Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kendő Ereje blog

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hideg zöldségkrémleves Hozzávalók: 5 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 1-1 csomó sárgarépa és petrezselyemgyökér 1 l víz zöldségek: 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, egy darabka karalábé, 2 zellerlevél, egy kis cikkely kelkáposzta 2 húsleveskocka 3-4 szem bors köménymag,…..
Rendezgettem a receptfüzetemet, és azon gondolkodtam, hogy mit lehet készíteni ilyen nagy melegben. De félretéve most a meleget, egy-két könnyen elkészíthető (és olcsó) receptemet most megosztom. Itt a nyár, cukkini, sárgabarack, meggy kapható, tehát ezekben a receptekben ezek az…..
A Kendő Ereje Nyári káposzta 2017.06.09 20:33:00
Hozzávalók: 1 közepes fej (kb.1,20 kg) tömör újkáposzta 80 dkg darált hús 1 kg zöldpaprika 1 kg paradicsom 4-5 fej vöröshagyma 1 db áztatott zsemle 2 marék rizs vagy gersli ízlés szerint só, őrölt feketebors, őrölt majoranna, őrölt kapor 1 db tojás A tömör…..
A főváros VII. kerületében működik a Bischitz Johanna Integrált Szociális Központ. Sokan - kollégák közül is - kérdezték már, hogy kiről nevezték el ezt a szociális intézményt, vajon ki volt Bischitz Johanna, aki 190 éve született? kép forrása: bjhuman.hu Bischitz…..
Katikaanya Január 30. 2017.01.31 14:37:56
Sziasztok! Ma nem volt egyszerű a napom. Bár nagyon jól indult, a folytatás közel sem volt ilyen jó. Elmentem Józsiért a Vajdahunyad utcába, mert szombaton az ügyeletes szociális munkással megbeszéltük, hogy csak hétfő reggelig maradhat ott, és utána átviszem a Dankóba, hiszen ez a hely egy…..
Katikaanya Január 29. 2017.01.29 21:02:36
Sziasztok! Ma nyugodt volt a nap. Nem is hittem, hogy ilyen is lesz mostanában, de a mai nap egy ilyen volt. Józsi viszonylag jól van holnap reggelig. Aztán átmegyünk a Dankóba. Ott holnaptól tudnak fogadni bennünket. Józsi ennek örül, valamiért bizakodó. Többször beszéltünk ma is, és nyugodtnak…..
Katikaanya Január 28. 2017.01.29 20:52:26
Sziasztok! Ma egy kicsit nyugodtabb volt a napom. Józsi jó melegben van, és bár a körülmények még közel sem ideálisak, de melegben volt egész nap és egész éjjel. Az ellátó munkatársai nagyon rendesek voltak, mert nem küldték ki Józsit reggel 8-kor mint a többieket, hagyták pihenni, hiszen napok óta…..
Sziasztok! Ma az egész nap a csalódásról, a várakozásról, az aggodalomról szólt. Délelőtt beszéltem a Máltaiakkal, és mondtam nekik, hogy elhozom Józsit, mert nincs náluk megoldás arra, hogy emberi körülmények között legyen. Felajánlották a Vajdahunyad utcát mint lehetőséget, ahol fogadnak minket.…..
Katikaanya Január 26. 2017.01.29 19:28:02
Sziasztok! Életem egyik legszörnyűbb napján vagyok túl. Sok könny, aggódás, bánat. Így lehetne ezt a napot jellemezni. Reggel felhívtam a Máltaiakat, és beszéltem Józsival. A kerekesszékében ülve töltötte az éjszakát. Helye csak a földön lévő takarón lett volna, ahonnan mozgáskorlátozottsága miatt…..
Katikaanya Január 22. 2017.01.23 18:52:42
Sziasztok!Ma hála az égnek, nem volt hideg annyira, így az "enyéim" is élénkebbek voltak, mint egyébként. Igaz, reggel, mikor vittem a reggelit, még mindenki aludt, hiszen vasárnap van, de aztán hamar felébredtek a meleg pizza illatára. Bár Csabi, aki ma egy kicsit jobban volt, azt mondta, hogy…..
Katikaanya Január 21. 2017.01.22 11:23:11
Sziasztok! Ma is eseménydús napot tudhatok magam mögött. :) Úgy látszik, ez a sorsom, hogy nincs pihenő még hétvégén sem. Az "enyéim" adnak nekem feladatot rendesen. Délelőtt jött Gál Andrea, aki a világ legjobb humorú csaja, és nem utolsó sorban ő csinálja a körmöm rendszeresen csodaszépre, és…..
Tisztelt blogíró! Csatlakozni szeretnék története(i)mmel, amennyiben érdeklődésre tarthatnak számot. Koromnál fogva igen sok van, de most a két utolsót szeretném leírni. Egy pozitív és egy negatív. Egyetlen nap alatt, egyetlen bevásárlóközpontban, szintén a karácsonyi "…..
A Kendő Ereje A megkerült tárca 2017.01.10 06:47:37
A párommal és velem történt meg ez az eset, 1997-98 körül: A párom, két kolléganője és én felmentünk Pestre a józsefvárosi piacra vásárolni. Én voltam a málhás szamár, cipeltem a megvásárolt árukat, plusz a párom hátitáskáját, benne a brifkójával. Mikor már nem láttam ki a csomagok alól, a párom…..
Nagyon fáradt vagyok. Nem, nem a munkában, a háztartásban vagy valami sportolásban fáradtam el. Érezted már, hogy elfáradt a lelked? Itt ez a -20 fok. Emberek fagynak meg. És a civilek, a lakosság, a Facebook csoportok, a civil szervezetek összefognak. Mindenki. Kabátokat lehet elhelyezni, meleg…..
"Olvass, de ne azért, hogy legyen mit cáfolnod és tagadnod, sem azért, hogy legyen mit elhinned és magadénak vallanod, sem pedig azért, hogy legyen miről beszélned és társalognod. Hanem hogy legyen mit fontolóra venned és elmédben forgatnod." (Bacon)   Egy szép napon az erdei…..