Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kkm.furdancs

934 bejegyzést írt és 979 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az oszlopos (állványos, asztali) fúrónak számos erénye van. Erős, sebessége tág határok között ékszíjjal változtatható, pontos és legfőképpen az átmenő furatok biztosan fedik egymást. Viszont több helyet foglal kis műhelyünkben és drága. Legyünk őszinték: a kézi fúrógép befogására szolgáló…..
kkm.furdancs 2019.05.17 15:47:40
@zooltek: A LEGO-t hagyjuk meg a gyermekeknek, elvtársak! :)
Népszerű közös program a szabadtéri grillezés, azon belül a levetett mezőgazdasági tárcsákon való sütögetés. Mai írásunk vegyesen tartalmaz tárcsaismereti kisokost, illetve gasztronómiai és mezgaz-barkács filmeket. A boronatárcsa beszerezhető használtan és egyszerű állvánnyal könnyen tanyasi wok-ká…..
kkm.furdancs 2019.05.13 12:03:58
@Gazz: Az már gyárilag van rajta a tengelynek. Szerintem pont ezt szokták behegeszteni, hogy ne csorogjon ki a zsír alul.
kkm.furdancs 2019.05.14 14:38:40
@csigafrédi: Mutasd!!!
kkm.furdancs 2019.05.17 13:23:23
@csigafrédi: Köszi! Végre talán az időjárás is lehetővé teszi.
Furdancs Blog Fessünk vízzel! 2018.08.10 05:00:00
Az otthoni munkáknak az egyik legsűrűbben előforduló típusa a festés és mázolás. Ezzel még az amúgy a barkácsolást csak nagyon óvatosan végzők is találkoznak néha. A kérdés általában csak az, hogy mivel festünk? Itt a Furdancs blogon már írtunk többször a…..
kkm.furdancs 2018.08.11 08:25:46
@lutria: Kétféle festéket ismerek, drágát és olcsót. Az viszont biztos, hogy az egyrétegű falfestékek brutális színezőereje alig lágyul, mikor hozzákeverjük egy vödör diszperzithez. Ajánlom figyelmedbe.
kkm.furdancs 2018.08.11 22:00:23
@lutria: Ne haragudj, igazából Józsefnének válaszoltam, csak valahogy félrekattintottam.
Én a második festésnél jöttem rá, miután előzőleg fehér radiátorzománccal végigszenvedtem a csöveket, hogy akár falfestékkel, a fal színével is ráfesthetek. S lőn csoda. Kérdés, hogy a sima rézcsövön is megmaradt volna-e annyira, mint az átfestett csövön.
kkm.furdancs 2019.05.16 21:14:21
@aaabor: Nincs akadálya, csak a szokásos felület-előkészítést kell végrehajtani.
Körülbelül tíz évvel ezelőtt belecsöppentem pár gramofonbuliba. Ezek a barátságosnak indult, majd ittasságba torkollt összejövetelek általában arról szóltak, hogy elővettük a padláson talált régi, valóban bakelitből készült lemezeket, és az ecserin vásárolt gramofonon lejátszottuk őket. Ha…..
kkm.furdancs 2019.05.16 20:01:59
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Vagy Flexhez, ha merjük megfúrni a sellakot. Gyorsabban leszaladna egy szám. Záray-Vámosi trash sebességen :)

Egyébként a fentiekhez: a régiek vagy nagyon jól hallottak egy sima gramofontölcséres erősítéssel vagy nekünk magasabb a hallásküszöbünk, hogy 10+ wattal szeretjük hallgatni a cuccot. Hangnyomásban kellett volna írni, de most nem számolgatok.

