Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Méhészborz

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        A kedves Olvasó nagyon csúnyán néz rám, kicsit feszültnek is tetszik lenni, azt a kisbaltát tessék szépen letenni, nagy levegő, mindjárt más. Ez most egy ilyen poszt lesz, nem fog tetszeni, nem kell, hogy minden tessék.        Én írom a posztot kedves Olvasó, ne tessék beleszólni. Hogy nem…..
      Bevallom, nem figyeltem oda Orbán Viktor végtelenül fontos évértékelőjére. Hallom, hogy beszélt a klímasemlegességről, amiről Mária asszony azt mondta kínosan röhögcsélve Herr Bayernek, hogy nem érti. Szerintem most meg fogja érteni, különben Jones gazda nem lesz happy.    A lényeg az, hogy…..
Méhészborz 2020.02.17 14:26:59
Mindig az általános közvélekedés ellen fogok érvelni, egyszerűen azért, mert a közvélekedés a legtöbb dologban folytonos tévedésben van. Elég ha visszanézzük, hogy mit gondoltak az őseink ötven, száz vagy több száz évvel ezelőtt, ugyanúgy megmosolyogjuk őket mint az utódaink is meg fogják mosolyogni…..
Öveket bekapcsolni, durva menet lesz: összefoglaljuk a debreceni Intermodális Központ (későbbi nevén: Főpályaudvar) meg nem épülésének történetét úgy, hogy Kósán és Papp Lászlón kívül a debreceni emberek is megértsék. Azok, akik nem a mutyik, a háttéralkuk és a városfejlesztési szerencsétlenkedések…..
Méhészborz 2019.11.29 16:12:21
      Egy cikk a Magyar Tudomány augusztusi számából.   " A strukturalizmus izgalmas statisztikai és szerkezeti képletekkel, kódokkal tudott operálni, például az időmezőket elnevezte T1-nek és T2-nek (lásd Time), vagy felmérte az ismétlődéseket, a kommunikációs elemeket, és ezekből szemléltető…..
Méhészborz 2019.08.21 09:12:56
Van az a helyzet, amikor az embernek valami kisüti az agyát és nem jut eszébe a száz éve használt PIN kód. A Homár is járt már így, de olyankor nem a bank volt a hülye, hanem a Homár. Na de József hiába tudta és tudta és tudta, az OTP újra és újra és újra nem fogadta el a PIN kódját. Az új kártyával…..
Méhészborz 2019.07.25 13:16:38
@Fekete Krindusz: Hogy jön ide a gondnokság alá helyezés?
Olyan gyakran hallani a címben szereplő mondatot, és valljuk be, jogosságán sokan elgondolkodnak. Nagyon gyakran keringenek olyan történetek, hogy bár a városokban ki vannak helyezve a szelektív szemétgyűjtők, és sok ember lelkesen hordja is oda a szemetét, illetve otthon is szelektíven gyűjt,…..
Kata konyhája Húsos batyu 2019.05.19 09:45:35
Hogy mit "csomagolunk" bele, csak rajtunk múlik. Sokféleképpen variálható sör vagy éppen borkorcsolya. Ez a verzió most szalonnás-virslis-sajtos töltelékkel készült. Hozzávalók (15-20 darabhoz): A tésztához: 1/2 kg finomliszt 25 dkg vaj 1 csapott evőkanál só 1 dl tejföl 1 csapott teáskanál…..
Károsíthatja az asztmások, a szénanáthások, más allergiás megbetegedésekre hajlamosak egészségét a beltéri ruhaszárítás. A szobában száradó ruhák ugyanis akár harminc százalékkal is megemelhetik a páratartalmat, ami súlyos következményekkel járhat. A párás környezet kedvez a poratkák és a…..
„A ’független’ újságírás valójában a fősodorbeli újságokból kiábrándult, legtöbbször elbocsátott újságírók egyetlen alternatívája.” Csalóka az idézet, mert nem nálunk hangzott el, hanem Tel Avivban, egy konferencián tavaly, november 30-án. Az a benyomásom, hogy összefüggés mutatható ki az újságírás…..
A tegnapelőtti bejegyzésnek azt a címet adtam, hogy Hányan szoktak tüntetni Pécsett? Azt pedzegettem, hogy milyen tiltakozási kultúra alakult ki a mecsekalji városban. Az úgynevezett rabszolgatörvény parlamenti megszavazását Pécsett is rossz néven vették, és két tudósító, Nimmerfroh Ferenc meg Ungár…..
Teljes galériát osztott meg a Járókelő egyik felhasználója arról, hogy a gellérthegyi és a feneketlen-tavi szemetesekből valaki rendszeresen kidobálja a szemetet. A szemfüles járókelő le is fotózta a tettest...
Méhészborz 2018.10.30 07:49:26
@Csokis: .
