Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katona Nemes Nikolett

34 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta szemezek ezzel a növénnyel. Rengeteg fotón találkoztam már vele, egy-egy letisztult enteriőrben. Nem kerestem kifejezetten soha, hogy hol lehet kapni, gondoltam, amikor majd egyszer belefutok valamelyik kertészetben, akkor haza hozok egyet. Ez eltartott egy darabig, mert nem olyan gyakran…..
Az eddigi legolvasottabb blogbejegyzésem az, amiben növénytartókat, virágállványokat ajánlottam nektek (itt tudjátok újra elolvasni). Ezen felbuzdulva elkezdtem keresgélni még ízléses, praktikus ötleteket. Íme a gyűjtésem! Pár közülük itthon is beszerezhető,de sok termék csak külföldről (főleg…..
  Nárciszokat, tulipánokat látok mindenhol, persze, hogy beszereztem én is itthonra egy csokor tulipánt, két cserepes jácintot, a korábban vásárolt amarílisz hagymám pedig most nyílt el... Szóval el vagyunk látva virágokkal, amelyekről egytől egyik kiderült, hogy veszélyesek a…..
Találkoztam már jó pár szobanövénnyel, de mind közül a leghálásabbnak a szobai futókát tartom. Nincsenek különleges igényei, gyorsan nő, kezdő növénytartóknak sem okoz csalódást. Nekem egy még nem túl nagy van itthon, de nagyon szépen növekszik, hozza sorra az új leveleket. A fényes, de nem napos…..
Korábban írtam róla a Facebookon, milyen hangulatos dél-olaszországi étteremben jártunk, ahol több mennyezetre rögzített, függő virágtartóval tették különlegessé a hangulatot. ..
Négy hozzávalóból egyszerű, de egyedi asztali vagy fali dekorációt készíthetsz magadnak, amely tökéletesen illik bármelyik minimál vagy skandináv ihletésű otthonba. ..
Sajnos a tavaszi zsongás elég hirtelen átváltott ködös vacogásba... ennek ellenére azért megmutatom, hogyan sikerült a másik kopogtatóm. Az elsőt itt tudjátok megnézni...
Elkapott a tavaszi zsongás... Miközben vásároltam sorra a tavaszi virágokat, ráeszméltem, hogy a téli ajtódísz van még kint a bejárati ajtón. Odaültem a laptop elé, és a Pinteresten elkezdtem inspirációt gyűjteni, mert valami új, színes virágosra vágytam. Például ezek nagyon tetszenek:..
Felfedeztem egy spanyol belsőépítész stúdiót, az Egue&seta-t, akik nagyon kreatívan integrálják a növényeket a általuk tervezett lakásokba. Szinte minden tervezésükben találtam beépített helyet szobanövényeknek: folyosón vagy a konyhában a padlóba süllyesztve vagy éppen bútorba építve...
Imádom, amikor tele van zöld növényekkel egy otthon. Nyugalmat, harmóniát áraszt, ha okosan vannak a növények elrendezve. Ez nem is olyan egyszerű, mint gondolnád! Ahhoz, hogy több növény használatával megvalósítsd a kívánt hangulatot, nagyon tudatosnak kell lenni, nehogy kaotikussá váljon az…..
Minden szeptemberben még áltatom magam, hogy ilyen gyorsan nem repülhetett el a nyár, még nem lehet vége... Nem vagyok kibékülve az ősszel, nem a kedvencem, de így, az október beköszöntével kénytelen vagyok elfogadni, hogy itt van, muszáj találni benne szépséget, különben csak siratom a nyarat.  A…..
Oda vagyok a hatalmas szobanövényekért. Látványosabbnak találok egy nagy növényt, mint például több kisebb cserepeset egy virágállványon. A lakberendezési oldalak böngészése során sok gyönyörű enteriőr fotón találkozom ugyanazzal a növénnyel, a lantlevelű fikusszal (Ficus lyrata).  . ..
Nyári napokon nincs is jobb, mint egy hűsítő, jeges limonádé, estére pedig egy frissítő koktél és egy menta fagyi.  Hogy otthon is bármikor összedobhass például egy mojitot, a legjobb, ha magad nevelsz friss mentát. A menta az egyik legigénytelenebb fűszernövény, legtöbbeknek nem az életben…..
Tegnap kertészetben jártam levendulát vásárolni, és persze sikerült nem csak a levendulákkal távoznom. Korábban már írtam egy bejegyzést az eucalyptusról, hogy mennyire klasszul lehet az ágait dekorációnak használni.  Tegnap sikerült egy cserepes eucalyptust beszereznem, teljesen oda vagyok érte!..
