Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kun Gabi

137 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
James Scott Bell bestseller író, aki közben szerkesztőként is dolgozik, így már több száz kézirathoz volt szerencséje. A tapasztalatai alapján szedte össze azt az 5 legnagyobb hibát, amiket ha elkerülsz, sokkal izgalmasabbá teheted a könyved...
Ha megfogadjuk azt az általános tanácsot, hogy minden nap ültessük le magunkat írni, mert úgy lehetünk egyre jobbak, akkor az bizony elkötelezettséget és kitartást kíván. Saját magunkat kell motiválni és odaültetni a gép elé minden áldott nap, miközben kizárunk minden figyelemelterelő tényezőt a…..
Az írók gyakran aggódnak: gyötrődnek a bizonytalanságtól, hogy jól döntöttek-e a történetükről. Kételkednek az írásuk minőségében. Aggódnak amiatt, hogyan juttatják majd el a könyvüket a kiadásig és utána az olvasókig. Sokszor eljutnak egészen odáig, hogy feladják az egészet és az aggodalmaik miatt…..
Shane Jones eddig három regényt, két verses és egy novellás kötetet adott ki sikerrel Amerikában, Light Boxes című regényét 2010 legjobb könyveinek listájára szavazták az olvasók. Jones egy cikkben leírta tapasztalatait, amiket az elmúlt tíz év alatt szerzett az írásról...
Nagyon egyszerű tippek, amikhez nincs szükséged semmilyen különleges képességre, csak pár percre, hogy elgondolkodj, mégis egyre jobb író válhat belőled, ha naponta használod mindet...
Ritka az olyan ember, aki egy nap leül, és elsőre, a semmiből mesterművet ad ki a kezéből. Az írás a tehetség mellett gyakorlás kérdése is. Az írásgyakorlatok más szemszögből mutatják meg az írás folyamatát, így új inspirációra, friss ötletekre találhatsz általuk. A Your First Novel című könyv tele…..
Akár az első könyvet írod, vagy már a sokadiknál tartasz, néha szükség van egy kis segítségre, hogy koncentrálni tudj a célodra. Ebben az esetben arra, hogy publikáld is a sztoridat. Jan Ellison, az A Small Indiscretion című bestseller írója megosztotta a saját trükkjeit, amiket akkor használ,…..
Áss le a múltad legmélyére. Talán ez lehetne a legjobb alcím ehhez az írásgyakorlathoz, aminek a segítségével rátalálhatsz a saját stílusodra, saját hangodra az írásban.  ..
A mai tanácsokat a Grammatically Correct című könyvből hoztuk, amiben egészen hosszan olvasható elemzés a könyv stílusának alakításáról. Ez pont olyan téma, amiben nem lehet ráhúzni egy sémát minden íróra, ezért nyilván ezek közül a technikák közül sem használható mindegyik mindenkinél, de ártani…..
Az Oxford Royale Academy szedte össze híres, sikeres írók legütősebb tanácsait az írásról szerzett tapasztalatikról. Az ő gyűjteményükből válogattuk ki azokat, amiket szerintünk is érdemes megszívlelni és elgondolkodni rajtuk...
Sok szó esik arról, hogy milyen fontos olyan karaktereket létrehozni, akiknek a bőrébe bele tud bújni az olvasó, akikkel azonosulni tud és akiknek drukkolhat. Jó érzés, ha pontosan tudjuk olvasás közben, hogy ki a jó és ki a rossz, könnyen eligazodunk, hiszen kell egy hős, aki megmenti a velejéig…..
Jessica Smock nemrég jelentette meg szerzői kiadással a The HerStories Project című könyvét. A kiadás folyamata során rengeteg tapasztalattal gazdagodott, amiből a legfontosabbakat megosztotta azokkal az írókkal, akik még csak kacérkodnak a szerzői kiadással.  ..
Amikor úgy érzed, kiadásra megfelelő állapotban van már a könyved szövege, mindenképp érdemes odaadni valakinek átolvasásra, hogy egy külső véleményt is meg tudj hallgatni a könyvedről és még megjelenés előtt legyen esélyed javítani rajta. Az a legjobb, ha nem egy családtagodnak adod olvasásra - a…..
