Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anonymouse.

0 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy videót osztunk meg ma. Ha a körfűrészes csonkolást imitáló humoros videóktól felfordulna gyomra, ne indítsa el, inkább elmesélem. Volt egyszer egy norvég ember, aki megtréfálta barátját. Mű kézcsonkot helyezett a deszkadaraboló körfűrész mellé,  valami nagyon piros folyadékot locsolt bőven…..
anonymouse. 2019.11.11 09:28:47
@villanyember: Ez a kesztyűben fűrészelés érdekes téma. Azt gondolná az ember, hogy ilyenkor minden védőfelszerelést fel kell venni. Kesztyű, védősisak, térdvédő, orrcsipesz!!! Pedig nem! A kesztyű főleg, ha laza, akkor baleset veszélyesebb lehet, mint bármi más, mert a forgó gépek elkaphatják, de egy laza munkáskabát is lehet nagyon balesetveszélyes, akár oszlopos fúrógépnél, de esztergánál is!!! Aki látott, már esztergályost esztergára csavarodni, annak egy életre bele ég a retinájába, hogy egy lógó kabát új mit tud okozni. Nem linkelek képeket...
A hasító éket fel kell tenni körfűrésznél, de van olyan munka (pl árkolás), amit a mai hasítóékekkel (magasabb, mint a lap) nem lehet megcsinálni, ezért ideiglenesen le veszi az ember...
anonymouse. 2019.11.12 10:18:06
@villanyember: Igen, tényleg le lehet vágni a hasítóék tetejéből, de akkor nem tudom rátenni a munkavédelmi burkolatot és az elszívócsonkot. Alternatív megoldás lenne, ha gyártana az ember egy másik hasítóéket.

@kkm.furdancs: ha éppen kilátszik a korong a vágott anyagból, akkor csökken a vissza vágás szöge és esélye, igaz, de mellette romlik a vágás hatékonysága és a vágott felület minősége is talán.
Partnerünk októberi hírlevelét a Puskás Ferenc Stadion építésének, azon belül is festett Heraklith termékük felhasználásának szentelte. Ezt illesztettük be mai írásunkba...
anonymouse. 2019.10.29 06:40:03
@zooltek: XD
Furdancs Blog Csavaros történet 2019.08.30 05:00:00
Mai posztunk rövid, de annál hasznosabb. A csavarvásárlás kis tételben nehézkes, mert a boltban tekintélyes emberidőt vesz el megkeresésük és kiszámolásuk (képzeljük el, mennyire nyereséges lehet 20 db 1.20 forintos alátéttel vesződni), a webáruházak zöme pedig  - méltányolható okból - szintén a…..
anonymouse. 2019.09.03 06:54:31
@kkm.furdancs: Éppen a múltkor vettődött fel bennem ez a dilemma, hogy a fiam által kifosztott csavaros szortimentemet, hogy kellene feltankolni?! Hát így pl.
Járda-terasz építésénél és feljúításánál fogas kérdés a kültakaró kiválasztása. A sima beton olyan embertelen és egyhangúan sima vagy kiábrándító rücskökkel csúszásmentesített. Színén még csak-csak tudunk javítani betonfesték használatával, azonban egy érdekesen kaotikus, avagy poroszosan sarkos…..
anonymouse. 2019.09.03 06:45:52
@kkm.furdancs: Szerintem az ilyen spamekre nem szükséges válaszolni, mert ezeket robotok generálják milliószámra! Inkább szigorúbb "kapcsát" kelle integrálni a blog motorba, vagy szigorítani a regisztrációt.
A motorhiba nem jó dolog. Ülünk a dugóban, araszolgatás, aztán széles vászonra kívánkozó, drámai robbanás közepette vagy épp hangtalanul leáll az autó. Szinte azonnal felharsan mögöttünk a kürtszó és abba sem marad, míg az autómentő el nem vontat a forgalom útjából. Kínos és költséges, de lehet…..
Az öntözésnek is van tízparancsolata (olvashatják korábbi írásunkban), de ennek felemlegetése mellett szeretnénk  néhány tanáccsal is szolgálni az eddig aszályosnak bizonyult időjárást látva. A vetést követő időszak általában megköveteli a mesterséges öntözést, lássuk, hogy mire kell ügyelni közben.…..
Aki újított már fel régi épületet, az tudja, hogy egy valóban függőleges fal, egy valóban vízszintes párkány vagy padló bizony ritkaság. Persze ne legyen illúziónk, az újabb építésű épületeket sem feltétlenül a Minecraft játékban építették, de egy régi családi- vagy…..
anonymouse. 2019.03.08 11:01:59
Bár az ára drága, de talán itt Mo.-on ebben a kategóriában ez a legjobb. Sok segítséget jelent egy ilyen műszer, ha van. Csak felpattintja az ember és mindent egyszerűbben meg tud oldani és sokkal gyorsabban, pontosabban.
Az el kell felejteni, ha tűző napon szintezni akarsz vele, nem megy, ill nagyon nehezen, meg kell várni míg beborul az idő. De más márka sem tudja ezt ilyen kategóriában! A piros még úgy se!
Tudom van hozzá egy LR-es detektor, de azzal ember legyen a talpán, aki egy épület sarkát ki akarja derékszögelni napfényes időben. De ha csak vízszinteset és függőlegeset kell szintezni, akkor jó. Sőt a detektorra adtak egy jó kis szorítót, amit egy sima cseréplécre is fel tudsz applikálni és akkor nem kell az egésszel hadonászni, hanem a földmunkákat jól tudod szintezni.
Sötétben, ha bekapcsolod mind a három lézert nagyon tuti, mint egy science fiction film! és nagyon messze elmegy, az összes szomszédod pislog, hogy milyen lézer kísérletet folytat a szomszédja, te jó ég! :)

