Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iroda l mar

27 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ráadásul kicsi, viszonylag olcsó, szinte filléres. Alig 13,45 amerikai dollárért már rendelhető. Szóval még ha a gyakorlati értéke zéró is (bár egy tesztelést azért megérne) ha másra nem, hát vicces ajándéknak feltétlenül javallott...
Az önfeledt irodai hülyéskedéssel soha sem lehet betelni...
Akad, akinek meglepő, akad akinek csöppet sem: de úgy tűnik, hogy mind az üzleti életben, a munka világában, mind a magánéletben jóval hatékonyabban boldogulunk, ha nem pazaroljuk az időnket az e-mailekre. Akad, aki akár Facebook-Messenger, akár egyéb chatekkel és telefonhívások elegyével váltja…..
Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor a munkatársaink állandóan lenyúlják az íróeszközeinket. Nos, az „idegen tollakkal ékeskedők” elleni harcot egy amerikai irodaszergyártó egészen különös módon vette fel. Olyan feliratokat nyomtatnak a tollakra, ami elméletileg minden épeszű embert elriasztana…..
Rég közöltünk olvasói levelet, most íme egy pajzánabb témájú. Továbbra is várunk akár ennél szolidabbakat is, a lényeg, hogy blogunk témájához: elsősorban az irodai munkához, irodaházakhoz, de általában a munka világához, tehát akár gyárcsarnokokhoz, raktárakhoz, műhelyekhez stb kötődjön. A…..
A Sharp által megrendelt kutatás megállapította, hogy a magyar vállalatokat (is, meglehetősen összeurópai a trend) motivációhiány bénítja meg. Az irodai dolgozók közel háromnegyedének, egészen pontosan a felmérés szerint 74 százalékának tele a hócipője a melóhelyével, vagy legalábbis negatívak az…..
Brit tudósok körbejárták a notórius késők ismérveit és részleges felmenést adtak nekik az előítéletekkel szemben.   Az elkésők nem feltétlenül simán lusta disznók     Könnyű az előítéleteinket követni és a notórius későket egyszerűen kaotikusan élő, felelőtlen, kellemetlen frátereknek…..
iroda l mar 2017.03.01 02:05:53
A vietnami Ho Si Minh-városban (lánykori nevén: Saigon) elég öt percet a páradús levegőn tölteni, hogy fejvesztve meneküljünk be a legközelebbi légkondis épületbe...
Ez meg már mekkora egy hülyeség, pláne, hogy még fizetni is kelljen érte? Gondolnánk első olvasatra, pedig van ilyen. Sőt, a svédeknek úgy tűnik eléggé be is jött...
Fotó: Travis Wise/Flickr Korábbi posztunkban egy olvasónk azon háborgott, hogy a(z egyébként fizetős parkolási övezetben álló) munkahelyi irodaházuk teremgarázsában a szabad parkolóhelyeket azok a dolgozók használhatják, akik aznapra meetinget szerveznek. És hát a folyosói pletykabizottságban élnek…..
Fotó: Flickr/bauernverband   A céges parkolás keserédes világába avatott be minket egyik olvasónk:   Amikor amerikai filmekben láttam, meg olvastam ilyesmit, hogy mekkora jelentőséget tulajdonítanak a parkolóhely közelségének az irodai bejárathoz, csak hüledeztem: miért is csinálnak ebből…..
  Fotó: Alan Cleaver/Flickr   Az angolszász világban „toxikus dolgozó”-ként aposztrofált munkaerő ismérvei: önző, arrogáns, nincs benne empátiakészség a kollégáival szemben, sőt, még abban az esetben is elnyerheti valaki a „toxikus dolgozó”-jelzőt, mert az elviselhetőség határait feszegetve…..
  Cukiság a kutyájuk-cicájuk társaságában dolgozó gazdikkal egy légtérben melózni, vagy aki állatokat simogatna, az menjen az állatkertbe? Globálisan terjed az állatbarát munkahelyek "kaliforniai vírusa" , de ki védi meg az állatgyűlölőket?   Hát, ez a tűzőgépbe leszerelmesedett kígyó azért még…..
