Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biró Tamás

9 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mementó rólunk, akik behódolunk a fölöttünk állóknak és megtesszük azt is, amiről tudjuk, hogy nem szabadna. Mementó rólunk, akik egónk és félelmeink árnyékában már észre sem vesszük, hogy fogalmunk sincs róla, hogy mit csinálunk, csak futunk előre a szakadék felé egyre gyorsabban, hátha a…..
  Álljon meg egy novellára! – pályázatot hirdet a JCDecaux   A buszra, villamosra való várakozás perceit igyekszik tartalmasabbá és kellemesebbé tenni irodalmi akciójával a JCDecaux, ezért ötperces novellákra hirdet pályázatot a vállalat. A legjobb munkákat nyáron magyarul és angolul olvashatják…..
Nem fogok kertelni. Két hónapja meghalt édesapám. Nem könnyű ezt így leírni, de nem szeretek rá más szót használni...egyik sem igaz. Nem ment el, és nem is vesztettem el. Sőt, épp az ellenkezője történt, de erről még nincs erőm beszélni. Elképzelhető, hogy fogok majd írni egy bejegyzést, amiben…..
Mielőtt részletesebben kifejteném, hogy mit is rejt a cím, szólnék pár szót az új rovatomról, a Gyóntatófülkéről. Az alap ötlet az volt, hogy itt osztanám meg veletek a szégyenletes vagy kínos történeteimet, azokat a fajtákat, amit az ember a haverjainak is csak jó pár sör után mond el. Aztán arra…..
Így két és fél hónap kihagyás után úgy érzem, most már ideje billentyűzetet ragadnom és újra tartalmat gyártanom nektek. Jó pár gondolat felgyülemlett bennem az utóbbi hetekben, amit szívesen megosztanék, de kezdjük talán azzal, ami miatt kényszer pihenőre kellett mennem. Hamarosan apa leszek! És…..
  Fotó: Filep László   Facebook-os titkos csoportunkban két hete létrehoztunk egy blogpályázatot. Arra kértük a csoport tagjait, hogy írják meg életük legérdekesebb,  legpikánsabb, legkülönlegesebb, legemlékezetesebb szexuális élményét. A téma nem csak swinger, hanem bármilyen szexuális élmény…..
Biró Tamás 2017.02.19 18:22:40
Kedves Adriana. Igazad van, nem vettem figyelembe, hogy itt Botond csak megosztotta a nyertes írást, viszont tény, hogy már többször tapasztaltam ezt, hogy miután kialakult egy kép bennem Botondról (világnézetéről, elveiről, stb), több posztjában is volt egy-egy mondat, megjegyzés, ami ezzel szembe ment, és emiatt önellentmondást érzek nála néha. Kicsit talán ennek is szólt a kritikám, csak ezt nem fejtettem ki, emiatt nem volt teljesen korrekt tőlem, hogy összemostam Botondot ezzel az írással. Ezért elnézést kérek. De hangsúlyozom, hogy szeretem ezt a blogot és élmény volt olvasni, ez csak egy megfigyelés, ami szemet szúrt nekem a nem tudom már hány bejegyzés után. Sok elvével egyet értek Botondnak, de van pár, amivel azért tudnék vitatkozni, de jól van ez így.
Visszatérve az írásra. Az a lehető legrosszabb döntés lett volna, ha átírták volna az eredetit. Magam is írtam régen novellákat, most is vezetek blog-ot, emiatt meggyőződésem, hogy annál nagyobb tiszteletlenséget nem lehet egy íróval elkövetni. Ha ez lett a szavazás eredménye, akkor ez lett, ki kell tenni. Ez így korrekt. Viszont szerintem ennek az írásnak a szeretete nem szeretete nem abból következik, hogy valaki swinger-e vagy sem. Én nem vagyok az, a facebook csoport tagja sem vagyok, és nem gondolom úgy, hogy ez az én utam lenne, de a világot érdekesnek találom, és jó élmény volt ezt a blogot olvasni, mert bepillantást nyertem, és maximálisan át tudom érezni azoknak a motivációit és érzelmeit, akik swingereznek, annak ellenére, hogy ilyet sosem csináltam. Ez csak empátia és érzelmi intelligencia kérdése. Viszont ennek ellenére ez az írás egyáltalán nem tetszett nekem. Sem maga történet sem az írás módja, stílusa. Már a többszöri "puncika" szó használatától is ki voltam,de a végére kifejezetten kiábrándultságot éreztem, nem pedig libidó emelkedést, de legkevésbé azt nem éreztem, hogy ez "őserő" volna. Tényleg egy tipikus Kovi által rendezett pornófilm jutott róla eszembe, és ezt, ha filmen látnám, akkor is kikapcsolnám, mert egyszerűen nem erotikus. Ez az őszinte véleményem, és azt sem tartom kizártnak, hogy a többi írása tetszene Lajosnak, de erről sajnos csak ennyit tudok mondani.
