Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morcos csodagyerek

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napja volt az állatok világnapja, amelyet 1931 óta ünnepelnek Szent Ferenc emléknapján. Át kell gondolni a húsfogyasztás és az állati termékek használata folytán mennyire vagyunk mi emberek "emberségesek" az állatokkal szemben.Sok esetben szörnyű körülmények…..
Morcos csodagyerek 2016.11.16 11:06:02
Ezt nem is tudtam:

"Nagy az ellenállás a szőrmékkel szemben, pedig sokkal jobb körülmények között tenyésztik a szőrmés állatokat, mint a legtöbb sertés telep vagy tyúk farmon élő jószágot. Azért fontosak a jó körülmények, mert csak így lesz szép a szőrméje szegény állatkának. A kivégzésnél is a kíméletesebb injekcióval ölik meg, ez még mindig kevésbé brutális mint sok vágóhídon alkalmazott egyéb eljárás."

Hozzám csak az olyan hírek jutottak el eddig, hogy a szőrmeviselés mennyire elítélendő és milyen kegyetlenül bánnak a prémes állatokkal. Persze ez utóbbira sajnos biztosan van sok példa külföldi tenyésztőknél, de úgy látszik, azért vannak kivételek és az eredmény, vagyis a szép szőrme is ezt követeli meg.
Szóval gondolkodni kellene, mielőtt durr bele bumm módjára elkezdenénk valami ellen tiltakozni, amit nem is ismerünk alaposan.
Szerintem az olyan szervezetek, mint pl. a PETA, tévúton járnak, mert nem a szőrmeviselés ellen, hanem a prémes állatok jobb tartási körülményeiért kellene küzdenie - már ahol erre szükség van.
Nekem egyébként tetszik, ha egy elegáns hölgy egy szép bundát vagy szőrme kiegészítőt (gallért, stólát, stb.) visel; ez nagyon nőies tud lenni. Ráadásul a szőrme környezetbarát viselet is, legalábbis az ilyen-olyan mű anyagokból készült ruhákkal szemben.
Nem tudom, hogy ez a szőrmeellenes divat mikor és honnan indult ki (talán ez is az USA-ból?) és főleg, hogy mi a mozgatója - csak nem az irigység?