Regisztráció Blogot indítok
Adatok
négyzet báró

90 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pici is, moduláris is a Dreadbox új szintije, a NYX, és ezzel remekül illeszkedik a trendbe. Persze kell valami plusz is a kategóriában, amivel kiugorhat a tömegből, ez az ő esetében egy remek vintage hangú zengető - mellette a speckó meglehetősen alap: két teljesen független oszcillátor…..
Valószínűleg már több olvasónk tisztában van vele, hogy Pálinkás Tamás Isten Háta Mögött-frontember mostanában inkább a Tej nevű popformációjával van elfoglalva zeneileg, amiben eredetileg az IHM-ből, a Volkova Sistersből és még számos más zenekarból ismert Sándor Dániel…..
A belvárosban járva mostanában több helyen is belefuthatott az ember egy járdára fújt 4'33" feliratba. Az azóta talán le is kopott utcarajzok eredetéről nem sokat tudni, ugyanakkor a huszadik század egyik legérdekesebb gondolkodású zeneszerzője valószínűleg örömmel nyugtázta…..
négyzet báró 2012.09.07 16:03:03
@MoT: @KKKKKKK:
aphex twin szerintem azt mond, amit akar, és valószínűleg tényleg így gondolja, de miért is ne gondolhatná így? meg amúgy is mindenkit fikáz, tán pont abban az interjúban jelentette ki, hogy ma már (kb 2001) nincs egyáltalán jó zene. mondjuk szerintem is csak nagyon kevés, de ez mindig így volt, nem csak ma már (kb 2012).
john cage legtöbb zenéjét meg kétség kívül elég nehéz befogadni, hozzá képest rdj már-már lédigaga.
A bizottság megtette a jelentését Schmitt Pál plágiumügyében. De kérdem én, minek?? Mi itt a Nívó blogon eleddig nem foglalkoztunk a plágiumüggyel, de most már nem tudom megállni. Demokráciákban az a szokás, hogy ha alakul egy szakértői vizsgálóbizottság, egy olyan bizottság…..
A KARD Ctrl/Schmitt - Ctrl/V 2012.03.27 13:03:00
Felszállt a fehér füst, egy nappal az ígért határidő előtt itt a Schmitt-jelentés, legalábbis az összefoglalója.Összegezzük:nem volt rendes forrásmegjelölésnem szerepeltek az érintett (másolt) művek szerzői a köszönetnyilvánításbanszó szerint átvett 17 (az eredetiben 8)…..
négyzet báró 2012.03.27 14:40:55
@DurvaPisti: kár, hogy nem valami mást hitt.
hihette volna, hogy tud röpülni, mikor a grankanyonhoz látogatott, vagy hogy puszta kézzel legyőz egy rozsomákcsaládot a tajgán, mikor a tajgára látogatott, vagy valami hasonlót.
Az ugye alap, hogy ha a Metallica kiad valamit, az mindig komoly vitákat generál, hogy most akkor zseniális műremekről, vagy valami utolsó hulladékról kell beszélnünk, a Lou Reeddel tavaly megjelentetett Lulu viszont talán elmondható, hogy némileg kivételt képez: a többség szerint…..
  Újratöltve és elutasítva. A kormánypárti képviselők nagy többségének NEM szavazatával nem vették tárgysorozatba Schiffer András egyszerű és világos javaslatát az ügynökkérdés lezárásáról, mellyel bárki nyíltan hozzájuthatott volna az ügynökaktákhoz. A…..
Update: Frissítettünk a rendszeren, átalakítottuk a mentési folyamatot, így remélhetőleg nem lesz több eltűnő bejegyzés. Klasszikus poszt létrehozásakor, a rendszer automatikusan elkezdi a mentést bármilyen karakter lenyomása után kis idővel elmenti azt. Így a gomb megnyomására…..
mert mi lesz ha kiderül, hogy a valóságban nincs is jézuska, és tojástojás után a nyuszit is az állatorvos varrja össze? semmi...
Tegnap megvolt a nagy Összefogás koncert, 100 zenész, 2 helyszínen, fergeteges hangulat, óriási buli, "fékezhetetlen tömeg"....Ízelítő, hogy miből is maradtunk ki, ez a 40 másodperc bőven elég is: A hvg.hu-n egy hosszabb is videó is megtekinthető. Sajnos az államadósságból…..
Alig pár órája írtunk róla, hogy John Lydon bejelentette: a nyár elején végre megjelenik a már tavaly befejezett, vadonatúj Public Image Ltd.-nagylemez, előtte pedig még áprilisban az album anyagából egy négyszámos kislemezt is kiadnak One Drop címmel. A BBC 6-os csatornáján…..
Kezdjük rögtön egy fontos megállapítással: Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor éli a boldog budakeszi nyugdíjasok életét. A jelentés a következőt állapította meg: 2002-2010…..
négyzet báró 2012.01.30 12:12:56
@Zsebtelep: ha jól tudom, akkor éppenhogyponthogy a gizinéni röpül:
hu.wikipedia.org/wiki/Rep%C3%BCl%C5%91s_Gizi
de amúgy nem rossz gondolat, csak legyen erzsébetnéni.
négyzet báró 2012.01.30 12:31:55
@Zsebtelep: nobel díjat neki .) @Seduxen: ne haragudj, nem akartam. elém is bepofátlankodott egy középkorú asszony tegnap az áruházban, nem esett jól, de végül nem rúgtam féregnyúlványon.
