Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varjúmondja

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idősotthon egyes lakói, akik saját otthonuk megszokott tárgyait szeretnék élvezni, szívesen hazamennének. Először csak érdeklődnek, mikor lehet. Aztán megtudják, hogy nem lehet, de ezt nem akarják elfogadni. Hiszen az fogság! Egyszer aztán eltökélik, hogy elmennek és csomagolnak. De szembesülnek…..
Varjúmondja Küldetés 2020.09.19 13:47:22
Mindenki valami feladattal jön e világra, de ezt általában caak később ismeri fel. Addig próbálgatja magát, keresi az útját, próbál helyesen élni.Én  voltam ékszerész, kereskedő, író, adminisztrátor, katona, aztán új szakmát tanultam, ami akkor ér épp érdekelt.Szociális szakemberként az idősügyi…..
Szörnyű látvány, mikor az éves lomtalanításkor előkerülnek ócska vagy csak régi/megúnt bútorok, képkeretek, játékok, megúnt plüssök, egy halom valamilyen műanyag. Ezek mind a lakásokban várták a nagy napot...pedig így utálatos szemétté váltak az utcán. Lehetett volna más sorsuk is, pl.…..
Lassan két hete, hogy itthon vagyok a gyerekkel. Egyedül nevelem. Hó végéig itthonról dolgozhatok, de a csak próbaidő végéig. Körülbelül egy hónapja közösen megegyeztünk, hogy nem hosszabbítunk; ők keresnek új munkaerőt, én új munkát. Lett is volna valami, de jelen helyzetben ott nem tudnak home…..
Nemrég még klímakatasztrófától volt hangos a világ, és mint más témában, úgy ebben is, voltak akik tenni akartak ellene, mások meg magasról letojták. A világunk azonban lassan belepusztulni látszik az ember pusztító életmódja folytán. És akkor jött a Covid-19, ami megrengette a világot.Egy hónapja…..
Varjúmondja Digitális oktatás 2020.03.22 16:41:06
2020. március 16-ától megkezdődött  digitális oktatás Magyarországon. Pénteken a miniszterelnök elrendelte, hogy az iskolák tartsanak zárva, de a folytatódnia kell a tanításnak. A kényszerhelyzet, hogy a karantén miatt otthonról kell tanulni, minden magyar család számára alkalmazkodást követelt.…..
Varjúmondja Egy bölcs férfi.... 2019.07.25 14:26:13
A Mi kis falunk humora elragadó :D..
Varjúmondja Tévútak 2019.07.24 17:24:31
Jó ez a facebook, minden nap ott találkozunk az "ismerőseinkkel". A valóságban nem találkozunk velük, de ott legalább igen. Ezt néha pejoratíve mondhatjuk, máskor meg őszinte szívvel, mert e rohanó világban már az is jó, ha legalább így. Megnevettetnek a vicces posztok, magukkal ragadnak a…..
Varjúmondja (H)arcos kamasz 2019.06.11 22:16:13
Mi van ha gyermeked megváltozik hirtelen? A tündibündi babából akaratos, veled folyton harcban álló arcoskodó kis szörny lesz tizenévesen. Először rendre utasítod ugyebár. Ez megy hónapokig, hogy kiabálsz vele, hogy hogy képzeli ezt a hangot?! Meg mi az, hogy NEEEMM!? (Halványan felsejlik, hogy volt…..
Varjúmondja Hevesi a strandon! 2018.08.09 20:46:55
Zamárdi 10 éve lett város, ennek alkalmából sztár énekeseket is hívtak a strandra. Szeles, hideg idő volt, de lenéztünk, hogy megnézzük a műsort. Épp Hevesi Tamás volt a színpadon. Egyedül, zenekar nélkül. Azaz volt ott zenekar, de képzeletbeli. Gyanítom, hogy olyan gázsit ajánlottak fel neki ezen…..
Varjúmondja A zamárdi könyvárus 2018.08.09 20:43:47
Elmentünk a lányommal nyaraláskor Zamárdiban messzire, a moló felé. Ott volt a könyvárus, aki tavaly is. Mindig 200 Ft nála minden régi könyv. 2018-at írunk- és 200 ft a könyv! Ez azért elgondolkodtató… Kerestem Ottlik Géza: Iskola a határon c. könyvét. Mondta, hogy látta, de most nem tudja hol…..
