Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vámos Vera

110 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már egy ideje érik a körte és szépeket lehet kapni is, viszont a kertünkben csak most indult be a körte szedd magad. Vagy szedd a földről, ugyanis potyog is. A kutyánk sajnálatos módon rákapott, így gyorsabbnak kell lenni nála, mert persze a legszebbeket csócsálná meg. A család legkisebb tagja pedig…..
A kukoricával több formában is találkozhatunk: gluténmentes gabonaként ott a kukorica liszt, a kukorica dara vagy a pehely. Főleg a kukorica pehely esetében fontos, hogy megnézzük az összetevőket: ne legyen benne cukor, adalékanyag. Már 6 hónapos kortól bevezethető a baba étrendjébe, persze ügyelve…..
Egy közös családi főzés kapcsán ugrott be: pár éve belefutottam egy olyan cikkbe, hogy a nyers húst nem szabad megmosni. Senki nem hallott ilyesmiről ott a konyhában (valaki szerint csak képzeltem, hogy ilyet olvasok), így utána kerestem...
Tavalyi a sztori... Elsétáltunk a lányokkal boltba. A kicsi is sétált, amíg bírta (elég sokáig), aztán hurciba tettem és úgy folytattuk az utat. Útközben pedig összefutottunk egy anyukával, aki babakocsiban tolta az ikreit: a gyerekek majdnem egyidősek Jankával (akkor 4,5 évesek voltak kb.), de még…..
Első gyerek (ergo egy fő gyermek), tehát teljes figyelem. Jobbára a hozzátáplálás alatt is. Ügyesen vezetett táblázat, és naprakészen tudod, hogy mit kóstolt már és mit még nem. És persze az egész család is, hiszen beszámolsz minden falatról... Minden nap párolás-pépesítés, virtuóz receptek,…..
A szilva nálam azok közé a gyümölcsök közé tartozik, amit aszalva és lekvárként szívesen eszek, de nyersen, pucér valójában kicsit sem. 5 évesem csak aszalva hajlandó megenni, már pici kora óta. Viszont Másodszülöttem, úgy tűnik minden formán nagy rajongója lesz a szilvának (is). A szilva-család…..
Történt egy szép napon, hogy az oviból azzal hoztam haza délben a nagylányt (akkor 4 éves volt), hogy hányt. Hamar felgyorsultak az események és szinte percre pontosan fél óránként kidobta a taccsot szegénykém... A gyerekorvos telefonon azt javasolta, hogy mivel sanszos, hogy infúzió lesz a…..
Egy kisgyermekes anyukát sok minden el tud bizonytalanítani. Főként az első gyermeknél.  Ott van a szüléssel együtt járó és jó ideig eltartó hormon vihar, a teljesen új élethelyzet, az aggódás, kialvatlanság. És erre jön, hogy mindenkitől más hall az ember... Mást ajánlanak, tanácsolnak a család…..
Babafalat Rejtett répa 2018.07.03 10:24:02
Van olyan, hogy a gyerek nem hajlandó megenni valamit és általában nem a szénhidrátot, husit - hanem inkább valamely zöldséget, gyümölcsöt. És sasszemmel kiszúrja minden ételben, minden formában. ..
A kisebb lányomnak pont 8 hónaposan bújtak ki az első és második fogai. Akkor viszont már 1 hónapja nyammogta az enyhén darabos pépeket is és a fogatlansága nem látszott akadályozni ebben. Azt mondják, hogy a hozzátáplálásra érettség egyik jele, ha kibújtak az első fogacskák. Viszont, ha már 3…..
Babafalat Quiche újragondolva 2018.06.26 12:56:52
Szeretjük a quiche-t, de az 5 éves lányom nem igazán csípi... A múltkor egy külföldi gasztro oldalon láttam egy érdekes és naggyon guszta megoldást: a zöldségekből hosszú, lapos csíkokat vágtak és azt feltekerve sorakoztatták rá a tésztára a kis zöldség virágokat. Hétvégén én is kipróbáltam: a jól…..
Igen. Sose hallottam? Sose. Szörnyen hangzik? Szörnyen. A görögdinnye már 8 hónapos kortól adható gyümölcs és így nyár közepén bármerre nézünk ott van. Külföldön élő honfitársaink honvágyának legfőbb tárgya, amiből egy 3 fős család is 10 kilósat választ és persze mindenkinek meg van a kopogtatós,…..
