Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ben Szitas

79 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget ért a gálaszezon, ami azt jelenti, hogy tavasztól újra érkezik a hollywood-i folytatás és remake áradat, melynek legújabb résztvevője a Páncélba zárt szellem amerikai változata. Mamoru Oshii 1995-ös eredetije talán a legközismertebb anime, melynek mára már kultikus státusza lett, olyannyira,…..
Talán Martin Scorsese és Quentin Tarantino számomra azok a rendezők, akik bármit csinálhatnak, én mindig elmegyek majd megnézni a filmjeiket, műfajtól és hossztól függetlenül. Előbbi különösen nagy múltra tekint vissza, hiszen már a '70-es évek óta van a pályán, és egyike volt azon kevés zseniknek,…..
Egészen napjainkig tartja magát az a tévhit, hogy a rajzfilm egy gyermekeknek szóló, tulajdonképpen másodrendű filmes műfaj, amely néhol vicceskedve, néhol pedig közhelyes tanulságokat felvonultatva szórakoztatja az egész családot. Japánban azonban (mily meglepő) mindig is teljesen más szemszögből…..
1996-ban a feltörekvő, fiatal rendező, Danny Boyle minden idők egyik legnagyobb kultuszfilmjét alkotta meg a Trainspotting képében: az Irvine Welsh regénye alapján készült mű járványként söpört végig a brit fiatalok körében, idővel pedig természetesen a világ többi részére is átterjedt. A…..
The Chiller Extra - Oscar 2017 2017.02.27 17:53:46
Nem sokkal ezelőtt ért véget a 89. Oscar-gála, amelyen 2016 legjobb filmjeit díjazták - ugyan nem a tavalyi volt Hollywood legjobb éve, de a végére azért sikerült egy meglehetősen erős mezőnyt összehozniuk. Bár az elején úgy tűnt, hogy minden a papírforma szerint alakul, az este mégis tartogatott…..
The Chiller Aktuál - Jackie (2016) 2017.02.22 10:36:04
A 20. század történelmének egyik legsokkolóbb, és máig az egyik legvitatottabb eseménye volt, mikor 1963. november 22.-én merényletet követtek el John F. Kennedy amerikai elnök ellen Dallasban tett látogatása során. Arról, hogy valójában ki és miért tette ezt, illetve milyen hatalmi megfontolások…..
Bár a nemtől és bőrszíntől független egyenjogúság ma már a nyugati civilizációkban természetes fogalomnak számít, meglepő belegondolni, hogy nem is olyan régen ez még korántsem volt így. Elég csak 50 évet visszarepülni az időben, és máris láthatjuk, hogy a nők és a feketék nap mint nap számos…..
Okkal gondolhatnánk, hogy az átlagemberek mindennapjai nem biztosítanak megfelelő filmes alapanyagot, ennek pedig talán az lehet a magyarázata, hogy moziba elsősorban azért járunk, mert átmenetileg ki akarunk zökkenni a mókuskerékből, és rövid ideig valami mást, valami különlegeset akarunk látni,…..
A gengszterfilm műfaja már hosszú ideje ott van a kedvenc filmes zsánereim között - érdekes megfigyelni, hogy ebben a kategóriában hány remekmű született a filmtörténelem során: a Nagymenők, a Volt egyszer egy Amerika, A sebhelyesarcú és a Keresztapa nem csak nagyszerű alkotások, de hosszú évek óta…..
Kihirdették az idei Oscar-díj jelölteket, így, akárcsak az elmúlt években, most is leírjuk, melyik kategóriában kit/mit tartunk a legesélyesebbnek, illetve hogy ki/mi győzelmének örülnénk leginkább. ..
Európából nézve Amerika mindig is az ígéret földjének számított: a csillagos-sávos lobogó már hosszú évtizedek óta szabadságot, pénzt, és egyenjogúságot hirdet, nem véletlen hát, hogy még napjainkban is tömegével vándorolnak át az emberek az Újvilágba, főként azért, hogy részesüljenek az előbb…..
Tom Ford idáig nem volt, és lehetséges, hogy soha nem is lesz ott korunk nagy filmrendezői között. Az 55 éves férfi hivatása szerint személyi stílustanácsadó - dolgozott már a Gucci, és az Yves Saint Laurent számára, 2014-től pedig boldog házasságban él a nála 13 évvel idősebb Richard Buckley-val.…..
