Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sasvári Péter

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016 a politikai válságok éve volt világszerte. Antonio Gramsci ronggyá idézett mondata szerint „a válság pontosan abban áll, hogy a régi rend haldoklik és az új még nem tudott megszületni, az ilyen interregnumban beteges tünetek sokasága üti fel a fejét”. Mark Rutte, Holland miniszterelnök pedig…..
 "Sárospataki lány" nick adta az ötletet, hogy nézzek egy kicsit bele a PISA teszt nyilvános adatbázisába.  Az ember kiválasztja a paramétereket, és olyan táblázatokat készít magának, amilyeneket csak akar.      Négy megállapítás:     1. Tudományból és szövegértésből a legalacsonyabban teljesítő…..
Sasvári Péter 2016.12.16 18:34:55
@ámbátor: Ez azért elég sarkos...
           Néhány napja a Google Cloud Machine Learning Group leigazolta a Snapchat kutatási részlegének vezetőjét Jia Li-t és a Stanford Egyetem Mesterséges Intelligencia Csoportjának igazgatóját Fei-Fei Li-t.  Korábban a torontoi mesterséges intelligenciaguru Geoffrey Hinton is átment (legalábbis…..
Sasvári Péter 2016.11.27 13:17:03
@jotunder: Te használtad a "bölcsészek" kifejezést a szövegben. Semmi baj, meg még bizonyos kontextusban szabad "bölcsészeszni" is, csak ne fortyanj úgy fel mintha én találtam volna ki:) Én amúgy becsülettel bevallom, hogy totál hülye vagyok ehhez a témához (is). Ami nem baj, mert nem írok róla tanulmányokat. Viszont érdekelne. Maga az elmélet is (hálózatelmélet), meg, hogy mi köze az IT-hez. Valahol találok én erről olyan szintű leírást magyarul, vagy angolul mintha egy busmannak akarnák elmagyarázni, hogy mi az az űrrepülő, vagy Matolcsynak, hogy mi a matek?
  Egy bezárkózó, provinciális kisvárosban nőttem fel, a kozmopolita Budapesten értem felnőtté és most a világ egyik legtoleránsabb, legnyitottabb országában élek migránsként. Nekem ne ugasson be senki, hogy menjek ki a körúton kívülre megismerni az úgynevezett „emberek” problémáit (mert én nyilván…..
Sasvári Péter 2016.11.14 14:17:41
@jotunder: Nagyon sok adat látott napivilágot Trump szavazóiról. A legtöbb cáfolta a közvélekedést: a diplomás fehérek körében 50-50, sőt a diplomás fehér férfiaknál egy százalékkal még nyert is Trump. A legtöbb azt is kimutatta, hogy Trump szavazóinak kb. 70%-a a magasabb jövedelmi decilisekbe tartozik. Többségük „vidéki”, de az nemcsak a rustbeltet jelenti (báááár…”these are upscale people from downscale places”-David Brooks). Emellett természetesen az sem elhallgatható, hogy a sztereotipikusan Trump-szavazó réteget (rustbelt, bluecollar, iskolázatlan, szarul kereső, fehér öreg férfiak), és a rozsdaövezetet elég szépen elhódította Trump a demokratáktól. Viszont ettől a Trump szavazók relatív többsége még jól kereső, iskolázott, vidéki fehér férfi, nem fogatlan bumburnyák.
A Fidesz-szavazóiról érdemes megnézni pl. a Policy Solutions „Politikai osztálylétszám” című mutatványát. Amúgy Magyarországon a fideszes, mint olyan sztereotípiája reálisabb. A fideszes törzszavazó nem is olvas Habony-médiát azt elárulom, mert nem szeret kijárni hányni…
Sasvári Péter 2016.11.14 14:20:06
@jotekony koc: Meg vannak tisztességes ÉS értelmes Fidesz-szavazók is. Ahogy minden párt szavazói között van mindenféle népség. Szakadj már le a sztereotípiákról!
Sasvári Péter 2016.11.14 15:42:58
@jotekony koc: Ha most azt mondanám, hogy tedd fel az életedet és mondjuk a gyereke(i)d (ha vannak) életét annak az állításnak igazságára, hogy "A Fidesz egy rablóbanda.", akkor vállalnád?