Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bright side of life

0 bejegyzést írt és 319 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az általunk ma ismert, híres, különleges épületek, emlékművek pályázatainak elbírálásakor mindig voltak második helyezettek és több olyan terv is készült, ami így vagy úgy de nem jutott el a megvalósulásig. Ma ezekből mutatok be néhányat. Érdekes lesz eljátszani a gondolattal, hogy mi lett volna,…..
Bright side of life 2019.08.25 11:57:34
@JTom: a wikin Tatlin neve alatt elég sok és részletes info van róla.
fáymiklós Plácido! 2019.08.14 07:46:34
Nem mentegetem, még magamban sem, mert hogy jövök én ahhoz. Meg azért sem mentegetem, mert ő sem mentegeti magát, nem mondja, hogy hazugság, és beperel mindenkit, aki ilyeneket állít, nem jön szánalmas magyarázatokkal, és amit mond, az igaznak látszik: mások voltak talán a határok a nyolcvanas évek…..
Bright side of life 2019.08.14 19:23:52
@chrisred:
Elolvastam. A cikk tökéletesen cáfolja saját nyitótételét és a Te állításodat, hogy a “többségi társadalom” nem tudott a rabszolgakereskedelemről.

Másrészt fogalmilag kizárt, hogy a “többségi társadalom” műveli a rabszolgakereskedelmet. Ez egy üzlet volt, mégpedig azoknak az üzlete, akik társadalmi helyzetük, befolyásuk, vagyonuk révén a kor erkölcseit meghatározták. És igen, a kor erkölcsiségébe az a kettősség is belefért, hogy egyfelől a felvilágosodás eszméinek jegyében, Angliában az emberek egyenlőségét hirdetem, másfelől pedig rabszolgákkal kereskedem a világ többi részén.
Olyannyira belefért ez a kettősség, hogy Anglia a polgárháborúban a Konföderációt támogatta, jól felfogott gazdasági és politikai érdekei miatt.

Ha Te is elolvasod a cikket abból is ki fog tűnni az erkölcs kortól, társadalomtól függő változékonysága, ami miatt anakronizmus számon kérni ma valakin olyan cselekményt, ami egy adott korban, társadalomban erkölcsös vagy legalább elfogadott volt.
Pl. Washingtonon vagy Thomas Jeffersonon sem kéri számon senki a rabszolgatartást.
Bright side of life 2019.08.15 05:21:53
@MutánsJane:
Abszolút egyetértenék veled,
- ha tényleg úgy történt minden, ahogy azt az egyelőre meg nem nevezett sértettek állítják,
- ha ezt egy független hatóság/bíróság határozatában megállapította.
Addig azonban ezek pusztán állítások, amelyek vagy igazak vagy nem és még ha igazak is, nem a mai, hanem az adott kor és közeg szokásai, viszonyai, erkölcse stb. szerint értékelendők.

Ezzel szemben az azonnali, súlyos következmények pusztán a vádak alapján már jelentkeznek (előadások lemondásától a wikipedia szócikk módosításáig).
Ezeket a következményeket már akkor is viseli Domingo, ha - akár évek múlva - kiderül, hogy a vádak részben vagy egészben nem igazak.

Olyan kort élünk, hogy minden információ már azt megelőzően eljut a nagyközönséghez, hogy egyáltalán tisztázódna azok valóságtartalma. Ezek alapján mindenki véleményt, sőt ítéletet alkot és a dolog természeténél fogva hajlamosabb a negatív információt igaznak elfogadni.
Ráadásul vannak olyan vádak amelyek esetében manapság az ártatlanság vélelme egyáltalán nem érvényesül sőt, a megvádolt személytől várják el, hogy védekezzen, bizonyítson. Ilyen vád pl. a szexuális zaklatás mellett a pedofília vagy az antiszemitizmus is.

A konkrét esetben az is felmerül - ezt korábban már érintette valaki -, hogy ezzel közvetve azokat a művészeket is negatív hírbe hozták, akik együtt dolgoztak Domingoval: ezek szerint csak azért kaptak meg egy szerepet vagy lettek sikeresek, mert lefeküdtek vele?

Szóval - szerintem - ha 30 év távlatából valaki előáll egy ilyen történettel, váddal, azt nagyobb fenntartással és körültekintéssel kellene kezelni.
  Ezt a videót úgy kezdtem nézni, hogy majd nagyon megmondom a magamét. A profdoktor Révész Péter ugyanis matematikai és informatikai szakember, ennek nem szokott jó vége lenni. A végére kicsit változott ez, de azért mégis van egy-két hozzáfűznivalóm, ugyanis nagyon erős tévedésekkel kezd. A…..
Bright side of life 2019.07.30 16:53:41
@FILTOL: ezt ismertem és jól láthatóan Te önkényesen kiragadtad az egyiket a blogíró, de akár Mályusz által felvetett két fordítási lehetőség közül.
Bright side of life 2019.07.30 18:19:12
@bölcsbagoly:
“Egy amatőr ásványgyűjtő vagy kövületvadász is találhat igen értékes leletet, de ettől még nem lesz tudós, hanem az aki azonosítja, leírja, elhelyezi a rendszerben és képes a jelentőségét is felmérni. S ez nincs másként a többi tudományágban sem.”