Az biztos, hogy pl. a Pokolgép Kár minden szó számát nem tudom 60W alatt hallgatni.
Legutóbbi szemlénkben a megbízók vs. kivitelezők érveit és bűnlajstromát olvashatták. Egy építőipari szakember, vállalkozás előnyös helyzetben van a munkát megrendelővel szemben, hiszen annak tapasztalata, hozzáértése jóval csekélyebb. Könnyebb "megvezetni", főleg ha idő…..
kkm.furdancs 2019.05.16 09:01:00
@népszopás: Szia! A vállalkozó sikeres munkáira gondolsz?
Mint az angol házaknál régebben, lehetne cselédkönyvet :) rendszeresíteni, amiben szerepelne az előző munka értékelése. Persze, ez szembemenne a jelenlegi trendekkel, mikor kikockázzák a bűnözők arcát és tetkóit, jogaik vannak...
kkm.furdancs 2019.05.16 19:58:16
@népszopás: Igen, nehéz betörni egy ilyen érzékeny piacra referenciák nélkül. Ja, nem, mert mikor bedöntenek egy építőipari vállalkozást és következő héten új céggel futnak neki...valahogy csak megoldják :)
Furdancs Blog Beton, zsákból… 2019.04.18 07:05:18
A helyzet az, hogy az ember tényleg mindig (és folyamatosan) tanul. Anno gyerekként olyan családban nőttem fel, ahol mindig mindenki épített/készített valamit. Ennek sokszor része volt kisebb mennyiségű beton elkészítése, pár méter udvari járdához, vagy épp terasz, fészer, madárvolier vagy hétvégi…..
kkm.furdancs 2019.04.19 07:31:51
@villanyember: Én pedig öt vödrösnek, mert annyit képes forgatni.
Kerestem fotókat régi kézmosókról, főleg egy tubusos kiszerelésű fajtát (ha jól emlékszem valami fehéres krém jött belőle,) melynek a hatvanas évek stílusában rajzolt autószerelő volt a logója. Szép emlék. Sajnos nem találtam. Ismerős esetleg?
kkm.furdancs 2019.04.19 07:44:36
@zooltek: Pár százezer forintért még mindig találni eladót ennyi idő után is. A VP lehetne szimbólum, hogy a nagy, veszteséges, mindenféle keretek közé szorított működésű szocialista termelőüzemek kudarcában nem a Vörös Proletár és nem a melós volt a gyenge pont. Gengszterváltás után vasárban hordták ki a gyárakból (de legalább jó helyre került) és sikeres vállalkozások születtek egy-egy ilyen gépre alapozva.
Mindenesetre tartóssága nem kétséges.
kkm.furdancs 2019.05.15 16:23:37
@zooltek: Még érzik rajtam az Ultraderm, bár nem zsíroztam, hanem fémcsiszoló és rozsda. Szépen levitte. Az a helyzet ismerős, mikor azt hitted, megmostad az arcodat rendesen (műhelymunka után), aztán jól megtörölközöl és a törcsin ott az ujjaid nyoma? Ami lenyomata az arcodon maradt mocsoknak :):)
Főszerepben a faipari gépek! Emeletes marófej a gyors mintázáshoz - furnérhámozó gép - rabul ejtő képsorok faesztergálásról - hogyan készül a minőségi bútorlap - a szokásos raklapmelléklet egy látványos, a faerezetet pirítással kihangsúlyozó módszer bemutatásával - végül pedig egy brutális válogatás…..
Elmondhatjuk, hogy a rovarporozta mezőgazdasági növények csak akkor termeszthetők nagy biztonsággal, ha vannak a környezetében méhészetek. Magyarország ebből a szempontból a világ élvonalában áll, hiszen itt 1,2 millió méhcsaládot tart kb. 20.000 méhész.Világszerte érkeznek a…..
A lakótelepi beton kemény, még vasárnap hajnalban is. Nem mindegy tehát, milyen fúróval esünk neki. Vásárláskor jó ötletnek tűnhet kettőt az egyben, azaz "vésőgéppel" egybeépített elektromos fúrót vásárolni, esetleg nincs is választásunk, mert a boltban csak ilyen típusokat árulnak. Egyik neves…..
kkm.furdancs 2019.05.09 17:46:09
@John Doe3: Nem is fontos, hiszen ezt sem tudtad értelmezni. De hogy segítségedre legyek: befogsz a tokmányba egy 2 mm átmérőjű fúrószárat, mert mondjuk NYÁK-ot akarsz fúrni. Elindul ütvefúró üzemmódban és persze eltörik.

"A bemutatott barkács (!) "ütvefúrók" nem fúrókalapácsok, ezért panelbetonra alkalmatlanok." Már az első kép alatti mondat pont erről szól.

Most komolyan, ennyi képzelőerő nincs , csak a sima beszólási hajlam?
kkm.furdancs 2019.05.09 17:52:48
@zooltek: Hihetetlenül el van rontva a magyar oktatást a szövegértés tekintetében. Most nem azért, de ez a néhány rövid mondat deklaráltan arról szól, hogy:
- A fenti gépek nem alkalmasak betonfúrásra, inkább kölcsönözzenek komoly gépet
" Tervezzük meg tehát a lakás lyukszükségletét és irány a kölcsönző egy emberes, főállású ütvefúróért!"

- A fenti gépek típushibája, hogy könnyen elromlik a szabályzó gombjuk. Illusztrációként bemutattam néhány darabot, amit a fiókban találtam.
"Egy másik ok miatt is érdemes azonban elkerülni az ilyen egybegépeket: törvényszerűen és maradandóan megjelenő hibájukra világítok rá rövid gépszemlémben."

