Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Földi Rita

119 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Földi Rita szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger. Első könyvében olyan édes recepteket gyűjt egy csokorba, melyek beilleszthetőek a diétás étrendekbe is. Ki mondta, hogy a fogyókúrás ételek unalmasak és íztelenek? A szerző bebizonyítja, hogy alacsony kalóriatartalommal is lehet…..
A receptért kattints ide...
A cikk elolvasásához kattints ide. ..
A receptért kattints ide. ..
Life and Trend Fitnesz bounty pite 2020.04.11 10:55:52
A receptért kattints ide...
A receptért kattints ide. ..
Ágyúlövésre mindenki a vízbe! 2020 január 1-én irány a Szigligeti Strand azoknak, akik szeretnének megmártózni 0 fok közeli hőmérsékletű vízben. A népszokás úgy tarja, hogy aki újév első napján friss vízben megmosakszik az egészséges lesz az évben. Pontosabban: Aki reggel a kútról elsőnek mert…..
Van egy remek terápia, melytől garantáltan jobb kedved lesz. Kell hozzá egy szuper barátnő, néhány szabad óra, és egy igazán hangulatos hely, ahol finom a süti, kiváló a kávé és ahol zavartalanul beszélgethettek. 5+1 elbűvölő helyet mutatok, melyek mindegyike tökéletes arra, hogy a lelketek is jól…..
Kevés ember van, aki ne szeretné a fánkot, és még kevesebb, aki ellen tudna állni egy görögdinnyére hasonlító, vagy éppen egy extra csokis fánknak. Nyáron limonádés, mojitos vagy pálcikás jégkrémre hasonlító fánkok közül is választhatsz. A kreatív finomságok majszolása mellett egy igazán édes helyen…..
A palócleves keletkezéséről többféle legenda is létezik. Annyi biztos, hogy nevét nem a palócokról kapta, hanem valószínűleg Mikszáth Kálmánról nevezeték el, akit a „legnagyobb palócnak” hívtak. 1892-ben Gundel János ezt a levest tálalta fel az író születésnapjára, mert Mikszáth arra kérte, hogy…..
Alig van időd az ebéd vagy a vacsora elkészítésre? Szinte 10 perc alatt ínycsiklandozó húsos wrapot készíthetsz, ha van egy kevés, maradék sült hús a hűtődben. A recept bármilyen sült hússal – csirkével, marhával, sertéssel – is elkészíthető, így akár a grillezésből megmaradt husit is fel tudod…..
A rakott kelkáposzta alapvetően nem túl kalóriadús étel. Rizses hús és párolt káposzta tejföllel, a gurméknak egy kevés reszelt sajttal a tetején. De ha a hűtőből előkerül a házi füstölt szalonna és a jól bevált fokhagymás majonézem is, akkor egy brutális rakott kel kerekedik ebédre, melynél nem…..
A görögdinnye szuper egészséges élelmiszer, mely nyáron elmaradhatatlan hűsítő finomság. Bármennyire is szeretjük, a több kilós dinnye bizony nem mindig tud elfogyni. Ahelyett, hogy a hűtőben rakosgatnád, készíts belőle új finomságokat!..
Selymes, lágy csokoládékrém gyümölccsel és ropogós mogyoróval. Nagyon tömény, de nagyon finom, és ami a legjobb, hogy nem is kell bekapcsolnod hozzá a sütőt. Gyerekjáték elkészíteni, a végeredmény pedig meglepően csokis. De leginkább azon fogsz meglepődni, hogy eddig miért nem készítettél még ilyet...
Nyáron nem csak a limonádéba mehet a citrom. Pácolj vele húsokat és dobd fel vele a mártásokat is, hiszen a citrom szuper egészséges, tele van vitaminnal és zsírégető hatású is. Párosítsd egy kis kakukkfűvel, így még pikánsabbak lehetnek a vele készült ételek. Éljenek a friss, egészséges hozzávalók…..
Diétázol, de jól esne néhány édes falat? Kapd elő a melegszendvics sütőt, és készíts 10 perc alatt csokis-meggyes háromszögeket! Igazi diétás álomsüti, melyet bűntudat nélkül csemegézhetsz délutáni nasinak, vagy akár reggelire is. ..
Nyáron ki akarna a lakásban lenni? Egy hangulatos teraszon, közel a természethez vidámabbak a reggelik, meghittebbek a vacsorák és nyugodtabban lehet olvasni, kikapcsolódni. A mediterrán országokban tökéletesre fejlesztették a romantikus teraszok kivitelezését. Ezekből szemezgetek most, ihletet adva…..
Azt mondják az idő pénz. Ennek alapja a mostani rohanó világunkban talán az lehet, hogy az idő érték lett. Ha már érték, akkor úgy tűnik sokan igen szegénynek mondhatóak ilyen tekintetben, mert mindenkitől azt halljuk, hogy ”nincs időm semmire”. Számomra is ismerős a helyzet, ezért összegyűjtöttem…..
Ha nyár, akkor lecsó-szezon! Lehet natúr, tojásos, tökös és lehet mediterrán is. Turbózd fel egy kevés feta sajttal és friss bazsalikommal! Igazi nyári, könnyű finomságot fogsz kapni, mely a hangulatában a napsütötte Toszkánát idézi. Ráadásul alakbarát és laktózmentes is...
Lila szőnyegként terül el ez az illatos virág Tihany több pontján is. Június 23-tól 25-ig tart a Levendula Fesztivál és mindenki levendula-mámorban ég, de vajon mennyit tudunk erről a pompás növényről? Ismerd meg jobban a tihanyi levendulát! Ezt az 5 dolgot érdemes tudnod róla!..
Számos új kütyü jelent meg mostanában. Az biztos, hogy az idei nyár legnagyobb slágere a sokakat megosztó Fidget Spinner lesz, de azért akad még egy két furcsaság idén. Ha a tavalyi unikornisos, plasztik úszó szetteket és az ananászos cukiságokat szeretted, akkor tuti, hogy ezeket is csípni fogod...
Van valami különleges energiája a levendulának. Nem tudni, hogy a színe, az illata, vagy talán a nyugtató hatása az, ami miatt bolondulunk érte, de az biztos, hogy a levendulaszüret az egyik legnépszerűbb nyári programok egyike. Nem csak Tihanyba érdemes ellátogatni, még számos meseszép helyet is…..