Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nmi_nmi

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JogÁsz A darnózseli hentes 2019.11.07 20:15:45
Előrebocsátom, nem szoktam olyan ügyről írni, amelyben még nem született jogerős ítélet. Márpedig N. János ügyében a végső szót a Kúria fogja kimondani. Mégis, a sajtóban elég nagy visszhangot kiváltó ügyben érdemes megosztani néhány gondolatot a feleségét feldaraboló hentessel szemben hozott…..
Futó hibák szerintem Szerintem az első hiba már a pályára vagy más futóterepre érkezéskor megtörténik. Amikor azt látom, hogy valaki elsétál a pályára, majd elkezd nyújtani, akkor szívesen odaszólnék, (de persze sosem teszem) hogy barátom, most többet ártasz a testednek, mint amennyit használsz.…..
Mindenki izgul verseny előtt. Aki nem, az érdektelen, fásult vagy túl fáradt, így nem is fog jól teljesíteni. Az izgalom jó, az izgalom a barátod. Persze csak egy bizonyos mértékig, ha az túl magas fokra hág, akkor már inkább hátráltat, mint segít. Használd ki az izgalmat, állítsd magad mellé,…..
nmi_nmi 2018.04.02 22:06:44
Ez nagyon szívemből szólt:

"Természetes, hogy izgulsz! Ha harcolsz ellene, csak rosszabb lesz."

Főleg tüdőbetegeknek indítottam egy blogot:

szuszogoblog.hu/

és a rengeteg hozzászólásból az jött ki, hogy az izgalom és túlzott formája, a pánik, rettenetes ellenfele a betegeknek és hogy a sportban használt pszichés és technikai edzési módszerek nem is nagy változtatással sokat tudnának használni a betegeknek.

Támogatókat keresek ehhez a fixa ideámhoz! A sport világából, a gyógytornászoktól... meg mindenkitől, akit érdekel.
1903. Az első Harley-Davidson motor építő műhely. A 13 négyzetméteres épület a Davidson család telkén állt...
  „Gyerekek vagytok és Darth Vader-hez imádkoztok” - Interjú a mindennapi.hu-n  ..
nmi_nmi 2010.12.17 07:33:30
@knausz: Sok nekem tetsző, nagyon szeretnivaló gondolatot leírtál, csak a kérdésem más volt - talán félreértetted.

Ezt írtad:
"Isten jó. Csak annyi terhet tesz rád, amennyit elbírsz, többet sose..."

És én ebbe kötöttem bele. Mert milliárdnyi példa van rá, hogy emberek méltatlanul és igazságtalanul szenvednek és elpusztulnak.

Hogy lehet az mondani, hogy Isten jó és csak annyi terhet tesz rád, amennyit elbírsz? Akik nem bírták el, például
a spanyol inkvizíció kínzókamráiban, azokkal Isten nem törődött? És miért nem?
nmi_nmi 2010.12.18 16:21:46
@knausz: "Isten bennünk lakozik..."

Igen, így már értem. Te a benned lakó Valami Jót nevezed Istennek, és így igazad is van.

Sok félreértés van abból, hogy egyes emberek azt nevezik Istennek, amit te, mások meg úgy képzelik el, hogy ő teremtette a világot és hogy a pokol tüzével sújtja őket, ha rosszat tesznek.