Tudom, az eddigi posztjaim elég negatívra sikerültek, és már biztosan kezditek azt hinni, hogy én ilyen kardomba dőlős figura vagyok. Ezt viszont én a legkevésbé sem szeretném, ezért most pozitívabbra veszem a figurát, és beszélek egy kicsit arról, hogy mennyire jó is a legnyomasztóbb film, amit…..
Az utóbbi pár évben sokszor kaptam azon magam, hogy nyomaszt a halál és a szenvedés gondolata. Tudom, elég furcsának tűnik ezt egy 26 éves sráctól hallani (ja, nem is tudjátok, hogy 26 vagyok... mindegy, ha eddig nem volt furcsa, most már biztos az), de ha bele gondoltok, talán van benne ráció.…..
Biró Tamás 2016.11.25 09:46:47
@G.H.: Szia. Örülök, ha vitatkozol. Nekem mindegy, hogy egyet értesz velem és sikerült valami újat mondanom, vagy nem értesz egyet és vitatkozni akarsz, én mindkét esetben elértem a célom :) Ha érdektelen maradsz, akkor csináltam rosszul.
Viszont érdemben reagálva a kommentedre. Szerintem nincs igazad, abban hogy van abszolút jó és rossz. Szerintem az egész végtelenül relatív. Például bizonyított tény, hogy a harmadik világbeli országokban az általános jólét és elégedettség nagyobb, mint a nyugati országokban. Tehát ha igazad lenne, akkor ez nem történhetne meg, hiszen mi egyértelműen rosszként éljük meg azt, hogy mondjuk két naponta kapok vizet, vagy folyamatosan éhezek. MI ezt nem bírnánk elviselni és folyamatosan szoronganánk, idegesek lennénk, tehát nyilvánvalóan bárki a világon ezt megéli, az ugyanúgy rossznak látja. Viszont ott az emberek tudnak boldogok lenni. Tehát ezek szerint az éhség vagy áram hiánya csak van, csak egy állapot. Mi ezt rosszként éljük meg, ők semlegesen.
Másik példa, kicsit hétköznapibb. Állsz a dugóban, tök frusztrált vagy, nem haladsz, úgy érzed csak elfecséreled az idődet. Melletted egy másik kocsiban ül egy faszi és tök jól elvan. Igaz ugyanúgy ül a dugóban, de nézelődik, élvezi a jó időt, hallgatja a zenét, beszélget a mellette ülővel stb. Ugyanaz a helyzet tök más megélése.
Így értettem azt, hogy egy szituáció csak van, és igazából a te döntésed, hogy hogy éled meg.
Biró Tamás 2016.11.23 10:20:01
@uff68: Szia. Örülök, hogy tetszett. Szerintem egyértelműen az egót kell legyőzni, az adja az illúziót, hogy fontosak azok a dolgok, amiket gondolunk vagy csinálunk. És szerintem le is lehet győzni. A meditálás pont arról szól, hogy megtanulod te irányítani az egódat, ahelyett hogy ő irányítana téged.
Általában nem szoktam TV-t nézni. Ha nagy ritkán mégis bekapcsolom annak reményében, hogy hátha ezúttal lesz benne valami értelmes, körülbelül öt perc után felhúzom magam azon, hogy mindenhol reklám megy és kikapcsolom. De ha az ember türelmes, akkor bizony ráakadhat gyöngyszemekre, melyek után a…..