Viszont az nem igaz, hogy: "de ha valami baleset történik, mondjuk felborul az állványra rakott műszer, akkor is egy gombnyomásra képes újra beszabályozni, beállítani önmagát"
Van benne egy CAL guard rendszer ugyan, de ez nem az automatikus szintezés intézi, hanem jelzi, hogy van egy kis bibi! Ugyanis valaki a cuccot elejtette, vagy csak eldőlt a koffer, amiben tárolják. Érzékeny, de azt is meg tudja mutatni, az applikáció, hogy ezt melyik nap, hány óra, hány percben történt. Tehát, ha kölcsön adod tudod mikor történt az egész. Ezek után a beállítás nem automatikusan, hanem kézzel kell beállítani, de ez benne van a leírásban, macerás.

Adnak hozzá egy koffert is (bár nem mindegyik változathoz talán), amiben praktikusan el tudod tárolni, és nem olyan gagyi kínait mint másokhoz, ha porba esőbe használod elég jó! És kompatibilis a Bosch L-Boxx tároló rendszerrel, tehát a dobozokat egymásra tudod fűzni.
Mai írásunk szinte tüzépes gyorstalpalónak tűnhet terjedelme és alapossága miatt, de építkezés vagy nagyobb munkák (pl. kerítés építése) előtt akár több száz folyóméternyi lécet is tárolnunk kell. Felhasználás előtti raktározás mellett természetes szárítási módszer…..
Ez egy hirtelen született írás, előre is elnézést a stilisztikai és nyelvtani anomáliákért. Az van, hogy a stúdióprojekt* kapcsán vettem egy flakon purhabot. A gyorsan térhálósodó purhabot mindenki ismeri, olyan általános csodaszer, mint a duct tape meg a WD40, csak sokkal…..
anonymouse. 2019.01.24 22:05:57
@Womb Raider: Hát ha a purhabban rejlő alkalmazásoknál tartunk, akkor engedd meg, hogy megosszak egy "örök klasszikus" videót, ami a purhab leggyorsabb és egyenletes kijutattását mutatja be kezdő felhasználóknak: www.youtube.com/watch?v=GtsA0Kekjcw :D
Vásárlás előtt mindig alaposan vizsgáljuk meg a faanyagot, mert lehetnek rajta a növekedésből, a rossz vágásból vagy a nem megfelelő szárításból adódó hibák. Ne vegyünk olyan faanyagot, amelyben göcsök, repedések, hasadások találhatók, vetemedett, foltos, esetleg…..
Vannak technológiák, melyek viccesnek szánt mémekben bukkannak fel, miközben a területet ismerők mások tájékozatlanságán csodálkoznak. Ezek nem hallottak még a Négyszögletű Kerek Erdőről? Talán ilyen a négyszögfúró-maró kiegészítő is, melyet bármelyik webáruházból…..
Furdancs Blog Off topic 2017.01.26 16:57:00
Üdvözlet az aktuális poszthoz nem kapcsolódó kommentek oldalán! Itt minden kérdésre szívesen válaszolunk és ide írjátok a "posztoló hülye, az írás pedig hihetetlen inkompetenciáról tanúskodik" jellegű üzeneteket is...
anonymouse. 2018.04.26 14:23:19
@zooltek: Köszönöm a segítséget, már meg is rendeltem! A szénkeféje még egy centi, azt nem vettem. A többi részt nem szedtem még szét, de gondolom a forgórészt be kell fognom óvatosan egy satuba és csillagkulccsal meg kell lazítanom a kúpkereket a kihajtás felől?! És még lehet, hogy egy ék is lesz talán a tengelybe marva. Erre tippelek, de ha van hasznos tanácsod szívesen veszem!
anonymouse. 2018.05.14 10:52:30
@zooltek: Még egy apróság. Van egy új Bosch GWS 7-125-ös sarokköszörűm. Ha használom (20perc) a meghajtásnál az aluház olyan forró lesz, hogy nem állja a kezem, pedig nem gyilkolom a gépet. Lehet, hogy gyárilag nem raktak elég/megfelelő zsírt a kup és a tárcsakerékhez? A hangja nem durva, de nem olyan finom, csendes, egyenletes, mint egy Makitáé. Mit javasolsz, vigyem el szervizbe? Szívem szerint tennék bele egy kicsit folyósabb gépzsírt, de akkor attól tartok, hogy elveszítem a 3 év garit. Egyébként nem is találtam a Bosch honlapján kisgép márkaszerviz címet Pest környékén, lehet, hogy rossz helyen kerestem?
