Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember

128 bejegyzést írt és 1689 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az aradi vértanúk emléknapja (október 6.) és 1956-hoz kapcsolódó nemzeti ünnepünk megtartása (október 23) között érdemes felidézni történelmünk egyik külön fejezetének, a kiegyezésnek (és az azt követő fél évszázadnak) a jelentőségét, mégpedig históriánk kiemelkedő alakjának, Kossuth Lajosnak a…..
Ne feledjük, mialatt beindul a Fidesz propaganda-gépezete, hogy a Borkai-videó nem manipulált, hanem a valóságról szól. A valóság került napfényre sok olyan választó számára, aki korábban a valóságtól elzárva élt. Nem a Borkai-videó gyengítette a Fideszt, hanem az idáig úgy-ahogy elfojtott,…..
Hejha! - talán már az idősebb fideszesek sem emlékeznek, hogy közel harminc évvel ezelőtt, 1990 őszén ezzel a szlogennel vágott bele a Fiatal Demokraták Szövetsége a helyhatósági kampányba (éééérted, nyelvi humor, csak éppen a j és ly hibádzik, de ennyi simán belefért). Hejha! - mormoghatta…..
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.10.14 18:24:38
@Minden ballib bérretteg: @Republic Forever!: Itt egy érdekes link. A ballibes bérrettegőtől nem várok rá érdemi reakciót, mert ő biztosan nem az agyával gondolkodik. Ám aki azzal, érdemes ezt elolvasnia.

