Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ági Helló Curry

140 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
India alapélelmiszere a basmati rizs, amelyet a Himalaya lábánál termesztenek. Vékony, hosszú, rugalmas, nem ragacsos, aromás rizsről van szó. Egészségesebb a fehér rizsnél, magas a rosttartalma, több vitamint tartalmaz és alacsonyabb a glikémiás indexe is. A basmati rizsből is különböző…..
Ági Helló Curry 2021.09.02 07:10:06
@motoroskonyhaja: Köszönöm :-)
Ági Helló Curry 2021.09.02 07:11:37
@tlantos: Szia! Ha nem is áztatod, a rizseket azért érdemes megmosni. Nem csak a keményítő, hanem a kosz és szennyeződések miatt is.
Ági Helló Curry 2022.10.24 10:45:46
@Galanthus: Nálam a zöldborsó főzelék az, ami nem megy, vagy túl híg, vagy túl sűrű, vagy nincs íze, vagy túl sós, vagy túl édes. Ez van:-)
Örülök, hogy bevált a leírás és hogy ebben segíthettem. Aztán csak óvatoson, nehogy basmati rizs függők legyetek:-) Az életveszély, komolyan. Tapasztalat....
A világ egyik legizgalmasabb gyümölcs étke a csatni, ugyanis nem csak édes és gyümölcsös, hanem erősen fűszeres és csípős is. Nem lehet nem imádni húsokhoz, grillekhez, pakórához, lepénykenyérhez. Ugye a csatni egyik fő ismérve: A csatni akkor jó, ha annyira csípős, hogy nem tudod megenni és…..
Annyiszor kérdeztétek már, hogy lehet-e a naant gluténmentesen készíteni. Igen, biztosan lehet, de én még nem próbáltam. Ezidáig. Most ugyanis hoztam egy gluténmentes verziót, szerencsére nem is kellett sokat kísérletezni. Könnyed, téphető, nem hullik szét és finom. Egyébként van az indiai…..
Huhh, jó ideje nem jelentkeztem új recepttel. Mindenféle okokból így alakult. De most végre ismét hoztam egyet:-) Szedtem reggel a kertben frissen spenótot, mert már egy ideje parathát akartam enni. Imádom a harsányzöld színét. Szerintem nem kell sem a spenótot, sem a parathát méltatnom.…..
Van egy indiai csirkés tekercs étel, a Chicken Kathi Roll, ami egy kézben vihető street food, minden jóval. Van ennek több változata is. Most az általam készített gombás csoda nem klasszikus indiai, ezt most én kívántam meg (de nagyon) és az én fejemből pattant ki ez a verzió. Ettől még nagyon jó,…..
Ez most nem egy többezeréves múltra visszatekintő recept, illetve részben az. A spárga ugyanis nem az a tipikusan indiai alapanyag. A dél-indiai curry alap viszont az. Tehát van egy ősrégi curryalap és abba integráltam be a spárgát. És milyen jól tettem:-). Az indiai konyhánál megszokott, a sok és…..
Helló Curry! Újhagymás paratha 2022.05.26 18:17:04
A paratha az az igazi minden benne van reggeli,  szénhidrát, zöldség, fűszerek, ízorgia. Kis rutinnal már gyorsan elkészíthető, a hosszú leírás ellenére azért ez nem egy 1 órás projekt. Lehet egyébként ebédre és vacsorára is fogyasztani, minden étkezésnél megállja a helyét. Salátákkal, csatnival,…..
Tegye fel a kezét, aki már megnyitotta az idei grillszezont! Vagyunk már egy páran. Mi mindenféle grillt imádunk és természetesen az indiai vonal is hangsúlyos szerepet kap. Össze is gyűjtöttem néhány tippet, hogy mivel lehet készülni, ha szeretitek ezt az ízvilágot! Legfrissebb tartalom mindig…..
Nagyon várjuk a tavaszt, a tavaszi ízeket és a tavaszi színeket. A zöldborsó az a zöldség, ami rendkívül jól fagyasztható, fagyasztás után is csodás színes van és az ízéből sem veszít túl sokat. Így készítettem is egy adag tavaszváró levest belőle. Ha jó sűrűre főzöm, akkor 4 kisebb tálkányi lesz…..
Helló Curry! Káposzta pakóra 2022.03.12 18:48:32
Kérte a lányom, hogy csináljak neki párolt lila káposztát, de csak hatalmas káposzták voltak a boltban, annyit nem szerettem volna lepárolni. Így a párolás után kimaradt egy negyed és mivel pakóra hiányom volt, adta magát, hogy az készüljön belőle. Nagyon szeretem amúgy a pakórát, tényleg szinte…..
Ági Helló Curry 2022.03.13 17:40:42
@Conservus Globus: Tisztelettel várom utána a véleményedet:-)
Helló Curry! Cékla saláta 2022.02.24 09:06:53
Nagyon szeretjük a céklát, sütve, főve, köretnek, salátának, egytálételnek. Az enyhén földes íze engem nem zavar, de ebben a receptben gyakorlatilag észre sem venni azt a vonalat, mert a fűszerek felülkerekednek rajta. Maga a saláta végtelenül egészséges, energiát ad, a gyömbér miatt jó hatással van…..
