Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doncsecz Akos

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
RETROKULT Emanuelle szexbosszúja 2023.09.11 07:00:00
Françoise-t, a rokonszenves és jószívű fotómodellt minden ismerőse kedveli, és egyikük sem gondolná róla, hogy egy szívtelen szerencsejáték-függő bunkóval, Carlóval él, aki a lábtörlőjét valósággal dédelgeti ahhoz képest, ahogy szegény lánnyal bánik. Françoise érzelmi és fizikai értelemben is…..
Doncsecz Akos 2022.09.12 23:34:06
Hogy miképp ünneplik a karácsonyt az elvetemült exploitation kultfilmek hazai szerelmesei, arról fogalmam sincs, de hogy az USA-ban mit tesznek e fura szerzetek a felékesített örökzöldjük tetejére, azt pontosan tudom: A retro klasszikusok újrakiadásával foglalkozó Severin Films a spanyol mozi…..
Doncsecz Akos 2022.02.20 07:08:51
Lehetne egy javaslatom? Egy film egy blog témájának: La bimba di Satana www.imdb.com/title/tt0080438/?ref_=fn_al_tt_1 Úgy jutottam el ide, hogy szeretem a spagettiwesterneket, amiben gyakori szereplő Aldo Sambrell spanyol színész. Amikor a filmográfiáját tanulmányoztam teljesen megdöbbentem ezen a filmjén. Elszórt infókból találtam arra magyarázatot, hogy mi, hogyan és miért.
Itt a játék vége! Végre vége! Juhú! Igen, én imádom a Fűrészt, nagyon is, kedvencem, kultfilm, és még sorolhatnám a dicsérő jelzőket, a későbbi részeket is megnéztem, tetszik a sorozat, nézhető, de már annyira vártam, hogy befejezzék! Teljesen felesleges volt folytatni, az…..
Doncsecz Akos 2016.07.15 10:00:53
Kedves Szandra!
Jó párszor megnéztem ezt az epizódot. Jó az elemzésed a blogban, nagyon szép, le a kalappal előtte. De azért néhány félreértésre felhívom a figyelmedet: valahogy John Kramert pozitívnak tűnteted fel, s kifogásolod miért hagyta Adamet meghalni, mert nyilván veszélyes lett volna ránézve. Sok hozzászólást láttam más egyéb dolgokkal kapcsolatban külföldi portálokon, pl. Joyce kínhalálát illetően, amit egyesek csak Hoffman szeszélyének tulajdonítanak, mások viszont rávilágítanak arra, hogy John Kramer egy gonosz személy. Van némi jószándék ezekben az őrült, szadista játékokban, de ő alapvetően fájdalmat, szenvedést és emberélet kioltását akarja. Kételkedem emiatt abban, hogy John pusztán emberiességből nem hagyta elpusztulni Gordont, nyilván csak számításból. Persze Amanda és Hoffman személyisége ultraszélsőséges, ők még Johnnál is elvetemültebbek, de nem olyan agyafúrtak, mint ő. John tudja ezt, ezért rendeli el végül Hoffman likvidálását, amit a felesége nem tud végrehajtani, mivel ő se elég talpraesett. Csak Gordonnak sikerül ezt megtennie, miután ő is a kapott parancsot teljesíti, megbosszulja Jill halálát.
A szerelmi fűrészes háromszög kielemzése szuper volt a részedről. S van itt még egy dolog, ami roppant érdekes, amire a nézőnek kell rájönnie. John a könyvdedikáláskor elmeséli Bobbynak az egyiptomi eskütétel mikéntjét, hogy rabszolgaságra ítéli önmagát, amennyiben a közösség tudtával hazudik. Egy idő után rájöttem miről van szó. Bobby valóságos kampányt indított, saját csapata szerveződött, akikkel járta az országot. A titkát azonban három ember ismerte és ezeknek is meg kellett lakolniuk. Ez a három ember, ahogy látszott a filmben, szinte irányította Bobbyt, kidolgozta az image-t, jó reklámfogásokat talált ki, amitől már Bobbynak is csömöre lett, de nekik kellett, hogy dolgozzon, nehogy leleplezzék őt. Neki nagy haszna lett ebből, de azoknak is és ezt fenntartani törekedtek, Bobby az ő eszközük lett. Bobby ebből nem léphetett ki, hisz ő volt az ötletgazda (bár ezt részben Cale, a barátja is adta), a többiek nyugodtan állíthatták volna, hogy becsapták őket is. Bobbynak ez nagyon kényelmetlen, de akkor jön rá, hogy mit is tett, amikor bajban van. S mivel nem egészen tudja mi a fontosabb, hogy megőrizze a titkot (így viszont meg kell mentenie a cinkosait is), vagy megmentse Joyce-t, aki egy naiv áldozat és nem bűnös. De anélkül nem mehet tovább a csapdáknál, amíg nem teljesítette a próbatételt, az viszont fogyasztja az erejét.
A végén meg bár úgy tűnik Bobby megmarad és élhet a lelki kínokkal tovább, mert a felesége szörnyűséges pusztulását végig nézhette, de igazából nem biztos, hogy életben marad, mert a rendőröket meggyilkolták, nincs aki segítsen neki, sok vért vesztett és az tűz, ami megsütötte Joyce-t, abban a zárt helyiségben az oxigént is felemészti, úgyhogy Bobby is belepusztulhat a széndioxid mérgezésbe. És felvetődik a kérdés, vajon mi lesz azokkal a túlélőkkel, akik tényleg megváltoztak az átélt élmények hatása alatt, mit fognak ezután gondolni? Mert nekik tényleg hatalmas pozitívum volt ez, s akárcsak Joyce, hittek Bobbynak, aki álszent módon prédikált nekik.