Hiába léptünk már át januárba, úgy tűnik, még mindig kijut a nézőknek a tavalyi filmév csalódásaiból. Már ezer és egy alkalommal leírta mindenki, hogy 2016 mennyire csalódáskeltően pocsék szezon volt Hollywood-ban, hiszen a nagy érdeklődéssel övezett blockbuster-ek majdnem mind megbuktak a…..
Szerintem a filmművészet lényege, hogy a moziban ülve a néző úgy érezze, másfél-két órára részese lehet egy olyan világnak, amelybe élete során addig nem nyert betekintést, és talán soha nem is fog. A minőségi film képes arra, hogy bevonjon abba a közegbe, amelyben a cselekménye játszódik,…..
Ben Szitas 2017.01.13 10:13:46
@V Fucktor: SPOILER: Nem értem miért mondod, hogy a film üzenete az, hogy ne kövessük az álmainkat. Igaz, hogy rengeteg buktató után, de a végére mindketten elérték amit akartak, legfeljebb nem pont olyan formában, ahogy eredetileg tervezték. A csaj befutott színésznő lett, Gosling pedig meg tudta nyitni a jazz-klubját, amit mindig is szeretett volna. Az álmaik megvalósítása tehát megtörtént, csupán nem egymás oldalán sikerült nekik.
Bár Mel Gibson nincs ott a valaha élt legjobb színészek között, rendezőként már bőven eleget bizonyított. Rettenthetetlen c. alkotásáért 1995-ben hazavihette a Legjobb filmnek és a Legjobb rendezőnek járó Oscar-t, ám a tíz évvel ezelőtti Apocalypto c. rendezéséért is komoly kritikai elismeréseket…..
Miután elbúcsúztunk az eléggé gyenge mozis felhozatalt hozó 2016-tól, jöjjön az a lista melyben összegyűjtöttem az előttünk álló év legjobban várt filmjeit. Nem akarok semmit elkiabálni, de 2017 ígéretes szezonnak tűnik, legfőképp a sci-fi és a képregényrajongók számára: régi klasszikusok fogják…..
Ben Szitas 2017.01.03 09:34:39
@Scott Pilgrim: Úgy láttam idén nyárra van bejelentve a film, bár eddig tényleg nagy a csend körülötte...
Ben Szitas 2017.01.03 09:37:09
@$pi$: Ennél a listánál nem a minőség volt a lényeg, hanem hogy mely filmeket övezi a legnagyobb várakozás. Őszintén szólva, szerintem a listán szereplő filmek közül néhány egyáltalán nem lesz jó, sőt...
Ben Szitas 2017.01.03 11:16:35
@$pi$: Ezen az elven működik a filmipar: a magas költségvetésű produkciók biztosra mennek. Itt van például a DC-sorozat: idáig hiába voltak szarok a filmek, mégis kizárt dolognak tartom, hogy akik az eddigi részeket látták, azok ne menjenek majd el a Justice League-t megnézni. A sorozat, meg a képregények iránti rajongás az emberek fejében felülírja az eddigi rossz tapasztalatokat, így bármilyen gyenge is legyen a film, mégis várják, és meg is fogják nézni.
Vannak olyan filmek, amelyeket újra és újra megnézünk anélkül, hogy megunnánk. Ezek az alkotások nem mindig mesterművek, sőt, olyanok is akadnak közöttük, amelyek nem is nevezhetőek kifejezetten jó filmeknek - mégis újra elővesszük őket. Azt hiszem, a Reszkessetek betörők is ebbe a kategóriába…..
Ben Szitas 2016.12.30 22:11:53
@nniicckk: Na, ez szerintem is pont így van
Mivel lassan az év végére érünk, úgy gondoltam, itt az ideje megírni a 2016-os összegző listámat, amelyben az idei legjobb filmeket veszem sorra. Őszintén szólva, 2016 finoman szólva sem volt a legjobb szezon - az év nagy érdeklődéssel övezett blockbuster mozifilmjei sorra csalódást keltettek (pl.:…..
Ben Szitas 2016.12.25 12:43:09
@jobbal: Nem igazàn èrtem, az idei 10 legrosszabròl mèg nem posztoltam listàt.