Rohadt nagyot esett az átlagos értelmi színvonal, úgy látom. És még nem is mondhatja senki, hogy félreérthető voltam.
kkm.furdancs 2019.05.13 12:13:42
@John Doe3: Én pedig nem tartom fontosnak megjegyezni, mert egy darab fúrókalapácsot nem látsz a fotókon, az írás témája még véletlenül sem akarja érinteni a teljesen más kategóriába tartozó és más működési elvű kalapácsokat. Mert CSAK! Nincs mit félreérteni, ennyi. Elég is volt belőled, köszi.

Annyit még, hogy ismerem Zoolteket és tényleg nem dokumentáció olvasgatásból szerezte tapasztalatait, hanem napi 3-4 ilyen szerkezet megjavításából. De persze az Internet túlvégén mindenki olyan okos és maximalista, nem kell papír és tinta, online lehet kötözködni.
Az általad felvetett érvelési mechanizmus nyomán ha írnék a csapágyakról, nyugodtan számon kérhetnéd, hogy miért nem írok a zúzómalmokról is, hiszen abban is van csapágy...
A jó idő beköszöntével nem árt a kertben használt bútorokat alaposabban átvizsgálni, alaposabb tisztításnak alávetni és ha szükséges meg is javítani. Különösen, ha ezek az előző nyár idején a szabadban „parkoltak”, kitéve esőnek, tűző napsütésnek. Mivel ezek anyaga elég változatos, a kezelésük is…..
kkm.furdancs 2019.05.12 19:50:03
@takacsveca93: Tudtam, hogy létezik ez a lap, csak elvesztettem korábban a linket és kimosódott a tudatomból :) Hasznos, köszi!
Furdancs Blog Off topic 2. 2017.01.26 09:35:00
A sok komment miatt tiszta lappal folytatódik a fórum, hogy ne kelljen sokat tekerni az utolsó válaszig. Akkora forgalom nincs, hogy valamilyen külső motort keressünk hozzá tematikus fejezetekre osztva. A jobboldali OFFTOPIC ikon már a másodikhoz vezet, az első offtopic poszt pedig itt érhető…..
kkm.furdancs 2018.11.04 11:51:35
@zooltek: Minden történet egy hitvallás amellett, hogy hagyjuk élni és sokasodni a szervizeket, hiszen értenek hozzá és jobb lesz a gépünk. A fényképezőgépem tisztítása igazán fellelkesített, de azt olvashattad. Mindjárt írok üzenetet, ma oda kell érnie.
kkm.furdancs 2019.05.10 06:58:39
@zooltek: A vezetés lényege, hogy nem kell elveszni a részletekben :)
Zooltek, ismerem a szakterületet az állami szektorban. A versenyszférában (komoly leegyszerűsítéssel) ez így néz ki: megalkuszol a magas fizetésért és nem teszel szóvá dolgokat, viszont további életedben szétstresszeled magad, hogy ne történjen baj és gyomorgörccsel figyeled a telefoncsörgéseket.
A második egyszerűbb: szóvá teszel egy dolgot és kirúgnak.
kkm.furdancs 2019.05.10 19:41:07
@Untermensch4: Hát...van egy autóipari beszállító a környéken, ahol polcszámra állnak a rosszul rendelt CNC lapkák és más csereszerszámok. Jó vastag könyv a katalógus, rengeteg változattal, pont ezért kellene valaki, aki ért hozzá :)

