Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aero admin

5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki szereti a játékokat. A jó játékokat meg pláne. Az ezredforduló környékén hatalmas változások jelentek meg a konzolos, illetve PC-s játékiparban, főként a kinézet és a játékmenet terén. A grafika mondhatni csúcs volt, a számítógépekbe már komoly alkatrészek kellettek, hiszen nem lehetett…..
Az 1923-as év elején kezdte meg N.N. Polikarpov repülőmérnök vezetésével az első monoplán (egyfedeles) vadászgép tervezését, a Szovjet Légierő felkérésére. A gép elkészítésére nagyon rövid idő állt rendelkezésre, mivel a repülőgépet a nyár végére már…..
Már a repülés kezdeti korában kísérletet tettek arra, hogy olyan repülőgépszárnyat építsenek, ami biztosítja a repülés minden funkcióját. Ennek a megoldásnak a legnagyobb előnye, hogy nincs szükség géptörzsre. A szárnyon helyezik el az összes kormányzási funkciót. Ezt a…..
Feigl Gyula és Rotter Lajos fiatal mérnökök nevéhez fűzödik hazánk egyik legkorábbi kétüléses oktató-repülőgépe. Készült egy felsőszárnyas utasrepülőgép a FEIRO Daru és egy jobb aerodinamikával rendelkező duplaszárnyas változat a FEIRO Dongó.  A Dongó egy olyan oktatógép ami stabil repülést és…..
Az angol Frank Whittle már 1930-ban szabdalmaztatta sugárhajtőmű-tervét. A szabadalomra alapozva 1936-ban kezdődtek meg, az első ilyen hajtóművel felszerelt repülőgép kifejlesztése. A kísérleti gép neve Gloster E28.39 nevet viselte, melyet hosszas fejlesztési időszak követett,…..
Brit mérnökök fejlesztették ki ezt a szokatlan formájú kisgépet, a Edgley Optica névre hallgató kis hatótávolságú repülőt. A fejlesztés során a fő koncepció egy olyan repülő "alkalmatosság" kifejlesztése volt, mely felderítési és ellenőrzési feladatok végrehajtása…..