Így úszhatja meg, hogy ráborítsa az asztalt a főnökére?   Rákattantunk a zöld vonalra, az előzőt követően íme egy újabb poszt a tárgyban. Íme még egy nemzetközi kitekintés arról, hogy miért is jobb a természetes környezethez hasonló irodaházakban, sőt hatalmas pékségekben dolgozni és, hogy mit is…..
Nem csak a startupokra, és a néhány év alatt a semmiből hatalmas, globális gazdasági birodalmakká burjánzó technológiai cégekre jellemző immár az újra értelmezett közös légtér. Olyan, konzervatív ágazatokban is kezd terjedni, mint a bankszektor...
Név nélkül kaptuk az alábbi történetet: Férjemmel a munkahelyünkön ismerkedtünk meg. Egy irodaházban, a budapesti agglomerációban. Majd jöttek a gyerekek, így én „néhány évre kimaradtam a dobásból”, mármint ami a munka világát illeti. Még aktív irodista koromban édesanyám megkért, hogy egy távoli…..
  Rita keresztnevű olvasónk számolt be egy érdekes bokszgáláról:     Multi, közös légterű irodaház, a földszinten egy kantinnal. A szokásos kávé, ásványvíz, rostos és üdítők mellett pár egyszerűbb kajával: szendvics, virsli, stb, főleg azoknak, akik nem tudnak kijutni ebédszünetben valamelyik…..
    A XXI. századi, menőnek számító irodai extremitások mellett (amikor is némelyik technológiai bezzegcég irodája játszóháznak néz ki) az USA-ban rongyrázásmentesen hasznos extrákkal is kedveskednek a dolgozóknak; munkahelyi gyermekmegőrzőkkel...
Fotó:flickr Blogunkon elsősorban az irodai hétköznapokról szóló, izgalmas olvasói tartalmat gyűjtünk. A hangosan pukizó lány kálváriája és az arra reflektáló olvasói tanácsokat követően egy kis szünet következett. Mivel érdekes e-maileket kaptunk (köszi-köszi-köszi) ezért most jöhetnek a posztok.…..
  Fotó:Darkday/Flickr (illusztráció) Blogunkon elsősorban az irodai hétköznapokról szóló, izgalmas olvasói tartalmat gyűjtünk. A hangosan pukizó lány kálváriája és az arra reflektáló olvasói tanácsokat követően nem jelentünk meg friss poszttal. Ellenben érdekes e-maileket kaptunk, köszönjük…..
  Egy húszéves lány munkahelyi kálváriájáról számoltunk be a múltkori posztban.   Az ifjú hölgyet az nyomasztja, hogy kakilás közben nagyon hangosan pukizik és ez neki rettenetesen kínos a munkahelyén. Még olyan bizarr kalandba is keveredett, hogy végignézte (sőt, ami esetében még fontosabb:…..
Egyeseknek a kis dolgok is okozhatnak nagy problémát, hát még a nagy dolgok! A Gyakori Kérdéseken kért tanácsot ez a húszéves lány, aki az első komoly, felnőtt munkahelyén nem szeretne megszégyenülni:..
Nyilván rengetegen láttátok már az irodaépületből (sőt, az emeletről) elvileg kivihetetlen, ám poénból a világ négy sarkán megsétáltatott tűzőgépes fotósorozatot...
Akad amelyik olyan, mint ha az erdő közepére pottyantották volna le a világűrből, játszóházakat idéző és élethű, műanyag krokodillal is felturbózottat is fellelni...
Ami unalmas, semmitmondó, azt nyilván nem. Emellett személyes adatokat tartalmazó tartalmat csak külön kérésre, rendkívül indokolt esetben. A neveket jellemzően megváltoztatjuk és konkrét cégekről is csak indokolt esetben hozunk nyilvánosságra adatokat. Gondolom érthető, hogy sem a személyes…..