szorongató hallgatása után beleüvölti a mit sem sejtő családja, baráti köre és kollégái fülébe: "Meleg vagyok!" Ők a kisebbség. Ám a többség sem marad…..
Nem akarunk tudomást venni róla. A legtöbben félelemből vagy ki tudja miért, elfordítjuk a fejünket. Márpedig néha beszélnünk kell erről is. A daganatos betegségek kapcsán van valami, amit abszolut tabuként kezelünk. Szerencsére egyre többen vannak, akik kiállnak ország-világ elé, és végre…..
Néhány napja még saját párttársai is virtuálisan meglincselték és határozottan elhatárolódtak tőle. Hősünk "hivatásos" szkeptikus, egykori tévés kvízmester, amúgy vegyészből lett „hobbipolitikus” büntetőjogi felelőssége tudatában kiposztolta magából azt az ominózus véleményét, miszerint, ha…..
Sokan vannak, akik - afféle városi nomádként - úgy döntenek, megóvják magukat és gyermeküket a környezet ártó hatásaitól. Sokan vannak, akik e szemlélet jegyében hír- és információmentesen élik az életüket. Számukra csupán a belső valóság létezik. Nincs is ezzel semmi baj. Ám ha mindezt egy - amúgy…..
Van az úgy, hogy bármennyire is nehezemre esik, olykor kalapot kell emelnem a profizmus előtt. Elismerésem a Soros-kampány ötletgazdáinak! A szokatlanul rövid akció jött, látott és győzött. A helyzet azonban nem vicces. A bőrünkön érezhettük az ördögien mesteri kampány pszichológiájának…..
Szigeti Ildikó 2017.07.17 19:15:04
@Myeu: Ez egy érdekes vélemény. Érdemes ezt az olvasatát is megnézni!
Azt hittem, mindent tudok a pszichobizniszről. Tévedtem. Kiderült, hogy a pszichológiai szolgáltatásoknak van egy olyan, szűknek aligha mondható szegmense, amely legalább annyira jó üzlet, mint amennyire veszélyes. A csapatépítő tréningekről van szó. Ezek fokozott kockázata abban gyökeredzik, hogy -…..
A lombikprogram magánügy. Két ember magánügye. A megtermékenyítésre váró nőé, és a megtermékenyítést „végző” orvosé. Ebben a folyamatban a teremtés koronáit lefokozták. Mellékszereplők lettek. A saját történetükben. Persze, vannak kivételek. Ez az írás nem róluk és nekik szól. Fotó:…..
Magyarázatok, feleletek, szabadkozások. A gyerektelenek készültek. Minden alkalomra, helyzetre, évszakra és napszakra megvan a kompakt válaszuk. Nem így a gyerekesek! Nekik nincsenek előre jól megfogalmazott, tüchtig kis indoklásuk arra, hogy voltaképpen miért is kellett nekik gyerek. Mert hogy…..
Vannak szakmák, amelyek úgy vonzzák a pszichopatákat, mint szende szüzek a rossz fiúkat. Ügyvéd, újságíró, rendőr és szakács. Többek között ezek azok a hivatások, amelyekben az egy főre eső abnormálisok száma átlag feletti. Ám úgy tűnik, hiányosra sikeredett a felsorolás. A napokban ismét „leporolt”…..
Pán Péter-szindrómás bumeráng fiatalok habzsi-dőzsiznek a papabank támogatásával a mamahotelben. Egyre többen vannak, akiket érint a jelenség, és egyre kevesebben vannak, akik még csodálkoznak ezen. Mégis, időről időre az arcunkba tolják a legfrissebb felméréseket. Megvan rá az okuk. Ez is egy…..
Verik a férfiakat. Ugyan nem a megszokott módon, ám annál inkább. Sokan tudják. Mégsem beszélnek róla. Pedig nem tabu téma. Egyszerűen csak azért, mert ciki. No meg azért, mert nem tudnak ezzel mit kezdeni. Sem a feministák, sem a családbarátok. A bántalmazott férfiak minden fiókból kilógnak. A…..
Szigeti Ildikó 2017.03.14 18:35:11
Szigeti Ildikó 2017.03.14 14:42:53
@tamicsko: Én köszönöm! Tudom, hogy szükség volna a jelenségek "neoliberális" megközelítésére, de hát az egy fecske, meg a nyár... Amúgy ez a célja ennek a blognak.
Amilyen gyorsan napirendre vették, olyan gyorsan le is söpörték onnan. Immár sokadszorra bukott egy hatalmasat a Parlament elé "lökött", a Pszichológus Kamara megalapítását célzó törvényjavaslat. Több mint tízezer szakember továbbra is hivatásrendi köztestület nélkül maradt, ám furcsa mód, ezt most…..
Hiába nem akarta, hiába nem ezt akarta, az általa indított "sajnálatkampány" immár tőle függetlenül is dübörög. Önálló életre kelt. Sándor Mária időről időre megfogadja, hogy kiszáll. Aztán valahogy mégis ott találja magát a közepén. A többiek pedig - hiába nem akarják - ott vannak körülötte. És…..
Kedves Apuka! Ön rendszeresen együtt zuhanyzik a kisfiával? A napi programjuk szerves részét képezi egy igazi, férfias bírkózás a szőnyegen? Nem?! Hát akkor magára vessen, és ne csodálkozzon, ha homoszexuális lesz a fia! Röviden így summázható Joseph Nicolosi legújabb remekművének, a most megjelent…..
Miközben Magyarországon – egyelőre – alkotmányos jog az abortusz, a kormány megüzente a nőknek: nem nézi jó szemmel ezt a “túltolt” liberalizmust. Hivatalosan ugyan nem büntetik a terhességmegszakítást vállaló intézményeket, ám igen csinos összeggel jutalmazzák az abortuszt megtagadó kórházakat.…..
Immár hét éve annak, hogy üvegkoporsóban fekvő kislány képével akart jobb belátásra, jelesül az adó egy százalékának felajánlására buzdítani a Magyar Rákellenes Liga. A botrányos kampány ellen akkor több orvos szakmai szervezet is hangosan tiltakozott. Úgy tűnik, nem tanultak a hibából. Maradt a…..
„Úgy kellett nekem ez az orrspray, mint a levegő. Szó szerint. Miután a harmadik éjszakát szuszogtam, hörögtem át, döntöttem: gyógyszerellenes elveimet feladva hallgatok a reklámok hívó szavára és megveszem. Messiásként néztem a frissen vásárolt dobozra, alig vártam, hogy végre kipróbálhassam a…..
Gyógyuló Emmi és a tintapacák 2017.01.09 18:48:13
Szinte meghatódtunk, amikor nyilvánosságra került, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 18 millió forintért szerződött egy pszichológiai szolgáltatóval azért, hogy szakemberek segítsék a tárca szervezetfejlesztési céljainak megvalósítását. Aztán tovább olvastuk a szerződést - már amit…..