Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gringo

0 bejegyzést írt és 622 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
Pteroszauruszok köröznek a magasban a solnhofeni lagúnák azúrkék vize felett – emlékeim szerint ez a körülbelül 150 millió évvel ezelőtti jelenetet megörökítő digitális festmény volt az első kép, melynek kapcsán hallottam a manapság hatalmas népszerűségnek örvendő Simon Stålenhag nevéről. Mint…..
Itt vagyunk, megjöttünk! Remélem vártatok már minket, annyira amennyire mi vártuk, hogy posztolhassunk. Szóval itt az első bejegyzés, ami mindjárt egy Napi érdekes. Az a népszerű sorozat aminek jövő hét végén már a 300. részét láthatjátok, ami egy monstre válogatás lesz! További újdonság hogy amíg…..
A krumpli- vagy burgonyabogár, esetleg származási helye után tévesen Colorado- vagy kolorádóbogár a hidegháborúval egy időben jelent meg a keleti blokk országaiban, ahol természetesen egy új amerikai biológiai csodafegyvert láttak meg benne...
Több mint másfél év szünet után visszatért a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, a Stranger Things. Mindenki kíváncsi volt rá, hogy a Duffer testvérek milyen irányba viszik tovább a hawkinsi srácok történetét, de a legfontosabb kérdés mégis az volt, hogy mi újat tud mutatni sorozat harmadik évada…..
Gringo 2019.07.10 21:18:54
@szamaritánus: Szerintem meg pont nem. Bár megértelek. Manapság divatos alapból fikázni mindent.
Dicstelen véget ért sokunk kedvenc sorozata. Valahol kódolva volt, hogy az óriási várakozásoknak nem tudnak megfelelni a producerek, de ez akkor is harmatgyenge lett. Nem azért, ami a karakterekkel történt, hanem azért, mert iszonyúan összecsapták az egészet, és nagyon benézték,…..
Erős könyv, megrázó és felkavaró könyv, első könyvnek pedig egészen pazar, olyan elbeszélői stílussal, ami még sokáig emlékezetes marad. Gabriel Tallent regénye a klasszikus értelemben vett szépirodalom, helyenként szinte thrillerbe vagy horrorba hajló részekkel, remek…..
J. R. R. Tolkien munkássága valószínűleg azt követően vált szélesebb körökben ismertté, miután Peter Jackson rendező előbb A Gyűrűk Ura-trilógia cselekményeit, majd Zsákos Bilbó életre szóló kalandjait a filmvászonra vitte. Középfölde történelmének gyökerei viszont sokkal régebbre nyúlnak vissza –…..
1865. Krónikus fejfájás elleni népi gyógymód a falusi kovácstól, Angliában..
Akadnak filmek melyek cselekményükön túl, csodálatos forgatási helyszíneikkel is elbűvölnek bennünket, lélegzet-elállítóan szép tájak felvonultatásával. Sőt, bizonyos alkotásokra szinte csak tájaik miatt emlékezünk. Érdekes csokorba szedni a legszebbeket, hiszen egy bakancslistához is kiváló…..
1912. A Titanic egyik áldozatának holttestét veszi fel a CS Mackay-Bennett kábeljavító-hajó egyik csónakja. A hét napig tartó küldetés végére 306 testet emeltek ki az óceánból..
1893. Az első vízalatti (búvárruha nélküli) szelfi, készítője a francia Louis Boutan..
1907. Lucille, egy dakota sziú lány portréja..
Gringo 2019.02.23 22:32:28
@Nincs közöttünk csicska: És az indiánok is született lovasok, úgyhogy biztosan rokonaink! ;)
Úgy vélem, a mai naptól senki sem sütheti rám a türelmetlenség bélyegét. A szerzőt szerintem mindenki ismeri, akinél már csak a Végítélet bővített kiadása a nagyobb szörnyeteg a maga több, mint 1200 oldalas terjedelmével. Hosszú időbe telt, mire becsülettel, az elsőtől az utolsó betűig végigolvastam…..
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
Gringo 2018.11.04 18:50:20
@kódex: Tökéletesen megfogalmaztad a véleményemet! legalább nem nekem kell leírnom! :)
1900. A Boyabreen gleccser, Fjaerland, Norvégia..
1881. szeptember. A washingtoni Fehér Ház feketébe öltöztetve az elnök James Garfield halála után..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból, 1962-ből. 1962. július 3. A balatoni kompra felhajtó Ikarus autóbuszt nézik az emberek a tihanyi kikötőben. MTI Fotó: Sziklai…..
Gringo 2018.09.01 18:56:11
@efi: Mert akkor még volt tartásuk az embereknek.
Nagyapám sem láttam rövidnadrágban soha. Mindig hosszú ujjú inget hordott, max ha nagyon meleg volt, feltűrte az ujját.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi terror blog,  Külföldről haza térve 1 év munkahelykeresés után tudatam elhelyezkedni végre egy amerikai cégnél. Több évig éltem és dolgoztam külföldön és nem csak szakmai, hanem élettapasztalattal…..
Gringo 2018.06.04 19:09:02
@MaxPayne: Nem értem mit akarsz mondani: "Olvasd végig és értelmezd a blogot!"
Egyébként nem személyeskedni akartam, mikor bátorkodtam megjegyezni, hogy a magyar nyelv ismerete hagy némi kívánni valót.
1900 körül. Francia pásztor lakókocsijában..
Gringo 2018.04.16 11:25:01
@gigabursch: Ezt most nem értem. Miért volt kár az egész bekezdésért? Szerintem jó, hogy megtudtunk egyet-s mást erről a rohadékról!
OSO
Az utóbbi napok botránya miatt egyre többen gondolkodnak el azon, hogy törlik magukat a legnépszerűbb közösségi oldalról, amin persze nem nagyon lehet csodálkozni, hiszen ki szereti, ha adatai olyan helyekre kerülnek, melyekről adott esetben még csak nem is hallott. A címben…..
Jeff VanderMeer Déli Végek-trilógiája belopta magát a kedveceim közé, így egyértelmű volt, hogy ha a Netflixen hozzáférhetővé válik az első kötetből készült, Expedíció című film, akkor le fogok csapni rá. A napokban ezt meg is tettem, és okulásotokra ezúton prezentálom a gondolataimat a kész…..
Hacsak le nem dob magáról minden ruhát...
Gringo 2018.02.23 01:02:09
Gringo 2018.02.26 18:48:31
@TrollMozi: Értem, köszi!
Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy a ma bemutatásra kerülő régi játék befér-e az oldal adta keretek közé, de végül arra az elhatározásra jutottam, hogy mivel egy hazai gyártású és szépen kidolgozott römikártyáról van szó, így meg kell mutatnom nektek ezt a kincset is.Valószínűleg elég sokan…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt munkahelyi terror szakértő! Szociális szférában dolgozom pontosabban gondozó vagyok, értelmileg súlyosan sérült gyerekek nappali intézményében, ahol olyan belső utasítás kaptunk, hogy…..