Helyettesíts be a szövegedbe egy levéltárost, egy eltitkolt és előkerült dokumentumot és egy történészt és megjöttünk...:)
Bright side of life 2019.07.30 19:08:29
@bölcsbagoly:
“Tudományról csak az ember vonatkozásában lehet beszélni! Tehát csak azóta létezhet - mint az emberiség által összegyűjtött ismeretek halmaza - mióta tudattal rendelkező, beszélő ember létezik a Földön! Ebből következik, hogy ami már előzőleg ismert volt az ember által, azt nem tekinthetjük újnak.”

Lenyűgöztél... ehhez a magassághoz én nem érek fel (mondjuk, nem is akarok:)).
Egy kicsit sajnállak, hogy kénytelen vagy erősen szűrni a közönséget, akiknek eme gondolataidat kifejtheted, ha el akarod kerülni a hangos derültséget...:)
További szép estét!
Van egy térkép, aminek az értelmezése sokaknak gondot okoz. Illetve nem is okoz gondot, mert minden skrupulus nélkül értelmezik félre, és teszik közkinccsé a hozzá nem értésüket. Ha ezt a térképet történetesen nem én csináltam volna a Wikipédia számára, akkor is tudnám, hogy ahol Dzsemdet Naszr,…..
Bright side of life 2019.07.28 21:52:52
@Laszlovszky András: Nincs baj vele, csak arra gondoltam, hogy a ‘suméristák’ amúgy is sértett, elnyomott emberek (vagy legalább is eképp pozícionálják magukat), talán könnyebben befogadható számukra az övéktől eltérő információ, ha kevesebbszer ‘hülyézed le’ szellemi vezetőiket.:)
Bright side of life 2019.07.28 22:09:06
@morph on deer: Úgy gondolom, az írásnak csak egyik célja volt egy ‘önjelölt wannabe tudós’ leleplezése a másik cél az, hogy a híveit gondolkodásra késztesse vagy legalább kétségeket keltsen bennük. Csak ebből a szempontból fogalmaztam meg némi kritikát.
Bright side of life 2019.07.29 10:10:56
@MAXVAL bircaman közíró:
Egyetértek, de szerintem nem létkérdés csak igen fontos kérdés.
Éppen ezért lenne alapvető, hogy az érintett szaktudományokat művelők kutassák és munkálják ki, illetve adott esetben ütköztessék a különböző feltevéseket, elméleteket és ne önjelölt, képzetlen, a tudományos módszertant hírből sem ismerő figurák hintsék szerteszét délibábos vízióikat, tudományos eredményként tálalva.
Ha - mint írod - egy nép eredete sorskérdés, akkor pláne megérdemli a valódi tudományos kutatást.

Szerintem nem egy nép múltja a sorskérdés, hanem inkább jelene, méginkább a jövője.
Az "Arthur Király: A kard legendája" című film sok tekintetben maradandó csillagfény marad amatőr filmrajongásom világegyetemében. Hiszem, hogy nem vagyok egyedül ezzel, dacára, hogy sokan megpróbálták elhitetni velünk, nézőkkel, ez márpedig nagyon nincs így jól. Hiába bilincselt le a film minden…..
Bright side of life 2019.07.27 09:01:22
@JudgeBravo: A baj az, hogy ez végigvonul az egész film látványvilágán és nem felhasználja ezeket az elemeket (viszautalás, parafrázis, hommage stb.) hanem egy az egyben veszi át és semmit nem tesz hozzá. ‘Ezegyszermárbejött’ ötlettelen lenyúlásnak tűnik.

Jude Law játékát kb. Hayden Christensenéhez tudnám hasonlítani, csak ez tűzgolyót lebegtet, az meg almadarabot...:) Nem is értem, Law ennél klasszisokkal jobb.

Tele van a film elvarratlan, illetve olyan szálakkal, amelyekre utalás sincs, pl. hogyan lesznek az Uther-t körülvevő főurak útonállók (Aidan Gillen karaktere);
a vikingek szerepeltetése is az el nem sült színpadi pisztolyhoz hasonlítható stb.