Ben Szitas 2016.12.25 12:44:07
@paráznabillegető: Igen, ahogy írtam is, nem ez volt a legjobb filmèv, bàr mèg az Oscarig lehetnek meglepetèsek
Mire Mackey bácsi felvilágosította a világot arról, hogy a drog az rossz, a kábítószer-függőkről már számos film készült. A legtöbbjükkel az a baj, hogy gyötrelem őket végignézni. Ott van a Rekviem egy álomért, ami talán a legjobb köztük, még az se túlzás rá, hogy alapmű, mégis mióta megvan, jó, ha…..
Mivel már mindenki ezerszer kiértékelte minden idők legsikeresebb filmsorozatának epizódjait, úgy döntöttem, én is elkészítem a saját Star Wars-összefoglalómat, még mielőtt az idei Zsivány Egyes a mozikba kerülne. Az eredetileg George Lucas által megálmodott fantasztikus univerzum azóta már rengeteg…..
Ben Szitas 2016.12.16 14:29:31
@Pisti 90: A VII. rèsszel kapcsolatban jogos az èszrevèteled, bàr emlèkezz vissza: anno az Ùj Remèny sem magyaràzott semmit, nem tudtuk hogyan lett a Birodalom, kicsoda Darth Vader valójàban, hogyan indult a hàborù stb. Màr a legelejèn lyukas volt a sztori, ennek ellenère a film idôtlen mestermunka.
Ben Szitas 2016.12.16 14:35:30
@steery: Annyit tennèk hozzà, hogy szerintem Han Solo-nak màr a Jedi visszatèrben vesznie kellett volna. Nem azèrt mert rossz karakter, sôt...hanem azèrt, mert ùgy lett volna igazàn tökös a Solo-karakter, ha hôsi halàlt hal a vègèn. Persze ez nem illett volna a happy-endhez.
Ben Szitas 2016.12.16 14:41:22
Végre eljött az az idő, mikor minden évben új Star Wars-filmet köszönthetünk - a sorozat rajongójaként nekem is nagy örömömre szolgál, hogy már nem csak a Marvel, vagy a Transformers-fanok, hanem mi, vagyis a Csillagok háborúja-hívők is rendszeresen megkapjuk a kívánt filmélményt (általában így…..
Aki azt hiszi, hogy a Vadnyugat 2016-ra már teljesen eltűnt, nagyon messze jár a valóságtól: bár az amerikai filmek többsége a modern és virágzó partvidéket mutatja, az USA belső részein még mindig több száz kilométert utazhatunk anélkül, hogy a civilizáció bármi nyomára bukkannánk. A végtelenségig…..
Ben Szitas 2016.12.05 17:35:42
@Chaoyang: Tudom, viszont maga a cselekmény Texas-ban, ránézésre pedig nincs nagy különbség
The Chiller Chill' Out 2016.11.30 17:48:07
Észrevehettétek, hogy mostanában eléggé megritkultak a posztok, mivel az legutóbbi kritikámat is több mint 10 nappal ezelőtt töltöttem fel a blogra, és azóta nem jött még új írás. Ennek oka teljesen átlagos: mostanában, és az elkövetkező pár hétben elég sok dolgom van, emiatt valószínűleg a Chiller…..
2016 számomra a csalódás éve volt a filmfelhozatalt tekintve. Néhány idén mozikba került alkotást már hónapokkal előre vártam, és csak a vetítés végeztével döbbentem rá hogy már megint olyan dologra pazaroltam a pénzem, amely legfeljebb időhúzásnak volt jó, de másnak nem igazán. Először a nyár…..
Ben Szitas 2016.11.17 16:54:00
@Graves: Én is valami ilyesmit gondolok róla. Az év végi Top 10-ben nálam tuti ott lesz!
Ben Szitas 2016.11.19 11:19:40
@Chaoyang: Jó is hogy mondod, a Hell or High Water-t még nem láttam, de tervbe van véve
Elérkeztünk az év azon szakaszához, ahol zsinórban jönnek egymás után a jobbnál jobb filmek, ráadásul ezek között vannak olyanok is, amelyekre sokan már évek óta vártak. Jelen írás alanya is pont ilyen: 2011-ben ért véget a Harry Potter franchise, majd sokáig az a hír járta, hogy Rowling…..