Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barnaby75

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig megdöbbent, ha aktuális gazdasági vagy politikai botrányok során előkerülnek hanganyagok, lehallgatott telefon-és privát beszélgetésekről. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy vajon kik és hány ember telefonját és irodáját hallgatják le na meg, hogy ki a célcsoport.…..
Barnaby75 2016.06.26 06:59:02
Ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Ugyanis olyan hatalom kerül egyes emberek kezébe, ami - megfelelő kontroll híján - nagyon komoly kockázatot jelent.
No és mi kell ahhoz, hogy valakit lehallgassanak, megfigyeljenek? Úgyszólván semmi, csak be kell mondani a piros ulti helyett azt, hogy terrorista.
Ilyen demonizáló kifejezés volt a középkorban az eretnek, pogromok idején a zsidó, később a kommunista, még később a nyilasfasiszta...
Innét fogva pedig bárkire bármit rá lehet húzni.
Nem hiszed?
Ha például felolvasod csemetédnek a Piroska és a farkas meséjét, akkor antiszemita vagy. Mert mit is kérdez Piroska? "Nagymama, miért ilyen nagy az orrod?"
Ha egy második világháborús témában beírod privát véleményként, hogy szerinted az nem is követelt annyi áldozatot, akkor esmeg csak bűncselekményt követtél el, amiért konkrétan már hoztak Magyarországon jogerős ítéletet.
Ha rád tudják bizonyítani, hogy esetleg ilyet mondtál valaha is: "Te szomszéd, furcsa hangokat hallok Józsi bácsiék felől, nézzük már meg, mi van az öreggel?" Átballagva pedig azt látjátok, hogy a békés kisöreget 4-5 jól fejlett hiperpigmentált indopannon üti-veri, te pedig ezen felháborodva az érvek nyomatékosításának céljából magaddal hozott vascsővel szétcsapsz közöttük, akkor bizony esmeg bűncselekményt követtél el, mivel a közrend fenntartásának a látszatát próbáltad megőrizni. Már ugye ha nem jelentenek fel TÉGED súlyos testi sértésért, amit felfegyverkezve és csoportosan követtél el, mert ugye akkor már azért is lesittelhetnek.
Ha vasárnap a fehér ingedre fekete mellényt húzol, akkor egy betiltott szervezet formaruhájára emlékeztető öltözetet viselsz, ami csak egyszerű szabálysértés, de vegzálhatnak érte.
Így megy ez.
Ha pedig bármiért is eljárás alá vonnak, az az első, hogy a munkaadód kirúg, és sovány vigasz lesz, ha két év múlva a bíróság úgy dönt, hogy mégiscsak ártatlan voltál...
Ezzel a magyar állampolgár egyébiránt is gyatra öntudatából nyesnek le egy újabb darabot.
Nagy-Britannia és Németország mellett Magyarországon a legszigorúbb a fegyvertörvény. Ahhoz, hogy a civilek önvédelmi céllal lőfegyvert tartsanak maguknál, a jogszabályi előírások mellett alapos indok, vagy komoly fenyegetettség fennállása szükséges. Ez értelemszerűen nagyban…..
Barnaby75 2016.06.25 13:30:55
Nono. Az az igazság, hogy nem tudnék határozott véleményt mondani.
Egyrészről ordenáré ökörség, hogy ha én (23 éve szolgáló hivatásos katona) gyakorolni szeretnék fegyverrel, akkor be kell iratkoznom egy lövészklubba, mindenféle minősítő huncutságokon kell átessek, hogy végül vehessek egy sportfegyvert. Sajnos seregen belül erre nincs lehetőségem.
Másrészről bele sem merek gondolni, hogy egyesek miket művelnének az otthon tartott fegyvereikkel, ha szabadon hozzájuthatnának.
Többen említették, hogy alkalmassági vizsgálat, meg gyakorlati vizsga, pszichológiai szakvélemény satöbbi.
Egy működő társadalomban talán még jó is lenne, de jelenleg a magyar társadalom nem működik. Két konkrétumot hadd említsek:
1. Mivel lejárt a jogosítványom, elballagtam kedves háziorvosomhoz a kötelező vizsgálat céljából. Ez a kedves orvos még azt sem kérdezte meg, hogy érzem magam; rögtön azt kérdezte: Szüleid jól vannak? - És már töltötte is ki az orvosi igazolást. Tehát én lehetek süket mint az ágyú, vak mint a házőrző komondor, az sem baj, hogy a két lábamat nem tudom egymás mellé tenni: rászabadítanak a mit sem sejtő magyar országutakra. Az egyetlen dolog, amihez kimondottan ragaszkodtak, hogy fizessem be a vizsgálati díjat...
2. Az M3 autópályán Pest felé haladva egy délután észrevettem, hogy ott áll egy autó a leállósávban és kézzel-lábbal integetnek. Megálltam és vontatóra véve őket elvittem a legközelebbi pihenőhelyig; segítettem autómentőt keríteni. (Nem tartozik ide, de hadd mondom el: ezalatt a 6 kilométer alatt orgazmusközeli élményem volt, ahogy a 16 éves kopott kis Suzuki vontatja a C200-as Mercit...) Hanem amiért ezt leírom: már több, mint fél órája ott álltak az út mellett és integettek, de SENKI nem állt meg. Alapvetően ha egy autó áll az út mellett, még nem állok meg emiatt. Lehet, hogy a térképet nézi, vagy szendvicset eszik, vagy szundít egyet, netán kamatyolnak a hátsó ülésen - fölöslegesen nem zavarok. Ha viszont kétségbeesetten integetnek, akkor az azt jelenti, hogy baj van, segítségre szorulnak.
Ez a két konkrét példa talán jól mutatja, hogy a jelenlegi magyar társadalom felelősségérzete a bányászbéka segge alatt kullog.
Ha a kedves állampolgárok egy elszívott cigarettacsikkel, egy taknyos zsebkendővel vagy egy üres üdítős dobozzal nem tudnak felelősen bánni, mire fel kapjanak lőfegyvert?