Megint mások pedig úgy, hogy Isten mindenkit a pokol tüzével büntet, aki mást hisz mint ők. :)
Szeretnénk meghívni a lemilblog olvasóközönségét egy virtuális kerekasztal-beszélgetésre a következő vitaindító bekezdésekkel. Szeptember eleje óta a biztonságpolitikai előrejelzésekkel foglalkozó szakműhelyek mindegyike megpróbálta már legalább egyszer eltalálni a leendő…..
Statisztikailag kettős, lélektanilag hármas küszöbhöz érkezett a lemilblog, amit kénytelenek vagyunk egy  ünnepi szolgálati közleményben világhírré röpíteni. Az első jó hír (amelynek aktualitásáról egy picit lecsúsztunk, s a késés miatti felelősök…..
Blogunk szerkesztői, szerzői és olvasói többször bizonyították, hogy a vegytiszta katonai erények előtti főhajtás gyakorlatilag független a posztokban megörökített korszaktól, egyenruhától és a feldolgozott személy (vagy alakulat) mögött álló ideológiától. Az…..
A különleges alakulatok blogunkban történő számbavételénél elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol az előzetes nemzeti sztereotípiák egyikének lebontásához fogunk segédkezet nyújtani. Az „osztrák” főnév hallatán ugyanis sokkal többünknek ugrik be a gemütlich (kedélyes, kényelmes, fesztelen) sógor képe,…..
Noha a kalózkodás egyidős a vízre szállt emberrel és az elmúlt ötezer évben egyetlen napra sem szűnt meg, nagyipari módszerekkel történő gyakorlása az utóbbi tíz esztendőben vívta ki magának a vezető hírekben történő újabb felbukkanás jogát. Nézzünk körül ezen az izgalmas, tőlünk hálistennek elég…..
Eljött az ideje a Philby-féle poszt harmadik részének. Kérlek, bírd ki és ne görgess most a cikk végére, hogy  megbizonyosodj arról, ez valóban az utolsó-e, vagy esetleg a szerző tényleg elvesztette józan ítélőképességét és dacolni mer a tömegekkel! A szovjet…..
nmi_nmi 2009.03.22 18:48:45
A szovjet/orosz hírszerzés saját, külön bejáratú panteonjában, közvetlenül Félix Dzserzsinszkij egészalakos szobra körül, az általunk is megénekelt Richard Sorge kicsit táskás szemű, enyhén cigaretta-, alkohol- és női verejték-illatú fotója mellett egy egész sorozat…..
Egy katonai-rendvédelmi blog nem tűnik a legalkalmasabbnak a karácsonyi hangulatfelelősi teendők ellátására.  Nem is szeretnénk olyan területekre tévedni, amihez sem érzékünk, sem kedvünk nincs; a mennybőlazangyal-féle dolgokat meghagyjuk azoknak, akik értenek hozzá.Egy kis…..
A lemilblog első, történelmi jelentőségű szavazásán értékes harmadik helyet értek el a lengyel hadsereg különlegesei, mindössze egyetlen ponttal lemaradva román szomszédaink fegyveres erőitől. Az évszázados (és közhelyszerű) magyar-lengyel barátságot figyelembe véve csak annyit mondhatunk: a…..
Egy kereskedelmi tévé általános műveltségi vetélkedőjén ötezer forintos kérdés lehet a következő: határos-e az Orosz Föderáció Lengyelországgal? Futó pillantás Európa térképére, s a játékos (szemügyre véve a két államot elválasztó, a Lukasenkó elnök neve által fémjelzett és virágzó Belaruszt),…..
nmi_nmi 2008.12.03 15:36:35
Nagyon OFF, de hátha mást is érdekel. Cikk:

index.hu/tech/hardver/lkiprb081202/

Bocs, hogy ide tettem, de hát hova tegyem, ha fel akarom hívni a kartársak figyelmét, ugye.
Ezen a blogon különféle, bárhol felbukkanó félrefordításokat gyűjtünk. Film, könyv, dalcím, plakát, címke, amit találtok. Elsősorban a magyarra (félre)fordított szöveg a téma, de ha különösen vicces vagy valami másért érdekes, akkor jöhet más nyelvű is.A blog célja…..
Mától új időszámítás kezdődik a lemilen (is). Aki elég gyakran olvasgatja a blog.hu oldalait, az tudja, miről beszélek: a hirdetésmentes időszak végéről. A részletekről itt olvashattok (de persze nem muszáj), nem szeretnék fölöslegesen kópipésztezni. A reklám (és a…..
Félrefordítások Egy kanna tea 2008.11.06 08:00:00
Mihály küldte:TV, sajnos nem néztem meg a film címét.Kihallgatnak egy srácot, a rendőr a kedvében akar járni, megkérdezi, enne-e, inna-e valamit. A fiú azt mondja, egy csokit és egy KANNA teát kér. A rendőr hamarosan visszatér egy csokival és egy DOBOZ kólával, mondván, hogy a…..
Félrefordítások Apróságok 2008.10.13 08:00:00
Mihály régi (szép?) emlékeket idéz fel:Hadd legyen annyi örömöm, hogy nem mondom meg a megfejtést. Könnyű lesz úgyis. Régi, nagyon régi.Komjáthy György könnyűzenei válogatása, valamelyik újságban a műsor számainak felsorolása:...XXX: Henger Beethoven fölött...Másik: a…..