Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molyolda_Kritta

36 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon szeretem az angol humort, és mióta Agatha Christie regényeit, valamit M. C. Beaton Agatha Raisin című sorozatát olvasom, az angol krimik is a kedvenceim között landoltak. A maihoz hasonló esős, borongós időben jól esik olyan könyvet kézbe venni, amely könnyed és szórakoztató. Ha épp nincs…..
Molyolda_Kritta 2017.03.12 13:29:01
@KönyvParfé: Sokszor benézek ám hozzád, mert tényleg hasonló az ízlésünk könyvek terén és én is gasztro mániás vagyok pluszban :)
Biztos vagyok benne, hogy láttál már Frida Kahlo festményt. Abban is biztos vagyok, hogy hatott rád, hiszen  a festőnő képei sokszor nyomasztó, szürreális hangulatúak, melyeket nem könnyen felejt el az ember. Képei, valamint a róla készült fotók bejárták a világot, és nem véletlen, hogy a sűrű,…..
A nyári olvasmányaim között szerencsére szép számmal akadtak olyan könyvek, amelyeket bátran ajánlok elolvasásra. Igyekeztem úgy válogatni, hogy mindenki találjon az ízlésének megfelelőt a pszicho-thrillertől az ismeretterjesztő köteten át a gyerekkönyvekig. Dolores…..
A környezet, ami körül vesz minket testünkre és lelkünkre egyaránt hat, ezért az sem mindegy, hogy hol alkotunk. Természetesen ez is, mint oly sok más függ a személyiségünktől is, ezért nagyon különbözőek lehetnek azok a helyszínek, ahol az egyes regények…..
Nem is olyan régen alkalmam nyílt egy remek, hiánypótlónak nevezhető könyvet a kezembe venni, mely sokkal több, mint egy útikönyv. Egész egyszerűen árad a kötetből az utazás, az emberek és Bhután iránti szeretetete.  Valcsicsák Zoltán könyve inspiráló, színes és tartalmas. Megmutatja, hogy be lehet…..
Túl vagyunk az alapokon, (az előző részek:  első rész, második rész, harmadik rész) az oldalunk aktív, vannak látogatóink és rendszeresen osztunk meg tartalmakat. Már gratulálhatunk magunknak, mert ez azt jelenti, hogy megtettük az első lépéseket, az elhatározásunk…..
Megtalálom. Bármibe kerül is. Jessica Kenton az éjszaka közepén kisöccse rémült sikolyára ébred, s mikor másnap reggel nem találja őt a szobájában, csak annyit mondanak a szülei róla, hogy elment. Soha többé nem beszélnek róla. Húsz évvel később, Jessie-t ugyanaz a…..
A 16 éves Liza Johnson igazi Jane Austen-rajongó: lábán Pemberley-zokni, táskájában az imádott írónő összes műve egy kötetben, és olyan régiesen beszél, mintha maga is az egyik Austen-regényből lépett volna ki. Addigi, látszólag nyugodtnak és örök szinglinek tűnő élete…..
Az első részben körbejártuk, hogy miért is fontos egy író számára, hogy facebook fiókot hozzon létre és elkezdje önmaga menedzselését.  A második részben pedig letettük az alapokat és megtettük az első lépéseket a sikeres kapcsolat kialakításában az olvasókkal és leendő olvasóinkkal...
Kamerun, Te csodás!  Kamerun maga lehet a természeti csoda, legalábbis ahogy Gerald Durell könyvében megjelenik a táj, az élővilág és az ott élő emberek. Erről a könyvről, -mint általában Durell könyveiről - csak és kizárólag legekben lehet beszélni.  A stílus…..
Azt hiszem lesz még egy könnyed nyomozós sorozat, amit olvasni fogok, ha az Ulpius-ház után valamelyik kiadó folytatni szeretné egyáltalán. Leszögezem nem azért, mert ellenállhatatlanul izgalmas volt, hanem van egy alaphangulata és egy precíz történetvezetése, ami nem volt…..
Az ígéretes cím, borító és fülszöveg ellenére sajnos egy nagyon negatív kritika következik, ritkán kelek ki magamból ennyire egy könyvvel kapcsolatban, de most nagyot csalódtam, vagy csak egyszerűen túl nagyok voltak az elvárásaim, nem tudom.... A könyvet már régebben is…..
