Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ocrguest

79 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha HUN Harcos, akkor két dologban biztosak lehetünk, az egyik, hogy olyan pályát kapunk, aminek a végén sűrű „Uhb@zzmegolások” közepette tudjuk csak kipihegni a mögöttünk hagyott kilométereket, a másik, hogy közbe jön egy technikai baki.Ez utóbbi laza eseménytörlést jelentett, aminek számomra nem az…..
„Szabadság szava szólít, Hív már a láthatár, Égbe a fekete lobogót, A jó szerencse mellénk áll.”* Palóc Roham csapata a semmiből tört elő egy jó visszhangot kiváltó OCR rendezéssel a tavalyi év folyamán, jelezvén a magyar közönségnek, hogy van még új a nap alatt. A Robinson szigetek helyszíne…..
Nyár, szikrázó napsütés, naponta dőlnek meg a melegrekordok, „Ég a napmelegtől a kopár szík sarja, Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta” – ahogy a „mondás” tartja. Mi lehetne a leglogikusabb válasza egy jóérzésű embernek erre a természeti jelenségre? Mondjuk egy keményebb OCR verseny semmiképp.…..
A pünkösdi hétvégén rendezték meg Cseszneken a Hajsza-sorozat részeként a Pannonhajszát, 7+-os és 14+-os futamokkal. Én a Hajsza-futamok közül eddig csak a Normafánál rendezett versenyen voltam, a cseszneki verseny korábban eddig valahogy kimaradt, így várakozással tekintettem a számomra új helyszín…..
Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a zalaszentgróti GróTrapp , mely versenynek a nevét is kimondani már önmagában felért egy komoly akadálynak számomra a raccsolásom végett, de szerencsére a szervezők és a pálya biztosított arról, hogy ne ez okozza a legnagyobb problémát. Először vettem…..
Aki járt már Márianosztrán – akár saját szabad akaratából, akár kényszer hatására - az tudja, hogy ez a hely olyan mintha egy másik dimenzióba csöppenne az ember. Kismaros után a 12-es útról letérve elhagyja az utazó a térképet és egy párhuzamos univerzumba kerül – ez a Börzsöny varázslatos…..
Mozgalmas áprilison van túl a magyar OCR élet és a tavaszi szezon még nem ért véget, az Extreme Trail brand ismét egy olyan rendezvényt tett le az asztalra, amivel erősen a(z egyik) legjobb helyre tudták pozícionálni magukat. Az első komolyabb interakció az induló és a szervező között, mindenképp a…..
Ismét az a megtiszteltetés ért, hogy az OCR Magazin kiküldött tudósítójaként vehettem részt egy nagyon menő rendezvényen, a II. VulcanRun terep-akadályfutó versenyen.A versenyközpontot Celldömölkön a Kemenes Vulkánpark területén találtuk, nagyon kompakt, felhasználóbarát módon berendezve. A…..
„Itt a tavasz lehelete, megb@sz a Bakony ehe ehe …” tartja a képzeletbeli mondás, mely szájhagyomány útján terjed a hegy nemlétező füstös alkoholszagú ivóiban. És igen! Sorban a harmadik versenyem a brand alatt és most éreztem először, hogy „Nálunk első akadály a természet”. Ez persze több…..
A Dragon Ice-ról mindössze két héttel a verseny előtt hallottam először. Pont itt az OCR Magazinban olvastam egy interjút a főszervezővel, melyben az hangzott el, hogy ennek a téli versenynek a finishe a helyi thermal fürdőben lesz. Akik a Spartan Race winter versenyek jéghideg patakjain edződtek,…..
Január 12-13-án rendezték meg Kaprun síterepén ez első osztrák téli super és sprint versenyt. A szombati super távja 15 km körül volt 600 m szintemelkedéssel, a vasárnapi sprint nagyjából 7 km volt, 350 m körüli szintemelkedéssel. A téli versenyen nagyságrendileg 1700 fő indult, akik közül szép…..
Az Extreme Trail Hungary SE immáron második alkalommal rendezte meg a Tarcal-Tokaj Kör elnevezésű terepfutóversenyt, 2018. december 29-én. A karácsonyi bejgli ledolgozásaként a versenyzők kedvüknek és vérmérsékletüknek megfelelően 3 távból választhattak: 5 , 10 vagy 21 km közül. A verseny teltházzal…..
Veiger Gábor barátunk még december 9-én megjárta az év utolsó hazai akadályfutó buliját, a HUN Harcos Várfoglalás projekt első állomását Visegrádon. A eseményre több, mint négyszáz versenyző volt kíváncsi, szóval minden adott volt (lett volna) egy jó évadzáról OCR vaduláshoz. Bormegissza Gáborunk…..