Szóval van itt probléma bőven.
Bright side of life 2019.07.27 10:17:31
@JudgeBravo: ... ez a minimum...:))
Egyik olvasónk küldte be ezeket a kissé meghökkentő fotókat, amin egy műpénisz látható egy Terézvárosban parkoló kocsi alatt. A kép a Székely Bertalan utcában készült. Napokig pihent a dildó a földön zavartalanul.  Hozzászokhattunk már ahhoz, hogy nincs szemetesebb kerület a belvárosban, mint a…..
Bright side of life 2019.07.19 18:38:58
Éppen 11 évvel a vietnámi háború lezárulását követően és 13 évvel az amerikai csapatok kivonulása után született meg 1986-ban a 4 Oscar díjjal kitüntetett, Oliver Stone által rendezett, világhírű és mára már ikonikussá vált: Platoon (A szakasz). Mindazok számára, akik emberközeli és reális képet…..
Bright side of life 2019.07.15 09:24:48
@Con Troll: Nézd újra, Sam!:) A díjait, jelöléseit is.
Bright side of life 2019.07.15 10:19:26
@Con Troll: Feltétlen. Vesszük az ‘y’ tengelyen a film elkészítésére fordított pénz összegét, az ‘x’ tengelyen a besöpört díjak és 0,5-ös szorzóval a jelölések számát. Amennyiben az origótól a metszéspontig húszott szakasz ‘y’ tengellyel bezárt szöge <45’, a film rossz, felette jó. Minek ide önállóan gondolkodni...
Bright side of life 2019.07.16 17:54:25
@Urancityhero: Fogalmazzunk úgy, hogy nektek jobban tetszik és máris helyben vagyunk.
Az újdonsült igazságügyi minisztert tegnap épp csak köszöntötte Orbán Viktor. A világhálót máris elárasztották a névtelen kommentek és az újságírók által jegyzett kommentárok. Szerintük a miniszterelnök fészbukos bejegyzése - „Új csatárt igazoltunk.” -, egy futballmániás politikus megnyilvánulása.…..
Bright side of life 2019.07.13 21:16:52
@Látens Inszinuáció: Augeiasz... ha már egyszer helyesen....:)
A focisták hajviselete állandó téma. Megkockáztatom, hogy a világ tévéi előtt több szó esik a játékosok hajáról, mint magáról a meccs alakulásáról. Az extravagáns játékosok ugyanis kötelesek ugyanazt a “ruhát” hordani, mint szürke társaik, már ékszereket sem lehet viselni, ezért számukra az…..
Aki ette már a főztjét bárhol (például a Tantiban, Babelben korábban), azt nem kell sokat győzködni arról, hogy Pesti "legszebben tálaló magyar séf" István sok-sok éve töretlenül magas színvonalú gasztronómiát visz. A forró nyári napokon pedig külön öröm, hogy akár napközben is élvezhető ez, a…..
Sanyi szerencsére nem épp hetekig nyaralt, vagy dobta ki olvasatlanul a cetlit, ami az ajtajában várta. Egyébként feltörte volna a végrehajtó anélkül, hogy ellenőrzi a tulajdoni viszonyokat? Kérdéseinket feltettük volna a végrehajtó cégnek is, hogy mégis ilyen esetben mi a…..
Bright side of life 2019.07.04 12:13:17
@kekecke: ... ennyi.
messzi vidék Morvamező, Ottokár 2019.06.25 11:32:30
II. Ottokár (1232-1278) morva őrgrófként kezdte a pályafutását, majd cseh király lett, s innentől kezdve arra fordította az idejét, hogy megszerezze a német-római császári trónt. Ennek érdekében – minden jogot tiporva – meghódította a Babenbergek kihalása után gazdátlanul maradt mai Ausztria keleti…..
Kultúregyszarvú A férfi mögött 2019.06.19 07:27:50
Az amerikaiak szeretnek egyszerű és velős címeket adni a filmeiknek. Mi magyarok meg úgy gondoljuk, hogy megy ez nekünk jobban is. Bár ez nem mindig jár véleményem szerint teljes sikerrel, "A férfi mögött" című film esetében a "félrefordítás" frappánsra sikeredett. Az eredeti cím a "The Wife",…..
Bright side of life 2019.06.21 07:33:06
MovieCops A BÁDOGDOB 2019.06.17 06:00:00
Günter Grass legelső regénye, A bádogdob 1959-ben jelent meg, és óriási visszhangot váltott ki. A szerző egy csapásra a német irodalom leghíresebb és legjelentősebb személyiségei közé emelkedett, akinek későbbi műveit is mindig hatalmas érdeklődés kísérte. Ugyanakkor munkásságának nemcsak lelkes…..
Bright side of life 2019.06.18 09:20:59
