Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zenevadasz

13 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"I wanna rock you, baby..." Uniform 2018.01.19 19:36:19
Michael Berdan és Ben Greenberg (Drunkdriver, helló!) duójára a 2015-ös zseniális Perfect Worldtől kezdve érdemes figyelni, mivel baromira nem evilági és rohadtul nem egyszerű, amit csinálnak. A tavalyi Wake in Fright pedig még egy lapáttal rá is tesz, noha nem úgy, ahogy sokan várták. Primitív,…..
Az idén 30 éves jubileumát ünneplő, kaliforniai Yawning Man először játszik Magyarországon. A kerek évforduló alkalmából egy új lemezzel is megörvendeztettek minket. A pszichedelikus/stoner fanoknak kötelező a ma este, de ezt mondani sem kell, hiszen gyakorlatilag stílusteremtő,…..
Hetedik albumához érkezett a finn Moonsorrow: a Century Media április 1-én adta ki a pagan/folk metal banda új lemezét "Jumalten Aika" címmel (magyarul: Az Istenek kora). A stílusbesorolás véletlenül se tévesszen meg senkit: szerencsére a Moonsorrow zenéjének semmi köze a számomra a metal színtér…..
A palm deserti Ten East a blog megszületése utáni első évben kapott posztot (az egyénként pár nap híján tíz éves) Extraterrestrial Highway című kiváló bemutatkozó nagylemezével. A banda zenészeit egyébként olyan társulatokból ismerhetitek, mint a Yawning Man, a Fatso Jetson, a Kyuss, vagy a Black…..
Az Æthenort jelenleg a következő négy zenész alkotja: Stephen O'Malley, Daniel O'Sullivan, Kristoffer Rygg (utóbbiak mindketten az Ulver tagjai), és Steve Noble (Brötzmann Trio). A Hazel szerzeményei a banda 2010-es olaszországi körútján kezdtek el körvonalazódni, és mostanra nyerték el végső…..
A következőkben beszélgessünk kicsit a stoner zenéről. Leereszkedünk a sivatag legporosabb útján a legnagyobb marhiuana ültetvényig, majd a cadillac-kel hazaszáguldunk, beverünk pár sört és fel rakjuk a lejátszóra Brant Bjork legújabb albumát, a Tao Of The Devil-t. Kezdjünk is bele...
Október 17-én jelenik meg az új és egyben első Dereng-nagylemez, A műsorellenőrzés egyik fajtája feltűnően ritka címmel. A Dereng, ha valaki nem tudná, az Isten Háta Mögöttből 2010-ben kivált Bokros Csaba gitáros zenekara, ami úgy tűnik mostanra ért el egy stabil felállást. Három kislemez után,…..
Molnár Lajos Lujó VHK-gitáros Facebookján jelent meg a hír, hogy meghalt zenésztársa, Németh László Fritz. Grandpierre Atilla az Indexnek megerősítette a hírt, illetve még annyit mondott, hogy Fritz nagyjából három hete tudta meg, hogy halálos beteg, valószínűleg a betességgel összefüggésben tört el…..
zenevadasz 2016.07.25 23:30:39
@szcsongor: igen, erről hallottam én is, ez egy roppant gyorsan, alattomosan terjedő baj, ami megkaparintotta a csontozatát, s tán egy törés-vizsgálatnál vették észre. Nem volt sajnos "visszaút" :(
Nagyot változott a világ az utóbbi 10 évben. 1994-ben a fél kezünket adtuk volna, ha fellépnek nálunk, de hiába... Az utóbbi 10 évben viszont menetrendszerűen látogatnak el hozzánk: csütörtök este rendezik az ötödik FLA koncertet Magyarországon! Nem is akárhogy, eleve a turné itt indul majd, a…..
Egyszer majd kirakjuk az összes Coil lemezt, jó? Addig is itt az idei, ami engem meglepetésként ért, noha nem teljesen új keletű a dolog. De ettől még baszki. Coil. Hallgassatok sok Coilt. Kurvára alapvető cucc a Coil. Ősszel meg borúban csak Coilt fogunk hallgatni. Coil mindenekfelett.…..
Második alkalommal kerül megrendezésre a Fekete Zaj Osztálytalálkozó, ami az eredeti 'Zaj nemhivatalos folytatása. A fesztivál megszűnése után a rajongók által teljesen önerőből, hivatalos szponzorok nélkül, önszervező módon létrejött osztálytalálkozó közel harminc…..
Ez a poszt leginkább a Dodheimsgard kedvelőket érdekelheti, ugyanis az az Aldrahn áll a frontemberi poszton, aki az utolsó kivételével az összes DHG lemezt felénekelte. A Svart Records által szétküldött promót mondjuk valaki jól kilőtte a netre idő előtt, mert még másfél hónap…..
November tizennégy nem volt a legkönnyebb napok közt számon tartva a naptáramban. Konkrétan reggel kilenctől a kamera mögött kellett állnom, és egy eszeveszettül izgalmas eseményről közvetítenem. De nem is ez a lényeg, a lényeg itt az esti buli volt, ami egész nap tartotta bennem…..
Márciusi zivatarok a Balaton környékén, napnyugta idején. ..
Az első nyári hőhullám kezdetekor (június közepén) jártunk Tihanyban, a Balatonnál azért egy fokkal elviselhetőbb volt a hőség. Belső-tó - fotógaléria. ..
Ilona, a földre száműzött Magaszat lakkozott körömmel szeretné kapargatni a talajvizet, mert abban reménykedik, hátha a feje visszahúzza fél-fajának eredeti közegébe.  Minden bizonnyal nehéz a félszerzetek sorsa, és fura módon a Napi Magaszat első megnyilatkozása egy nem…..
Üdvözlünk a csattanó halszájak, brekekélő vadkanok, kéken bugyogó furmányos fogpasztapókok országában! Ez itt a belső Takla-Makán, tehát: "Ki ide betér, vissza többet nem tér!" ..
Katatonia - Dead Ends Kings(Peaceville) Az innovatív zenekarok, kevés kivételtől eltekintve, nem a teljes karrierjük alatt innovatívak. Tudni lehet, hogy mi lesz a következő lépésük, még akkor is, ha egyszer már 19-re lapot húztak, és össze is jött nekik a 21. A Katatonia évek…..