Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HunvaldBlog

560 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkezdődött az ajánlásgyűjtés. Szikszai Sándor a 2-es sz. egyéni választókerületben a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesületének képviselőjelöltje. Céljairól — többek közt — ezt írta: Az elmúlt egy évtizedben az önkormányzat nem végzett semmilyen felmérést. Mi alapján hozzák meg a…..
Hogy ne csak azzal foglalkozzunk, hogy idehaza az ellenzéki oldalon ki kivel együtt, és ki külön indul a közelgő választáson: Magyar Péter pártja az előrejelzések szerint három mandátumot szerezhet a közelgő európai parlamenti választáson – írja az Euractiv. A cikk szerint Magyar nem a Fidesztől,…..
Hunvald-blog 880. Chicken game 2024.04.13 19:22:47
Előzmény: két hete röppent fel a hír, hogy az ellenzéki összefogásban érdekelt pártok Erzsébetvárosban másnak adnák az MSZP által 2019-ben megnyert két körzetet. A párt helyi szervezetének vezetője erre bő egy hete bejelentette, hogy ez számukra elfogad- hatatlan, és új egyeztetés összehívását…..
MP kifejtette, hogy új párt alapítása helyett inkább a tömérdek meglévő "alvópárt" egyikét venné át. Ennek érdekében már tárgyalt is az Unió – Magad Ura Szövetség nevű párt egyik alapítójával, Almási-Kecskés Gusztávval, aki szerint MP: * „orosz vagy ebből leágazó kommancs mélyállami befolyás…..
Azt írja a valaha jobb napokat látott Index, hogy Erzsébetvárosban "bejelentkezett a júniusi választásra" Hunwald György (akinek még a nevét sem sikerült helyesen leírni), "a kerület korábbi — hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és magánokirat-hamisítás miatt hosszabb időt börtönben töltő —…..
Hunvald-blog 875. Beindultak 2024.03.24 21:34:54
Terézvárosban és Erzsébetvárosban is megnevezte polgármesterjelöltjét a Fidesz–KDNP. (HVG)  Az elmúlt napokban beindult a választási szezon, múlt héten a Fidesz bejelentette, hogy Szentkirályi Alexandra (volt kormányszóvivő) száll ringbe Budapesten a főpolgármesteri székért. Aztán a hét közepén…..
Hunvald-blog 874. A sehonnai senki 2024.03.20 21:40:00
Nagylélekzetű elemzésében azt írja Horváth András, hogy az új csillag Magyar Péternek nincs egyetlen önálló gondolata, egyetlen önálló javaslata. Bár a rendszer belső köreiből érkezik, nem mond se a NER-ről, se annak meghaladásáról semmi olyasmit, amit a hagyományosan "ellenzéki" politikusok ne…..
Hunvald-blog 871. Baloldal(iság) 2024.03.08 11:44:33
Földes György: A baloldaliságról. (Népszava)  Írt Földes Gyuri a Népszavába egy hosszú önfelmentést látszólag a baloldaliságról. Ennek első része a helyzet értékelése 6 pontban, és ezek igen nagy részével nem értek egyet. Azokkal a dolgokkal, amelyek miatt itt falazza a köntört, már akkor sem…..
Kezdődik a Kéthly Anna tér felújítása. (erzsebetvaros.net)  Tényleg kitört a limbó térfelújítási láz, a Klauzál tér után pár napja a jómunkás emberek nekikezdtek a Kéthly Anna tér rendbetételének is. Most bontanak, majd fákat ültetnek és a kerítésén kívüli zúzalékos sávot is zöldíteni fogják. Zöld…..
K. Endre erdélyi falujában nyaralt tavaly nyáron Novák Katalin. (444.hu)  Miután köztársasági elnökünk áprilisban kegyelmet adott Kónya Endrének, családostól (férj–alezredes, 3 gyerek, két szülő) egy hetet nyaralt az erdélyi Zabolán, Kónya Endre falujában, Kónya és Lévai Anikó barátainak…..
Nem akartak Orbánék szóba állni az amerikai szenátorokkal. (HVG)  Nemrég közöltük a svédekkel, hogy addig nem járulunk hozzá NATO-tagságukhoz, amíg maga a miniszterelnökük nem jön ide pitizni-kuncsorogni. Most éppen az USA szenátu- sának NATO-ügyben hozzánk látogató delegációjával (amelyet nem mi…..
Balog Zoltán bejelentette, bizalmat szavaztak neki a református egyházban. Elismerte: támogatta, hogy K. Endre kegyelmet kapjon, de azt mondta, hibázott, és ezért bocsánatot kér. (HVG)  Volt nekem egy református lelkész-teológus nagypapám. Szikár, csillogó szellemű, szigorúan puritán, a létező…..