@Gleccsertetű: lehet, hogy meg kellene nézni és/vagy elolvasni... utána még mindig kijelentheted, hogy oltári nagy faszság...:)
Bright side of life 2019.06.18 09:22:02
Bright side of life 2019.06.18 12:15:37
@Anyád a baráthal: ... no és miért?
Kijev és Harkov után Ukrajna harmadik városa nagy kedvencem. Lassan itt a nyár, ha valaki szeretne olcsó de szép és tartalmas helyen nyaralni, bátran ajánlom Odesszát, nem fog csalódni. Ha érdekel a poszt-szovjet régió, csatlakozz facebook csoportunkhoz! Itt felteheted a kérdéseidet a térséget…..
Bright side of life 2019.05.18 11:55:35
Ha elhagyjuk a prágai várat, s felballagunk a kertjei mögött lévő domb tetejére, a Letná (Nyári) Parkból széles kilátás nyílik az Óváros tornyaira, a Moldva békés kék sávjára és a soklyukú, fölötte sűrűn átívelő hidakra.   Azt gondolhatjuk: e pazar hely szinte vonz magához egy gondolatot, azt,…..
Bright side of life 2019.05.18 11:39:55
Las Vegas legújabb (és legdrágább) lakosztálya olyan, mint egy ultramodern pláza és egy lepkemúzeum keveréke. Kipróbálnád? Két évvel ezelőtt már bemutattam nektek egy impozáns Las Vegas-i szállodát - egészen pontosan a The Cosmopolitant -, most viszont egy annál sokkal (de sokkal) menőbb (értsd:…..
Bright side of life 2019.05.18 10:42:36
Sexy and Hot Lorena 2019.05.12 07:24:29
Bright side of life 2019.05.15 12:50:12
Egy csodálatos, és meleg vasárnap délután úgy döntöttünk, hogy bevesszük a festői szépségű Szentendrét, ahol megnéztük a sikátorokkal szőtt belvárost, és ha már ott jártunk, lakmároztunk egy jót, egy igazi, olaszos, tésztázós-pizzázós helyen, a Trattoria Cardinale-ban. A környék csodálatos, a…..
Bright side of life 2019.04.11 17:02:29
@n3spr3ss0: próbáld ki az Aranysárkányt.
Vannak autók, amelyek akár több évtizedig is piacon vannak, így a világ utcaképének meghatározó részeivé válnak: ilyen például a Volkswagen Bogár, a Citroen Kacsa vagy épp a sokunk számára oly kedves Trabant 601 is. A legtöbb típus persze messze nem húzza eddig, általában 5-6 éves modellciklusokban…..
Bright side of life 2019.02.26 20:57:27
Ártalmatlan mese, ugyan már! Semmi erőszak, semmi agymosás. Végre egy rendes rajzfilm! De hiszen a gyerekek is imádják... ez szokott lenni a döntő érv. Imádják, persze. Mint a pufit, a csokit, meg a cukros üdítőket is. Igen, imádják. De vajon miért? Tudom, elsőre őrültségnek hangzik, de aki kicsit…..
Bright side of life 2019.02.24 23:10:56
A Ismert történet, hogy az 1935-ben egy vendég megemlítette Hitlernek, milyen jó, hogy Németországban is megjelent a fasizmus. A náci vezér erre magából kikelve kérte ki, hogy államát bárki is fasisztának nevezze. A Führer szinte dührohamot kapott. Ezt meg is értem, én is így vagyok ezzel, amikor…..
1918 tavasza az első világháború meghatározó pillanata. Németország, amelynek a bolsevikokkal megkötött breszt-litovszki béke következtében nem kell tovább harcolnia a keleti fronton, Nyugatra tudja erőit koncentrálni. Tudja, hogy gyorsan kell cselekednie. Az amerikai 1917 áprilisában csatlakoztak…..
A nagy érdeklődésre való tekintettel nemrég egy új sorozatot indítottam el a blogon, "Anglia legszebb nevezetességei" címmel. Ha Anglia eddig neked is csak Londonról és a főváros látnivalóiról szólt, tarts velem és fedezzük fel együtt az ország csodáit!  © Gretta A Blenheim-kastély viszonylag…..
Bright side of life 2019.01.02 12:07:28
@Chaoyang: Mivel mindig vannak újszülöttek, nekik el is kell mondani a régi vicceket, máskülönben honnan ismernék meg.:)
Üdvözlöm minden olvasónk! Enz vagyok, a Katpol Blog csapatának viszonylag új tagja. Aki eddig hallgatta a Trumppal és a Távol-Kelettel kapcsolatos podkeszt adásainkat, az már találkozhatott legalább a hangommal. Régóta foglalkoztat a Távol-Kelet, és azon belül is Japán és Kína történelme és…..
Bright side of life 2018.10.04 09:05:08