A legjobb írókkal is megesik, hogy nincs írhatnékuk, semmi kedvük leülni és folytatni a könyvük írását. Az ilyen kedvetlenségből néha nehezebb visszatérni, mint bejutni egy szupertitkos éjjeli klubba zárás után. Viszont ha egy író nem ír, akkor hogy lesz abból könyv? Ezért muszáj erőt venni magadon…..
Egy szerkesztő, Lourdes Venard írta le a tapasztalatait az írói hibákról. A szerkesztés mellett a Kaliforniai Egyetemen is tanítja az írást, főleg krimikre és sci-fi könyvekre specializálódva. A következő három hibát fedezte fel munkája során a kezdő íróknál.  ..
Jennifer McMahon olyan bestsellerek írója, mint a Don’t Breathe a Word vagy a The Winter People. Tanácsait kifejezetten olyan kezdő íróknak szánta, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy belevágjanak egy regény írásába, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá.  ..
Minden nap tökéletes nap arra, hogy a lehető legjobb írás szülessen tőled, de néha a kreativitásodnak, ihletednek kell egy kis lökés, hogy valóban formába lendüljön. Kövesd ezt a tizenkét napos programot, aminek a végén egy fantasztikus történet gazdája leszel úgy, hogy…..
Geoff Dyer könyveit 24 nyelvre fordították le és számos irodalmi díjat besöpört már velük. A kortársai úgy emlegetik, mint az élet legnagyobb kritikusát, aki a ma élők között az egyik legeredetibb hangvételű író. A The Guardiankérdezte meg tőle, mit tanácsolna azoknak, akik…..
Rengeteg módon tudunk nem megtenni valamit. Rendkívül kreatívan találunk menekülő útvonalakat, ha írásról van szó, legtöbbször csak azért, mert félünk a kudarctól és visszautasítástól. James Scott Bell - többek között a Plot & Structure bestseller írója - ironikusan megírta, hogy mit tegyünk, ha…..
Martin Amis csupán 24 éves volt, mikor első, The Rachel Papers című könyvét megírta. A legendás író, Kingsley Amis fiaként, apja árnyékában kellett bebizonyítania, hogy érdemes az elismerésre. 1984-ben futott be a Pénz: Búcsúlevél című könyvvel, majd 1991-ben Booker-díjra jelölték az Időnyíl…..
Egy ilyen cím után azt gondolnád, hogy valami nagy butaságot fogunk írni, olyan stratégiát, amit épeszű ember nem próbálna ki. Pedig valójában olyan stratégiát hoztunk Nick Thackertől, a Lifehack magazin szakértőjétől, amit nagyon is érdemes kipróbálni, csak épp a tapasztalatai szerint nagyon…..
Egy jó regényben a narrátor új valóságot, világot teremt. Hogyan veheti fel a harcot egy könyv a valósággal, hogy átéljük benne a szereplőkkel történő kríziseket vagy akár érezzük, hogy mit isznak, esznek, milyen a levegő illata? Mindez leginkább a narrátoron múlik, a történet mesélőjén, aki a saját…..
Az írás egy rendkívül bensőséges tevékenység, amikor az írónak le kell ásnia a lelke legmélyére ahhoz, hogy fantasztikus művet adjon ki a kezei közül. Nem csoda, hogy a nagy írók furcsa, olykor bizarr szokásokat vettek fel, amikkel úgy érezték, támogatni tudják a saját hatékonyságukat. Így próbálták…..
A Codex Group által végzett felmérésben 21.000 könyv születését és utóéletét vizsgálták. Az eredményben azt találták, hogy a legvonzóbb az olvasók számára egy író weboldalában az, ha felajánl különleges, ingyenes és még kiadatlan tartalmakat az arra látogatók számára. Lehetnek ezek a letölthető…..
Kathy Edens író, aki mára már tanácsadással is foglalkozik, közben pedig regényeket ír. Az idős hölgy mindig író akart lenni, de a környezete sosem bátorította, hogy elérje a céljait, ezért egészen addig, míg megszülettek a gyerekei, nem írta meg a benne formálódó…..