Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carbonari

480 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultúrPara Szexkönyv fiúknak 2019.07.22 06:00:00
Értő, empatikus, felvilágosult, gyakorlatias, nagyon részletes, egyszerű kifejezésekkel élő, tabuk nélküli szex kézikönyv fiúknak - ennyiben lehet összefoglalni a Corvina Kiadó gondozásában megjelentetett Respekt című könyvet, amelynek írója Inti Chavez Perez...
Perelnem kell-e istennel, avagy szeretnélek [pont] jaj! Szóval: Anyák, nagyik és más szent őrültek címmel a Centrál Könyvek az országosan ismert és elismert V. Kulcsár Ildikó újabb művét hozta el az olvasók - és igen! - rajongók számára. A szerző ugyanis évtizedek óta hiteles alak az élet, a…..
Brüsszel, Európa Bizottság (EB), bürokraták, korrupció, emberölés - vagy öngyilkosság?Tóth Tamás, aki a Magyar Honvédségnél különleges tiszt volt, most EB Biztonsági Szolgálat tisztviselője. Szerepel még a történetben szerelmi bánattal sújtott leszbikus, tehetséges roma gyakornok, prostituált…..
A magyar szervezett bűnözés regényes élete a 70-es évektől napjainkig.A korabeli képek az Arcanum adatbázisából származnak, engedélyükkel közzétéve.Népszava híre, 1994. december 14. A 21. Század Kiadó nehéz művet bocsátott ki a könyvkiadás konyhájából, Dezső András Maffiózók mackónadrágban című…..
Magyarország ma bevándorlás szempontjából nem célország, csak kiskapu Nyugatra. Kik fognak rárepülni az ebben rejlő lehetőségekre? Korrupció vagy nemzetközi terrorizmus? Netán mind a kettő? Pedig olyan simán indult... emberölésnek. Na, álljon meg a menet: én pusztán egy regény tartalmáról…..
Szívmelengető történet, ahol mindenkinek titkai vannak. Súlyos titkaik. Embereknek, állatoknak egyaránt. Hja, ez Milly Johnson történet! ..
"Tanulj meg meghalni és  megtanulsz élni." Ezt - és a címben lévő mondatot - határozta el egy bohém, életvidám, haldokló szociológia professzor. Ha nem lehet élni tovább, akkor a halálról fogom lerántani a leplet. Ha ez jutott nekem, akkor ebből hozom ki a  legtöbbet. És így lett. Legkedvesebb volt…..
Kevin Kwan Kőgazdagok problémái című könyve zárókötete annak a sorozatnak, amely Kína elképzelhetetlenül gazdag embereinek életébe nyújt maró humorú, szellemes, csípős, alapos részletességű betekintést...
Dévényi Tibor: az én korosztályomnak (54) ikon, de a fiatalabbaknak is  mond a neve biztosan valamit. Vagány disc-jokey, a Három kívánság lelke, haknik hőse, rádiók-televíziók repítették képét, hangját a nagyérdemű elé, meg amit csak akarsz, az mind-mind ő. A korabeli…..
„Rubin Eszter sodró cselekményű regényének főszereplői egy házasság, amit talán sosem kellett volna megkötni, egy ház, amelyet talán sosem kellett volna felépíteni, egy gyerek, akinek talán máshova kellett volna születnie, és mindazok a szerelmek, házak, gyerekek, amik és akik…..
Azt mondják, Klimt volt az első szerelme, Gustav Mahler pedig a sorsa, élete. Regény Alma Mahlerről, Bécs múzsájáról. ..
"Akire rávetül a fény, az bírja el az árnyékot is, ha úgy hozza az élet."..
Nem akarok walesi hercegné lenni... csak így sikerült, most mit csináljak?! - morfondírozik Rebecca, a vagány amerikai lány, akinek eszébe sem jutott beleszeretni a brit trónörökösbe. ..
De azért még nem biztos, hogy rákos - közli Iris-szel orvosa. Pedig de. Olyannyira az, hogy meg is hal. De van egy utolsó akarata: blogját adja ki nyomtatásban a főnöke, Smith Simonyi. Vajon miért? Van ennek köze ahhoz, hogy Smith-nek Jade-vel, a testvérével kell egyeztetnie…..
A pasi jelszava a telefonján: szopj le. A nő jelszava a telefonján: bazdmeg. (Bocsánat, de tényleg.) Mind a kettőnek jó oka van arra, hogy pont ezek és ne mások legyenek a jelszavaik. Szex kizárva, mielőtt az okokat keresnéd. Naná, hogy összejönnek. ..
„Amikor gyerekünk lesz, az olyan, mintha markológépet próbálnánk vezetni egy porcelánboltban. Begipszelt lábbal. Fordítva felvett símaszkban. Részegen.” És tényleg!..
Meddig ember az ember? Vagy ember a pók? Hol a vallás határa és hit vége? És ha vége van a hitnek, akkor mi következik utána? Mi a rasszizmus és lehet-e változtatni rajta? Mi a gonosz és mi a jó, elkülöníthető-e egyértelműen egymástól a kettő? ..
Annak, aki látta Annak, aki mesélte Annak, aki hallgatta ..
Tilos a számítógép, a mobiltelefon, a kávé és az egyik legveszélyesebb drogként nyilvántartott csilipor is. Jó hír: a szex viszont szabad! Légy üdvözölve az euszisztokrata rendben! ..
Dzsinnek, akiknek egy része öntudatosan kéri ki magának: ők nem dzsinnek, hanem dévek, a szélhámos lányka pedig jobb szereti magát úgy hívatni, hogy kényes feladatokkal foglalkozó vállalkozó.Van egy másik dimenzió az emberek világán túl, de mégis benne, amelynek egyik jellemző tere Bronzváros, az az…..
Emlékszel még Jane Hawkra, akinek férje "hirtelen" öngyilkos lett? Aki ezt semmiképpen sem kívánta elfogadni és nyomozni kezdett az ügyben? Már tudja, hogy létezik egy csoport, amely egy jobb világ érdekében új, forradalmi technológiával zombikat képes emberekből csinálni...
KultúrPara Kis magyar abszurd 2019.06.09 06:40:00
"Kezdetben volt az Ige, ami cselekvést és állapotot jelent. Az Ige parancsára lett az Ősrobbanás, ami az Isten által összenyomott anyag hirtelen tágulása. Ebből lett egy hét alatt a Tejút  meg a Föld, ahol élünk."Ötödikes tankönyv..
Röviden vagy kíváncsi a John Scalzi Pusztító tűz című könyvére? Szenzációs. Hosszabban? Fenomenális! (Egy betűvel hosszabb, számolj csak utána.)..
Bérczesi Róbert: a kedvesség a legfontosabb a világon.Legalábbis az Előszóból ez derül ki az Athenaeum Kiadó által az olvasók elé tett életrajzi kötetből, amelyet Kiss Lászlóval együtt írtak, Én meg az ének címmel...
Hazamenni a gyermekkor színhelyére felnőttként jó. Hazamenni a gyermekkor színhelyére felnőttként iszonyú. Hazamenni tapasztalt, sokat látott szemmel, gyerek- és fiatal felnőttkor megoldatlan problémáival... inkább ne menj, mondanám. De nem mondom. ..