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/75.html

Itt egy kis részlet belőle:
"Kiindulási adatok: A 11370 db szavazókörből 6153-ban nem volt
ellenzéki ellenőr. Ebből a 6153 szavazókörből 745 olyan
szavazókört találtak ahol a "hibás" szavazatok aránya a
szokványosnak tekinthető kb 1%-os hibás szavazat helyett
több mint 3%-os hiba arányú volt. A "hibák" kivétel nélkül
az előző és jelenlegi kormánykoalíciónak kedveztek a
hírek szerint. "
Ha április elseje lenne, talán úgy gondolnánk, ez az egész csak vicc. Kirskó Zoltán azonban tényleg beperelte a Marvelt azért, mert úgy gondolja, ellopták a Linda főcímdalát. Ha a Marvel nem lenne elég nagy falat egyedül is, Kirskó a FOX-ot, az Apple-t, a Disney-t és az Amazont is megtámadta, mert…..
Újra munkába állt a Csendes-óceán lebegő szemétszedője, az Ocean Cleanup projekt keretében, melynek tesztüzeme egy évvel ezelőtt sajnos kudarcba fulladt. A berendezés a Kalifornia és a Hawaii-szigetek között félúton elterülő hatalmas méretű szemétszigetet hivatott felszámolni. A projektet nagy…..
Markáns fogyasztói elvárássá vált a vállalatokkal szemben, hogy marketing tevékenységük mellé válasszanak maguknak egy társadalmi célt. A Pepsinek botrányosra sikeredett, de a Gillette-et is erős kritika érte, a Nike azonban bravúrosat hozott. A brand aktivizmust, azaz társadalmi célú marketinget…..
Évek óta megy a paráztatás, hogy az aljas kormány/ellenzék milyen rafinált módon, a tollakkal manipulálva csalja el a választást. Sokszor előkerült már a kiradírozható, a 12 óra múlva eltűnő és a hőre eltűnő tinta legendája. Ez persze nem hazai találmány, szerintem nincs olyan választás a világban…..
Bill McTigue térképészként dolgozott a délkelet-ázsiai országban a háború után. Az ő általa készített fotókat fia, Terry McTigue Flickr-oldalán tekinthetjük meg. Most ebből válogattam 26 képet a mai összeállításba...
Tennis trainer A TENISZ ARANYKORA 2019.10.09 13:23:30
Azt hiszem, abban minden teniszfanatikus és versenyző egyetért, hogy szeretett sportágunk rendkívüli időszakát éljük évek óta. Elfogultság nélkül állíthatjuk ugyanis, hogy napjainkban a tenisztörténelem legnagyobb játékosai közül hármat is figyelemmel kísérhetünk hétről hétre, versenyről versenyre,…..
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.10.11 18:12:37
@duplikátum: Az amatőr tenisznek pedig lenne sansza a profik mezőnyében, ha az amatőr maga fejleszt ki mindent teljesen új nézőpontból és azt képes megtanítani egy profinak. Kísérletet tettem rá, persze nem reklámozom sehol. Innen nézve olyan, mintha pecáznék, de még nem volt kapásom. psi.uw.hu/tennis/index.html
A fent említett két kutatásról már több újságcikk illetve elemzés is született, ezért azokat ebben az írásban nem részletezzük. Ehelyett előbb inkább azokat a fontos különbségeket és hasonlóságokat emeljük majd ki, melyek az összehasonlítás értékeléséhez feltétlenül szükségesek...
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.10.11 18:01:07
Minden gyönyörű. Ma valahogy könnyű felkelni. Este egy buliba megyek, addig meg még ezer elintéznivalóm van: bevásárlás, ebéd a barátommal, délután angolórát tartok. Az életemet a naptárammal összekötve élem és akkor vagyok boldog, ha tele van - ma legalábbis így érzem. Ma legalábbis így…..
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.10.11 12:55:12
@kunzsuzsi: Bircát nem ismered. Teljesen felesleges beszédbe elegyedni vele, mert ő egy barom. Itt éli ki magát a neten.
Alaposan lehúzza Magyarország versenyképeségét a korrupció – közvetve ez is kiderül a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum, WEF) ma közzétett 666 oldalas versenyképességi jelentéséből. A világ üzleti elitjének davosi világtalálkozóját is szervező svájci székhelyű intézet „kemény” gazdasági…..
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.10.10 18:01:17
@MAXVAL bircaman közíró: Minél inkább haladunk előre az időben, te annál nagyobb elmebeteg vagy.
Szóval megint itt tartok. Nem tanulok. Fogalmam sincs, hányszor fogok még bamba vigyorral rátrappolni egy Stephen King adaptáció kárörvendően tenyerét dörzsölő, bárgyúságrepeszekkel töltött aknamezejére, csak azért, mert egy ügyes szakember hangulatos trailert vágott össze a rendelkezésére álló…..
Nos a gyors válasz, hogy igen, és mint már tudjuk, függőséget is okoz. De a címbéli kérdés ennél egy fokkal bonyolultabb, és a szó szoros értelmében nincs is rá válasz.  Azért vizsgáljuk csak meg, mi a közös a marihuánában és a chiliben! Először is hasonló receptorokat kapcsolnak be és hasonló…..
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.10.05 20:26:29
Kapanyél A dolgozó méhek élete 2019.10.02 05:00:00
A méhek munkásosztálya a dolgozó. Életük rövid és küzdelmes, szemben a herék vagy hős katonák kellemes vagy veszélyes foglalkozásával. Meddig élnek és mit csinálnak? Erre kerestem és találtam választ a "Méhek, mézek nagykönyve" című kötetből. Illusztrációként az évelő őszirózsákon tucatjával…..
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.10.03 11:57:00
Két kollégám is lakáscsere előtt áll. Megszülettek a gyerekek, és nagyobb lakás kell. Már egy éve keregélnek, de egyre reménytelenebb a helyzetük. Az ingatlanárak emelkedése eljutott odáig, hogy ma két jó fizetésből sem temelhető ki az az összeg, ami egy másfélszobás lakásból egy háromszobás, jobb…..
Mizantróp Kik a magyarok ősei? 2019.09.29 16:45:00
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
Hát ez izgalmas lesz. Nem csak Budapesten, de sok vidéki nagyvárosban is. A megyei közgyűlések maradnak narancssárgák, ez sose volt kérdés, de Pesten a főniknél az állás nagyjából egál, nagyjából erre is lehetett számítani, sok kerület pedig megjósolhatatlan. Így az is, hogy mi lesz itt, ha…..
13 forradalmár, akiknek élete és pályája maradandó és világszintű változást hozott, akár jó, akár rossz irányba...
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.09.29 20:38:56
@MAXVAL bircaman közíró: dictator: római jogi fogalom a köztársaság korából. Vészhelyzet esetén választottak egy olyan személyt, akit teljhatalommal láttak el, amíg a vészhelyzet el nem hárult. Ez után visszaállt a demokrácia. Ennek a személynek a vagyonhoz jutása a tisztség ellátásának idején zárolva volt. Ma olyan hatalommániás személyiségzavaros őrülteket jelenti, akikért az olyan személyiségzavaros idióták rajonganak, mint te.
1939. novemberében járunk. Lengyelország vereségével megszűnt az egyetlen ütközőállam a Harmadik Birodalom és a Szovjetunió között. Egyre valószínűbbé vált, hogy a két nagyhatalom össze fog csapni és ennek megfelelően mindkét fél elkezdte növelni a saját befolyási terültét...
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.09.28 13:24:58
@MAXVAL bircaman közíró: Szép lassan mindenki elé tárult a jellemrajzod. Csak azt nem értem, mi ezzel a célod? Ostobaságból mintát adni az embereknek? Vagy ez egy látens segélykiáltás? Azért kell ennyi mindent megtudnunk rólad, hogy egy orvos vagy egy gyógyító már ismerje a problémát? Nekem az a tanácsom, hogy mindig a kellő körültekintés nélkül lépje le az úttestre, hátha felszabadul a magyar net az egyik legkártékonyabb kommentelőtől, aki valaha itt megjelent.
Aki régebb óta olvas, az tudja, hogy vizsgáltam pár várost politikai téren, hogy mi a helyzet ott, és attól, hogy a blogbejegyzések megszülettek, attól a követések nem álltak le. És Eger városa, valamilyen szinten egész érdekes metódust produkál a választási kampány során: - A jelenlegi…..
Az, hogy milyen egy film kezdése legalább olyan fontos, mint a befejezése. Az első benyomások itt se kevésbé meghatározóak, mint az életben. Elviekben ez még csak az ismerkedés időszaka, ám egyes filmek nem bízzák magukat a türelemjátékra és rögvest el akarnak kápráztatni. Ahelyett hát, hogy a…..
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.09.25 08:04:22
A Közel-Kelet forrong: a Hormuzi-szorosban Irán sorra megtámadja az oda érkező tankereket, Törökország harckocsikkal nyomul be a határaihoz közeli kurd területekre Szíriában, Szaúd-Arábiában pedig olajfinomítók ellen zajlanak dróntámadások ismeretlen indítóhelyekről. Ha a különböző térségbeli…..
Mind úgy élünk, hogy megbántunk dolgokat, ám a mi tévedéseinket mégse hirdetik, a színészek baklövéseinek megfelelőlen, dollár milliókat érő produkciók, amelyek világszerte visszaköszönnek a mozi vásznakról, és örökké fennmaradnak a film történelemben. Senki nem fogja tudni, ha elrontottad az…..
Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember 2019.09.23 18:45:22