Regisztráció Blogot indítok
Adatok
taoka

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
àlabeck Sós vizes uborka télre 2010.07.26 14:13:00
Ez az uborka majdnem olyan nagy kedvencem, mint a kovászos. Sokkal jobban szeretem étel mellé savanyúságként is, mint akár az ecetes, akár a csemege uborkát. Salátákba pedig – mint például az orosz hússaláta vagy a majonézes krumplisaláta – szerintem összehasonlíthatatlanul jobb. (Persze ez az én…..
taoka 2016.08.27 15:31:29
@majuli: A fémkupakot szorosa rá kell csavarni? Nem robban szét? :-) És száraz dunszt, ugye?
taoka 2016.08.28 16:05:06
@tt60:Régen, 2010-ben írtad:
"No akkor: nem kell cifrázni:
kell kapor, zöld szőlő, s torma... A kapor, szőlő az üveg aljára, az uborka (semmi vég levágás)szorosan egymás mellé, közé tormaszálak... lobogó sós forró víz rá, nem fő meg, nem lesz lottyadt, lezárva, száraz dunszt, aztán a spajz.... elkezd forrni, zavaros lesz, majd szépen letisztul.... lehet fogyasztani...
ennyi.... :-) "

Szóval teljesen feltöltöd az üveget forró sós vízzel, fém kupakkal szorosan lezárod, száraz dunszt majd kamra.. És nem veti szét az üveget az erjedés, ugye? :-)
taoka 2016.08.28 18:40:24
@BeckZsu:
:-) Köszönöm szépen a válaszod: szóval akkor összesen kétszer forrázod, másodszor a saját levét forralod, és utána száraz dunszt?