Bizton állíthatjuk, egy dolgot megmutatott Bayer Zsolt, a 005-ös ügynök által szervezett békemenet, mégpedig azt, hogy a kormány szabadságharcos retorikája a törzsbázist meggyőzte. Nagyon sokan voltak, sokkal többen, mint azt bárki várta volna. Felmerül a kérdés, hogy vajon a…..
négyzet báró 2012.01.27 14:47:04
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: szerintem nagyot tévedsz kispofám.
mivelhogy: az olasz kapitányt se kéred meg, hogy ugyan már segítsen neked a jégtáblák közti manőverezéskor sétahajókázás közben, hisz tudjuk - hát már bizonyította, nem? -, hogy nem erre született.
no és akkor ezen logika mentén: aki komolynak szeretne látszódni, az se gyurcsányferenccel, se orbánviktorral, senem bármelyik másik nagytudású gilisztanyalogatóval - akik szintén bizonyítottak ugyebár - nem közösködik.
érthető nem?
Vastagbőr Hajrá Lászlóné! 2011.12.22 08:31:00
Még egy minisztercserét sem tud ez a nyomorult kormány ortodox módon levezényelni? A szupersúlyos, évi 600 milliárd felett rendelkező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére sikerült egy olyan jelöltet találni, akiről senki nem tud semmit. A Lászlónét! Nekem egyből Kivágó Iván…..
  Valódi kincsre bukkant egyik legkedvesebb blogom, a Dunai Szigetek szerzője: az 1928-as Budapesti Olimpia tervére! Mint remek posztjában írja:  Kevéssé ismert, hogy Budapest pótrendezése felvetődött Athén pénzügyi nehézségei miatt az első Olimpiai játékoknál.…..
négyzet báró 2011.12.09 10:53:30
@tök hülye: nem értelek, mert honnan tudod, hogy 23555744557841158-ban is meglesz még a négy év szünet kettő között. az is lehet, hogy évente lesz három. vagy kilencezerhét évente egy. vagy néha lesz, néha meg nem. vagy folyamatosan lesz.
de én aztán nem vagyok nyelvtannáci, ezt figyeld: kölcSei ferrenc
  Napok óta éjszakázik az országgyűlés. Az éjt nappallá tevő ülések egyszerre köszönhetők a kormánypártok által kialakított menet- és napirendnek és az ellenzéki pártok összehangolt időhúzásának, obstrukciójának. A két oldal eljárása közül utóbbi érdemel…..
négyzet báró 2011.12.02 13:03:26
@AlerTomi: ez igaz, de nem a mandíner véleményétől lesz szar, vagy nem szar. a legtöbb politikásblog valami kiskutyushoz hasonlít, aki akkor is könnyes gombszemekkel csodálja a gazdit, mikor az épp seggrészegen hazaérve egyszerre ürít több, mint egy likából.

de a sokkal nagyobb probléma, hogy nem csak az orbi pártja fos, hanem az összes többi párt is. ráadásul mai hír, hogy megjelent a debrecenijoci könyve a magyar korrupcióról, amit a kuncéval meg a barátjával mutatnak be. tréfa, nem?
Kumin szerint A legek csúcsa 2011.10.27 10:04:00
Angela Merkel még a Bundestagban sütötte el az első leget, amikor azzal borzolta a képviselők kedélyeit, hogy bejelentette: a II. Világháború óta a legnehezebb pillanatait éli Európa. Német törvényhozásban egy ilyen mondat elég pikáns. Ez megadta a tegnapi csúcs drámai…..
mikor felvillannaka fények és már a pollen részecskék is diszkóritmusban haladnak erre,haladnak arra, a bennedélő paraszt pedigmenten lepetéz, naakkor...
A Lulu című lemez The View dalából lehet meghallgatni egy 38 másodperces részletet...
négyzet báró 2011.09.19 22:00:08
@zero: repmetál.)
November 8-án jelenik meg David Lynch kultikus filmrendező első szólólemeze, amit egyelőre mindenki az electro-pop skatulyába helyez (a lentebb hallható számból ítélve talán nem véletlenül). A Crazy Clown Time-ra keresztelt albumon még a Yeah Yeah Yeahs énekesnője, Karen O is…..
The Drums - Portamento (Island Records) Nagyon ritkán vállalok be olyan lemezt kritikaírásra, amit hallatlanul is ennyire szívemből gyűlölnék, a Drums viszont olyan természetfeletti és már-már megmagyarázhatatlan ellenérzéseket váltott ki belőlem létezésének első perce óta,…..
szakálla volt közvetlenbefecskendezésesdízelmotor, amiegyben azt is jelentette, hogyúszni felesleges és a talicskáragörnyedésbe belesajdulmindenporcikája, de az azért jó, hogy nemzsiráf...
a kutyádat, akutyádat hol hagytad, azthittem az a tartozék, az persze  igaz, hogy már elmúlt ami volt, deinnen nézem szerencse, ha onnannézem meg lehet, hogynem ez a lényeg, hanem hogy nem vagyunkbarátok, nem vagyunk esztergapadse és nem vagyunksajnos punkegyüttes...
ez igaz történet, merthétvégén ittam szenteltsört, de nem igazit,  mármint nem volt sör,szóval hazúgság az egész,mint mikor a krokodilok holdraszálltak, az nem igaz...