Fő az optimizmus, másodszorra vagy a jövő hónapban hátha sikerül. Gondolj az USB bedugására! Rossz-rossz-jó. Pedig csak két lehetőség van. És ez igaz a kábel másik végére is.
Kapanyél Metszészeti zsebkönyv! 2019.05.10 05:00:00
A fák-cserjék metszése összetett tudomány. Növénytől függő szabályokat kell figyelembe venni, de igényel szépérzéket és évekre előrelátó stratégiát is. Ráadásul majdnem csak egyszeri lehetőség adódik meghatározni egy fa évtizeddel későbbi alakját. Sőt, fára is kell…..
Őszintén nagyra becsülöm Orbán Zoltán tevékenységét, aki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sajtókapcsolati munkatársa, a Madártávlat magazin főszerkesztője és a sikeres "Madárbarátok könyve" írója. Ennek kibővített kiadása, a "Madárbarátok nagykönyve"  sok-sok új tanáccsal és pontosan…..
Az öntözésszabályozók segítségével megbízhatóan és kényelmesen öntözheti kertjét akkor is, amikor nincs otthon. Ha kora reggel vagy este öntöz automatikusan, akkor kevesebb víz párolog el. Így pénzt takarít meg, és célzottan, optimálisan öntözhet. Kapcsolóórás és érzékelőkkel ellátott mini…..
A nyilvános játszóterekre lassan szigorúbb szabványok vonatkoznak, mint a nyomottvizes atomreaktorokra, ezért hihetetlenül drágák. Szerencsére otthoni környezetbe olcsón vásárolhatunk vagy készíthetünk például homokozót, mely a gyermekkor alapfelszerelése, ne hagyjuk ki saját gyerekeink…..
Kattintásvadász címünk talányos. Felirat, ami bármit jelenthet. Női WC? Fűre lépni tilos? Nem! A kínai és magyar nép megbonthatatlan barátságát immár nem csak a netről rendelt szemét nagyságrendje fonja szorosra, de már a vonatot is ők hozzák el - kis közbeiktatással - a…..
Kapanyél Látvány-méhecskehotel 2019.05.03 05:00:00
Őszintén nagyra becsülöm Orbán Zoltán tevékenységét, aki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sajtókapcsolati munkatársa, a Madártávlat magazin főszerkesztője és a sikeres "Madárbarátok könyve" írója. Ennek kibővített kiadása, a "Madárbarátok nagykönyve"  sok-sok új tanáccsal és…..
Ha nem bukkant volna fel olvasóink látóterében az alábbi két blogbejegyzés, szeretnénk a figyelmükbe ajánlani őket. Elsőként egy villanyszerelő vállalkozó fejtette ki, hogy miért drága a kontárokhoz képest és a megrendelők rosszabb fajtái is szóba kerülnek. Később egy…..
Messze még a gyereknap (május 26.), de ajándékvásárláshoz jó időzítés, hogy műszaki profilunkba vágó ötletet adjunk retro építőjátékok, hasonlóan hasznos utódaik és saját kreálmányaim ajánlásával. A képességfejlesztést nem lehet elég korán kezdeni. Néhány építőjátékot kutattam fel a…..
A hajóbaleset nem vicces, ezért csak kivételesen kezdjem írásomat egy ilyen gyűjteményes bulvárvideóval. Viszont kiválóan demonstrálja a modern és hatalmas úszóeszközök megállíthatatlan lendületét, melynek nyomán a hajógerinc felszántja a betont és másodlagos kár sem…..
kkm.furdancs 2019.05.01 07:31:30
@gigabursch: :) Köszi!
A termékfejlesztés sosem áll meg a hőszigetelő gyártóknál. Egyre korszerűbb műszaki paraméterek, környezetet kevésbé terhelő alapanyagok, elérhető árszínvonal és nem utolsó sorban praktikus és könnyű kezelhetőség céljai sarkallják a fejlesztőket, hogy termékeik…..
A zöldségek öntözése után (lásd múlt heti írásunkat) a gyep, bokrok-fák és üvegházi növények kerülnek terítékre. A szép gyep, az egészségesen zöldellő díszcserjék és bőséges gyümölcstermés meglepően sok vizet igényel. A locsolás volumene és kijuttatásának…..
kkm.furdancs 2019.04.29 18:28:26
@heyjoe: Hát persze, nem tudtad?
Barkácsolunk - vásárlunk - eladunk, tehát olvasóink nagy része találkozik a csomagküldés áldásaival. Már amennyiben ez a korrekt ügymenet és árképzés határain belül marad. Levelet küldött a DPD-vel és MPL-el szerződésben álló Vaterafutár és a hír aktualitása kilökte…..
kkm.furdancs 2019.04.27 17:39:25
@gigabursch: Miért is?
kkm.furdancs 2019.04.27 18:03:31
@eßemfaßom meg áll: :)
Milyen hangszer?
kkm.furdancs 2019.04.27 19:13:49
@eßemfaßom meg áll: Akkor citera. Csak érintőlegesen érdeklődtem. A Cser kiadónál még az ügyfélszolgálatos is játszik hangszeren, de több munkatárs aktívan koncertezik. Lassan bevezetjük, hogy kommentelni is csak konzervatóriummal lehessen :)::):)
Itt felém a stúdióprojekt persze húsvétkor sem állt meg. Egy gyors tetőácsolás után további Heraklith lapok felcsavarozása következett, ezúttal kívülről, mert kiderült, hogy a Heraklithra nagyon jól lehet vakolni, szóval külső felületképzésre is remek. Nagyjából fel is…..
1988. augusztus 14-ről 15-re virradó éjszaka a Csongrád megyei Csengele, 129-es számot viselő Sebők-tanyában 11-en aludtak, mit sem sejtve arról, hogy a falakon kívül három férfi benzinnel teli kannákkal és égő kanócú flakonokkal éppen rájuk gyújtja az épületet. A pártállami idők legszörnyűbb…..
kkm.furdancs 2019.04.27 11:46:15
@Lesi_the_Globetrotter: Az indoklás megfelelő, a személyeskedés nem.