Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Moncóka

72 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Hogy szoktuk mondani itt, az Exatlonban? A vége valaminek akkor van, ha vége van" - ezzel az örökbecsű mondattal gazdagította életművét Palik László a maratoni hosszúságú sportvetélkedő, az Exatlon utolsó adásában, én meg megnyugodtam, hogy ezek szerint csak jó döntés volt nem nézni a műsort, ami…..
A nagy nap előtti éjszakánkat a Gite Compostella nevű szálláson töltöttük. Ezt előre foglaltam a bookingon, biztos, ami biztos alapon. A ház mellett ezerrel húztak el a kamionok, kicsit félelmetes volt. Reméltem, hogy nem véti el egyik sem a kanyart. :) Nagyon egyszerű volt a szállás, már itt ki…..
A szemeimen keresztül Az indulás 2019.03.13 15:11:09
S akkor eljött 2018. augusztus 29. napja. Minden becsomagolva, gondolatok összeszedve, félelmek beköltözve. :) A repülőtérig eseménytelen autócskázás. Vecsésen megálltunk, ott volt az ölelkezés és a búcsú helyszíne. Na, ott valami rám tört. Nagyon rosszul lettem. Kisebb fajta pánikroham tört rám,…..
A készülődés... Ez elsőként a fejemben kezdődött. :) Aztán jött a sok-sok olvasás (könyv, élménybeszámoló, hasznos tanácsok, tippek), majd a filmek. Aztán a tervezés. Talán ez volt a legtöbb időt elrabló tevékenység. Napokat töltöttem a megfelelő (értsd: legolcsóbb) utazási forma kiválasztásával.…..
A szemeimen keresztül Egy fotó 2019.03.08 13:19:53
Ez a kép már a finishben van, mégis ezzel kezdem. Vannak hegyek rajta, napsütés, az óceán, s a főszereplő a vándor. :)..
El camino frances 2018 Megnéztem a blogomat, 2018. október 12-én született a legutolsó bejegyzés, ami kis türelmet kért a nagyérdeműtől. 2018. október 12-én már hat napja itthon voltam a nagy sétáról. Akkor az még olyan semmi volt. Nagyon a hatása alatt voltam még. Most 2019. március 5. napja…..
Ide most következne a blog. De még nincsenek az ujjaimban. Kis türelmet kérek...! :)..
A szemeimen keresztül Csalamádé 2018.08.14 20:15:01
Az újságírás egyik gyöngyszeme! Headline: Halálra verhették…..  Majd következik a cikk: Mi  is beszámoltunk róla, hogy  kegyetlen módon végeztek egy magyar férfival az Egyesült Államokban. Ubert hívott magának Sz. Sándor, majd egy rossz autóba kopogtatott be. Olyan ütést kapott, hogy elesett, és…..
Íme a bizonyíték arra, hogyan "készülnek" a facsemeték. :)       Rég voltam itt. Beteg voltam... Annyi minden gyűlt össze a fejemben, nem is tudom, hogy hol kezdjem. :) Kezdem azzal, hogy megvolt a főpróba előtti próba. Vasárnap a hátamra kaptam a 10 kg-os hátizsákot, s felsétáltam…..
Nekünk, mint rendes családnak, van mindenféle biztosításunk. A biztosítás kell! Szükséges rossz, de kell. Murphy egyébként itt is megmutatta magát. Soha nem megyek külföldre biztosítás nélkül. Egy szombat délelőtt elindultunk síelni a „szomszédba”. Majd kötünk biztosítást a CORA-ban, a postán, úgy…..
A szemeimen keresztül A fal... 2018.06.18 19:55:36
Ez a Murphy, akiről még mindig nem tudom, hogy ki volt...nos, a megfigyeléseivel mindennap szembesülök. Ma ebédidőben haza kellett jönnöm, mert nagyon fájt a fejem, gondoltam, picit lepihenek. Van ugye a fal köztem és a szomszéd között. Ahol az én "hálószobám" van :), ott az ő konyhája. Nem tudom,…..
Pénteken egy kellemes hazaút után (jó volt a társaság) a családi kávézóban kötöttem ki. Kellemes, zöldövezet kutyával, macskával, gyümölcsfákkal, amire egy fitt menyecske elő szeretettel mászik fel. :) A ház ajánlata a levendula szörp volt, ha már előző héten szedtünk egy nagy zsáknyi virágot.…..
A szemeimen keresztül Centrál 2018.06.14 20:48:34
A képen én vagyok. :) A mai kávézás nagyon döcögősen indult. A mai partnerem egy hisztis.....volt. Napközben már kigondoltam, hogy ma egy patinás, békebeli kávéházba megyünk. Ez a Centrál, ami 1887-ben nyitotta meg a kapuit. A Ferenciek terétől pár lépésre van. Étterem és kávéház egyben. Azzal…..
