Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rrobin

1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha sosem hallottál még a TikTokról, nem kell kétségbe esned: a közösségi média alkalmazás elsősorban a Z-generáció körében népszerű, de ott valósággal beszippantotta a felhasználókat. Jelentősége ma már a Facebookéval és az Instagraméval vetekszik, hiszen bekerült azon elit appok körébe, amelyek…..
rrobin 2020.03.21 00:53:46
@bontottcsirke: Köcsög anyád.. Prosztó majom.
Hofi Gézáról nehéz eldönteni, hogy a korábbi rendszer kegyeltje avagy bátor kritikusa volt-e. Íme néhány dolog, amit kevesen tudnak róla...
rrobin 2019.11.15 17:51:18
@ételizésítő: Csupa hülyeséget írsz.
Hobo-nak az apjával való viszonya kölcsönös volt. Hobót az apja soha nem támogatta, a zenei karrierjében meg aztán végképp nem.
Hobo egy rossz zenész volt, aki ennek ellenére előadóművészi pályára vágyott.
Nem volt sem énekhangja, sem tehetsége a zenéhez.
Afféle közepesen rossz költő volt, egyfajta irgic, vagy kobzos. Mások sikeres dalain, versein keresztül ért el népszerűséget, ezt sem 1 év alatt, ahogy te írod, hanem tizen évek alatt, mivel egyetemi klubokban és kisebb hallgatóság előtt lépett fel gyakorta, még a HBB megalakulása előtt.
A legfőbb vonzereje abban leledzett, hogy a lázadó ifjuságot szólította meg, akiknek akkoriban jó volt szinte bárki, aki a rendszer ellenében agitált.

Hofi más ember volt. Igazi szocialistának mutatta, talán annak is hitte magát, de azért az anyagi javakat nem vetette meg, sőt, meg is követelte a neki kijáró apanázst. Az hogy rendszerkritikus volt, tény, de ez abból fakadt, hogy ezzel ért el sikereket, erre figyeltek oda az emberek. Ezért is bukott a rendszerrel együtt ő maga is. Mivel ahol egyszer csak mindent szabad lett, ott a korábbi recept, a kritikai hang csődöt mondott.
Ezzel együtt, egy rendkívül tehetséges ember volt, ezt kár vitatni is.

Erdős P és a hanglemezek:
Erdős Péter egy sunyi ember volt, de nem hülye. Pontosan tudta, hogy csak a pártállamnak megfelelni egyenlő lett volna az anyagi öngyilkosssággal ezért óvatosan lépkedve teret engedett olykor a perifériára szorított zenészek egyikének-másikának is. Vikidált kifejezetten nagyra tartotta, hogy a Dinamit lemezt adhatott ki, az annak köszönhető, hogy úgy vélte, Vikidál nem csak jó hang, de talán nevelhető is.
Az, hogy Vikidált sikerült beszerveznie az elhárításnak, nem érdem, hiszen egyrészt zsarolták, másrészt, érdemi infóval Ő nem szolgált, ahogy sokan mások sem.
Vikidálról kevéssé ismert, hogy a beszervezése előtti időkben keményen ellehetetlenítették, sokat nélkülözött, fellépni nem engedték, vagy ha olykor mégis, akkor meg fillérekkel fizették ki. Még börtönbe is jutott szerencsétlen.
A magyar filmgyártás egyik ikonikus alkotása a Dögkeselyű. Nézzünk néhány meglepő tényt a 82-es film kapcsán...
rrobin 2019.11.15 17:51:13
@op11: Erre, hogy miért lesz öngyilkos, a film közvetlen választ nem ad.
Annyi olvasható ki az előzményekből, hogy:
Hiába kér segítséget a rendőrségtől, a cégtől, ahol dolgozik, nem kap, sőt, még őt gyanusítják meg a pénz elsikkasztásával.
A helyzetére hiába próbál hiatalos úton megoldást találni, ez nem sikerül.
Az egész sztori a becsületes kisember kiszolgáltatottságáról szól, a korrupt és elutasító társadalommal szembeni kilátástalan harcról.
Ahhoz, hogy a maga igazát kiharcolja, neki is törvénytelen eszközökhöz kell nyúlnia, amit meg is tesz.
A végkifejletet már ott sejteni lehet, amikor a kurva kuncasaftjának autóját ellopja és az örökölt telket felajánlja a kocsi áráért az autószerviz tulajának. Ezzel tisztára mossa a kapott pénzt és egyben az összeggel biztosítja a gyermeke jövőjét.
Tehát ebben benne van, hogy a gyermeke későbbi életének ő nem lesz részese. A filmet be lehetett volna fejezni egy disszidálással is, de nyilván ezt abban a korban nem engedték volna a cenzorok, emellett, a tragikus végkifejlet is sajátos ízt adott a mondanivalónak.
z80 A csoda neve: z80-MBC2 2019.07.03 13:49:57
A z80-MBC2 egy 4 IC-ből megépíthető mikro-számítógép. Az alapja egy z80 mikroprocesszor. Így néz ki:     Nagyon egyszerű megépíteni és ráadásul olcsó is. A CPU itthonról 500, kínából beszerezve 250 Ft. specifikáció: * Z80 CPU - 4/8 (esetleg 10) Mhz üzemi frekvencia (szoftverből állítható) *…..
Tavaly óta töröm a fejem egy saját számítógép építésén. És az építésen itt nem azt értem, hogy összedugok néhány kártyát egy fém dobozban és kész. Saját ötletekkel, saját áramkörökből épült valamit szeretnék összeállítani! Mielőtt a részletekbe belemennénk, leírnám, milyen konfiguráció is…..
rrobin 2019.05.03 21:54:43
A címben szereplő egyenlet nem vicc, és nem is puszta klikkcsali. A Brainfuck (szabad fordításban: agyf*sz) egy valódi programozási nyelv, noha egyáltalán nem nevezhető hagyományosnak... Biztosan sokan tisztában vannak vele, hogy a számítógép rábírása arra, hogy azt tegye, amit „mondunk“ neki…..
rrobin 2016.08.26 03:24:49
@pamut: "Ugyanis bevallom: nekem nincs több évem (csak tanulásra, bevétel nélkül). "

Megkésve bár, de törve nem, válaszolok én is:
Neked sem időd, sem kedved nincs ehhez. Hagyd az egészet a fenébe.
Az egy év arra sem elég, hogy beleszagolj a dologba, nemhogy ez idő alatt olyan szinten megtanulj fejleszteni, amiért bárki fizet is majd.
Egy év alatt meg lehet tanulni egy programnyelvet, de csak annak, aki már ismer egy másikat.
A nyelvtanulás analógiája - azt hiszem - megfelelő ide. Aki tud angolul, az már könnyebben és jóval gyorsabban tanul meg németül, spanyolul is. Te viszont még nem tudsz semmiféle programozási nyelven.