Lehet, hogy lassan YA rajongó leszek? Nézzük is, hogy miért mondom ezt.   A Cleadur Dobszó a ködben egy misztikus és rejtélyes YA regény, mondom ezt annak ellenére, hogy az első pár oldal után azt hittem valamilyen horror regénybe csöppentem, jegyzem meg engem egyáltalán nem…..
Az elmúlt időszak nagy globális problémája a szingli élet viszontagságai. Láttunk számos filmet, cikket, vagy éppen sorozatot, ami ezt az állapotot feldolgozta. Gondoljunk itt Brigite Jones naplójára, vagy éppen a Sex és New York szereplőire, de  a női magazinok is hónapról…..
"Évezredek óta mesélünk gyermekeiknek esténként az ágyon ülve, elalvás előtt, varázslatos meséket, vagy kitalált történeteket. Úgy, mint az indiánok a tűz mellett, vagy az iglukban az eszkimók, a vastag takarók alatt. Királykisasszonyokról, hősökről, furcsa, nem létező…..
Könyvlelő Csokoládé Book Tag 2016.08.23 09:00:00
Tudom, hogy már nagyon sokan kitöltötték a csokoládé Book Tag-et, de én sem tudom kihagyni, mert imádom a csokoládét, kb. annyira, mint Gombóc Artúr. Az elmúlt időszak olvasmányaiból szemezgettem.1. Étcsokoládé - egy sötét témájú könyv:Egy elég sötét témájú könyv volt…..
Egy könyv, amit nem lehet gyorsan olvasni, mert a történet magával ragad, de ugyanakkor néha le kell tenni, hogy a sok élményt egyáltalán be tudjuk fogadni, holott szinte falnánk a sorokat egymás után.   Egy történelmi hullámvasútra ültet minket a szerző, ami hatalmas…..
Amikor egy könyv felkelti az érdeklődésemet a fülszöveg alapján gyakran utána szoktam járni annak, hogy ki is valójában a könyv írója, mert abból már igen jól szoktam következtetni, hogy egyáltalán lesz-e nekem közöm a könyvhöz, vagy érdekelni fog-e egyáltalán.  Most…..
Könyvlelő Könyvtár Book Tag 2016.08.20 09:00:00
Mostanában egyre többször megfordulok a könyvtárban. Ezért gondoltam készítek egy tag-et, amit bárki nyugodtan vihet és szabadon felhasználhat, módosíthat. kép forrása: http://manikinfear.tumblr.com 1. Könyvesbolt vagy inkább könyvtár? Indokold! +Melyik kedvenc…..
    Napfény, Mexico, hulla hegyek és izgalom, talán így lehetne a legjobban jellemezni Lőrincz L. László Haragos vizeken című könyvét.  Az elmúlt időszakban már éppen megállapítottam, hogy kezdenek ellaposodni és sablonossá válni a történetek. Most viszont mintha újra a…..
A két könyvet szinte egymás után olvastam el, igazi Agatha Raisin (Mazsola, hát nem elragadó név? ) rajongóként ez nem is lehetett volna másképpen, hiszen mindkét kötetet egy-egy e-book akció keretében szereztem be és úgy adódott, hogy egymást követték az olvasmányaim…..
Tag ügyileg nem voltam túl aktív, valahogy elmentek mellettem, de a legutóbbi után úgy érzem mégiscsak szeretem őket. A Könyvmolyok problémái Tag Nikitől került hozzám. Jobb későn, mint soha. :)                                         Körülbelül 20.000…..
Könyvlelő Anna Banks: Poszeidón 2016.08.16 09:00:00
                                                        Mit tennénk, ha hirtelen kiderülne, hogy képesek vagyunk cápákkal és egyéb tengeri herkentyűkkel társalogni, vagy éppen a víz alatt beszélni?   Nehéz kérdés, de pont ettől is jó a könyv, hogy ezt…..
Könyvlelő Day and Nigh Book Tag 2016.08.15 09:00:00
A MOLY-nak köszönhetően, ahol mostanában igen gyakran elidőzöm,  remek Book Tag-ekbe futok bele, most jött el az idő, hogy ki is próbáljam. Szóval Book Tag szűzként, íme az első, amire Noémi olvasósarka ösztönzött.  A D-A-Y-A-N-D-N-I-G-H-T betűkön végighaladva egy-egy…..
A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg 2014 szeptemberében a Clarity sorozat második részeként a Perception-hatodik érzék című kötet.   Bevallom kicsit félve kezdtem olvasni, mert az első részt nem olvastam és egyébként sem pont a harmincas korosztály a…..