  Komolyan mondom, nem értem az embereket. Az ebédidőmet a városban töltöttem el, mert egyébként a tanyán vagyok. :) 80+-os nénike banyatankkal elindult a piacra. A fülében 1 pár, aranynak látszó, olyan kitépésre tökéletesen alkalmas fülbevaló. A  nyakában jó vastag, aranynak látszó lánc. A jobb…..
    Két hete vasárnap vonattal jöttem vissza Pestre, unom már a vezetést. Jó, hogy volt nálam farmerdzseki, mert lefagyasztottak a klímával. Ha vonattal jöttem, akkor vonattal kellett (nem kellett, de én nem ülök be más autójába) mennem. Vittem a farmerdzsekit 34 fokban, felkészülvén a klímára.…..
A szemeimen keresztül Kontakt 2018.06.07 20:42:17
    Headline: mára hajléktalan a lottómilliomos. Nem szeretem a csendet. Rádiót a kocsiban hallgatok, zenét a vonaton, ha egyik/másik otthonomban vagyok, állandóan megy a tv. Ezt hallom a mai hírekben: egy idióta (ezt nem mondták) nyert tavaly 46 millió forintot. Nyilatkozott a neje, aki…..
    Ma bejáráson voltam, jelentsen ez bármit is. :) Ebéd Zebegényben. Ajánlom mindenkinek a települést, aki nyugalomra vágyik egy gyönyörű, kis településen. Most nem balatoni, hanem dunai hekket ettem. :) Kellemes környezet, finom halacska. Elfogadnék egy ilyen kalyibát valami folyó/tenger…..
  Abban megegyezhetünk, hogy valamiről kikiáltani, hogy a legjobb, legszebb, legérdekesebb stb. igencsak szubjektív kategória. A napokban elém került egy "hír" miszerint a Lonely Planet legújabb kalauzában, amiben a szerzők csak és kizárólag a világ kávézóival foglalkoztak...37 ország 150…..
A pünkösdi hosszú hétvégét a német fővárosban töltötte a kis család. A készülődés kapcsán rám törtek az emlékek. :) 17 évesen voltam először Németországban, az akkori NDK-ban. Szocialista testvérünkhöz mehettünk akármikor. Drezdával kezdődött. A szerelmem tesója lakott ott. Nem is tudom, hogy a…..
  Mondogatta inmindig Borosi  tanárnő nekünk, ha éppen nem jól viselkedtünk. J A tegnapi nap kapcsán sokszor eszembe jutott.   Olvasgattam cikkeket, elolvastam a kommenteket (az egyiknél 126-ot), néztem riportokat.   Elszomorító, hogy ismeretlen emberek nyomdafestéket nem tűrő szavakkal…..
Van, aki már tudja, aki nem, az most megtudja! :) Akkor kezdődött, amikor...fogalmam sincs, hogy mikor (jó régen) elolvastam Paulo Coelho: Zarándoklat című könyvét. Akkor már arra gondoltam, hogy "de jó lenne!". Aztán nem történt semmi ezzel kapcsolatban. :) Teltek-múltak az évek, s valamilyen…..
Mindenképpen el kell mennem egy lakatlan szigetre, mert ezt én már nem bírom tovább!!! Egyszerűen a birka, bunkó és figyelmetlen embereket nem tudom tovább tolerálni. Stressz mentesen kellene élni igaz?! Ez a hosszú élet egyik titka. De hogyan, könyörgöm?! Én nem akarok stresszelni, de egyszerűen…..
Két hete úgy éreztem magam, mint V. Tímea érezheti. Egy hétvége Velencében, következő hétvége Katalúnyában. :) Azt kértem szülinapi ajándékként a szűk családtól, hogy menjünk el négyen egy wellness hétvégére. Voltunk már, de nem azok a wellneszezősek vagyunk. Nem pálya számomra, hogy idegen…..
Dolly valami más karneválon járhatott, ahol forrósággal találkozott. :)  A hazafelé vezető repülőút tökéletes az élménybeszámoló megírására. Októberben kezdődött. Juditka barátnőm elmesélte, hogy régi vágya testközelből megnézni a karnevált Velencében. Tavaly majdnem összejött neki, de az indulás…..
Ötven, fifty, fünfzig, пятьдесят, cinquante, خمسون, cinquanta, 名です, cincuenta, 五十   Hát eljött….  Nem volt tűzijáték, nem szóltak fanfárok, de még csak táncosfiúk se lepték el a lakásomat. :)Sebaj, majd a századikon! :)  csak ő jött :):):) Ma is egy évvel öregebb lettél, s bölcsebb is talán……..