anonymouse. 2018.05.23 11:03:05
@zooltek: Csak egy kis feedback... A Bosch GWS 7-125 sarokköszörűm melegedett az aluháznál, ahogy írtam. Jeleztem a Bosch-nak és másnapra küldtek egy GLS futárt, aki elvitte. (Itt már el kell felejteni a telefonálást, személyes egyeztetést, mindent elektronikusan kellett intézni, kitölteni a javítás megrendelő elektronikus űrlapot, stb.) 8. munkanapra visszakaptam egy futárral a gépet, nem kellett fizetni garanciába megcsinálták. Cseréltek is benne alkatrészt, szerintem a csapágyházat komplett + az oldalán a ventilátor melletti háromszög alakú műanyag alkatrészt is kicserélték (más a színe), bár azt nem tudom, hogy miért. Egy tesztelt feliratú matricát is kapott. Örültem, hogy gördülékenyen megoldódott a problémám, bár a hangja most sem finomabb, mint egy precíziósabban kidolgozott Makita GA5030-asé, de ez már csak az én vájt fülem hallja.
Egy kép róla:
www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=950bosch.jpg
Furdancs Blog A vésőgép teszt 2018.04.25 05:00:00
Az utóbbi hónapokban végigfutottuk az építőipari gépek palettáját, az akkus fúróktól, a láncfűrészen keresztül, egészen a lapvibrátorig. Egy géptípus azonban kimaradt (és még egy csomó), ez pedig a vésőgép. Kölcsönzős emlékeimre támaszkodva, a legtöbbet használt…..
anonymouse. 2018.04.25 21:27:58
@zooltek: off. Bocs írtam neked a blog.hu-n keresztül, de lehet a rendszer nem jól működik, ezért itt próbálok. Van egy Makita GA5030-as kis"flexem". Éppen el múlt 3 éves, de sokat nem hajtottam és most pörzsölős hangon veti a szikrát, rögtön le állítottam. Szétszedtem és látom, hogy a fogórész lehet zárlatos. Szerinted ilyenkor kukázható az egész, mert a forgórész és egy hátsó csapágy ára kiteszi majdnem az új árát? Mit javasolsz? Pedig szerettem, mert kicsi az aluháza és kézre álló, de a kapcsolója is nehezen kapcsolható.
anonymouse. 2018.04.25 21:28:52
Lassan ugyan, de közeledik a tavasz, ilyenkor érdemes megtervezni a ház körül található fafelületek, lambériák, kerti bútorok karbantartását. Ha az idő vasfoga kikezdte a fa felületét vagy akár csak az esetleges vízgátló lakkréteget, bizony érdemes megelőzni a nagyobb bajt, és felületkezeléssel…..
Furdancs Blog Csöves művészet 2018.02.27 05:00:00
A vörösréz cső kedvelt épületgépészeti anyag, mert korrózióálló és látványos, valamint hajlítással és forrasztással könnyebben alakíthatjuk-illeszthetjük, mint az acélcsöveket. A csillogó réz látványa nem csak a szarkákat és színesfém-gyűjtőket csalogatja, de az…..
anonymouse. 2018.02.27 13:11:12
@Amator: Pedig a bortartó, wc papírtartó és a függönytartó kifejezetten jó! Persze nem mindenkinek jön be a steampunk stílus, de házilag is lehet ezekből jó dolgokat összerakni.
A fürdőszoba vagy konyha felújításakor eljön az idő, amikor fel kellene fúrnunk a zuhanytartót, a mosdót vagy egy polcot, edénytartót a gyönyörűen, drága csempével leburkolt konyhánkba. Elővigyázatosság és pár alapvető szabály betartása nélkül könnyen tragédiába…..
anonymouse. 2018.02.20 21:04:59
@szabidoki: Igen, szerintem is. Az égetett csempének a legkeményebb része az égetett mázas része, ezt ütvefúróval könnyebb áttörni, mint nélküle. Hátsó extrudált, préselt rész már nem olyan kemény általában. (kivéve pl.: gresslapok)