Biró Tamás 2016.11.18 09:20:49
@kispotzak: Szia. Lehet, hogy igazad van és tényleg így működik. Amikor egyszer végignéztem egy részt néhánynál nekem is kilógott a lóláb (de megjegyzem, bőven akadt olyan, akiről simán elhittem), de ahogy a végén te is írtad, ez nem ad felmentést. Kicsit olyan ez, mint az a régi Színes mai lap reklám. Nem tudom láttad-e. Arról szólt, hogy ülnek az asztalnál hárman. Apa, mellette Pistike, mellette Anya. Pistike itta a kakaót és szürcsölt. Apa többször rászólt, hogy "Pisti, ne szürcsölj". Majd az ötödik alkalommal felemelte az újságot, hogy lecsapjon a gyerekre, de az elhajolt, és Anyát találta el. Pisti elkezdett röhögni, majd a záró mondat: "Ne röhögj, Anyád is szürcsölt". Aztán a mottó: "Színes mai lap, ez az ALAP". Na az kurva kemény volt. És nyilván ott is megjátszott volt a családon belüli erőszak. De tudjuk mindannyian, hogy naponta hány nővel történik meg ez, csak nem a Színes mai lappal, hanem jó kis csontos, bütykös ököllel. De a marketingesek úgy gondolták nem elegen, belefér még egy kis poénkodás meg reklámozás.
Biró Tamás 2016.11.18 15:17:05
@Sol Durka: Jó, csak valahogy annak meg kellett ágyazni, hogy az emberek befogadják a valóságshow-t. Már a Barátok Közt is veszteséges volt vagy 2 évig, aztán egyszer csak beütött, és onnantól mindenki nézte. De itt előtte kultúra volt, világ színvonalú filmjeink voltak (pl. Ötödik Pecsét, Tanú, stb.), színdarabokról nem is beszélve, hozzá tehetséges színészeink. Aztán jött a Szomszédok, ami tehetséges színészek alá adott borzalmas forgatókönyvet, aztán meg a Barátok Közt, ahol már tehetségtelen színészek kaptak borzalmas forgató könyvet. Innen már csak egy lépés kellett, hogy eljussunk oda, hogy semmilyen színészi játék nincs, semmilyen forgató könyv, csak pár pojáca, aki a farkát pörgeti főműsoridőben. És bekajáltuk, mint kacsa a nokedlit. Szerintem ez Barátok Közt nélkül nem működhetett volna. De lehet, hogy tévedek.
Biró Tamás 2016.11.21 15:01:55
@kispotzak: Igen, ez a reklám nekem is megvan. Rohadtul felháborító. Két állapotot látok, vagy azt közvetítik, hogy a nő ne akarjon gyereket, se háztartást vezetni, mert az degradáló és rabszolga munka, hanem menjen céget vezetni. A másik, amit fent említettél, hogy a nő csak rabszolga lehet., és a férfiak szükség szerűen figyelmetlenek, lusták és elnyomóak. Mondjuk ez a kettő ugyanaz, mert ahogy bemutatják a háztartás vezetést, attól senkinek nem jön meg a kedve hozzá, szóval lehet, hogy direkt.

Amit sehol sem látok, hogy a nő és a férfi is lehet háztartás- és cégvezető is, és mindkét szerep jó szerep, csak meg kéne találni mindenkinek, hogy hány százalék benne a háztartásvezető és hány százalék a cégvezető. És ennek megfelelően kéne megosztani a feladatokat egy családban.
Sötét volt. Az autó szélsebesen száguldott az esős éjszakában, habár a vezetője is tudta, milyen veszélyes. A megengedett sebesség duplájával hajtott a késés elkerülésének reményében, de nem bánta. Tökéletesen megérte az a plusz fél óra, amit a felesége karjaiban tölthetett el. Esőcseppek és épp…..
Ha láttátok a Mátrix című filmet, akkor már biztos leesett nektek, hogy milyen párhuzamra próbálok majd meg rávilágítani, és így talán nincs is értelme tovább írnom, mert a lelketek mélyén érzitek, hogy mennyire igaz, ahogy én is éreztem, amikor ez a gondolat először megfogant bennem. Ha viszont nem…..