Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DSM Blog

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor készültem kisfiam születésére (harántfekvése miatt programozott császár volt), akkori blogomban arról írtam, hogyan lehet egyformán szeretni két gyermeket? Nekem bátyám van. Gyerekkorunktól kezdve éreztük, hogy anya-fia, apa-lánya az erősebb kapcsolat. Amikor megtudtam, hogy második gyermekem…..
Éppen most fejeztem be Stephen King: Nem jön szememre álom című könyvét. Eszméletlen jó volt, de ez SK minden könyvéről elmondható. Röviden arról szól, hogy van egy 70 év körüli pasi, akinek meghal a felesége. Aztán egyik napról a másikra egyre kevesebbet tud aludni, mígnem az álmatlanságtól eljut…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy két kisgyermekes anyuka, aki már nagyon eltunyult és mivel a férje aktívan sportolt és természetesen egy Adonisz volt, úgy döntött, nem adja meg a lehetőséget más nőknek, hogy kivessék rá hálójukat. Ebből kifolyólag a férje nyomdokaiba lépett és - mivel…..
Bármilyen furcsa, a helyes légzés és a súlycsökkenés között van összefüggés. Vajon hová tűnik el a fogyáskor ledobott zsír? A válasz meglepő: kilélegezzük! Ezt nem én találtam ki és ha csak a fele igaz, placebonak is jó. "Amikor súlyt vesztünk, testünk a működéséhez a már korábban felhalmozott zsírt…..
A DSM Move edzéseken külön gyakorlatsort csinálunk a farizmok erősítésére. Azonban nem titkolt szándékom, hogy elérjem az otthon lévő kismamákat és anyukákat is, hiszen én is jártam ebben a cipőben és tisztában vagyok a körülményekkel, nehézségekkel. Kisbaba mellett nem jut energia külön edzőterembe…..
Sokunkat érint az inzulinrezisztencia, én is ebbe a táborba tartozom. Már huszonéves koromban szerettem volna gyermeket, és bár tartós kapcsolatban éltem, nem született. Sokkal később felkerestem egy endokrinológust és kiderült, hogy inzulinrezisztenciával járó policisztás ovárium szindróma (PCOS)…..
Reggel felkelsz, felhúzod a macinacit. Elindul a nap. Első a gyerek. Egyen, igyon, legyen rajta tiszta ruha. Már dél van, ebédidő. Fogat mostál már? Elviszed aludni. Jesszum, de elröppent egy óra, már fel is ébredt!? Még nem is fésülködtél. Fogat mostál már? Egyen megint az a gyerek. A férjed…..
DSM Move edzéseken szinte minden második szavam: TARTÁS! [Minden harmadik pedig az, hogy LÉLEGEZZ!, de erről majd később írok Nektek. :)] Gyakorlatilag 60 percen keresztül figyelmeztetem vendégeimet erre. A törzs izmait edzeni kell. Vannak erre különféle nagyon jó ún. core-izmokat erősítő…..
Minden édesanyának gyermeke egészsége a legfontosabb. Hozzuk-visszük orvoshoz és védőnőhöz már csecsemőkortól kezdve. Aztán, amikor feláll és elindul, kutatjuk a megfelelő lábbelit is. „Érdemes akkor megvenni az első cipőt, ha a kicsi már a nap nagy részében önállóan jár, és nem tudjuk többé a…..
Azt mindenki tudja, hogy a megfelelő táplálkozás 70%-ban járul hozzá a kívánt forma eléréséhez, ezt egészíti ki 30%-ban a rendszeres és megfelelő mozgás. „Életmódváltás!”, „Edzés!”, „Tiszta étrend!”. Ismerősek? Bizonyára. Éppen ezért ez a blogbejegyzés nem is erről fog szólni. A mozgás…..
Vannak még csodák! Ajánlás útján keresett meg Saci, ugyanis férjétől azt kapta szülinapi ajándékként, hogy megtanul vele táncolni. Szerintem ez maga a csoda! Ritka az ilyen pasi, nem? Ráadásul a saját ötlete volt. Éppen ezért maximális odaadással vesz részt ő is az órákon. Hosszú távú céljaik…..
Férjem kettlebell edzésre jár és Edzőbá’ tanácsára vásárolt itthonra SMR (Self Myofascial Release) hengert, sőt, még workshop-on is részt vett, hogy megfelelően tudja használni. Hogy mire? Röviden: az SMR henger használatával a sportolók saját maguk regenerálhatják testüket, ezáltal a stresszoldás,…..
Nem tudom mi az oka, de a felnőtt fogaim közül az egyik metszőfogam amolyan "csököttre" nőtt. Picike lett, közel sem volt szimmetrikus a párjával. Megtanultam együtt élni vele. Tükör előtt begyakoroltam azt a mosolyt, amikor az alsó ajkam kicsit eltakarja a felső fogsorom szélét és így a…..