Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kemény Gabriella

33 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem láttam még ilyen tűnékeny telet, szétfoszlott, mint egy hópillangó. Csak a vízcseppek emlékeztetnek rá, ezek a gondolatpocsolyák, amiket átugrál az ember, hogy eljusson a tavaszig. Télmadaram, Noszvaj: öröm volt ellátogatni hozzád, az Erdei Kisháznak pedig köszönöm ezt a csodás lehetőséget. ..
Tavirózsának hívtál én pedig szerettelek volna elborítani virágokkalazt álmodtam, hogy a felhasadt tenyereimbőlvízliliomok másznak elő, amikor megölelsz.A világító ablakok megtévesztőek:hiába hiszed, Pest sincs nyitva örökké.Megtapasztaltam a halkulásait:vannak idősíkokamikor elméletileg egy csiga…..
Vannak jó, meg kevésbé jó napok, és ezeken a kevésbé jó napokon fontos, hogy emlékeztessük magunkat: igenis van helyünk ezen a bolygón. Kifejezetten vannak céljaink, és vannak körülöttünk olyanok, akik folyamatosan megerősítenek minket abban, hogy értékes, amit csinálunk. Ezekre nézzünk, amikor…..
Patriótán fog hangzani (és talán ez nem is baj), de a magyar ékszerek között annyi csoda van, hogy ha ezentúl nem találkozhatnék más országok kreációival, nem is zavarna különösebben. A basic flitteres ruha mellé válasszunk idén hordható művészetet! Íme néhány szépséges példa...
Nagea: fénylő üveggolyó az éjszaka tengerében.A kollekcióik az atlantisziak bölcsességét és erejét hordozzák magukban, a fémes, futurisztikus részletekkel ellátott kézműves kreációkban nem nehéz reményteljesen tekinteni előre. ..
Teljesen jégkék a hangulatom idén decemberben, mostantól pedig hivatalosan is el vagyok varázsolva. The Mama Kin ékszert ajándékoztam karácsonykor, és csodálatos módon nekem is azt ajándékoztak. Egy évvel ezelőtt egyfolytában a webshopot bújtam, és álmodoztam arról, hogy egyszer lesz akárcsak…..
A szilveszter az az alkalom, amikor legalább egyszer megkapom, hogy sznob vagyok. Az a helyzet, hogy ha egyszer elkezdtetek igényesek lenni arra, hogy mit isztok, akkor egy idő után képtelenek lesztek meginni az édes Törley és BB pezsgőket. Úgy döntöttem, hogy megpróbálom elindítani a változást, és…..
A plázákban az utolsó pillanatig hatalmas volt a tömeg, a karácsonyi vásárokon pedig nagyon kevés volt az olyan termék, ami nem használhatatlan vagy túlárazott. Azt mondom, ha még nem találtátok meg mindenkinek a megfelelő kedvességet, és esetleg nem karácsony napján adnátok át az ajándékot amúgy…..
Megkérdeztünk titeket Instagramon és Facebookon, hogy Budapest melyik utcája a legkedvesebb a számotokra. A Gül Baba és a Váci út magasan vezetett a „versenyben”, míg az amúgy egyébként ismert Ráday utca és Kazinczy utca például lemaradt a listáról. Mutatjuk az öt legnépszerűbb választ, és az…..
Hiba azt gondolni, hogy a művészetnek nem kell közönségkapcsolatokat ápolni. Egy ihletett alkotónak ugyan mindig van hely a társadalom szívében, de nem biztos, hogy a művész tudja, merre is van a célközönsége. A legigényesebb alkotások is elsikkadnak, ha nem találják meg a megfelelő kommunikációs…..
Zsebuniverzum járt a Galaxis-műhelyben, hiszen Tóth Annamária (Mary), a Flywalking márka alapítója nagylelkűen megengedte, hogy részt vegyek a clucth-készítő workshopján. A képességeimből kiindulva ugyan lehetetlennek tűnt, mégis képes voltam egy nem csak funckionális, de kifejezetten esztétikus…..
Megkérdeztünk titeket Instagramon és Facebookon is, hogy számotokra a street art egy zavaró vandális rémtett, vagy üde színfolt a város szürke palettáján. Szerencsére rengeteg kommentet és visszajelzést kaptunk ezzel kapcsolatban, így most már ismerjük a követőink véleményét. Amivel - nem mellesleg…..
Nemrég közétettünk egy képet egy kátyúba ültetett virágról, aminek azóta valószínűleg se híre-se hamva, viszont talán nem is a maradandósága volt a lényeg, hanem a szimbolikája. Ha már az utak tökéletesen használhatatlanok a sok kátyú és egyéb úthiba miatt, legalább virág nőjőn a városi közlekedés…..
