Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ábry Zoltán J.

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szabály egyszerű! Ha falná amit lát, húzza jobbra, ha nem szívesen enné meg, balra vele. Jól figyeljen, mert csak egyszer szavazhat. Kezdhetünk?..
Végére ért a cikksorozatunk, és aki velünk tartott, abban azért csak kialakult egy kép, hogy milyen a halászlé felhozatal a Tisza tó körül. Mi most ebben a cikkben egy rövid összefoglalást írunk a saját tapasztalatainkról. Általános körkép következik. Készítettünk egy videó összefoglalót is a…..
A Tisza-tó 60 km-es körzetében lakik? Akkor jó eséllyel hajtott már keresztül Poroszlón. A településről kilépve impozáns komplexum nyújtózik az út mentén jobb kézre. Talán 20 éve is van már annak, hogy figyelem a kezdeti pár faházikó fejlődését, melyet egy család hosszú távú kitartása nevelt önálló…..
Ki ne állt volna már meg a poroszlói Tisza hídnál, a legendás Fehér Amúrnál. Magasan a Tisza fölött meredező teraszával csak itt tapasztalható egyedi hangulatot biztosít az éhes vendégeknek. Azért építették ilyen magasra, mert a legenda szerint évtizedekkel ezelőtt az eredetit…..
A Tisza-tónál négycsillagos luxust kínál vendégeinek a Hotel Balneum. Bár nem jártunk a konyhán, de nyilvánvalóan csilli-villi csúcs felszereléssel, magasan képzett személyzettel van felfegyverezve. A Hotel Balneumnak páratlan kerthelyisége van, melyhez tekintélyes vízfelületet ural a Holt Tiszából.…..
A Tisza-tó körül futó bicikli út mentén található az abádszalóki aQuarium Étterem. Nagyon körmönfont volt, aki itt éttermet nyitott, mert ahogy néztük a térképen a távolságokat, biciklivel érkezve nagyjából ittenre fárad / éhezik meg az ember. Lássuk, hogy a 2015. évben nyitott, új építésű étterem,…..
Nem egyszerű megtalálni a Hello Hal Tiszai Halak Falatozóját Tiszaörvényen. Némi nyomozást kellett folytatnunk, pontosan hol is kell befordulni. A műút murvára vált, aztán földút porzik alattunk. Önök is könnyen elbizonytalanodnak majd, amikor először jönnek ide, de csak legyenek rendíthetetlen…..
Ezúttal meghívásra és nem inkognitóban érkezünk a Szalók Yacht Klubba. Még nem tartják a halászlevet az étlapon de a 2016-os szezonban fogják. Csütörtök 14 óra van, javában tombol a munkaidő, és ennek megfelelően ki is néztem magunknak a megfelelő munkaállomást. A víztükör közelében lévő fa alatti…..
A poroszlói fő úton autózunk, mikor Tamás séf már sokadjára emlegeti fel, hogy egyszer anno megállt a Kormorán étteremnél, és hogy onnan vitt haza halászlevet. Ezt már hallgatom tőle úgy 2-3 cikk ideje, ezért úgy döntöttem pontot teszünk az ügy végére. Mivel a közelben járunk, jobb index ki, vissza…..
A Hableány nem is tudja, hogy milyen sokat köszönhet Széchenyi Istvánnak. Ha anno a gróf nem szorgalmazza a Tisza megszabályozását, akkor a Hableány se épülhetett volna meg. Nem tudom, vették-e a lapot, de ezzel az erőltetett körülírással akartam érzékeltetni, hogy a mostani célállomásunk…..
Tiszafüred fő ütőerén végigautózva, az út mentén találjuk meg az Öreg Halász Éttermet. Már a frontoldalon is egész impozáns az épület, de elárulom, hogy a mellékutcába bekanyorodva nagyon hangulatos terasz résszel várnak minket. A ponyvákból arra következtetek, hogy télen…..
A tiszacsegei folyóátkelőnél vagyunk. Valaki régen úgy döntött, hogy halászcsárdát nyit a kompkikötő mellett, és ennek köszönhetően mi ma itt halászlevet tudunk enni. Évek óta főzőversenyt szerveznek errefelé, amiről egy egész sor kép alkot siratófalat. Akkor ez a konyha bizonyára sorozatos…..
Tiszafüredet elhagyva a Hortobágy felé még kb. 10 percet kell autóznunk egészen a megyehatárig, hogy elérjük a Patkós Csárdát. Ráadásul erőt kell vennünk magunkon, hogy ne álljunk meg a Poroszlótól egészen idáig sorakozó fél tucat étterem valamelyikében. Nos, Tamás séf és én, éhségünket leküzdve…..
Életemben egyszer voltam az abádszalóki Lilaakác Kisvendéglőben, sok-sok évvel ezelőtt. Nagyon kellemes vacsorát költöttem el ott a barátaimmal, aztán hiába szerettem volna visszatérni, nem emlékeztem az útvonalra. Csak egy kellemes, nosztalgikus emlék maradt meg az egészből. A halászlé tesztsorozat…..
„Nem is tudom hirtelen, lehet-e még jó halászlevet kapni a Tisza-tónál!”, „Ott az a nádfedeles parasztházikószerű hely, tudod a magányos fa után balra. Na oda menjetek, ott a legjobb!” Hallani ilyet is olyat is, amikor ismerősi körben arról kérdezősködünk, hogy hol lehet a legjobb halászlevet enni a…..