Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sajtóhír

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultOnline Ülj mellém! 2020.03.30 10:51:30
       Az Ülj mellém! beszélgetéssorozat a kultúra és a sport tehetségeit ülteti egy asztal mellé, hogy egy olyan értékteremtő kezdeményezést erősítsen, mely már két éve támogatja a két terület alkotóit. A beszélgetéseket Fodor Annamária színművész és a Molnár Andrea táncművész vezetik és minden…..
KultOnline Dajkamese 2019.10.21 17:32:03
Találkozások sorozat legújabb előadása a Bethlenben   Október 22-től látható a Bethlen Téri Színházban a Találkozások tehetségprogram legújabb bemutatója, a Cortés Sebastián rendezésében készülő Dajkamese. A Nyakó Júlia és Kovács Domokos szereplésével létrejövő előadás a modern kori…..
KultOnline Szeretett Vezérünk 2019.09.25 02:12:35
a Terminal Workhouse, a Manna és a Szkéné Színház közös ősbemutatója   Szeretett Vezérünk abszurd show Daniel Bănulescu Csókolom a segged, szeretett Vezérünk c. regénye nyomán írta O. Horváth Sári   bemutató: 2019. szeptember 26. 19h, Szkéné Színház további előadás: 2019. október 13. 19h,…..
KultOnline VALCZ ® NAPOK 2019.09.25 01:56:27
Brand-építés Valcz-módraVALCZ ® NAPOK / szeptember 25. – október 9. Hogy mi a Valcz ® Napok? Egy független színházi rendező brand-építőkampánya. Valcz Péter október elején lesz 35 éves, és úgy döntött, hogy ezt ajeles évfordulót azzal ünnepli, hogy megosztja a nagyközönséggel…..
Élménydús esték a Budapesti Nyári Fesztivál programkínálatában Június 1-jén kezdetét veszi a régió legszínesebb és leghosszabb összművészeti fesztiválja      Nicola Benedetti és a San Franciscó-i Szimfonikus Ifjúsági Zenekar, Nigel Kennedy hegedűvirtuóz, José Cura, Carlo Ventre, Komlósi Ildikó,…..
KultOnline Hetedik Finn Filmnapok 2018.01.19 09:04:17
De miért ilyen a finn mozi? Februárban már a hetedik Finn Filmnapok érkezik    2018. február 7-11. között hetedik alkalommal látogatható a Finn Intézet (FinnAgora) szervezésében a Finn Filmnapok a budapesti Toldi moziban. A filmgyártás széles spektrumát felvonultató időszakban, több hazai és…..
  Színháztörténeti séták, nyílt próbák, slampoetry, premierek Újra Színházak Éjszakája     Szeptember 16-án hatodik alkalommal hívja közös, egy éjszakás kalandra a cooltúrára vágyókat Budapest Főváros Önkormányzata támogatásából megvalósuló Színházak Éjszakája. Idén 35 színház több tucat…..
Rakjuk össze! - A dal, ami elindít a Színházak Éjszakájára     „Gyere, rakjuk össze az éjszakát. És tartsuk egyben hajnalig. Nekem az se baj, ha nálam vagy nálad. Pár percre szétesik.” – A 2017. szeptember 16-án látogatható Színházak Éjszakája hivatalos dala kezdődik így, amelyet a The Biebers és…..
  Színházak Éjszakája – Kaland a cooltúrára vágyóknak Indul a kedvezményes jegyértékesítés   szeptember 16-án érkezik a VI. Színházak éjszakája 36 színházzal és programjaikkal. Az előző évekhez hasonlóan már június 16-tól vásárolhatók karszalagok kedvezményes áron. A végleges program…..
 Orlai Produkciós Iroda Premierek a Szentendrei Teátrum és Nyáron Vőlegény és Élet.Történetek.hu... Júliusban két premierrel is jelentkezik az Orlai Produkciós Iroda a Szentendrei Teátrum és Nyár együttműködésében. Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás főszerelésével, Novák Eszter rendezésében…..
KultOnline Nézőképző lépegető 2017.02.23 23:06:04
   Párbeszédek a társadalmi érzékenyítés terén működő kulturális és civil szervezetek között      Számos színház, művész, civil szervezet, üzletember számára fontos, hogy segítsen a nehéz körülmények között élő közösségeken, gyerekeken, hogy kitörhessenek egy reménytelennek látszó helyzetből, és…..
Tisztelt nézőink! Mindig úgy gondoltam, előadásainkra nézve az a legnagyobb dicséret, hogy a mi nézőtéri székeinken ülve is végignézik őket. Recsegnek, törnek, és rettenetes kényelmetlenek. Igen ám, de cseréjüket a mi épületünkben csak a nézőtér átépítésével lehet megoldani. Idén Budapest Főváros…..