11 héttel a gyökereztetés elkezdése után már 30 cm-es hajtása van az avokádó magomnak. Az utolsó két hétben történtek a hatalmas változások, a pici hajtás nagyon hirtelen megnőtt. ..
Az első nyári hónap első napja van ma. Ha már nyár, akkor pedig közeleg a nyaralás! Segítek, hogy az egész évben tervezett utazásodat a szobanövényeid is túléljék, és ne kiszáradva, lehullott levelekkel várjanak haza. ..
A fürdőszobában is helyet kell kapniuk a szobanövényeknek, különben egy rideg, csempével szinte a plafonig burkolt helyiséget kapunk, ami valljuk be, nem túl barátságos. A fürdőszobai körülmények nem minden növénynek felelnek meg, magas a páratartalom, gyakran kevés a fény. Viszont a jó hír, hogy…..
Katona Nemes Nikolett 2017.05.26 09:50:22
@Leone_510: Örülök, hogy hasznos volt :)
Éppen két hónappal ezelőtt kezdtem el avokádó magot csíráztatni. Sokat kellett várnom, hogy egyáltalán történjen valami... Először az alján repedt szét a mag, és elkezdett a vízbe gyökeret növeszteni, pár nappal ezelőtt pedig megjelent az icipici hajtása. ..
A te otthonodban is van egy falon kívül futó gázcső, ami ronda? Vagy nem tudsz mit kezdeni a babahinta már nem használt kampójával a plafonon? Akassz rá egy saját készítésű virágtartót! A pólófonal az egyik legjobb eszköz, hogy szárnyakat adj a kreativitásodnak akkor is, ha nincs túl jó…..
Ahogy ígértem az előző, olcsó dekorációs ötletet adó posztomban, most az én új kedvenc, vázába helyezhető zöld dekorációmat mutatom meg. Ez az eukaliptusz!  A koalák kedvenc csemegéje amúgy nagyon mutatós növény. Új keletű részemről a szerelem. Bár eddig is ismertem ezt a növényt (főként esküvői…..
Azzal gondolom egyet értesz, hogy a növények élettel töltik meg és barátságosabbá varázsolják bármelyik otthont. De vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet egy kaspóban elhelyezett növényben gondolkozni. Például ha túl sötét az adott helyiség (mondjuk egy ablak nélküli előszoba), vagy kiváló…..
A kokedama egy nagyon különleges növényültetési forma.   Cserép helyett a növény földjét moha veszi körül, gömb formában. A kokedama Japánból származik, a 17. században jelent meg, először bonsaioknál használták, napjainkban már inkább szobanövényeket ültetnek ilyen módszerrel.  Bármilyen stílusú…..
Az nagymamámnál a bejárati ajtóval szemben volt három nagy cserép "szanzavéra", ahogyan ő nevezte. Élénken emlékszem rájuk, mert mindig megcsodáltam, hogy milyen nagyok (akkor még azok voltak hozzám képest...) Mire felnőttem, más otthonokban már nem nagyon találkoztam ezzel a növénnyel, kiment a…..
  Az előző bejegyzésben már tuti tippeket kaphattál a növények öntözésével kapcsolatosan, most ajánlok még három fontos tennivalót, hogy biztosan sokáig gyönyörködhess a növényeidben! A bejegyzés végén találsz +1 ötletet, amivel még biztosabb lesz a sikered!  ..
A nagy lelkesedéssel, frissen beszerzett, vagy ajándékba kapott szobanövényeid rendszeresen a szemetesben végzik? Nem tudod, hogy mit rontasz el, de rendszeresen cserélheted a növényeidet, mert nem maradnak életben az otthonodban? Ha az öntözéssel kapcsolatosan ezeket a tanácsokat betartod, nem…..
Katona Nemes Nikolett 2017.04.04 11:24:00
@András Horkay: Kedves András!
Abban igaza van, hogy sokkal mélyebben, szakszerűbben bele lehetne menni a témába, de ez a a cikk leginkább kezdő, növénygondozás területén kevésbé jártas növénytulajdonosoknak szól. Ha ezeket a tippeket betartják, már akkor is valószínű, hogy sikeresebben életben tartják a szobanövényeiket. A következő lépés lehet a víz Ph értékének figyelembe vétele, a házi tápoldatok készítése... Reméljük, hogy idáig is eljutnak! :)