Ha viszont nincs a csempe közel teljes felületen ragasztva és bolond módra nyomja az ember az ütvefúrót a csempét azért eltörheti.

@villanyember: Nem szoktam pontozós módszert használni kockázatosnak tartom (attól még működhet), de ha tényleg úgy köszörülőd a vídiás fúrót, ahogy a fém csigafúrót, akkor az érezhetően javítja a fúrás gyorsaságát, ezt én is így tapasztaltam. Kemény csempéknél ez az első, hogy átköszörülöm a fúró hátszögét.
Az viszont tévedés, hogy az ütvefúró széttöri a téglák belsejét, a fúrókalapács az igen! De talán erre utalt is Zooltek a két eszköz közötti különbséggel fentebb.

Aki spécibe nyomja ezt a témát, az tapadókorongos sablonnal gyémántos körkivágót/koronafúrót használ vízhűtéssel. Az a cikkből kimaradt, hogy több luknál érdemes vízhűtést alkalmazni, mer a vídia lap kifordul a fúrószárból, ha tompa és nehezen viszi át a felületet.

Az igazán kemény feladat a PEI IV-V kopásosztályú csempék, de erre is van megoldás.
anonymouse. 2018.02.22 16:38:15
@villanyember: A fúrókalapács az igen is széttöri az égetett lyukacsos falazóelemeket. Így talán érthetőbb. Ütvefúróval, már közel sincs ilyen gond, persze ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem törhet szét a tégla belseje, pl. falazás, gyártás során repedések keletkezett hiba miatt.
anonymouse. 2018.02.26 18:09:36
@villanyember: Szó, mi szó, nekem nem voltak a téglafúrással komolyabb gondjaim. Nem zárom ki, hogy másnak nem lehet, de lehet azért, mert én ilyennek alapból éles fúróval kezdek neki, áthúzom az élét előtte. De téglánál egyébként is előfordul, hogy valami nem 100 százalékosan fog, pont a fugába fúrsz, ahova a kőműves nem rakott maltert, lyukba fúrsz, stb.. meg kell oldani...