KultOnline Futótűz 2016.12.29 23:26:05
   A Radnóti Színház Alföldi Róbert rendezésében január 7-én Futótűz című bemutatójával nyitja az évet.  Kováts Adél igazgató fontosnak tartja, hogy a színház nyitott társadalmi fórumként működjön, ezért választ olyan drámákat is, amelyek forrponton lévő társadalmi kérdésekkel foglalkoznak. Ilyen…..
     Indiai felnőttmesék zenével – mozgásszínházi bemutatóra készül az FAQ     Felnőttmesékből álló új színházi bemutatóra készül október 1-jén az FAQ Társulat a MU Színházban, Mesefolyamok óceánja címmel. Az előadás rendezője Varga Krisztina, aki 2014-ban végzett az SZFE fizikai színházi rendező…..
  Pataki Éva: Nőből is megárt a nagymama Bethlen – Manna    forrás: Nők Lapja „Az a baj, hogy van bennünk valami képesség arra, hogy bántsuk egymást. Mintha ez az anya-lánya kapcsolat különösen kemény dió lenne, amire nem vagyunk felkészülve.  Mert arra jól emlékszem, hogy én is halálosan meg…..
Kétszereplős kamaradarabok és újraértelmezett klasszikusok a Bethlenben       Ötödik évadát kezdte meg szeptemberben a Bethlen Téri Színház. Az évad középpontjában a klasszikus és prózai színházi előadások, illetve a tehetséggondozó programok állnak. A szeptember 8-i sajtótájékoztatón kihirdették a…..
Gazdag évadnyitó a Radnótiban Alföldi – Csató – Fehér – Valló – ifj. Vidnyánszky      Kováts Adél augusztus 22-én megtartotta első évadnyitó társulati ülését  a Radnóti Színházban. A megújulásról, új tervekről, új arculatról, a frissen csatlakozott tagokról és a tervezett bemutatókról beszélt a…..
   Júliusban ismét ZAKO Fesztivál a Kvártélyházban!   Idén negyedik alkalommal, július 1-10. között rendezi meg a Manna a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivált a Kvártélyházzal közösen, amelynek programjában kilenc előadást láthat a Zalaegerszegre látogató közönség.    A ZAKO Fesztiválnak…..
  A Kováts Adél vezette RADNÓTI MIKLÓS SZÍNHÁZ először tartott évadzáró társulati ülést. Az igazgató céljai: „átütő minőség, csapatjáték és közönségközpontúság”. Kováts Adél 2016. június 10-én, pénteken évadzáró társulati ülést tartott a Radnóti Színházban. Az igazgató ismertette az ősszel…..
KultOnline AJÁNLÓ - Párterápia 2016.06.01 12:33:44
    Fergeteges nyári vígjáték    Párterápia Szentendrén    2016. július 8-án mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Daniel Glattauer Párterápia című darabját Mészáros Máté, Balla Eszter és Debreczeny Csaba főszereplésével, Znamenák István rendezésében a Szentendrei Teátrum és Nyár keretében. Az…..
Sündör és Niru ősbemutató a Pagonyban - bemutatkozik az Ugródeszka sorozat harmadik résztvevője! A Manna Produkció Ugródeszka sorozatában negyedéves bábrendező hallgatók mutatkoznak be májusban a nagyközönség előtt 1-1 bábos előadással. A harmadik premier Borbáth Péter azonos című meséjének…..
Idén is lehet jelentkezni a Találkozások pályázatra!     Június 24-ig lehet jelentkezni a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület közös pályázatára pályakezdő színházrendezőknek kamaraszínházi előadások létrehozására. A pályázat célja a generációk találkozását segíteni, ezért a készülő…..
KultOnline AJÁNLÓ - Gyásztánc 2016.05.14 15:29:34
Gyásztánc ősbemutató az SzFE-n Ugródeszka sorozat második résztvevője    A Manna Produkció Ugródeszka sorozatában negyedéves bábrendező hallgatók mutatkoznak be májusban a nagyközönség előtt 1-1 bábos előadással. A második bemutató egy népmese feldolgozásból készül Gyásztánc címmel, Lázár Helga…..
 Független bábelőadás az Euromarionete Nemzetközi Bábfesztiválon    Fige Attila rendezése, a Borka Mumusföldön meghívást kapott az idén 17. alkalommal megrendezett Euromarionete Nemzetközi Bábfesztiválra, ahol május 16-án látható az előadás. Pálfi Kata gyerekdarabja ezután Kassán vendégszerepel…..
      Ősbemutató a Stúdió K-ban!    Negyedéves bábrendező hallgatók mutatkoznak be májusban a nagyközönség előtt 1-1 bábos előadással, a Manna Produkció szervezésében. Az Ugródeszka sorozat első bemutatója Rosalie elmegy meghalni címmel készül, Szilágyi Bálint rendezésben, Nagypál Gábor és Spilák…..