Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blindscream

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azon generációba tartozom, aminek tagjai elmondhatják magukról, hogy volt szerencséjük Harry Potterrel felnőni. Kevés könyv van, amit újra szoktam olvasni - hiszen annyi újdonság vár még rám – de ez a sorozat ilyen, és minden alkalommal jóleső érzés elmerülni ebben a varázsvilágban. Viszont minden…..
A felnőtt élete egyre csábítóbb... Hű de régen nem írtam már! Az a helyzet, hogy továbbra is csak úgy kapkodom a fejem. Eszter szinte minden nap tanul valami újat, és nem tudom mikor, de a kisbaba végképp eltűnt, és helyette átvette a helyét a kisgyerek, akinek egyre erősebb az egyénisége.Bizony,…..
Egyéniség egyedi problémákkal? Megint rég nem írtam, de az a helyzet, hogy a változatosság kedvéért este megint olyan fáradt vagyok mostanában, mint a dög. Eszter nő, mintha húznák, és egyre ügyesebb, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Még nem jár, de baromi gyorsan mászik négykézláb, és…..
Babás blog Hurrá nyaralunk! 2018.09.01 13:53:39
És nincsen záróra... Ééés igen, ez a nyár már nem múlt el nyaralás nélkül! Igaz, hogy csak három nap volt a Pótnagyi balatoni házikójában, de ne legyünk telhetetlenek! Eszternek ez is hatalmas kaland volt, és az első alkalom, amikor házon kívül töltötte az éjszakát! (A kórházon kívül persze, de az…..
Babás blog Az első év 2018.08.01 00:10:35
Ijesztő és izgalmas egyszerre Mióta nem írtam az aktuális eseményekről, Eszter ugrásszerű fejlődésen ment keresztül. Június elejéig úgy tűnt, elmarad a kortársaitól, Bab Berta már teljesen bepánikoltatott minket hogy fejleszteni kell, aztán hirtelen egyik napról a másikra felült, aztán elkezdett…..
Tuti recept nincs, de próbálkozni szabad Két hónapon belül három olyan ismerősöm is van, akinek kisbabája született vagy fog születni nem sokára, ezért gondoltam leírok pár dolgot, ami nekem bejött az első hónapokban. Már csak azért is, mert amikor én érdeklődtem szülés előtt mire készüljek, a…..
Valahogy életben kéne tartani, ha már eddig eljutottunk És igen! Egy újabb blogbejegyzés az etetésről! De hát mit tegyünk, a napok nagy részét ezzel töltjük. Vagy legalábbis nekem úgy tűnik... Mert a helyzet az, hogy a gyermek nem akar enni, és ennek következtében 1,5 hónapja alig hízott. Bab Berta…..
Babás blog A kamikaze bébi 2018.05.23 23:58:56
Szemüvegem van, de nem mindig működik az előre látás... Igen, több, mint egy hónapja felé sem néztem a blogomnak. Pedig Eszter cuki, átalussza az éjszakákat, és különben is. De azért az életem közel sem gondtalan. Új anyai képességekre van szükségem. Még legalább 5-6 szemre, egy gepárd…..
Túl rózsaszín, hogy igaz legyen Amikor reggel felkeltem, szokatlan, de valahonnan távolról ismerős érzés lett úrrá rajtam. Kipihenten ébredtem! Csak kvázi 9 hónapnak kellett eltelnie (a terhesség utolsó két hónapjában már nem igazán lehetett jókat aludni az állandó pisilési kényszer miatt), és újra…..
... csak nem abban az értelemben Gyermekünk pépfogyasztása azóta örvendetesen megugrott! Már átlag 2/3 üveg bébikaját eszik meg, de ha valami nagyon bejön neki, akkor akár egy teljes üveggel is benyom belőle egy húzásra. A gyerek etetésének azonban mindenféle fifikája van, ezt tanulgatom éppen. Az…..
Babás blog Itt a pép a tét! 2018.01.27 01:02:19
Jöhet utána palacsint? Eszterünk már elmúlt fél éves, így aztán mindenféle határidők érkeztek el erre az ominózus életkorra. Pl. kiderül milyen színű a szeme - barna, mint az enyém, és be fog állni a szeme ahelyett, hogy keresztbe nézne - nem állt, úgyhogy most szemkötőt hord. És nem utolsó sorban,…..
Babás blog Eszter decembere 2018.01.03 01:26:16
  Bizony, ez a bejegyzés a decemberi ünnepek, és kedvenc leánygyermekünk találkozásáról szól. Merthogy úgy döntöttünk, most már öt hónapos nagylány, végre megpróbálkozunk a naagy, családi ünnepekkel. Namármost, ez eleve okoz némi feszültséget köztünk drága párommal, mert az ő családja két főből…..