Te is egyetlen, hat darab ösztöndíjas helyet fenntartó szakra jelentkeztél, mint én? Ugyanúgy nem voltál hajlandó olyan biztonságos döntést hozni, minthogy az alapképzésedet folytasd tovább ugyanazon az egyetemen ahova eddig jártál, ugyanazokkal az emberekkel körülvéve akikkel már három évet…..
Még tavasszal, az első hazai tervezőkkel történő együttműködéseim után elhatároztam, hogy lesz egy olyan blogom, ahol a designról úgy fogok írni, mint művészetről. Mint önkifejezési formáról, a fantázia manifesztálódásáról, a (pop)kultúra lenyomatáról, nem a trendkövetés eszközéről. Erre tett első…..
Két héttel ezelőtt megkérdeztünk Titeket Instagramon és Facebookon, hogy ha változtathatnátok egy dolgot Budapesten, akkor mi lenne az? Szerencsére sokak fantáziáját megmozgatta ez a kérdés, így mi is rengeteg izgalmas választ olvashattunk. Volt azonban öt olyan „kívánság”, ami jóval gyakoribbnak…..
A premier előtti vetítésre nem sikerült eljutnom, de tegnap végre megnéztem a Sundance Fesztivál közönségdíjas filmjét, a Skate Kitchen-t, valódi instagram-famous gördeszkasztárokkal a főszerepben. A trailer alapján csupán egy hosszú fetrengésnek találtam a new york-i nyár hangulatában, jó zenével,…..
Augusztus 16-án az etyeki Haraszthy Pincészet Amfiteátrumában hatalmas VIP borbulit csapott a Hungarianwines.eu két alapítója: a nagynéném és a szuperhős-férje. Ez most nem egy részletes, minden pincészetre és fogásra kiterjedő beszámoló, azt az ő oldalukon biztos olvashatjátok majd. Én inkább az…..
A partymarketing alapvetően hálás téma, bulizni szinte mindenki szeret. De hogyan élik meg a szervezők és a szponzorok a saját rendezvényeiket? Mik a promóteri szakma buktatói? Ki a szponzor szempontjából hasznos közönség és mi a jó partyszervezés kulcsa? A márciusi kerekasztal-beszélgetés…..
Hagyományteremtő céllal indult el három éve a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piaclegnagyobb, éves gasztro-eseménye. A három napos program a farsang utolsó hétvégéjénzajlik Budapest elsőszámú evőpiacán, ahol nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják alátogatókat, hanem vendégkonyhák és…..
Mark Zuckerberg újévkor megfogadta, hogy megjavítja a Facebookot. A hírfolyamot érintő változtatásokról már most megoszlanak a vélemények, az biztos, hogy felhasználói és hirdetői oldalról is jelentős lesz a különbség. Valószínűleg főleg a kis, független médiumok és a felületes közönséggel…..
Kemény Gabriella 2018.01.25 23:12:04
@ételizésítő: A szavak közti különbséget ismerem, nincs egyetlen eset sem, ahol indokolatlan lenne a választásom. Ezen kívül nem látom, hogy a lehülyézésem és a fogalomhasználaton való rugózás milyen módon tesz hozzá a diskurzushoz; ha számodra fontos a poszt bármelyik felvetése, akkor inkább azzal foglalkozz.
2017-ben a Corvinusról érkezett a legtöbb dokumentumletöltés a MeRSZ online okoskönyvtárba, ezzel elnyertük az előkelő első helyet az Akadémiai Kiadó intézményi rangsorában...
Miért van szüksége az olvasóknak a negatív hírekre? Szüksége van-e a terrorizmusnak a médiára? És az újságíróknak a terrorizmusra? Lehet-e ilyen megrázó, de vitatott témákról objektíven hírt adni? Milyen dilemmákkal szembesülnek a sajtó munkatársai, ha terrorcselekményekről kell beszámolniuk?..
Elkészült az eddigi legátfogóbb felmérés a Z generáció munkavállalási elképzeléseiről, ennek kapcsán hívott össze sajtótájékoztatót a BT Hungary ma délelőtt. A következő tíz évben is rengeteg fiatal tervez külföldi munkavállalást – derül ki a Medián által készített országos felmérésből. A kutatás…..
Bár a szülők, illetve az óvó - és tanárnénik/bácsik ősidők óta az állatmeséken keresztül próbálnak morális üzeneteket eljuttatni a gyerekekhez, egy új tanulmány szerint ehhez emberi szereplőkre van szükség. Mi a helyzet az emberi tulajdonságokkal felruházott állatszereplőkkel, és az embereket hogyan…..
Kemény Gabriella 2017.09.29 11:10:08
@karandash: Elsa nem elmebeteg, hanem súlyos depresszióval küzd, a varázsereje pedig egy metafora. Kristoff egy talpraesett, találékony, érzékeny férfi, míg Hans manipulatív és agyafúrt: a legkevésbé sem ostobák, vagy bugyuták. Ajánlom a film újranézését.
Válasz erre