Babafalat Esik az eső, nő a gomba 2018.06.14 09:17:01
Esik. Zuhog. Ha pedig kiszabadulunk a gyerekkel a szobafogságból, szembesülünk a kertek, parkok, mezők új jövevényeivel: a gombákkal is. Mindenféle színű, formájú, méretű gombát találhatunk. A nagylányt hamar megtanítottuk annó, hogy nem nyúlunk hozzá, és, bármennyire is úgy gondolja, ő nem…..
Tombol a nyár! :) És a boltok, zöldségesek polcai telis-tele vannak a szebbnél szebb, illatos gyümölcsökkel. Ha szerencsések vagyunk, akkor a kertünk (vagy a nagyi kertje) is bőségesen terem. Igen ám, de melyiket adhatjuk már a babának is? És hogyan adjuk: pürésítve vagy mehet darabokra vágva,…..
Babafalat Ehet epret eme gyermek? 2018.06.02 07:03:40
NEM!! Mert az eper, a szamóca és a hasonló apró, bogyós gyümölcsök (pl.: ribizli, áfonya, szeder) szinte minden hozzátáplálási táblázatban 18 hónapos kortól szerepelnek. És allergén is az eper, tehát jó lesz vele vigyázni!  DE!! Mert a legújabb kutatások szerint minél hamarabb (értsd 12 hónapos…..
Kertünkben a különböző gyümölcsök, zöldségek már legelésre csábítják a gyerekeket... A nagyobb lány már ügyesen mossa pl. az epret a kisebbnek is. Bár a kicsi még felettébb nehezményezi, ha a megszerzett finom falatot elveszik pár pillanatra. Jó, hogy csak mosott gyümölcsöt esznek az udvaron is,…..
Amikor 5 évvel ezelőtt belevágtam a nagylányom hozzátáplálásába, olyan egyszerűnek tűnt az egész. Kaptam egy táblázatot, picit utána olvastam és belevágtam. Aztán mikor pár évvel később a kicsinél kezdtük a hozzátáplálást enyhén szólva más volt a helyzet. Gondoltam a jó öreg Táblázat alapján…..
Lassan beköszönt a cseresznye szezon. :) Gyerekkoromban volt két hatalmas cseresznyefánk: az egyik jól mászható volt, a másik mellett volt egy lapos tetős épület, így cseresznye szezonban mindig a tetőn ültünk és faltuk a gyümölcsöt. Arra is emlékszem, hogy ilyenkor csupa piros maszat volt minden…..
Mostanában néha új ízekkel és ételfélékkel ismertetem meg a családot. A csicseriborsó ritka vendég a konyhámban... szerintem évente egyszer-kétszer ha eszünk.Most pár napja vettem egy zacskó száraz csicseriborsót és, amíg ázott kikerestem két receptet: humusz és falafel készült belőle. A humusszal…..
Mert nem csak a szó hangzásában van különbség, hanem főként a mögöttes tartalomban. Hozzátáplálunk, kóstoltatunk, megismertetjük az ízekkel, állagokkal a picit. Vagy elválasztunk, avagy gyorsan szokjon le a ciciről, egyen meg egy egész üveg bébiételt egyszerre, hogy le lehessen lépni…..
A baba hozzátáplálása során az ember lánya néha (vagy akár gyakran) nehézségekbe ütközik.....
A reggeleket el sem tudom képzelni kávé nélkül. Igazából a délutánokat sem, de igyekszem nem túlzásba esni (még ha az éjszaka fogzós sírás-rívással telt is). És bármennyire imádom is a kávét, tisztában vagyok azzal, hogy túlzásba víve a koffein fogyasztás (sem) egészséges. A gyerekeknek meg még kis…..
Az én gyerekem. Az én hasamban növekedett 9 hónapon keresztül: én voltam rosszul reggelente, én nem ihattam meg egy pohár bort sem, az én vesémen trambulinozott. Én szültem meg, én vajúdtam vele tizen-huszon órát. Én nem aludtam hónapokig. Én szoptattam éjjel-nappal. És különben is, az én…..
Minden babánál eljön az az idő, amikor ő is etetni szeretne: anyát, apát, tesót, háziállatot, plüss játékot. Nagyon cukik ilyenkor, a legjobb falatot is betömnék a szádba; ha kéred, ha nem. És a kulcsszó a betömni: mert nem ismernek "könyörületet", amit ő ad, azt igenis meg kell enni, nem elég a…..