A panelos konyha példádba én is bele futottam, nem akartam elhinni, hogy 4 cm vastag a fal, de bizony annyi volt. Na ez kihívás.. Két éles fúróval meg lehet oldani lassabban, de itt jönnek elő a szakmai finomságok!... De egyébként nagy szívás az ilyen, ha az ember nem figyel!
A fürdőszobai zuhanyozók gégecsövei mindenki előtt ismertek. A minap egy ilyet kellett cserélni a szülői házban. A csere kapcsán érdekes tapasztalásokat tettem a fogyasztói társadalom, sokszor bizony indokolatlan árubőségével kapcsolatban...
anonymouse. 2018.02.15 20:03:58
@zooltek: Hát nem erre számítottam:)! Veszek egy fixet, akkor..
Lakás felújítások alkalmával többnyire a fürdőszoba berendezését mindenki az új igényeknek megfelelően igyekszik átformálni. Ebben a helyiségben viszont többnyire egy terjedelmes eszköz foglalja el a főhelyet és ez a kád. Ilyenkor szinte mindig felmerül a kérdés, hogy nem…..
Saját készítésű power bank elemből, az idővel mindenki sújtó vezeték megtörés kijavítása és körbefonása. De ha időben nekilátunk a megelőzésnek, az egész problémát kiküszöbölhetjük néhány tollbetét-rugó felhasználásával. Csavart, rugalmas töltővezeték…..
Az asztal síkjában végzett egyengető gyalulás után a vastagsági megmunkálás kerül sorra. A vastagoló gyalugép rendeltetése a faanyagot pontos vastagságra gyalulni. A vágó­szerszám - a késtengely - forgó mozgású, az anyag előtolását szintén a gép végzi. A gép fő…..
anonymouse. 2017.12.16 21:11:03
@villanyember: kkm.furdancs: Értem én mindkettőtöket a poszt első részével kapcsolatban. Van aki sok munkát tesz bele, hogy megszülessen egy írás és valaki pedig sarkosan őszinte. Nem érdemes b. vel nyomatékosítani :)
anonymouse. 2017.12.16 21:37:06
@villanyember: Olvastam, de én nem a barkács gyalugépekre volnék kiváncsi, hanem már egy belépő szintű gépre, mint a Metaboé.
anonymouse. 2017.12.18 09:05:54
@zooltek: Igaz, amit ítál! De itt is vannak árnyalatok. A Makitának olcsóbbak az alkatrészei, a Metabo minősége egy kicsit jobb (de ez szubjektív, lehet vele vitatkozni). A Metabo 3 év garit ad az akksikra is a Makita nem. Ha jól tudom a Metabo vezette be először a 3 éves garanciát (a nagy esküt nem teszem le) A Makita szervizre sok panaszt hallottam, a Metabo szerviznél egy nap alatt megcsináltak a gépemet (igazából fél nap volt), ha van a raktáron alkatrész. Van minkét gépem, az egyiket az áráért, a másikat a megbízhatóságáért szeretem.
Jól gondoljátok, ez megint egy energiatakarékosságról szóló cikk lesz. Hiába, manapság ez a trendi és korszerű. A neten egy sereg írás foglalkozik azzal, mikor érdemes cserélni az izzókat otthon és mire. Lehet számolgatni, saccolni, mérni. Én most inkább csak egy konkrét próba…..
anonymouse. 2017.11.21 09:50:39
@WildBear: Egy jó éve én is próbáltam a halogén G10-es égőinket kicserélni, hogy takarékoskodjam. Kicsi pénzért volt is az E bay-en megbízható (Top-rated seller) eladótól sok csiliónyi pozitív feedback-kel, free shiping +minden nyavaja, jó áron ledes égő. Úgy választottam, hogy az 50 wattos halogéneket ki tudjam váltani 600 lumenes ledekkel. Hiába, amikor becsavartam az összeset, akkor csalódva tapasztaltam, hogy ez kb csak a régi égők fényerejének kb. a 60%-át tudják. Nem láttam mellette rendesen. Megunva a sok vacakolást elmenetem egy magyar világítástechnikai boltba és kb. 15-20 százalékkal drágábban vettem égőket, ami még jobban világítottak, mint a régi halógén égőim! Sőt ott a helyszínen ki is tudtam próbálni, vittem a régi égőket és volt összehasonlítási lehetőségem is. Nem kellett rá várnom egy hónapot és nem volt lutri az egész, hanem oda mentem, kipróbáltam és elvittem. Sőt ha mégsem lett volna elég jó az eladó mondta, hogy vissza veszi és kicseréli egy nagyobbra.
forrás:Kenny Koehler Múltkor az akkumulátoros lombfúvó összehasonlításkor már látszott, hogy egy kis katyvasz van a szolgáltatott adatok terén, mert mindenki szereti a neki kedvezőbb szemszögből feltüntetni azokat. Ez nincs másképp a fúró-csavarbehajtók piacán sem, sőt még nagyobb a trehányság, pár…..
anonymouse. 2017.11.15 12:43:32
@PajerWorkshop: Biztosítani kellene minden tesztben szereplő márkát, hogy nem amatőr vagy elfogult, hanem objektív lesz a teszt. Ezzel nem azt mondom, hogy ez a teszt az, csak hogy fontos, hogy ez bizonyítva legyen.
anonymouse. 2017.11.20 15:35:07
@PajerWorkshop: Oké, értem, a gyakorlati megvalósításnál adódnak ilyen problémák is, hogy nem mindegyik gép érkezik be. De ha már "elég fénye" lesz ennek az oldalnak, akkor talán meg fognak érkezni, a hiányzó gépek is... reméljük. A Metabot azért hiányoltam, mert az egyik legerősebb ebben a szegmensben. Ettől függetlenül köszönet a tesztért!