Babás blog Mindennapi játékaink 2017.12.02 00:18:48
Ha már bébi is, meg játék is... Aki jól ismer tudja, hogy imádok játszani. Táblás társasjátékkal, az osztályokkal, számítógépen, telefonon... mindegy, csak játék legyen. És bár a boldog békeidőknek ( amikor a párommal békés szörnyöléssel töltöttünk 1-1 vasárnapot a számítógép előtt) egyelőre vége,…..
Ha még nem jöttél volna rá... :-) Az idő továbbra is iszonyatos sebességgel rohan. Eszter a jövő héten már 4 hónapos lesz, elérte a 6 kilót, és rohamos ütemben fejlődik. Tegnap még csak egy magatehetetlen kis csomag volt, akit csak etetni meg altatni lehetett (az előbbit nagyobb, az utóbbit kisebb…..
Babás blog Éledőben 2017.10.09 23:56:18
Azért annyira nem lázadok, mint Freddie... Most, hogy a dolgok kezdenek rendeződni, a régi életem lassan újra kopogtat az ajtón, és én tárt karokkal várom vissza. Bár szintén babás kolléganőmmel még elvétve sóhajtozunk azon, milyen szép is lenne eljutni egy moziba vagy színházba, a helyzet már…..
Alszik a baba, cincognak... a szülei? Valamit jól csinálunk. Most, hogy végre fogadóképessé váltunk a babával, és elkezdtek jönni a barátnők is, miután meglátják Esztert instant elolvadnak, aztán elkezdenek azon gondolkodni, hogy talán mégis akarnak még babát. Lassan szerződtetem magunkat valami…..
Hátha holnap majd lesz... Miután hazaértünk a kórházból, és az útra kapott cukros vizünk is elfogyott (azzal nyugtatják a babákat a kórházban az első napokban), kiderült, hogy a kórházi baba a demo verzió volt, sok alvással és kevés nyafizással, de otthon ez valahogy megfordult. Főleg azért, mert…..
Ha jobban belegondolok, még a szöveg is stimmel valamennyire... Szóval ott tartottam az előző blogom végén, hogy felvittek totál bekábítva az Őrző nevű szobába, és közölték velem, hogy másnap délelőtt láthatom majd a gyerekemet. De mivel innentől a babát nem kell várnom már tovább, ez már egy másik…..
Csak a címet ihlette, de szeretem... Ez lesz ennek a blognak az utolsó bejegyzése (hacsak nem várok babát még egyszer), mert a hosszú út végéhez értünk. Így van, a szüléshez.  A többi már egy másik lapra és blogra tartozott. Előre szólok, hogy ez a bejegyzés messze nem lesz olyan könnyed és…..
Igen, már az utolsókat rúgjuk, mert papír szerint egy héten belül szülök. Az utolsó rúgásokat úgy kell érteni, hogy a baba énbelém, én meg amúgy, mert most már elég erőseket rúg. Fáj! Kicsit Babitsos utánérzés, "S uj fájdalom vett mindkettőn hatalmat: a hal Jónásnak fájt, Jónás a halnak." A dupla…..
Lassan finisbe, és az utolsó hónapba érek. Már lassan külön irányítószámot kap a hasam, a legváltozatosabb pillanatokban kapkodok levegő után, és vadidegen emberek megállítanak az utcán, hogy vajon ikreket várok-e, és ha igen, hány napon belül. Mikor megmondom nekik, hogy még kb. egy hónap,…..
Babaváró blog Kelengye-lesen 2017.06.14 12:41:47
Mivel lassan időszerű lesz, hogy a lelkieken kívül másképp is készüljünk a baba érkezésére, múltkorjában drága párom megkért, hogy írjam már össze azt a bizonyos kelengyét, azaz a babacumókat, amikre az első időkben szükség lehet.  Nosza, pár kismama könyv meg az internet segítségével, sebtiben…..
Meg kell, hogy mondjam, most hogy nem dolgozom, és végre-valahára sikerült kijavítanom az érettségi dolgozatokat is, kicsattanó formában érzem magam. Főleg, hogy most például ráérek délelőtt vizsgálatokra járni, meg fél napot eltölteni kismama napon. Oké, ez itt a reklám helye Teljesen megérte…..
Jó rég nem írtam már... nem mintha nem történt volna velem egy csomó minden (egy rendes Janikovszky hőshöz méltóan velem is mindig történik valami), hanem egyszerűen időm nem volt rá. Az igazgatónővel kötött alkum értelmében ugyanis az írásbeli érettségi után eltűnök a színről, és majd csak a…..
Most, hogy túl vagyok az első négy hónapon, végre úgy tűnik, a napsütés megérkeztével eltűnt az eddigi álomkór. Lehet, hogy napelemmel működünk? Nyári baba lesz, szóval nem kizárt a dolog! Minden esetre azt vettem észre, hogy most már kibírom az egész napot alvás nélkül, szépen kerekedem, és egyre…..