Varjúmondja Ha adnak,fogadd el... 2017.01.15 13:12:17
Ha adnak, fogadd el! Ha ütnek, fordulj meg és nyomj le egyet visszakézből!..
Amikor megérint valaki és nem egyértelmű a visszajelzés, felmerülhet benned, hogy neked kell lépni lányként. (Fiúként meg ez volna a természetes) De a második gondolatod, hogy ezt nem kéne,mert mi van ha szánalmassá válsz? És különben se neked kéne megtenni az első lépést... Ez a vacilálás mehet…..
Varjúmondja Fél-elem 2016.09.24 18:47:50
Fél-elem. Tehát nem az egész, félig van az akku. Amikor teli van, akkor vagy happy, magabiztos, minden flottul megy. Lehet, megetted kenyered javát és még mindig képes leteríteni.  Érezted már, hogy csak oda kéne állnod XY elé, megkérdezni tőle, hogy... - és nem mered. De miért? Mi a gond? Miért…..
Varjúmondja Úzgin Üver: Varjú 2016.09.24 17:18:50
Varjúmondja Ha a nő változik 2016.08.27 18:32:11
A minap olvastam egy blogot,amit feltehetően férfi írt :Férfiak ébresztő! címmel.Aztán leírta nagy okosan,hogyha egy nő olyan 30 éves kora körül/után hirtelen elkezd más tanok, emberek, kultúrák, ezotéria iránt érdeklődni, akkor már baj van. Nem csak az, hogy ezek hülyeségek, hanem,hogy változik a…..
Varjúmondja Női titok 2016.08.08 20:01:23
 Légy elérhetetlen a férfi számára és mindegyiket megkaphatod:) ...És légy könnyen kapható, ha az a cél, hogy megalázzanak. Önmagadat alázod meg.   Ez jó tanács lehetne a fiatal lányok számára,de csak kevesen képesek más kárából tanulni. Sajnos...
Egy napilapban olvastam egy fiatal srácról, megkönnyeztem a történetét.Jani Miklósnak hívják és a fiatalkorúak börtönébe került. Ott elkezdett meséket írni és egy pályázaton is nyert.Azt hiszem, egy börtönviselt embernek nagyon nehéz újrakezdeni, de neki vannak céljai és van benne egy szikra,amit…..
Anya, apa mindent megtenne a gyerekéért, még a 626.plüsst is megveszi, főleg ha szinte ingyen adják.Szinte ingyen, mert csak pontokat kell gyűjteni és amúgy is ott vásárolnak abban a boltban. Abban a tudod...nem mondhatom ki ;) A dolog szín tiszta pszichológia és remek stratégia. Mindig vannak rá…..
Varjúmondja 80 felett ügyesen 2016.07.29 21:02:43
Azt hiszed, hogy a 80 feletti már csak kötöget vagy olvasgat otthon csendes magányában? Hát tévedsz. Vannak olyan nyitott emberek itt Budapesten, akik nem zárkóztak egy új lehetőségtől: megtanulták a skype-ot és Facebookoznak. Kitárult a világ!- mondják. És valóban. Sokan mozgáskorlátozottak, évek…..
Most a konyhások nevében károgok kicsit. Az iskolai menzák aprópénzért dolgozó mosogatói, tálalói az évnek 9 hónapjában dolgoznak határozott idejű szerződéssel. Ez azt jelenti, hogy tök jó: a nyári szünetben lehet(ne) nyaralni- ha volna miből. De mert megélni sincs elég pénz, valami kiegészítő…..
A közfoglalkoztatás, avagy közmunka amúgy nem lenne egy rossz dolog, de aki azzá válik, lekezelően bánnak vele. Éreztetik, hogy te egy csak egy közfogis vagy... És nem nehéz közfogissá válni, nem bizony! Hisz javítani kell a statisztikákon (Csökken a munkanélküliség), és állami cégek is…..
Varjúmondja A Varjú 2016.07.28 21:34:36
A szép fekete varjú misztikus állat. Van benne valami úrias, ahogy sétafikál és valahogy mindenhol megél. Magának valónak tűnik. A károgása számomra nem panaszkodás, azt csak a magyar mondja, hogy kár, kár, mintha valamit sajnálna... talán mert a magyar az, aki sokszor negatív, sajnálkozó,…..