Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balla.Gábor

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap egy nagyon hasznos szolgáltatással találkoztam. Aki vásárolt már használt autót, az vásárlás előtt szembesült azzal a problémával, hogy a kiszemelt gépjármű műszaki állapotát szükséges felmérni, hiszen nem szeretnénk a vásárlás után mindjárt szerelőhöz rohangálni és vagyonokat költeni új…..
Kismembrános mikrofonokat nagyon sok hangforráshoz lehet használni, ezért minden stúdióban vagy hangosító eszközparkjában van néhány darab. A RODE NT5 olyan mikrofon, ami az egyik legjobb ár/érték arányú választás. A tesztelés során nagyon jók voltak a tapasztalataink. Amikor egy hangtechnikai…..
A Shure SM57 éppen annyira megdönthetetlen, mint a Fender Stratocaster. Mi azért megnéztük, hogy az Audix i5-tel hogyan száll versenybe. A Shure SM57 egy abszolút elérhető árú mikrofon. Leggyakoribb felhasználási területe a pergődob és a gitárerősítő, bár fúvósokhoz és akusztikus hangszerekhez is…..
A Detektív Szövetség évadnyitó előadásán a hangfelvételekről és hangtechnikai eszközökről volt szó A hangfelvételek minőségét minden esetben a felvételi körülmény és a rögzítő eszköz minősége határozza meg, így csak ezen eredeti adottságok alapján nyílik lehetősége a szakértőnek is, hogy egy…..
Napjainkban a mobiltelefonja által mindenki rendelkezik hangrögzítő eszközzel. Széles választékban vásárolhatóak az egyszerű hangrögzítő berendezések. Ezek az eszközök olcsók és sajnos evvel arányosan minőségük is gyenge. Az ilyen eszközzel rögzített felvételek pedig legtöbb esetben nem ideális…..
Hangszakértő Hangazonosítás 2016.08.29 12:08:40
Hangszakértőként talán legtöbb esetben hangazonosítási vizsgálatok elvégzésére kérnek fel. A megkeresések túlnyomó többsége hatóságoktól érkezik, azonban előfordul magánmegbízás is cégektől, magánszemélyektől. A megbízás fő célja annak megállapítása, hogy adott felvételen hallható személy hangja…..
Az előző részben a mikrofonok főbb típusai és a dinamikus mikrofonok kerültek bemutatásra. A második részben a kondenzátormikrofonokról ejtünk néhány szót, melyek között is rengeteg klasszikust találunk. Tovább..
Nagymembrános mikrofont kerestünk tesztelésre, így jutottunk el a Bluesound jóvoltából az ART cég C2 típusú kondenzátormikrofonjához. A próba alkalmával összevetettük egy hasonló árú AKG C214 mikrofonnal, mely tudásban és műszaki paraméterekben hasonlít a C2-höz. A tesztek során gitárhangokat…..
Rendhagyóan nem egy, hanem két eszközt szeretnék bemutatni. Egy mikrofont, amit Michael Jackson is használt és egy hozzá igazán illő előfokot. Az SM7B és ISA One is stúdióminőségű eszközök, viszont abban a kivételes helyzetben vannak, hogy áruk ezt nem mutatja.   Tovább..
A Steinberg UR-szériájának egyik legnagyobb és funkcióit tekintve a legtöbbet tudó hangkártyája az UR28M. Otthoni project stúdiókhoz ajánlják és az elvárható funkciókat hozza is, sőt más termékeknél talán nem megszokott, de praktikus monitorvezérlési lehetőségeket is kínál. Árkategóriájában igen…..
Sokféle mikrofon kapható. De melyik mire használható és mit használjunk felvételkészítéshez? Ebben a cikksorozatban röviden bemutatásra kerülnek a főbb mikrofonfajták és megnézzük milyet milyen felvételhez érdemes használni. Az első részben a dinamikus mikrofonokkal foglalkozunk. Tovább..
Ebben a sorozatban megnézzük  milyen eszközök szükségesek az otthoni felvételkészítéshez. Egyes eszközöket külön-külön is kivesézünk és megismerjük azok működését, hogy használat közben tudjuk mit is csinálunk. A felvételi lánc egyes elemeit külön-külön cikkekbe mutatjuk be. Tovább..
Ebben a kis összefoglalóban szeretnék bemutatni néhány gyakorlatban is megvalósítható megoldást, amellyel javítható egy szoba akusztikája, ami különösen fontos, ha zenét szeretnénk rögzíteni és/vagy a rögzített anyag utómunkáit szeretnénk elvégezni. Tovább..