Szimi írása, ahogyan beszéltem vele a verseny után, két okból is kritikusabb lesz a megszokottnál. Egyrészt mert ebben az új sorozatban hatalmas potenciál van és szeretnénk, ha ezt a felszínre jönne, így reménykedünk benne, hogy a szervezők az építő kritikát látják írásunkban, mintsem a bántó…..
A miskolci Spartan Beast legnagyobb eredménye számomra - a túlélésen kívül- hogy rájöttem, néha egy OCR verseny jobb, mint egy csontkovács. A szalagnyúlás miatt folyamatosan ugra-bugráló térdem – ami a verseny előtt utolsó napokban érezhetően nem volt a helyén. Csontkovácsoktól ellesett praktikák,…..
2018. szeptember 29-én rendezték meg a Spartan VB-t az USÁ-ban, Californiában, a San Francisco-tól 4 óra autóútra lévő, 2000 méter magasan elhelyezkedő Tahoe-tónál (Olimpic Village Squaw Valley) amely 1960-ban a téli olimpia helyszínéül szolgált. A Tahoe-tó híres amerikai üdülőkörzet, tavakkal,…..
Igazából mindig is kíváncsiak voltunk, hogy belülről milyen lehet egy Hard Dog Race. Láttuk már jó messziről, futottunk kutya nélkül, futottunk nagy kutyával, kicsivel. De milyen a buli belülről, hogy látja az a versenyt, aki az önkéntes világban is otthonosan mozog a HDR univerzumában. Természetes,…..
Törzs Nemzeti Hajszás lévén idén sem maradhatott ki ez az esemény. Már csak azért sem, mert a tavalyi merítésem közül ez a rendezés kapta a képzeletbeli év díja kitüntetést (#no.1). Ha még a Magazin nem reprezentatív felmérését is szemügyre vesszük láthatjuk, hogy a sorozat igen sok embert mozgatott…..
A sorozat visszatért szülővárosába és ezáltal újra lehetőséget biztosított azok számára ismételnének ebből a gyönyörből vagy lehetőséget biztosított az elsőzőknek, hogy belekóstoljanak az ország ezen szeglete által nyújtott OCR lehetőségeibe.Az eddigi remek szervezéseknek köszönhetően optimizmussal…..
Januárban Levi barátom mesélte, hogy milyen jó volt a skóciai Ultra versenye tavaly és idén is tervezi, hogy elmegy. Talált is egy nagyon kedvező repülőjegy ajánlatot, megtetszett a dolog, akkor még csak kirándulásként gondoltam a dologra. Aztán jött a nyár, közeledett a dátum. Összejöttünk már…..
A nevéhez hűen igen vadra sikeredett az idei Wild futam, melyet utoljára rendeztek meg a piliscsévi motocross pálya emlékezetes terepén. A versenyzőknek két- és négy lábon egyaránt több, mint 12 km távot kellett teljesíteniük, melyet 22 akadály tett színesebbé (helyenként sárosabbá), emelkedők,…..
Az utolsó piliscsévi versenyét rendezte a Hard Dog Race idén szeptember 1-én. A hely, ahonnan elindult a HDR, a hely, ahonnan naggyá nőtt a sorozat, a bölcső. Amíg Púza Andrásék felfedik, hogy hol lesz a következő hazai HDR bázisa, addig olvassátok el Hegedűs Mónika beszámolóját a Wild futamról. ..
Szeptember 15-én rendezték meg Pakson az Atomfutás keretén belül ismét a brutál akadály szekciót immáron hagyomány jelleggel. De az idei más volt már mint az előzők, mert idén csatlakoztak az OCR szövetséghez, ezzel becsatlakozva az országos bajnokságba...
Nehéz elképzelni, hogy lenne olyan honfitás, aki ne hallott volna Tihanyról és ne tudna felsorolni jónéhány nevezetességet, ami jellemzi a települést. Szerencsésebbek jártak is már ott, így a HUN Harcos ezen állomása már a helyszínválasztás miatt is vonzó lehetett. Megannyi vízió futott át az én…..
Személy szerint nagyon szeretem a BakonyRun futásokat mert bár akadály szempontból semelyik sem túl vérbő de minden esetben parádés helyeken kerül megrendezésre.Jelen esetben a tetthely (Sobri Jóska Kalandpark) a vártnál könnyebben volt megközelíthető. Az odavezető út (M7/8-as) Budapest felől a nyár…..