Erősen padlizsán imádó vagyok, nem csak indiai ízvilággal. Hanem mindenhogy. De ez a recept nagyon indiai és nagyon ott van. Dél-indiai recept, lévén kókusz van benne. Alapvetően apró padlizsánnal készítik, én ilyen apró de beérett padlizsánt most keleti boltban vettem. Ezek azok, amik könnyen…..
Helló Curry! Kókusz halava 2022.01.11 18:07:56
Kókusz imádók most nehéz helyzetben vannak, ezt a desszertet ugyanis ki kell próbálni, nincs mese. A jó hír hozzá, hogy elég intenzív íze van és gyorsan telít, úgy hogy ez az adag 6 kisebb adagnak megfelel és elég is a kis adag egy rendes főétel után. Egyébként gluténmentes, úgy hogy az ilyen típusú…..
Tavaly januárban már írtam egy miniösszeállítást, amelyben a 5 vegán receptet hoztam segítségül. Idén szélesedett a paletta, nézzük az újakat:-) Mi is az a veganuár? 2014-ben indult a kezdeményezés, hogy januárban próbáljuk ki a vegán életmódot. Ezt hívjuk Veganuarynak, magyarul veganuárnak. A…..
Oh de régóta tervezem, hogy felteszem végre a chole receptjét. Most végre el is készült úgy, hogy fotózni is tudtam és így jön is a blogra. A megszokott alapokon nyugszik a recept, paradicsomos masala készül és abba kerül a megfőtt csicseriborsó. 1 plusz dolog van, a chana masala fűszerkeverék, ami…..
Helló Curry! Gránátalma raita 2021.12.27 10:13:13
Múltkor olvastam, hogy a chole, azaz csicseriborsó curry mellé nagyon jó párosítás a gránátalmás raita, úgy hogy készítettem is egy adagot. Van sós és édes verzió is. Édes verziónál is érdemes néhány fűszerrel megbolondítani és ott ugye értelemszerűen só helyett cukrot használhatunk.. Sósnál…..
Helló Curry! Okra curry 2021.12.21 09:26:55
Az okrát, vagy a magyarul hölgyujjnak becézett növényt kevesen ismerik itthon. Mindamellett, hogy termeszthető itthon is. A közösségi oldalakon már látok néha okrás recepteket, vagy a kérdést, hogy mit kezdjek a megtermesztett okrával? Nekem van ötletem: főzzünk indiait belőle:-) Ha a növényről…..
Nagyon szeretjük a lazacot, Szenteste évek óta készül nálunk valamilyen változata. Már régebben is ígértem, hogy hozok halas receptet is. Hát íme, megérkezett a dél-indiai stílusban készült hal curry. Természetesen egyébként nem csak lazacból készíthető, ez az alap jól alkalmazható más tengeri…..
Helló Curry! Kínai kel szabdzsi 2021.11.24 20:30:29
Nagyon nagy sztorija nincs ennek az ételnek, csak annyi, hogy nem oly rég vettem egy közepes kínai kelt, de végül nem készítettem el és kezdett már a külseje kicsit megpunnyadni + erős szabdzsit kell ennem vágyam volt épp. Így hát pikk-pakk összedobtam ezt a szabdzsit. Nagyon hasonlít egyébként a…..
Kedves Diétázók! Innen ne is olvassátok tovább, ez nem az a recept. De úgy sem fogjátok kibírni, hogy ne nézzétek meg:-) Miért? Mert ebben a receptben ötvöződik a különleges indiai rizspuding és a bűnbeejtő karamell. Nem tudom lehet-e még ezt fokozni. Egyik részétől se ijedjetek meg, a karamell…..
Aki egy kicsit is szereti a sütőtököt, az biztosan minden évben legalább egyszer főz sütőtök krémlevest. Millió módja van, én is szoktam a legegyszerűbb, mondhatni unalmas alap verziótól kezdve az erősen fűszeres indiaiig többfélét csinálni. Egészen meglepő módon nálunk  nem a gyerekek szeretik,…..
Amikor az ember lánya (vagy fia) elkezd indiai ételeket főzni és nekiáll receptet keresni, teljesen el tud veszni a rengeteg indiai elnevezésben. Ebben fogok most segíteni nektek. Nem mondom, hogy a lista nem fog bővülni, ezeket első gondolatra összeírtam, de én is néha fedezek fel újakat, vagy csak…..
Indiai ételt főzők tudják, hogy a friss curry levél nagy kincs. Egyrészt több étel elengedhetetlen eleme, másrészt hazánkban kevés helyen lehet frisset kapni. Lehet venni szárítottat is, de nem ugyanaz. Na de ha végre hozzájutunk, akkor szembesülünk vele, hogy egy boltban vásárolható adag nem…..
Helló Curry! Dhokla 2021.09.03 17:01:05
Ha megszakadok, akkor sem tudok ennek az ételnek találó magyar nevet találni. SpongyaBob jut róla egyébként mindig eszembe:-D Szivacsos állagú, sárga és kockára vagy téglalapra vágjuk. Valójában egy párolt sós süteményről beszélünk, amit reggelire vagy sós csemegeként fogyasztanak leginkább. Igen,…..
A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, a rohanós napokon sokszor csak menet közben bekapunk pár falatot, azonban a nyugodtabb reggeleken szeretünk kicsit ráérősebben készíteni valamit, majd nyugodtan elfogyasztani. Az indiai reggelik közül vannak 10 percesek is, és vannak kicsit…..