    Lánczi András is tagja lesz a Magyar Tudományos Akadémia intézeteit átvilágító 14 tagú bizottságnak.   Lánczi András 1986-ban még a marxizmus felsőbbrendűségét hirdette a Világosság című kommunista ideológiai lap szerkesztőjeként publikált "Filozófiatanítás és módszer a középiskolában" című…..
Méhészborz 2018.10.18 08:59:32
Méhészborz 2018.10.18 09:24:24
@Méhészborz: Ezt a linket csak azért raktam ide, mert az "eső nevezetű folyóirat" szövegről a magas ló, és az elefántcsont torony jutott eszembe (vagy mimbe).
Az országgyűlés elnöke tegnap a csallóközi falu temetőjében szólalt meg. A 169 éve kivégzett aradi tizenhármak ürügyén elmondott beszédét megnéztem-meghallgattam a dunaszerdahelyi magyar televízió, a ma7.sk kínálatában. Kirajzolódott belőle, hogy a Fidesz-politikusok milyen mozaikokból rakják ki a…..
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Orbán már Nagy-Britannia fogadatlan prókátora is: több tiszteletet az angoloknak - puffogtatja semmitmondó frázisait. Mindeközben nagyon figyel, hogy megtudja: milyen feltételek között vezetheti ki Magyarországot az EU-ból...
Méhészborz 2018.09.26 17:20:27
@tamask: Olyan magyar szó nincs, hogy képviselia.
Mennyire akadálymentesek a magyar állami szervek honlapjai? És ha már itt tartunk, mit is jelent az akadálymentesség az interneten?..
Tegnapi bejegyzésem fölkeltette egy telefonáló érdeklődését. Tudomásul vette, hogy a hazai sajtó helyzetét általában jellemeztem, ezért nem bonthattam ki álláspontomat az ellenzéki nyilvánosságról. Azt javasolta, hogy egy kipécézett mondatra szánjak újabb bejegyzést. Ezt írtam tegnap: „Napjainkban…..
    Caucher Birkar iráni kurd származású matematikus, a teheráni egyetem elvégzése után kért politikai menedékjogot az Egyesült Királyságban.  A nottinghami egyetemen szerzett Ph.D-t. Biracionális algebrai geometriával foglalkozik, egy olyan területtel, ahol az egyik legnagyobb név magyar, Kollár…..
A Gabo Kiadó idén először Jonathan Straham válogatásához hasonlóan – melyről kritikánk itt olvasható - célul tűzte ki, hogy a magyar sci-fi és fantasy novellákból kiad egy kötetre valót. Straham munkájához hasonlóan ez a kötet is egy színes palettának ígérkezik, amely betekintést enged a mai  magyar…..
Méhészborz 2018.07.06 09:28:10
„Láttunk már pártok élén hülyéket” - mondta ma reggel Szanyi Tibor. Nem sokkal korábban, vasárnap délután választották meg alelnöknek az MSZP-ben, nem csoda, ha az ATV műsorvezetője rákérdezett, vajon kire is gondolt. A szocialista politikus megnyugtatta, hogy nem Tóth Bertalanra, a korábbi elnökök…..
Méhészborz 2018.06.20 16:16:28
A Fidesz első látásra hatalmas előnnyel bír az ellenzékkel szemben, ám ha a számok mögé nézünk, a kormánypárt mégsem tűnik legyőzhetetlennek 2018 tavaszán. A kormánypárt stabilizálta saját szavazótáborát, mely mintegy kétmillió embert számlál, ám a másik oldalon is van legalább ugyanennyi ember,…..
Olvasónk a Posta felelősségvállalásának kérdését firtatja levelében. Ha jól értem, nem is az elveszett, pontosabban meglovasított érték miatt akadt ki, hanem mert úgy érzi, hogy aránytalanul sokat szív a dologgal, miközben a posta a vállát vonogatja. Bár azt én nem hiszem, hogy egy enyves kezű…..
Méhészborz 2017.09.01 12:58:58
@borso: Naivitás.
Én szerintem sok nő nevében mondom, hogy megértem Gábor panaszát, és egyáltalán nem akarom lenézni a telógyilkos zsebek problémáját, de azok a zsebek legalább vannak! A női gatyákba olyan pici zsebeket terveznek, hogy oda egy telefon be se fér! Nem beszélve a szoknyákról, amelyeknek csak töredéke…..
Méhészborz 2017.09.01 12:42:09
@borso: .
BEKIÁLTÁS Trumpot megregulázták 2017.04.09 00:51:26
Az eddig öntörvényű új amerikai elnök mára megértette, hogy ifjabb Bush és elődei kétes örökségét kell tovább vinnie. Az a szabály, hogy nincs szabály. Pontosabban, az a szabály, hogy amit én mondok, ma az a szabály. Pont, mint a maffiában. Vagy mint Orbán Viktor országában. Csakhogy ugyanezt…..