Novák mögött bújik meg a kegyelmi botrány másik kulcsszereplője. (Telex)  A köztársasági elnök még tavaly, a pápa magyarországi látogatása ürügyén adott kegyelmet a terrorizmus miatt elítélt Budaházy Györgynek és társainak. Novák Katalin akkor az időmúlással (hosszú ideig tartott a büntetőeljárás)…..
A látványtervek szerint ilyen lesz a felújított Klauzál tér. (444.hu)  Még január közepén jött a hír, hogy szorgos kezek nekikezdtek a Klauzál tér fel- ill. megújításának. Az enbudapestem.hu oldalon megjelentek szerint a mintegy 672 millió forintba kerülő beruházás során megújul a játszótér, lesz…..
Rövid elemzés a Nagyon Sötét Orbán Nagyúr gondolatmenetéről. (via Slemmer László)  Kettőtök fogalomkészlete nagyon különbözik. Magyarbasi számára a magyarság legfontosabb, mondhatni egyetlen kritériuma, hogy az adott választópolgár rá szavazzon (v.ö. "A haza nem lehet ellenzékben"). Származás,…..
Dübörög a magyar fegyverkezés, de mire elég ez Közép-Európában? (G7)  Amikor körülnézünk, és megvesszük a piacon azt, ami éppen elérhető, az a spontán fej- lesztés — típusosan ilyen volt a koronavírus-járvány idején a lélegeztetőgépek, vakcinák, tesztek stb. beszerzése. Ennek a "megoldásnak"…..
Egy hír(ecske): Életműdíjat kapott Schmitt Pál. Remélem, mindenki emléksik még Schmitt Pálra és az ő üstökösszerű politikai karrierjére. Ő volt az, aki az új alkotmány kidolgozásához összeállított javaslataiban úgy plagizálta Kossuthot, hogy „anyanyelvünk érzelemrokonító forrasztékot létesít…..
Napra pontosan hetvenkilenc éve, 1945. január 18-án a Vörös Hadsereg felszabadította a pesti gettót, Európa utolsó, egyben egyik legnagyobb gettóját. Összesen mintegy 120-130 ezer csontig soványodott, elcsigázott fővárosi zsidó élte túl a vészkorszakot, közülük 70 ezren itt Erzsébetvárosban. A…..
Térfelújítási láz tört ki mindenfelé. A szomszédban az elmúlt napokban fejeződött be Józsefváros legnagyobb terének, a Horváth Mihály térnek a felújítása, nálunk pedig — pár hónappal az önkoris választás előtt — nekikezdtek a Klauzál tér rendbetételének. Látványterv Jelenleg a kivitelező…..
Két hétre Október 7. térre nevezték át a Dohány utcai zsinagóga előtti teret. (24.hu)  A Hamász terroristái által Izraelben elkövetett támadás áldozatainak emlékére vasárnap két hétre jelképesen Október 7. térnek nevezték át a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar teret. A tér átnevezését és…..
Hunvald-blog 857. Édentől keletre 2024.01.05 16:24:09
Kim Dzsongun: Bármikor kitörhet a háború a Koreai-félszigeten. (24.hu)  Kim alighanem konzultált Putyin nyelvtanárával és beszédírójával. Mint Magyarbasi... Nem a háború "tör ki", hanem az agresszor (esetünkben Észak-Korea, konkrétan Kim) megtámadja a gyengébb, de gazdagabb áldozatot, az pedig…..
Megint eltelt egy év, ismét itt a karácsony. És ha megérjük, lassan itt az új év is. Köszönjük mindenkinek az egész éves figyelmet, vendégszerzőinknek és szerzőtársainknak külön köszönjük szorgos munkájukat. Olvasóinknak pedig békés, boldog, és szeretetteljes karácsonyt kívánunk. Boldog Karácsonyt…..
Miért változtatták meg a budapesti választást,ha a Fidesznek nem hozna pluszmandátumot? (Telex)  Alig fél évvel az önkormányzati választás előtt — a futószalagon gyártott és elfogadott törvénymódosít(ga)tások között — ismét átírták a szabályokat, anélkül, hogy bárkivel is egyeztettek volna. A…..
A Színes Erzsébetváros Egyesület tegnap közösségi oldalán jelentette be, hogy indulnak a jövő évi önkormányzati választáson. Önálló polgármesterjelölttel, és az összes választó- kerületben lesz saját jelöltjük. Szerintük ugyanis a kerület pártpolitikai harcok terepe lett, és erről a jelenlegi…..
Hunvald-blog 849. Befogadó ország 2023.11.26 22:07:24
Tök jelentéktelen hír: most éppen Dublinban támadt rá egy őrült egy csapat kisiskolásra. Ott kerekezett egy kézbesítő (történetesen egy brazil fiatalember), aki lekapta a fejéről a sisakot, és vérbeli amatőr módján azzal kezdte csépelni a rosszfiút. Arra járt még egy francia szakácstanonc, és ketten…..